Mellomkirkelig råd ut mot Frp

Islamsk Råd får sterk støtte fra Mellomkirkelig råd etter Frps harde angrep. – Frp bør være glad for at vi har Islamsk Råd, mener generalsekretær Olav Fykse Tveit. Han reagerer også kraftig på at Frp trekker fram et «fredelig sinnelag», «toleranse» og «ytringsfrihet» som typisk norske verdier.
» Hva mener Frp med toleranse når de vil nekte muslimene religionsfrihet? Dette har ikke noe med norske, kristne eller demokratiske verdier å gjøre.» Les mer i Dagsavisen

——————-

Etter mitt skjønn blir Frp mer og mer et fundamentalistisk parti, minst like ille som «fundamentalistene» de stadig angriper. Når det gjelder muslimer har de «glemt» alt som heter demokrati, toleranse, respekt og ytringsfrihet. Toleranse er for folk som mener det samme, og har samme farge, som Frps nestleder.

De klarer heller ikke å skille mellom dem som virkelig er fundamentalister (noen ytterst få) og dem som er alminnelige muslimer. De kaller like godt alle for «islamister». Det er omtrent like logisk som å kalle alle kristne nordmenn for pietistiske mørkemenn.

Det er mange likhetspunkter mellom norske nordmenns holdninger til jødene i mellomkrigstida. Jeg snakker ikke om nazistene. Jeg snakker om alminnelige norske borgere som trodde jødene ville overta verdensherredømmet, snikjødifisere norge etc. Da jødene ville ha anledning til å slakte etter kosherprinsippene var reaksjonen omtent slik: «Skal det mosaiske trossamfunnet diktere slaktemetodene i landet vårt?»

Dette er vår egen nære historie. Den gjentar seg nå, bare med en annen syndebukk. Vi må våkne!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: