Om å prøve å berge liv

Allmennlegen Joe Siri Ekgren holder på fjerde  dag stand foran Oslo universitetssykehus sammen med en pasient som er nektet nødvendige medisiner for å trappe ned fra metadon. Pasienten har klaget inn en av legene til Helsetilsynet. Den samme legen har nå nektet henne videre behandling. Les mer på bloggen bergeliv.no.

Ekgren er en mannlig utgave av kjerringa mot strømmen, og står der andre bøyer av.  Min dypeste beundring.

2 kommentarer to “Om å prøve å berge liv”

  1. Burde ikke alle som vil ha behandling få det? Burde det ikke være en lov mot å ikke gi nødvendig hjelp?

  2. Det finnes absolutt en lov! Men på underlig vis gjelder den ikke narkomane og alkoholikere. Det er som Ekgren sier: Hvis noen faller om med hjertestans kommer ambulansene og helikoptrene fykende og pasienten skysses rett til hjerteavdelingen og gis den beste behandling vi har. Men faller noen om med overdose får de motgift som varer et par timer, og så er det ut på gata igjen.
    Samme analogi kan man trekke med kronisk hjertesykdom, vs kronisk rusavhengighet: Førstnevnte får kostbare medisiner, jevnlig oppfølging, høyteknologisk behandling. Sistnevnte må først vente et halvt til ett år, så avruse seg selv før han kan komme inn på avrusing, og så etter mange måneder muligens få livreddende medisin og mulighet til å bli varig frisk. I mens går folk til grunne hver dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: