Jagland slipper skatt

Tidligere stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) er blitt nullskattyter etter at han overtok som generalsekretær i Europarådet. Lenke til NRK. Han har 2,2 millioner i lønn og bor gratis i et herskapshus i Strasbourg, og betaler ikke skatt verken til Norge eller Frankrike. Ifølge NRK radio sier Jagland at det er nødvendig med «lav skatt» for at folk skal ta på seg den typen jobber.

Jepp. Det er det bankdirektørene, Statoildirektørene og sykehusdirektørene også sier. Og det bankdirektørene sa da de bevilget seg og sine bonuser på tross av finanskrisa, og på tross av at bankene hadde fått milliarder i ofentlig støtte for å holde seg flytende.

Jagland: Dette er ikke bare å møte seg selv i døra.  Det er å sette fast fingeren i svingdøra mens man fyker rundt.

Saker som dette blir ekstra provoserende i lys av diskusjonen om sykefravær. Man får inntrykk av at de som er syke nærmest tapper statskassa, og at Norge snart går dukken.

Men hva med alle dem som siter i toppjobber og får utbetalt millionlønn, bonuser og etterlønn for offentlige midler? De pengene kommer i prinisppet fra den samme kassa, nemlig skattebetalernes penger. Og joda, det er færre administrerende direktører enn det er uføretrygdede (tror jeg da), men til gjengjeld går det 5-6 uførepensjoner på én direktørlønn. Og de uføretrygdede betaler skatt.

Jeg siterer Piet Hein:

Lov og rett
er et nett
med så sære masker i

At de små
henger på
og de store slipper fri

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: