Skyt først, spør etterpå

Et amerikansk helikopter skjøt ned og drepte en gruppe menn som vandret avslappet omkring i en forstad til Bagdad. Begrunnelsen var at de USAnske soldatene syntes de så at noen av mennene hadde våpen. «Våpnene» viste seg å være et kamera og en mobiltelefon.

Våpen eller ei, det var absolutt ingen tegn til at mennene hadde planer om å lage trøbbel. De gikk bare i gatene og pratet.

Det er lagt ut video av dette på YouTube.  Det er sterke scener, og samtalen mellom soldatene er ennå verre.

Videoen er systematisk blitt fjernet, blokkert, kryptert etter at de begynte å offentliggjøres. Når folk har lagt ut lenker til videoen på Facebook har de etter kort tid blitt blokkert fordi innholdet er «upassende». Du må gjerne lenke til denne, men pass på at du ikke omtaler den med ord som kan alarmere de panikkslagne sensorene.

» Verdens største demokrati» viser nok en gang sitt sanne ansikt: Først invaderer de et land for å tvinge fram fred og demokrati. I løpet av de årene USAnske styrker har vært der har EN MILLION irakere blitt drep, enten av invasjonsstyrkene, i borgerkrig eller av selvmordsbomber. I den grad denne videoen er representativ, ser vi noe avgrunnen: Invasjonsstyrkene tar ikke fem øre for å drepe irakere som «ser mistenkelige ut». De prøver ikke å løse situasjoner på fredelig vis, de undersøker ikke om irakerne faktisk har onde hensikter. De bare skyter. Eller, som soldatene  i videoen så vakkert sier: De  engasjerer seg («let’s engage»).

Hjemme i USA er retten til å eie og bære våpen sikret i grunnloven, og alle forsøk på å regulere våpenbruk blir imøtegått, bl.a. av den mektige organisasjonen Nastional Rifle association. Intet land i verden har så mange våpenmord som USA. Dvs. intet land i «fred».

Men USAnerne mener åpenbart at irakere ikke har den samme retten i sitt eget hjemland. Og invasjonsstyrkene slipper å heftes av menneskerettigheter, menneskelighet, vanlig folkeskikk eller medfølelse.

Tom Lehrers sang Send the marines fra 1960-tallet er dessverre like aktuell i dag. Noen sitater:

«… for might makes right
until they’ve seen the light
theyve got to be protected
all their rights respected
till somebody we like can be elected»

(…)

«members of the corps
all hate the thought of war
they’d rather kill them off by peaceful means»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: