Undertrykt? Det blir 4000 kroner i bot. Hilsen Staten.

En kvinne i Italia fikk 500 Euro i bot for å gå med nikab (Aftenbladet).
I Saudi-Arabia får kvinner bot for ikke å dekke seg til. I Italia og Belgia får de nå bot for å dekke seg til, i det hellige demoratiets og frigjøringens navn: Er de ikke likestilte, skal de bli det. Dvs, de skal frigjøres på vår måte.

Dette er ikke noe nytt: Gjennom alle tider har menn bestemt over kvinnekroppen, om vi skal gå med ditt eller ikke gå med datt. At det skjer i dagens Europa, som presumptivt har religionsfrihet, ytringsfrihet og alle andre friheter, er bare enda et bevis på at «demokratiet» ikke rekker lenger enn nesa til maktmennene.

Et tilsvarende eksempel fra vårt frigjorte Norge: Jentene som spiller sandvolleyball er plagt å spille med bikinitruser. De får ikke bruke shorts eller annet bekvemt plagg. Trusene kryper stadig opp i baken, slik truser gjør, så de går stadig og drar i dem. Dette er ikke fotomodeller, det er seriøse idrettsfolk som utøver en svært krevende sport. Men de får ikke lov til å gå med egnede klær –  publikum kan jo ikke bli snytt for å glo på de spretne bakendene deres.

Er vi da bedre enn mørkemenn som insisterer på å dekke til kvinnene sine?

Er det virkelig noen som tror at vi kan bekjempe tvang og undertrykking med mer tvang og undertrykking?Ja, det er visst det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: