Mer om pH

Her er litt flere nyheter fra Robert O. Youngs «pH miracle living», formidlet av Kevin Frøystad, flymekanikeren fra Sola.

Robert Young bekjenner seg til Antoine Béchamps teori fra 1800-tallet om at bakterier er et resultat av, ikke årsaken til, sykdom. Bakgrunnen for dette, ifølge Béchamp, er såkalt pleoformisme – mikroorganismer (som han kalte microzymer). De finnes i kroppen men men er vanligvis snille, men hvis miljøet endrer seg kan de omdannes til f eks sopp, som går løs på kroppen!!!

At mikroorganismer skulle komme utenfra og angripe er, ifølge Young, bare tull.
Rett skal være rett! At bakterier finnes naturlig i kroppen er helt sant, det finnes milliarder av dem, og vi lever i en ganske  lykkelig symbiose med de små. Men teorien om at de kan omdannes til helt andre typer mikroorganismer er det absolutt ingen hold i. Etter Béchamps tid er tusenvis av mikroorganismer beskrevet og typebestemt, og viser seg å ha svært ulike cellestrukturer, DNA og vekstmåte.

Jeg har ikke helt fått klarhet i om Béchamp var opptatt av pH, men i Youngs teori er det selvsagt senkning i pH som fører til denne omdannelsen av bakterier til sopp. Kevin Frøystad, flymekanikeren fra Sola som er blitt Youngs lokale koryfé, er selvfølgelig enig i dette. Han omtaler Béchamp som sin store helt.

Young slår igjen fast: «Disease cannot take hold in an alkaline body!». Heller ikke infeksjoner, altså.

Young utleder videre: Grunnen til at Béchamps teori etterhvert ble forkastet var at legemiddelindustrien og «Big Medicine» heller ville ha teorien om at bakterier kom utenfra, så de kunne selge masse antibiotika!!! (nå var ikke antibiotika oppfunnet på 1800-tallet, men skitt au)
Visste vi det ikke. Konspirasjonen går helt inn i mikrobiologien!!

Frøystad siterer stadig Pasteurs angivelig siste ord: «Béchamp hadde rett: mikrober betyr ingenting, miljøet er alt». Dette sitatet er vel av samme troverdighet som alle Einsteinsitatene som andre alternaivister slenger om seg med.

2 kommentarer to “Mer om pH”

  1. Ingen tvil om at Kevin Frøystad liker Network Marketing..Han er der for pengene sin del..

    http://www.networkmarketing.no/index.php?option=com_content&view=article&id=775&catid=26:Leserinnlegg&Itemid=38

  2. Takk for lenken. Dette var veldig interessant! Plutselig viser den idealistiske naturmedisineren et helt annet ansikt. Merker meg at han bruker akkurat samme retorikk som når han promoterer pH-produktene – bare du vil kan du få et nytt liv bla bla. Når han snakker om pH er det kosthold og livsstilsendring som har gitt ham et nytt liv, men her er det altså Den Store Nettverks Mannen som har inspirert ham.

    Han skriver for øvrig like dårlig norsk overalt. Kanskje ikke helt relevant, men ikke helt fjernt heller. Dårlig språk er ofte tegn på svak tenkning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: