Unge menn i trafikken

Her kommer en ny bulletin i serien om unge menn kledd i drapsmaskiner som freser rundt på veiene.

1. En mann i 20-årene var «uheldig» Karmøy natt til søndag (NRK). Han foretok en temmelig hasardiøs forbikjøring, og holdt på å kiollidere med … en politibil. Nå er han uten lapp. For å si det med Vømmøl spelmannslag: «Æ tøkt det va rart, æ hadd da førarkort».

2. Møre og Romsdal: En bil med to unge menn kjørte inn i et busskur, og bilen gikk rundt (NRK). Begge ble sendt til sykehuset med ambulansehelikopter, og den ene døde av skadene. I mars i fjor omkom en mann på Austnes, en mil unna, etter å ha blitt påkjørt av en 19-åring.

3. I Hordaland var det også en «uheldig» bilfører (NRK): Politiet reiste ut for å lete etter en rusa mann som var ute og kjørte. Plutselig var han der – i fronten på politibilen. Politiet i Hordaland fikk tre andre meldinger om promillekjøring i løpet av natta. Gjett en gang hvilket kjønn førerne hadde?

4. Ingen ny sak, men i Bodø pågår det rettssak etter at en ung mann druknet da bilen han satt i havnet i vannet (NRK). Bilføreren nekter straffskyld fordi han ikke husker ulykken og at det ikke er sikkert at det var han som kjørte da bilen havnet utfor kaia. Hanhadde drukket både øl og sprit tidligere på kvelden.

5. Rettssak også i Tromsø: En 53 år gammel kvinne omkom da en 20 år gammel mann kjørte i høy hastighet i Tromsø sentrum (NRK). Forsvareren mener han hadde lavt blodsukker. Mannen har diabetes, og hadde nylig skiftet medisin.
Det er ukjent for meg at lavt blodsukker fører til høy fart, heller dårlig konsentrasjon og trege reaksjoner. Uansett har diabetikere ekstra ansvar for å vurdere om de er kjørbare.

6. Ung sjåfør vedgjekk å ha drukke 12 øl då han vart stoppa av politiet i Flekkefjord (NRK). Han hadde nylig fått sertifikat.

7. En 19 år gammel mann er fraktet til sykehus etter en ATV-ulykke (NRK). Han kjørte utfor veien og havnet på et jorde. Han hadde 0,8 i promille.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: