Sykle til og fra jobb er bra for helsa

En studie utført ved Universitetet i Stavanger antyder at et så enkelt tiltak som å sykle til og fra jobben har tydelige positive helseeffekter.   I studien fulgte man 25 personer som gjennom ett år har syklet til og fra arbeid. Forsøkspersonenes maksimale oksygenopptak (VO2maks) økte med 15,8%, HDL-kolesterol økte med 15%, det siste er atskillig bedre enn hva man kan oppnå med medisiner. Artikkelen om studien sto på trykk i Tidsskrift for den norske Legeforening 12-2010.

Artikkelen refererer til andre studier som har vist at sykling til og fra arbeid er assosiert med ca. 30 % lavere risiko for tidlig død hos både menn og kvinner etter justering for andre risikofaktorer og generelt aktivitetsnivå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: