Noen som husker 11. september?

Selvfølgelig. Alle husker den tirsdagen i 2001, da «verden forandret seg for alltid».

Men nøyaktig 28 år før, i 1973, forandret livet seg også for ganske mange: I denne videoen forteller en chilener i eksil historien om militærkuppet i Chile. 11. september 1973 var den dagen den chilenske hæren, med god støtte fra USA, invaderte Santiago, bombet presidentpalasset, drepte president Allende, og myrdet, torturete og fengslet titusenvis av chilenere. For å «stoppe kommunismen».General Pinochets terrorregime varte i 17 år, og kostet mellom 1200 og 3000 chilenerne livet. 80,000 ble internert, 30,000 torturert. Regimet ble hele tiden støttet av USA.

Dette er altså ett av «Frihetens land»s mange ansikter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: