Om verdens mangfoldighet

Jeg lovte May Røsand å legge ut lenker til noen artikler som handler om helhetssyn på sykdom. Det er etterhvert en del medisinske forskere som ser på de temmelig direkte sammenhengene mellom levd liv, hendelser, helse og sykdom. Anna Luise Kirkengen har jobbet spesielt mye med hvordan traumer kan sette seg i kroppen, bl.a. i boka «Når krenkede barn blir syke voksne» .en annen bokm er «Inscribed bodies»

Kirkengen og Linn Getz skrev i 2008 artikkelen En annen kardiovaskulær epidemiologi i Legeforeningens fagtidsskrift. Tittelen kan kanskje virke avskrekkende, men dette handler om årsaker til hjerte-karsykdom. Nærmere bestemt at vi ikke  bare må se på arv, livsstil, kolesterolnivåer og blodsukker, men også på hva som har hendt i personens liv.

Denne artikkelen av AL Kirkengen handler om noe av det samme.

Denne handler om kronisk smerte hos traumatiserte flyktninger

Kan finne flere artikler etterhvert – hvis det er av interesse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: