Britisk mattilsyn advarer mot MMS

Det britiske matvaretilsynet, FSA, går nå ut og advarer på det sterkeste mot å bruke MMS, eller «Miracle Mineral Solution».

Sitat fra FSAs nettsider: MMS is a 28% sodium chlorite solution which is equivalent to industrial-strength bleach. When taken as directed it could cause severe nausea, vomiting and diarrhoea, potentially leading to dehydration and reduced blood pressure. If the solution is diluted less than instructed, it could cause damage to the gut and red blood cells, potentially resulting in respiratory failure.

FDA (Food and Drug Administration) i USA kom med en tilsvarende advarsel i juli i år:

The U.S. Food and Drug Administration is warning consumers not to take Miracle Mineral Solution, an oral liquid also known as “Miracle Mineral Supplement” or “MMS.”  The product, when used as directed, produces an industrial bleach that can cause serious harm to health.

The FDA has received several reports of health injuries from consumers using this product, including severe nausea, vomiting, and life-threatening low blood pressure from dehydration.

Dette skulle vel være ganske klar tale …

Her er en modig femtenåring som sendte en advarsel mot MMS på et forum for Crohns sykdom, etter at han hadde lest FDAs advarsel. Han fikk ikke bare motbør og beskjed om å ti stille, men også støtende poster og PM-er, og forslag om at han skulle utvises fra forumet. En stund etterpå fikk han 10 dagers utestengelse fordi han hadde fortsatt å si ting som de andre i forumet «ikke likte». En del av innleggene hans ble slettet.

De som sjikanerte ham ble derimot ikke utestengt.
Denne historien er selvfølgelig frotalt fra hans synspunkt, men ut fra kjennskapen min til visse «alternative» miljøer er jeg redd den er ganske sann.

3 kommentarer to “Britisk mattilsyn advarer mot MMS”

  1. Mon tro hvor lang tid det går før noen kommer med påstand om at FSA, på linje med folkehelseinstituttet og det norske mattilsynet, er fullsponset av Rockefeller & co? Kjøpt og betalt, hele gjengen! 😛

  2. Hvem er noen som helst av dere til å si noe som helst om klordioksid når dere ikke har det minste kjennskap til stoffet selv?

    Dere er ikke en gang verdige debatt, ei heller du Pernille som driver denne blogget og presterer så naive innlegg. Klordioksif er et kjent biocid og har lenge vært tilsatt i drikkevann. Ikke inngår det carcinogene trihalometaner med organiske forbindelser slik som klor heller.

    Det de skriver om industrial bleach er dramatisering. Jeg vil gjerne de dokumentasjon på at dette er en tilstrekkelig konsentrasjon til industriell bleking. Når det er sagt er det snakk om svært små mengder her. Der er snakk om dråper, og ikke ml.

    Jeg kjenner personlig en lang rekke mennesker som bruker dette, inkludert meg selv. Jeg skal ikke påstå noe som helst, men jeg kan fortelle såpass som at UTEN UNNTAK har alle symptomer på forkjølelse forsvunnet ila. timer etter sprsommelig inntak av dette stoffet. Substansen skulle absolutt vært forsket mer på og studier burde vært gjort, men det kommer neppe til å skje. Og grunnen til dette er faktisk meget enkel, og det er at eksklusiv profitt ikke er mulig. Det har ingenting med konspiranoia å gjøre, men er en følge av menneskelig natur, griskhet.

    Det er jo noe påfallende at stoffet uten merkbare bivirkninger tilsynelatende kurerer forkjølelse, influensa, helsbetennelser, urinveisinfeksjon, tannkjøttbetennelser osv. på timer. Da burde man hvertfall ha såpass med gangsyn at man oppmuntret til forskning og ikke skremsel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: