Kritisk masse!

Denne helga foregår et historisk arrangement i Oslobygda: Den første skepsiskonferansen i Norge, med overskriften Kritisk masse. Den samler en rekke norske og internasjonale talere, underholdere og samfunnsengasjerte mennesker til ei helg i den kritiske tenkningens tegn.

Men «skepsis», hva er det? Alle kan vel være skeptiske til både det ene og det andre? Er det noe å lage konferanse om?

Fødselshjelperen til Kkkkritisk masse er foreningen Skepsis, som er (sakset fra foreningens nettsider:

En uavhengig sammenslutning av engasjerte mennesker med det formål å fremme og publisere resultater av kritiske undersøkelser av fenomener som moderne sagn, mirakelberetninger, astrologi, parapsykologi, UFOer og andre ”okkulte” emner.

SKEPSIS skal være et kritisk korrektiv til fantastiske og dårlig begrunnede påstander i norsk offentlighet.

Det er altså ikke en hvilken som helst skepsis, men skepsis til uvitenskapelige og mer eller mindre fantastiske strømninger i tida. Dem er det mange av.

Kritisk masse kan ses som anitesen til de mange alternativmessene som arrangeres hvert år omkring i landet. Undertegnede  var på alternativmessa i Stavanger i høst, og har muligens varige mèn av det. En beskrivelse av den opplevelsen kan du lese her.

Jeg skal også bidra med mitt på konferansen: Søndag 31. oktober har jeg et innlegg som har som arbeidstittel «Helse og frelse», og handler litt om helsevesenet, litt om alternativhelsevesenet, litt om religion og litt om en gresk gudinne. Mandag 1. november er  jeg med i en paneldebatt om forskning på alternativ medisin.

One Comment to “Kritisk masse!”

  1. Dette hadde det vært moro å være med på. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: