Alternativmesse på Lillestrøm

Einstein kommer. Kommer du?

På’an igjen: Høstens særeste eventyr foregår på Lillestrøm 19-21. november, med 350 utstillere og 400 foredrag. Programmet ligger her. Mange av foredragene handler om ulike åndelige, for ikke å si spøkelsesaktige, emner, som Mystic dreamer og angelchanneling; Ånder og klebeånder; Storseans med kontakt och budskap från nära och kära, guider, änglar och djur; Mirakulös Mega Balansering – med den fantastiska kvantmedicinska Amega staven som är laddad med Zero Point energi.

Men det beste av alt: Lørdag kl. 13 kan man møte Albert Einstein!

Einstein snakker til oss gjennom mediumet Barbara With:

«Hear him speak on his newest series of lessons, The Genesis Code: The Alchemy of Manifestation. Always enlightening and inspiring, there will be time for Q&A and the session will be recorded to broadcast worldwide.»

With har skrevet bøker som Party of Twelve: Post 9/11, the true story of her journey to become the emissary for Albert Einstein. Imagining Einstein: Essays on M-Theory, World Peace & The Science of Compassion.

Videre har vi
 • Mitt liv som Medium med Englene, lysskip/ufo.
 • Rainbow Reiki – En praktisk vei til spiritualitet, healing og selvutvikling som alle kan lære!
 • Reconnective healing og the reconnection – en ny dimensjon innen healing
 • Hvite steiner – Om å finne veien til din indre kraft.
 • Få innblikk i hvordan du aktiverer ditt DNA med healing.
 • Kirurgisk Healing: «er en spesiell form for healing der man går inn i Energikroppen til klienten og fjerner sperrer og blokkeringer med Kirurgiske  inngrep. Disse inngrepene gjør man ved hjelp av energi instrumenter som tildels ligner konvensjonelt kirurgisk utstyr. (Disse instrumentene er ikke fysiske.)»
Ellers er kvantemedisin temmelig hot.  Fra omtalen av foredraget Frekvensen for livsenergi kan vi lese følgende:
«Den nye medisinen blir mer og mer uavhengig av substanser. Det som blir igjen er apparater innen ”kvantemedisin” og TENS frekvensterapi (QuickZap og Royal rife-Zapper), men også Orgon-teknologi med  informasjonsoverføring via lys og ren vitalenergi: Plocher Integralteknologi er blitt brukt i 25 år på mennesker, dyr, og økosystemer – med dokumentasjon på universitetsnivå og referanser fra næringslivet og offentlige instanser. Ved Ralph Raphael Kleimann (baldron).»
Videre:
«Kvantemedisin er læren om kroppens cellekommunikasjon, og metoder for å bruke kroppens informasjonssystem til å lese av og gjøre korreksjoner ved hjelp av datastyrt apparatur. Amir Mofateh i SCIO Norge as skal forklare de kvantemedisinske teorier, samt vise hvordan de ulike apparatene fungerer til å finne ut av konkrete ubalanser og løse både fysiske og psykiske problemer. Med revolusjonerende nye apparater innen kvantemedisin, kan man sende frekvenser til kroppen som trigger  helbredelsesfunksjoner direkte. Dette gir muligheter for å behandle helt uten bivirkninger, og med ekstremt gode resultater. Flere millioner kvantemedisinske behandlinger verden over har vist at man kan hjelpe kroppen med både hverdagsplager, akutte betennelser, kroniske problemer, og en del alvorlige problemer, i tillegg til å optimalisere en ellers frisk kropp.»
Det jeg lurer mest på er: Hvordan kan det i det hele tatt finnes sjuke folk, når det er så mange behandlinger som virker mot alt???
 

Reconnective healing og the reconnection – en ny dimensjon innen healing

73 Responses to “Alternativmesse på Lillestrøm”

 1. Til å være skeptisk og imot alt alternativ messen står for så bruker du uhorvelig mye energi på dette. Fatter ikke du gidder….og har tid til det. Men nå jobber du vel ikke så mye lenger etter du sluttet på legevakten eller? Hvor jobber du nå….? Enkeltmannsforetak…? Hvorfor bruker du så masse tid på dette? Fatter det ikke….

  • Hei Trine!
   1. Jeg er ikke «skeptisk og imot alt alternativmessa står for». Men jeg er skeptisk til folk som driver med ting de ikke har greie på og tar seg meget godt betalt for det. 500 kroner for tjue minutt med «kvanteanalyse» f eks. Det er tre ganger så mye som man betaler for tjue minutt hos meg, og jeg har sju års helsefaglig universitetsutdannelse og fem års spesialisering.
   2. Jeg vet ikke hvor du har det fra at jeg bruker «uhorvelig mye tid» på dette. Jeg var på alternativmessa en halv dag, og har brukt et par timer på å blogge om den.
   3. Hvorfor jeg gidder? Jeg er interessert i hva folk interesserer seg for og driver med på mange områder, spesielt alt som har med helse å gjøre. Jeg bruker også masse tid på mitt eget fag – og jeg er kritisk til mye av det som foregår innen legevitenskapen, og meget kritisk til en del av legemiddelindustriens metoder. Det er det jeg bruker mest tid på.
   4. Hvor jeg jobber? Hvis du leser ferdig den setningen hvor det står at jeg har sluttet som fastlege, har jeg faktisk oppgitt to arbeidsplasser. Er det passelig mye, synes du?
   5. Jeg vet ikke hva du mener å insinuere med at jeg «har mye tid til overs». Hva mener du egentlig? Har du et bedre forslag til hva jeg skal bruke tida til? Sminke meg?
   6. Før du uttaler deg om hva jeg bruker «masse tid» på kunne du kanskje kikke litt på hva jeg ellers blogger om? Eller se gjennom artiklene jeg har skrevet i tidsskrifter og aviser gjennom de siste ti åra

   • Tusen takk for utfyllende svar….der fikk jeg svar på det jeg lurte på. Ha en strålende dag!

   • Problemet er bare at 20 minutter hos deg, Pernille fører til ingenting annet enn fjerning av symptomer i verste fall. Jeg har brukt utallige «tjue-minuttere» hos slike som deg. Med unntak av sykmeldinger har dere vært til bry eller i beste fall null hjelp. Det er kanskje en grunn til at leger har en høy selvmordsrate. Det har jeg faktisk stor medfølelse for fordi det må være frustrerende etterhvert å oppdage at man kan veldig lite og hjelper folk veldig lite i det store og det hele: http://www.newsweek.com/2008/04/19/doctors-who-kill-themselves.html

    • Det er sikkert at man kan føle at man har for knapp tid hos fastlegen. Da kan man bestille dobbelttime, f.eks. Hvis man fremdeles ikke er fornøyd med kommunikasjonen kan man skifte fastlege. Man kan også be om second opinion eller bli henvist til spesialist. Og for ikke å snakke om at leger ikke er mirakelmenn.

     Jeg opplever at det er vanskelig å skjønne hvor du egentlig vil i dette kommentarfeltet. Bortsett fra å slenge dritt.

     Det er ikke sikkert din helsehistorie eller ditt sykdomsbilde har vært så lett å finne ut av. Det er jo fint at du har funnet en løsning som fungerer for deg.

     Har du i det hele tatt ingen invendinger mot alternativ medisin?

     • Helt enig med det om fastleger. Det er absolutt ikke alle som er flinke nok til å lytte, og ta folk alvorlig. Det er ikke alle kolleger jeg er stolt av å være kollega med, for å si det litt diplomatisk. Men da bør man bytte lege.

      Men, påstandene om hvor ille det er å gå til fastlege har liten rot i virkeligheten: Det blir gjort jevnlige undersøkelser om hva folk synes om fastlegen sin, og resultatene har vært stabile over flere år: tre av fire er fornøyd eller svært fornøyd med fastlegen sin, føler at legen lytter til dem, og at de får nok tid. Også de fleste av dem som bruker alternativ medisin er fornøyd med legen sin!
      Så kan man jo snu på det og si at en fjerdedel ikke er helt fornøyd, og det er alvorlig nok. De bør kanskje ta opp med legen at de ikke føler seg godt nok ivaretatt, og det vil de fleste leger ta alvorlig og prøve å forbedre seg. Men hvis det ikke går, eller man ikke har lyst til å ta det opp med legen, har man altså muligheten til å bytte, og den muligheten bør man bruke.

      Det er mye å kritisere «skole»-medisinen for, og det er mye som kunne vært bedre. Men det gjør ikke automatisk alle alternativmedisinerne til engler som er hevet over kritikk. Jeg tror ikke de er en helt annen mennesketype enn leger, de består av hele spekteret, som vi alle gjør: Noen er flinke og velmenende, noen er ikke så flinke, noen (få) bryr seg egentlig ikke så veldig om pasientene men liker å sitte og fikle med fine instrumenter.

      For min del, hvis jeg får en alvorlig sykdom, vil jeg heller gå til en drittsekk som virkelig kan faget sitt enn til en halvstudert heksedoktor som knapt vet hvor levera ligger. Helst ville jeg selvfølgelig hatt en snill og empatisk lege som virkelig kan faget sitt, og heldigvis er det faktisk flest av dem. Så får vi gjøre alt vi kan for å veilede studenter og turnusleger, så vi får flest mulig av den gode sorten.

      Men en ting er sikkert: man blir ikke en bedre lege av å stadig lese i aviser og på blogger at en selv og ens kolleger er kunnskapsløse drittsekker. Det er faktisk ganske sårende. Men det er vel en del av gamet …

 2. Hei, Trine Grung.

  Hvis du leser spalten til høyre i bloggen her som heter «Om meg» så finner du ut hvor bloggeier jobber.

  Jeg for min del fatter ikke hvorfor du lurer på hvor mye hun jobber og hvordan denne jobben er organisert. Det er også vanskelig for meg å fatte hvordan du vet at bloggeier bruker uhorvelig mye energi på alternative greier. Er du synsk? 0_0

  Det er viktig at noen sier fra om alle forsøk på humbug og svindel. Spesielt når det går på helsa, lommeboka -for ikke å snakke om livet- laus. At noen som er meget oppegående og har faglig bakgrunn tar tak i dette er svært prisverdig. Et rungede «heia»-rop til Pernille!

  En ekte skeptiker er skeptisk til både egen og andres profesjon. Det kan alle vi andre lære noe av. Forutsatt at vi har en profesjon å være skeptiske til……….. (lurer på hvor mange sånne prikker det er riktig å ha etter ei setning……. ………det pleide å være tilstrekkelig med tre stk…… ….men det ser ikke ut til at det holder…. ……..nå til dags…. …..)(beklager digresjonen…….. ….)

  Du fatter ikke hvordan man kan bruke energi og tid på noe man er motstander av. Vi andre er tilhengere av folkeopplysning og engasjement. Kritisk sans er også flott. Du burde prøve det en gang!

  Det virker jo som du har godt med tid til overs siden du er en meget aktiv blogger selv. Hvor jobber du nå….? Hvorfor bruker du masse tid på å blogge……….? Synes du ikke dette er temmelig stupide spørsmål………………………..?

  Det er lett å fatte at det er mye du ikke fatter, Grung.

  • Nå bruker Pernille VELDIG mye tid på det alternative….drar på messer, debatter og stiller opp i tv-programmer. Jeg skjønner ikke hun orker, det var ikke negativt ment. Blogge ja, det krever ikke så mye tid. Jeg mente alt det andre….

   • Blogge krever ikke mye tid hvis man bare skriver ting rett ut av hodet. Når jeg skriver en artikkel om f eks medisin bruker jeg ofte flere timer for å sjekke kilder, slå opp i bøker, og på alle måter sikre at det jeg skriver er etterrettelig.
    Når det gjelder messer og debatter: Igjen har du visst regnet ut hvor mye tid jeg har brukt. Hvor mange messer og debatter har du registrert at jeg har deltatt på? Har du oversikt over timeplanen min? Har du sammenlignet engasjementet om altiemedisin med andre debatter jeg har vært med på, artikler jeg har skrevet?

    Skal jeg begynne å telle opp hva du bruker tida di på? Hva du stiller opp i av TV-programmer?

   • ……………………..tenk det, Grung. Det går faktisk an å være engasjert samfunnsdebattant selv om man har fast jobb i tillegg. Kanskje du skal prøve det for å forstå det….. …………du skriver at kommentaren din ikke er negativt ment. Hvordan var den ment, da? Av alt det Pernille skriver så er det TIDSBRUKEN hennes som du synes det er nødvendig å kommentere? Var det meningen å meddele at du synes det er bra at hun bruker tida slik? Eller var det at du ikke SKJØNNER at hun bruker tid på dette? Har du skjønt det nå, da?

    • Jeg tror kanskje det er dette som kalles argumentum ad hominem … (den som har litt allmenndannelse vil forstå hva det betyr) 😉

     • Hårper du sikter til Trines og ikke mitt motiv her, Pernille:-)

      Vi kan spekulere i hva Grung egentlig mener. Kanskje det var et forsøk på å invitere deg som gjesteblogger -at hun egentlig vil det men tror at du ikke har tid og ork til det…… ………???

      Hun kan jo bare spørre!

      Hvem trenger vel allmenndannelse når man har google og youtube?;-) (dette siste var ironi)

      • Vel, Pernille har selv ønsket å gjesteblogge hos meg….derav oppdaget jeg bloggen hennes og spurte et enkelt spørsmål.
       Jeg skjønner at en kan være skeptisk, men å bruke så mye tid på det alternative fatter jeg ikke hun orker når hun er så imot alt de står for og mener.

       • Hepp, Grung.

        Du skriver «Jeg skjønner at en kan være skeptisk, men å bruke så mye tid på det alternative fatter jeg ikke hun orker når hun er så imot alt de står for og mener.» Fatter du det ikke ennå? Har du virkelig lest det hun skriver? Nylehn har mist to taker i hodet på en gang og evner å se en sak fra flere sider. Her har vi mye å lære!

        Skal hun være gjesteblogger hos deg?

        • Jeg spurte om hun ville ta inn dette innlegget om syrer og baser. Hun svarte at hun helst ville ha personlige og folkelige innlegg. Jeg svarte at jeg ikke var så interessert i å skrive noe personlig, men at jeg mente artikkelen var skrevet rimelig folkelig. Så hørte jeg ikke mer. Hun orker kanskje ikke bruke tid på ting hun er mot.

         • Men kommentarfeltet til det blogginnlegget er jo på mange vis folkelig:-D Dessuten synes jeg hun undervurderer sine lesere hvis hun mener at den bloggposten ikke er folkelig nok. De som synes det ikke er lesbart kan jo la være å lese det!

          Konsekvensen av at folk ikke bruker tid på det de er i mot er egentlig litt skremmende. For å illustrere så setter jeg saken på spissen (ævve): Hvis ingen hadde engasjert seg mot nazismen så hadde verden vært en annen, gitt. Jeg for min del er motstander av rasisme. Men det er vel best å ikke engasjere seg.

          Til Trine: Blir verden bedre hvis man ikke engasjerer seg i det man ikke er 100% enig i?

          Bra jobba på Dagsrevyen i dag, Pernille!

          • Et godt bilde av en person med få og fattige argumenter er at man tidlig i diskusjonen kommer til ord og navn som «nazisme» og «Hitler». Dette bruker man fordi man dermed skal overstyre all annen form for innlegg fra den andre parten. Det blir da opp til den andre parten å holde seg i skinnet og liksom forholde seg enig med den andre. Det er ikke en form for hersketeknikk, men det kan ligne litt.

          • Ædda bædda sa det sjøl:-D

           Nei, seriøst, Arn. Det var ment som et eksempel. Der jegforklarte at jeg satt det på spissen.

           Det kan se ut til at du vet mye om hersketeknikker. Du vet trolig også mye om å nedvurdere andre mennesker og å kalle dem ting som ikke er udelt positiv.

           Hvis det får deg til å føle deg oppegående så er jo det stas.

           Og litt trist.

       • Bruker du bare tid på ting du er for, Trine? Krig og fred og politikk og sånt?

 3. Pernille: takk for at du bruker tid på dette, heller enn å sminke deg eller å lage nok en blogg med innholdsløst pjatt og kvasivitenskapelige helseråd.

 4. Jeg så deg nettopp på NRK1, Pernille. Du gjør en flott innsats. Takk for at du tar deg tid til å stille kritiske spørsmål og spre kunnskap!

 5. Hvordan kan det finnes så mange syke folk når vi har så mange «smarte» mennesker som Pernille?

  Selv har jeg blitt frisk av medisin som norske leger ba meg holde meg unna. Jeg har blitt ledd av og kastet ut av det ene legekontoret etter det andre. Helt til jeg fant løsningen…på alternativmessen! Vitaminer, forsket gjennom et laboratorie i USA gjorde meg altså frisk, og min kone har ikke hatt pollenallergi på ti år. Og hva er poenget her? Hvis du spør enkle mennesker som Pernille om hvordan man kan fikse en rekke lidelser så vil hun svare noe i retning av at det kan vi ikke. Faktum er at slike enkle og snevre mennesker som Pernille ikke kan fordra at man faktisk finner en løsning.

  La meg spørre deg, Pernille: Hva er løsningen på atrieflimmer? Vet du det, eller vet noen av dine kollegaer det? Nei. Men i USA vet man det. Det at det finnes en kontakt gjennom alternativmessen som kan sende analyser av håret (DET SAMME SOM GJØRES I IDRETTEN (HALLO!!)) for så å finne det som kalles kjemiske ubalanser i kroppen (altså ikke noe esoterisk, men K-J-E-M-I-S-K) ser Pernille og hennes kollega-kvakksavere (eller skal vi si «symptomfjernere») som tull. Hvis folk blir friske må det være tull. En tilsvarende prøve noen uker før hos fastlegen gjennom Fürst viste at alt var normalt. Det var det altså ikke.

  Mennesker som Pernille er ikke verd tiden, og det vil si de fleste av de som leser hennes retorikk. Jeg har kontaktet henne på SMS, og vi får se om hun svarer i det hele tatt. Hun har mye å svare for på vegne av en kjempeindustri som nesten utelukkende fjerner symptomer. Enten forstår hun det og er skamløs, eller så er hun for snever og dum. Jeg tror det er det siste. Du har navnet mitt Pernille. Få se om du har baller.

  • Det ble en skrivefeil ovenfor. Jeg mente selvfølgelig ikke å si at Pernille er dum. At hun i stor grad ikke har satt seg inn i det hun snakker om er åpenbart.

   • Du har sagt at jeg er enkel og snever, og mer enn antydet at jeg er skamløs og dum. Jeg tror ikke det kan regnes som «skrivefeil».

    Jeg har for øvrig satt meg meget grundig inn i «pH-miraklet». Når jeg snakker med mikroskopistene kan jeg faktisk fortelle dem ganske mye de ikke visste om ting som står på Youngs nettsider (som de gjerne har kopiert blindt over til sine egne) og innholdet i bl.a. pH-dråpene.

    Er ikke det litt underlig?

  • Hei, jeg har ikke tenkt å svare deg på sms. Det er interessant at du ikke synes jeg er «verd tiden», men likevel bruker tid og krefter på å sjikanere meg.
   Det meste du sier er for aggressivt til å svare på, dessuten en blåkopi av de vanlige remsene fra alternativtilhengere.

   Men jeg lurer også på hvorfor det finnes sjuke folk. På alternativmessa tilbys det hundrevis av fantastiske behandlinger og kurer som nesten uten unntak skal løse alle helseproblemer. Likevel fortsetter det å komme folk i hopetall til oss snevre dumme doktorer.

   Er ikke det underlig?

   NB vennligst signer med fullt navn på denne bloggen. Hvis du sender flere anonyme innlegg blir de slettet.

 6. Hei Pernille,

  Flott opptreden på NRK i går kveld!
  Det er mer spennende med deg (som lege) på en slik messe enn det var med Richard Dawkins (jfr Channel 4’s The Enemies of Reason).

  Hilsen
  O.J.

 7. Jeg har nå sendt en forespørsel til NRK og bedt dem om følgende: Jeg bestiller time hos Pernille hvor jeg gir dem tillatelse til å være tilstede. Jeg legger frem de symptomene jeg hadde mer eller mindre hele livet, men verre de siste tre årene og virkelig ille det siste året.

  Vi skal da høre hva Pernille har å si dette i sin «analyse» og jeg kommer med et svar.

  Hvis NRK går med på et slikt innslag, og hvis Pernille tør, vil det avdekkes hvilken gruppering som bør være skeptiker til hvem.

  Igjen, vi får se om Pernille tør.

  • Hei, Arn.

   Hvis du vil ha legetime hos Pernille så får du vel bestille tid som oss vanlige dødelige, ikke bruke bloggen hennes. Og hva får deg til å tro at NRK er så interessert i den tilfeldige rablingen din om symptomer og kur uten referanser til noe som helst…?

  • Jeg lar det stå. Morsomt forslag. Spent på svar!

   Men hvis det kommer i stand kan jeg allerede nå fortelle deg om en del forskjeller på en time hos meg og en time på standen på messa.

   1. Før jeg gjør noe annet kommer jeg til å spørre nettopp hva slags plager du har, hvor lenge du har hatt dem, hva slags utredning du har vært gjennom, hva slags behandling du har prøvd og om den har virket, om du røyker, om du bruker medisiner, hva slags kosthold du har. Og jeg kommer til å spørre hva du selv tror plagene dine skyldes.

   Mikroskopisten spurte ikke om noe av dette.

   2. Først når jeg har fått svar på alt dette kommer jeg til å vurdere hvilke undersøkelser og evt. prøver jeg vil ta. Jeg har nemlig lært at man først skal se på personen og på prøven. Og så vil jeg holde resultatet fra undersøkelsen og prøvene opp mot den informasjonen jeg har fått fra samtalen.

   Mikroskopisten gjorde det motsatte: Hun begynte med prøven, og gjorde alle vurderinger bare ut fra den.

   3. Jeg kommer også til å undersøke deg kroppslig.

   Mikroskopisten gjorde ikke det, og har heller ikke kompetanse til det.

   4. Jeg kommer også til å forteller deg hva vi kan finne ut og hva vi ikke kan finne ut ved de undersøkelsene jeg gjør, f eks at det alltid hefter en del usikkerhet ved prøver, både pga teknisk måleusikkerhet og ved tolkningen.

   Mikroskopisten gjorde ikke det. Hun regnet med at det hun så i mikroskopet var den fulle og hele sannheten. Når jeg spurte henne om ikke noe av det vi så kunne skyldes rusk på linsa eller forurensing av prøven, eller om det kunne være forskjellige tolkninger av det vi så, svarte hun benektende. «Mikroskopet lyver ikke».

   Dette forteller meg at hun ikke har kunnskap om teknologiens begrensninger, at alt er gjenstand for tolkning, og at tolkning krever erfaring.
   Medisin er ikke matematikk.

   Hun kunne for øvrig ikke svare på hva slags mikroskop hun brukte – lysfelt eller mørkefelt. det er faktisk ganske vesentlig for tolkningen.

   5. Jeg kommer ikke til å servere deg enkle løsninger på kompliserte problemer. De finnes ikke, etter mitt skjønn.

   Mikroskopisten serverer kun enkle løsninger, og den samme løsningen uansett hva folk feiler. Besnærende, ikke sant?

   6. Hvis jeg gir deg f eks kostråd, vil eg først forhøre meg om hva du faktisk pleier å spise.

   Mikroskopisten gjorde ikke det. Hun sluttet ut fra prøven at jeg antagelig spiste for mye karbohydrater.
   Hva med å spørre meg? Jeg satt jo der ved siden av henne!

   7. Det jeg gjør i løpet av konsultasjonen er basert på mange års studier, praksis under veiledning og enda flere år med klinisk praksis og kontinuerlig faglig oppdatering. Jeg vet dessuten at det er mye vi ikke vet, at alle metoder har sine begrensinger, og at hver enkelt pasient er unik med sin livshistorie og sine symptomer.

   Mikroskopisten har en ukes mikroskopikurs og et halvt år med nettstudier i «medisinfag». Betydelig mindre utdannelse enn en hjelpepleier, altså.
   Hun hadde heller ingen refleksjoner om begrensingene med sin metode.

   Det finnes ikke noe farligere enn folk som kan litt. For de vet ikke om alt de ikke vet.

   8. Konsultasjonen hos meg kommer til å foregå på et kontor med lukket dør.

   Mikroskopisten utførte undersøkelsen i en messehall hvor hundrevis av folk vandret forbi og kunne høre alt vi sa.
   Hva skulle hun gjort hvis jeg hadde begynt å gråte når hun sa at jeg hadde celler som var så syke at de kom til å bli til sopp?

   9. Hvis jeg anbefalte deg behandling eller medisiner ville jeg ikke tjene på at du fulgte rådene mine. Medisinene jeg evt. forskriver selges på apoteket og jeg får ikke prosenter av salget. Jeg reklamerer heller ikke for produkter.

   Mikroskopistene har direkte økonomisk interesse av at folk følger rådene deres, fordi de selger dråper og pulver og vannrensere og får prosenter av det. Produktene de selger kommer fra et firma som har svært nære bånd til han som har utviklet pH-teorien, i den forstand at han har direkte økonomisk vinning ved at de han lærer opp forhandler nettopp hans produkter.

   10. Konsultasjonen hos meg kommer til å koste deg 160 kroner.

   En konsultasjon hos mikroskopisten kostet 500 kroner. Og det var visstnok messepris – en vanlig konsultasjon hos en mikroskopist koster fra 1000 til 2000 kroner.
   Altså: en ukes kurs, litt nettstudier, kjøpe seg et mikroskop, og så kan man begynne å ta fire ganger så høy timepris som en faglært snekker.

   Ville du forresten bruke en snekker som hadde hatt én ukes praktisk opplæring?

   Men som sagt: Enkle svar får du ikke hos meg. Det får du derimot av den totalt ukyndige mikroskopisten. Valget er fritt.

 8. Sånn for dere som ikke så på dagsrevyen (som meg) så ligger innslaget her
  http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/238824

  Etter min smak skulle jeg nok ønske temaet ble behandlet litt mer seriøst av NRK, men det var et par herlige kommentarer, både fra fortelleren i NRK og fra frk Nylehn.

  «Etter å ha lagt om kostholdet og kjøpt et apparat for 12 000 kroner fra mikroskopisten føler han seg mye bedre»

  «også hun føler seg friskere når hun spiser sunnnere og drikker pulveret som selges til flere tusen kroner pr kilo»

  …..:-)

  Men selvfølgelig, det er jo «big pharma» som bare er ute etter å selge medisiner og holde billige naturpreparater borte fra markedet…

  • Det var også noen morsomme kommentarer som ikke kom med i innslaget: Reidun Bøhn sa at det var viktig å spise «levende mat» bl.a. friske grønnsaker, for de hadde mye energi, mens kjøtt og fisk var dødt (joda, den fisken jeg spiser er vanligvis død … men gulrøttene jeg har ved siden av sluttet nok å vokse da de ble tatt opp av jorda).
   Da hun ble spurt hva hun mente med «mye energi» svarte hun at «det er mye vibrasjoner i dem»

   Jeg er helt enig i at friske grønnsaker er bra, selv om jeg ikke har merket spesielle vibrasjoner fra dem.

   Men hvis Bøhn er så opptatt av levende mat, hvorfor anbefaler hun da Super Greens, som for er tørket og knust, lagt i bokser og fraktet helt fra USA. Hva er så levende med det?

 9. Hei Pernille!
  Så innslaget på NRK i går, og fant hele saken interressant. Jeg er bare et «vanlig menneske» som ikke har forutsetninger for å argumentere hverken for eller imot noen av partene. Kan se utifra bloggen din at du har satt deg litt inn i saken, men med STOR skepsis. Samtidig kan jeg heller ikke finne ÈN som har prøvd ut SuperGreen som ikke er fornøyd og har forbedret helsen sin på ett eller flere punkter. Når alt kommer til alt er det vel det vi er ute etter. Å få bedre helse. Kunne jo derfor ha vært innterresant å la en skeptiker som deg prøve ut produktet. Du fikk selv stilt diagnose på messen i går.Henholsvis «Ubalanse i hodet», og tegn til sopp i blodet. Hva med å prøve SuperGreen og ph-dråper i en periode, for så å ta en ny test for å se om det har skjedd none forandring på disse områdene.
  Kanskje du kan få Stavanger Aftenblad til å sponse noe av kostnadene, siden pris tydeligvis er et emne her. (Har ikke tenkt å kommentere kostnader på legemidler, i denne omgang…..) Hadde vært supert om du kunne tatt utfordringen, og latt oss «dødelige» fått vite om det har noe for seg.

  • Hei, hvis folk som har prøvd supergreens føler seg bedre har jeg ingen grun til å tvile på det. Men er det tilskuddene som har gjort susen, elelr er det at de har lagt om kosten, kanskje kuttet ut sukker og junkfood? To av de som skryter mest av kuren, Rune Vatne og Hilde Larsen (og Kevin Frøystad for den del), beskriver livsstilen sin før de begynte med «ph-kuren» som ganske usunn – elendig kosthold, ingen grønnsaker, ingen trening, masse røyk etc etc. Da hadde de et stort forbedringspotensiale, for å si det mildt.
   Hvis man legger om livsstilen dramatisk i sunnere retning vil man kunne bli kvitt mange plager, bl.a. med magen, hud etc etc. Men pH froandres, og at det er det som gjør at de blir bedre, har jeg absolutt ingen tro på.

   Jeg jobber på Krokeide rehab.senter på Nærland. Der er folk i tre-fire uker og trener, lærer masse om kosthold og livsstil, og får selvfølgelig servert sunn og god mat. Vi har oppnådd mange «mirakler» der: diabetikere som har kunnet slutte med medisiner, overvektige som har gått ned både 10 og 15 kilo, og KOLS-pasienter som plutselig løper opp trappa som ingenting mens de før måtte stoppe flere ganger mellom 1. og 2. etasje. Vi hadde ei som kom inn med rullator og gikk ut uten, og med fem kilo mindre på tre uker.

   Hvis vi hadde gitt dem en eller annen «mirakelmedisin», om den nå heter SuperReds eller Himalayasalt eller dr. Nylehns styrkedrikk kunne vi sagt at det var på grunn av den, og solgt mengder at stoffettil pasientene. Hadde vært en hyggelig ekstrainntekt. Men «miraklene» våre kommer av at folk har tatt tak i egen helse.

   Jeg fikk stilt «diagnose» på messa ja, av et menneske med null kompetanse. Men husk at jeg satt og så på, både når hun tok prøven og når hun viste den på skjermen, og tolkningen hennes var totalt på jordet. Det hun kalte «syke blodceller» var komplett normale. Cellene skal ikke være trill runde slik Young hevder, de skal være skålformede. Du finner et bilde her.

   Det hun sa var «tegn til sopp» var ganske enkelt midtpartiet av cellene som ser lysere ut fordi cellen er tynnest på midten, dermed blir det mer gjennomskinnelig i det sterke lyset fra mikroskopet. Her er en illustrasjon på det. Og dette er normale blodceller!

   Med andre ord: Det var faktisk ikke noe galt med blodet mitt. Og det har jeg ca. tusen ganger mer grunnlag for å si enn henne. For øvrig er jeg frisk som en fisk, lever sunnere enn de fleste og trenger ikke behandling for noe som helst. Jeg tar ikke behandling kun på grunnlag av en prøve (det ville jeg ikke gjort på gurnnlag av en «skolemedisinprøve» heller), i hvert fall ikke en prøve som er tolket av en dilettant.

   Om jeg vil prøve SuperGreens og Prime pH? jeg kan alltids drikke grønn suppe en stund, men fortynnet bleikemiddel vil jeg ikke ha i meg selv mot betaling. Og hvis jeg skulle prøvd dette for å se om det virket, burde jeg vel prøvd homeopati, akupunktur, healing, Reiki, kvantemedisin, blomstermedisin og lydterapi òg da? Hvorfor skulle jeg velge pH-kuren framfor andre?
   Prisen skulle jeg alltids stått i. Men jeg er ikke interessert. Da ville jeg heller prøvd noe som det muligens kan være hold i.

   Men takk for forslaget. 🙂

   • Åh, når jeg ser bildet av de blodsellene du sier er normale, skålformede, så skjønner jeg bedre. Du har nok missforstått det med runde seller. Det menes ikke sunde, som en ball, nei, de skal selvfølgelig være skålformede, men sirkulære i form.

    Helt tydelig sammenheng med mine blodseller sin form og min livsstil. Før og etter bildene lyver ikke 😉 Hva om du tar utfordringen og ser? Tør du??

    Hilde

    • Det er ikke hva Young, Kevin Frøystad, Rune Vatne og en rekke andre sier. De bildene som Young etc. sier er «normale» er trill runde.
     Ta utfordringen og se? Jeg har gjort det. Jeg skrev nettopp en lang bloggpost om det.

     • Hmm, trodde bare det var mikroskopet som fikk dem til å se trill runde ut. Young viser ofte til et slikt argebilde av røde blodceller som det du viser til, så her er det en missforståelse. Helt klart. Mannen har kikket på blod i 30 år,,, og ja, han er kontroversiell, men ikke helt fjern.

      Hvor lenge gikk du på Supergreens Pernille? Jeg mente ikke å ta en blodanalyse, men å prøve å legge om , og se om du følte forskjell på kroppen, og gjerne også med ny blodanalyse, men ikke nødvendigvis. Bir du ikke nysjerrig på det som du snakker så negativt om?

      Jeg forstår din skepsis til Young, men ikke la det overskygge teorien om å kutte ut syremat til fordel for en grønnere hverdag i en periode. Du forteller jo om fantastiske ting som skjer der du arbeider, og kanskje supergreens bare er enda en god ting i den retningen?
      Jeg foreslår ikke at du skal drikke natriumkloritt.
      men først får vi finne ut mer om det med bly innholdet i Supergreens.

      Hilde

      • 1. Jeg har ikke gått på SuperGreens. Jeg kommer aldri til å gjøre det, spesielt etter blyrapporten.
       2. Jeg er svært imponert over hvordan f eks Reidun Bøhn anbefaler «levende mat» og sier at et eple begynner å degenerere en halvtime etter at man har plukket det, og i neste åndedrag selger folk urter og gress som er tørket, knust og pakket i USA for å så å fraktes til Norge. Hva er levende med det? Hvor mange vitaminer forsvinner udner prosessen? Og sett i lys av rapporten om blyinnhold, hva slags garanti har vi for at det er dyrket under økologiske forhold?
       3. Jeg lever grønt, kjære deg. Jeg spiser grønnsaker og frukt og urter fra egen hage (de er så levende at de nærmest snakker til meg), svært lite kjøtt, og drikker mye vann. Dette har jeg klart å finne ut helt selv at er bra for min kropp.
       4. Jeg tok blodanalyse, jeg så mitt eget blod og så at det var helt utmerket. Jeg snakket med hun som tok analysen og fant ut at hun hadde null utdannelse (en ukes kurs regner jeg ikke som utdannelse) og for øvrig ikke hadde peiling på noe som helst. Jeg vet dessuten at jeg har sett på tusenvis flere blodbilder enn henne, og at jeg har noen milloner ganger mer erfaring og kunnskap enn henne. Det var en pinlig opplevelse, på hennes vegne.
       5. Om jeg blir nysgjerrig på det jeg snakker så negativt om? Ja, jeg er så nysgjerrig at jeg – som sagt – har brukt veldig mye tid på å sette meg inn i det, snakke med folk som driver med det. Det jeg er mest nysgjerrig på er hvordan så mange kan svelge dette rått, bokstavelig talt, og at dere ikke ser hvordan Young manipulerer. Det er deprimerende. han er slett ikke fjern, han er en kynisk svindler, og en meget god forretningsmann, han er dømt for kvakksalveri og har flere tiltaler mot seg.

   • Siden du bruker mitt navn med jevne mellomrom, så vil jeg bare rette opp et par faktafeil.
    Jeg har trent hele livet, er spinning intruktør, aerobic instruktør og personlig trener.
    Deretter har jeg ALDRI brukt Ph dråper, vet ikke hvor du har det ifra..

    Hilde

    PS: Hvorfor du skulle velge PH_Kuren fremfor andre??? Fordi du har bestemt deg for å rakke ned på den, uten en gang å ha prøvd. I min krets er det en feil måte å gjøre det på.Du må ha personlig erfaring, da blir det mer interessant. Å rakke ned på noe i teorien er lett.

    • Ok, beklager feilene. Du har skrevet at du levde usunt, med en liter colalight om dagen, sigaretter, øl og dårlig mat. Jeg beklager at jeg trodde det også gjaldt trening.

     Og beklager at jeg kunne ta så feil at jeg trodde du brukte Prime pH. Det er MMS du bruker, det som inneholder 6 ganger mer bleikemiddel enn Prime pH, og som du for sikkerhets skyld blander med sitronsyre for å gjøre det enda mer giftig. Dessuten bruker du vann med høy pH. Det var helt skrullete av meg å tro at du brukte pH-dråper.

     Jeg har ikke «bestemt meg for å rakke ned på pH-kuren». Jeg har bestemt meg for å stille kritiske spørsmål ved alt som er dårlig fundert, ikke bevist, potensielt skadelig eller bevisst villedende, enten det gjelder alternativ eller etablert medisin. Robert Youngs teorier og produkter oppfyller alle disse kravene.

     Jeg kunne vurdert å prøve pH-kuren hvis jeg hadde den minste mistanke om at det er nyttig. Det har jeg ikke. Jeg har derimot alle mulige indikasjoner på at det ikke er nyttig. Og det er absolutt ingenting som tyder på at det er bedre enn andre.

     Jeg har heller ikke prøvd meg gjennom hele Felleskatalogen, og akter ikke å gjøre det. Og siden jeg heller ikke rekker å spise meg gjennom alle helsekostkurer, og dermed ikke kan ha personlig erfaring om alt, må jeg vurdere gehalten av påstander ut fra det som finnes av vitenskapelig belegg. Youngs pH-kur mangler vitenskapelig belegg. Totalt.

     Når det gjelder å rakke ned på, må jeg si du selv er en ganske ivrig nedrakker av leger og legemiddelindustrien og andre som ikke har sett det samme lyset som deg. Du mener legemiddelindustrien er gjennomkorrupt og bare forgifter folk, dermed mer enn insinuerer du at alle som har befatning med den er like korrupte, evt. håpløst indoktrinerte. Du vil ikke lese om skolemedisin for du «liker ikke kjemikalier». Hva er kjemisk med anatomi og fysiologi?
     Du mener leger er arrogante og tror de har monopol på vettet. Du insinuerer mer enn tydelig at legemiddelindustrien ikke ønsker at folk skal bli friske, og at leger ikke bryr seg om sunn livsstil men bare vil dempe symptomer og stappe gift i folk.

     Kan du tenke deg at det kan ørlite sårende for leger som bryr seg svært mye om helsa til pasientene sine, og som i motsetning til deg og dine kumpaner har brukt mange mange år av livet sitt på å utdanne seg for å hjelpe folk? Har du prøvd å regne ut hva det koster å ta legeutdannelse, både i tilbakebetaling av studielån (mellom en halv og en million, avhengig av rentenivået) og tapt arbeidsinntekt? Tror du virkelig at alle som gjør dette ikke bryr seg om å få folk friskesine men bare vil tjene penger? Skulle jeg bare tjent penger hadde jeg tatt meg en eller annen humbugutdannelse og åpnet praksis på et gatehjørne.

     Du mener man ikke skal kritisere dem som «kun er ute etter å hjelpe et medmenneske i en vanskelig situasjon». Du mener at «å troppe opp med krav om dokumentasjon og gransking av hvem som tjener hva, er å sette seg selv i en autoritær rolle.» Hvem er mest autoritær her, Hilde Larsen?

     Du er også særdeles ivrig til å spre desinformasjon om helse. Og du sprer farlig desinformasjon om en gift som heter MMS, et 28% bleikemiddel, 60 ganger sterkere enn Klorin, som helsemyndighetene i mange land har advart på det sterkeste mot. Du mener muligens at alle verdens helsemyndigheter også er kjøpt og betalt av legemiddelindustrien? Hvordan kan det ha seg at alle som representerer et annet syn enn deg er slemme og korrupte, mens de som gjør det du er enig i per definisjon er snille og uegennyttige?

     Å «rakke ned på noe i teorien» kan kanskje virke lett for deg. Men før jeg «rakker ned på» noe som helst bruker jeg tid på å sette meg inn i det. Jeg har brukt svært mye tid på å sette meg inn i Robert Youngs teori og praksis. Jeg mistenker at jeg har brukt mer tid på å lese det han har skrevet enn mange av tilhengerne hans, siden jeg kan fortelle Kevin Frøystad om elementer av Youngs teori som han ikke har fått med seg, og kan fortelle ham om hva Prime pH – som han selger mengder av – faktisk inneholder, og hva natriumkloritt vanligvis brukes til. Han nektet å tro det først, helt til jeg viste til hva som sto på Innerlights egne nettsider.

     Jeg har også brukt mye tid på å sette meg inn i hvordan den såkalte blodanalysen deres foregår, og sammenlignet bildene av blodet som ligger ute på nettsidene og henger på alle mikroskopisters kontorvegger med bilder fra mer konvensjonelle mikroskopbilder av blod. Jeg har til og med, som du kanskje har fått med deg, fått mitt eget blod analysert.

     Du er derimot ikke interessert i motinformasjon, for du har bestemt deg for hva som er rett. Du fortsetter å gjenta beskyldningene mot folk som prøver å hjelpe folk på en annen måte enn den du har bestemnt deg for er den riktige, og når du og dine blir kritisert svarer du med at kritikeren ikke vil at folk skal bli friske. Jeg siterer:

     «Noen blir veldig provosert over at det finnes mulighet til å velge helse. At verdensbilde hvor vi er offer for sykdom og annet ville da rase, og det skaper urolighet og som jeg har sett nesten paniske tilstander.»

     • Oj, det var mye frustrasjon på en gang.

      Hvor er det du føler jeg promoterer MMS? Jeg bruker det til familien min i stedet for antibiotika med stor suksess. dobbelsidig ørebetennelse med 40 i feber, vekke på to dager, mens nabogutten lå i en uke med det samme,, influensa vekke over natten, så vi har funnet en flott «medisin» til vår familie. Det er helt kurant. Jeg snakker av erfaring ikke teori her.

      Og ja, jeg mener fremdeles at det er lett å bare troppe opp å kreve dokumentasjon. Livet er ikke en rettsak. Jeg kan fortelle om min opplevelse uten å du eller andre kan kreve dokumentasjon, Gud bedre og takk og pris 😉

      Hilde

      • Gir du barna dine MMS, Hilde larsen? 28% NaClO2 blandet med sitronsyre for å danne klordioksid? Er du fullstendig forrykt?

       • Gikk du glipp av at de var blitt friske,, eller er det et døvt øre Pernille Nyhlen? I din verden, ja sikkert forrykt ,,he,he

        • Han doede, det er sandt, men Febren Ham forlod …

         psst: kanskje du burde gaa litt stille i doerene med at du gir ungene dine bleikemiddel. Det kan alltids finnes geskjeftige mennesker som faar lyst til aa ta en telefon til Barnevernet. Og nei, jeg har ikke tenkt aa ringe noen, men husk at det du skriver kan leses av hvem som helst.

         • Det er ikke noe jeg er bekymret for, og dette er fullt ut lovlig. Du kan spre frykt så mye du vil, men jeg gjemmer meg ikke med mine meninger om MMS.

          Bekymret for barnevernet? Alvorlig talt!!!!!!
          Trenger ikke Psssste til meg 🙂

          Hilde

          • Du skjønner at det er flere enn Pernille Nyhlen som leser det du skriver? At det du sier ikke er en privat samtale mellom deg og Pernille. At du åpent forteller at du gir (dine mindreårige) barna dine en giftig løsning?

           Jeg håper det var et engangstilfelle, og at du viser dine barn omsorg på et annet vis i fremtiden.

           Det kan hende du Hilde ikke er du, at noen tuller med ditt navn. Men det tror jeg ikke. Selv om jeg håper det.

          • Det er neppe et engangstilfelle. Hilde Larsen er fanatiker.

           (Vennligst: fullt navn)

           mvh Pernille Nylehn

          • Til Sinobell.

           Ikke sett sprøsmålstegn ved min intelligens. Jeg vet ikke hvem du er, du har et Alias kan det se ut for, men du trenger på ingen måte irette sette meg. Jeg vet veldig godt hva jeg gjør og hvem jeg snakker til.

           Jeg håper det var et engangstilfelle ;-),, om du forstår..

           Hilde

          • Hei Hilde!
           Noen korte kommentarer:
           1. Sinobell (og alle andre) skal bruke fullt navn (og sitt eget navn) når de skriver innlegg på denne bloggen. Hun (han?) har fått varsel om det.
           2. Jeg kan ikke riktig forstå at hun stiller spørsmål ved intelligensen din? Hvordan utleder du det?
           3. For min egen del: Jeg stiller ikke spørsmål ved intelligensen din, men jeg stiller et veldig stort spørsmål ved evnen din til logisk og prinsipiell tenkning. Jeg lurer også veldig på hvor du var i naturfagtimene den gangen du gikk på skolen.

           mvh Pernille Nylehn (mrk staving av etternavnet)

          • Jeg sprer ikke frykt, kjære deg. Jeg nevner bare at noen kan tenkes å mene at det å gi barna sine bleikemiddel ikke er god omsorg.

     • Jeg forstår at du er frustrert på Young, og at du har brukt masse tid på dette. Jeg regner med at du vet at jeg ikke er mikroskopist, ikke sleger noen ting som helst, og ikke har anbefalt noen å starte med PH dietten. Hvorfor du kontinuerlig fortsetter å sette meg inn som en Young promotør fordi jeg , som deg, har studert hans arbeid, og fordi jeg har sagt at jeg har tatt hans kur i 120 dager.
      det er jeg står for, og det jeg snakker om er mye, mye mer enn det Young promoterer. jeg snakker om mine personlige erfaringer med ALLT jeg har prøvd, og det skal jeg love deg er mye mer,, som sagt.. Så please,, la oss droppe denne Young vinklingen på allt.

      • Jeg vet du ikke selger eller mikroskoperer, og jeghar aldri sagt at du gjør det. Men jeg oppfatter deg absolutt som en promotør for teorien hans (min personlige erfaring ;)). Jeg synes også jeg husker en video som ligger på nettet hvor du rapporterer fra helsefarmen hans.

       Men det er helt greit, jeg skal ikke nevne deg som tilhenger eller forkjemper.

       • Du har rett i videoen. jeg var 1 mnd på hans Ranch i San Diego, og fikk oppleve hans » protokoll» på nært hold. det har gitt med en verdifull erfaring som jeg tar med meg videre. Jeg står fritt og fortsetter å stille spørsmål, og om du hadde fulgt med på Facebook siden hans, så ville du sett at det ikke er oen som har stillt så mange kritiske spørsmål som meg. Jeg er ute etter sannheten, og tar ikke noe for god fisk, til og med ikke det du sier, selv om du er Lege. det er det som nok er litt spesiellt med meg. det vil ikke si at jeg er imot hele legestanden, men at jeg har funnet ut at kronisk ikke er den beste situasjonen å havne i, om man følger legens råd blindt.
        Man blir værende i akkurat det. kronisk. Vil man ut av det, så må man se etter andre alternativer, og det skal kun applauderes, ikke trykkes ned av mennesker som ikke har vært i en såpass håpløs smertefull situasjon. Det er utgangspunktet mitt.
        Vi har alle forskjellige ståsteder. Mitt er som sagt å skape et liv som jeg kan leve med. Det som ble tilbust meg fra det norske helsevesen kunne jeg ikke leve med. Jeg ville heller dø.

        Hilde

      • Det stemmer Pernille, det var ikke et engangstilfelle. Hun setter spørsmålstegn ved min intelligens når hun lurer på om jeg tror at bare du kan lese disse innleggene. Jeg vet ikke hvem hun er, eller hvor hun har fått sin kunnskap, men slik snakker man ikke til hverandre om man viser respekt, og oppfatter den andre som en likemann . Jøjje meg!!!!

       Fanatiker? Vel, om man er litt sta på det man tror på, så er vi vel to av samme sorten 😀

       Sorry, for at jeg stavet navnet ditt feil.

       Og , ja, jeg forstår at vi da har forskjellig syn på det med omsorg av barn. Mine er 100%, og det tar jeg alvorlig.

       Hilde

       • Sorry, mente 100% friske.

       • Hei Hilde,
        jeg forstår (kanskje) at du tolker Sinobel slik, men jeg synes kanskje du er ørlite hårsår. Man må nok tåle såpass.

        Kjenner du en Lotta Larsen, forresten?

       • Navnet er forøvrig Cecilie Wian, Jeg signerer med nick rett og slett fordi det er hakket mindre anonymt enn cecilie. Og fordi jeg nå tilhører den tradisjonen.

        Hilde, eller Hilde larsen, som Nylehn opplyser, Det er nok av mennesker som glemmer at en blogg er offentlig. At det som skrives på nett kan ses av andre, særlig når det blir frem og tilbake mellom to deltagere i en debatt. Akkurat det var ikke ment som en fornærmelse. Det er en ikke så uvanlig forglemmelse. Og akkurat nå ser det du som du syns jeg blander meg inn i denne offentlige diskusjonen.

        Jeg syns alternativ medisin er spennende, men noen ganger på helt feil måte. Jeg har nikket og undersøkt videre når det er snakk om yoghurt som behandling for sopp, fødeposisjoner for å forhindre revning og om omega3 som forebyggende mot hjerteinnfark. Jeg har ledd så jeg griner om himalayasalt, om blodanalyse, om hauger av forskjellige typer alternativ medisin.

        Jeg er ikke så sikker lengre på om jeg oppfatter deg som min likemann, eller likekvinne (siden vi nå begge stiller i den livsfarlige kategorien). Du ramlet litt ut av som likeperson når du fortalte at du gir MMS til dine barn. Nå er du mest bare en slem person, som har fått masse oppmerksomhet. Men akkurat det kjenner jeg er veldig bra. Selv om jeg ikke tror det hjelper at flere en Nylehn sier du tar feil når det gjelder mms? Jeg er faktisk nære ved å tro at ingenting kan få deg til å tro noe annet, muligens med unntak av en annen mirakelkur. Sånnsett er denne debatten død, det er ikke mer å forstå.

        Jeg blir å fortsette å lese Nylehn sin blogg, for den gir et godt innblikk i saker og ting av interesse.

        -Sinobell

    • Hilde skriver:

     «Deretter har jeg ALDRI brukt Ph dråper, vet ikke hvor du har det ifra..»

     Men i denne videoen, på 2:57, sier du jo at du har brukt «pH-drops»? RIktignok i forbindelse med tarmskylling, men…

     • Jeg skjønner uansett ikke poenget med Hildes protester mot at hun bruker pH-dråper. Hun bruker MMS, som er akkurat samme stoffet bare seks ganger mer konsentrert.

  • Det holder vel å legge om fra et usunt kosthold til å spise mer grønnsaker for å oppnå bedre helse.

   Jeg for min del, som også er et «vanlig menneske», synes det er temmelig innlysende at folk som har betalt tolv tusen og drukket produkter til meget høy literpris ikke akkurat vil rope ut at det var kun kostomlegginga som gjorde susen alene.

   Du skriver at du ikke kan finne en eneste. Hvor har du lett? Har du brukt mye tid på å lete etter disse? Hatt annonse i avisa? Men uansett -de fleste som har et usunt kosthold og som så legger om til et sunnere vil oppå bedre helse.

   Kan det ikke være like greit at en av alle de du har møtt som driver med Supergreen og ph-dråper SLUTTER med det en periode samtidig som de spiser sunt -så får vi se om de blir dårligere?

   Pernille har vært tydelig på at mikroskopist-analysene ikke er god nok. Det er jo mikroskopistene som påstår at Pernilles celler er slik de er. Og de samme mikroskopistene vil selvsagt si at cellene har forandret seg hvis hun har i seg de overprisede produktene de selger. Det sier jo oss ingen ting- det blir jo som om bukken skulle passet havresekken.

 10. Det skulle stå «innvendinger». «N»-en på tastaturet mitt er litt trassent;-)

 11. Takker for lang og innholdsrik tilbakemelding på mitt innlegg. Formulerte meg kanskje litt kort i henhold til forespørselen om du kunne tenke deg å prøve «suppen», som du kaller det. Ungangspunktet mitt er vel å finne ut om den har noen virkning på oss som mener vi allerede lever sundt. For etter noens mening/forskning er vi jo ikke så sunne som vi går rundt å tror. Å gå fra usunn til sunn/sunnere kosthold for å gå ned i vekt og bli kvitt/redusere helseplager er gammelt nytt. Det er jo ikke der spørsmålstillingen ligger, ihvertfal ikke i mitt tilfelle. Personlig er jeg hverken overvektig eller har noen spesielle plager i hverdagen.
  For meg handler det nok mest om forebygging.
  Hadde derfor håpet at en velutdannet person som deg, og som sitter på såpass mye teoretisk kunnskap hadde vært villig til å prøve det ut i praksis. Har jo forstått at du ikke kommer til å ta utfordringen min med det første.
  Får derfor lete videre andre steder om fenomnet Supergreens.
  Takker med dette for meg og måtte du og din kjære (blogg)venninne Kirsti leve videre med god helse:)

  • Hei igjen Tonje,

   For å finne ut om Supergreens virker bedre enn annen «helsekost» kan man jo begynne med å se på innholdsfortegnelsen.

   «Ingredienser: Kamutgress®, byggress, sitrongress, skavgress, hvetegress, hageblåbærblad, alfalfablad, løvetannblad, blad fra svart valnøttre, bjørnebærblad, groblad, blad fra rød bringebærbusk, hydrastinurt, papayablad, jordbærblad, rosmarinblad, soyalecitin, avokadofrukt, blåbærblad, bark fra rødalm, legestokkroserot, maissilke, betakaroten, nyperosefrukt (Rosa Canina), blomster fra purpursolhatt, kveke, mjødurt, hvetegress, soyaspirer, blad av bladkål, spinatblad, okrafrukt (Abelmoschus Esculentus), kålurt, sellerifrø, persilleblad, brokkolibuketter, gurkemeierot, tomatfrukt, brønnkarseurt, juice fra alfalfablad, peppermynteblad, grønnmynteblad, blad fra krypberglyng, timianblad, blanding av mineraler.»

   Urter og frukt, altså. Som mange andre tilsvarende produkter. Jeg ser ikke umiddelbart noe magisk ved dette. Og hvis man vil få i seg f eks broccoli, persille, spinat og avocado kan man vel like godt spise fersk vare?
   Det er et lite, nei stort, paradoks at pH-erne er så opptatt av «levende» mat, dvs så fersk som mulig, og så anbefaler de i neste åndedrag et bearbeidet produkt av tørkede knuste matvarer som er pakket i bokser og fraktet helt fra USA. Hvor mye vitaminer og andre næringsstoffer går tapt i den prosessen, tro? Og har vi garanti for at alt dette er dyrket økologisk, behandlet på en måte som bevarer vitaminene, og vet vi hvor ferskt det var da det ble lagt i boksene? Har det blitt oppbevart forskriftsmessig underveis?

   Det med at de vi egentlig ikke er så sunne som vi tro er ett av mange knep disse folka bruker for å holde seg med faste kunder. Jeg sier det stikk motsatte til mine pasienter: Hvis du lever fornuftig og føler deg frisk er det mest sannsynlig at du ER frisk! Vi blir torpedert med helseråd og helsefiksering fra alle kanter, man kan bli syk av mindre, og mye av det er for å selge (aviser, helsetjenester, produkter etc.).

   Jeg synes vi skal ta i bruk godt gammelt folkevett: kroppen er en ganske smart innretning, og sier oftest fra hvis det er noe galt. Det hender selvfølgelig at den ikke sier fra, det deles altså ikke ut garantier, men man blir i hvert fall ikke frisk av å gå og gruble på om man egentlig er litt syk.

   Jeg synes det er trist at verdens friskeste og lengstlevende befolkning bruker så mye tid og penger på meningsløse undersøkelser og «helse»produkter. Og når jeg sier meningsløse undersøkelser mener jeg også helsekontrollene hos lege mange absolutt vil ha: Årlig sjekk av blodtrykk og blodsukker hos 35-åringer er ett eksempel. Og friske kvinner som går til gynekolog en gang i året «for sikkerhets skyld» (er det å være kvinne en så farlig sykdom at man må til spesialist hvert år?). Mange leger er dessverre med på denne galeien. Og vi burde vite bedre!

   Hvis vi virkelig ville ta vare på helsa vår er det mye som er atskillig farligere enn å ha en kropp. Man burde f eks ikke kjøre bil, for det er noe av det farligste man kan foreta seg. Og de 25% av nordmenn som røyker burde heller slutte med det enn å kjøpe seg kosttilskudd …

 12. Jeg måtte jo se på innslaget, fantastisk bra innsats. Utrolig hvor langt enkelte vil strekke seg for å slippe å forholde seg til forskningsbasert kunnskap …

 13. Interessant det her, spesielt kommentarfeltet.

  Jeg har prøvd alternative behandlingsmetoder for mange titusener av kroner opp gjennom årene. Mest fordi jeg «ga opp» almennlegene jeg var hos. Det eneste de ville var å gi meg antidepressiva og fortelle meg at jeg var en «dårlig pasient» når jeg fortalte at jeg var uenig. (Å gi en alvorlig psykisk diagnose etter en 2-minutters samtale, for deretter å ville gi vanedannende medisiner, burde vel strengt tatt ha blitt meldt inn et eller annet sted, men jeg orket ikke tenke i de baner den gangen.)

  Så.. jeg ga meg over til alternativbransjen. Det jeg opplevde var å bli brukt mye tid på. Noen møtte meg på en veldig god og omsorgsfull måte. Andre var mer «sære» og kom med de merkeligste uttalelser. Alle sammen tok seg svært godt betalt. Og ingen av dem gjorde meg frisk/bedre.

  Jeg ga opp det alternative, fulgte råd fra en venninne og fikk ny fastlege, en som var empatisk, brukte god tid, lyttet og tok det jeg sa alvorlig. Etter en lengre utredning har jeg fått en diagnose og kan forholde meg til den. Jeg har lagt om kostholdet, sluttet å røyke og lever så sunt jeg kan. Frisk har jeg ikke blitt, men det er ikke alle sykdommer man kan bli frisk av. Legen min er i hvert ærlig med meg og sier at ting er som de er. Alternativbransjen vil gjerne fortelle meg at sykdommen min ikke finnes annet sted enn i hodet mitt, eller blodet mitt, eller hva de nå fokuserer på.

  Alternativbransjen holder jeg meg dermed langt unna, med et par gode unntak. Jeg ser at kiropraktorbehandling ofte blir satt i samme bås som alt dette snodige dere har snakket om over her. Det virker litt merkelig på meg, som har god nytte av den behandlingen kiropraktoren min gir meg når jeg har behov for hjelp.

  Jeg skulle ønske det var et sted man kunne henvende seg og kreve tilbake alle pengene man har betalt ut til kyniske alternativbehandlere – men jeg ser jo i ettertid at det er jeg som har vært svært dum/lettlurt/desperat og latt meg utnytte. En meget dyr lærepenge…

  • Hei Bente!
   For å ta det siste først: Det finnes ingen reell klageordning for alternativ behandling. Helsetilsynet har bare ansvar for autorisert helsepersonell, Forbrukerrådet vil muligens ta saken hvis den er ille, men jeg har mine tvil. Hvis man har blitt grovt feilbehandlet og fått skader blir det evt. politiet. Hvis utøveren er organisert kan man klage til foreningens etiske råd, hvordan dette fungerer i praksis vet jeg ikke. Pengene får du neppe igjen uansett.
   Jeg synes det er merkelig at vi har et lovverk og en registerordning for alternativ medisin men ingen som håndhever loven.

   Når det gjelder kiropraktikk er bildet litt todelt. De fleste kiropraktorer behandler rygg og muskel/skjelett og er gode på det. Når de sier de kan behandle kolikk etc. er det verre.
   Jeg har inntrykk av at de fleste kiropraktikere i Norge er skikkelige og flinke, men bl.a. i USA finnes det mye useriøst.

   Gurnnen til at de ofte blir slått i hartkorn med alternativbransjen er at teorien bak kiropraktikk er temmelig mystisk, nemlig at absolutt all sykdom kommer fra «låsninger» i ryggraden. Det er aldri blitt bevist og blir det neppe heller. Men som sagt – de er gode på rygg, og da er dte helt greit.

   Veldig fint at du har funnet deg en lege du kan stole på! Og flott at du har gjort noe med livsstilen din. Vi er selv vår viktigste lege …

   Beste hilsen Pernille Nylehn

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: