Power balance-armbånd debunked

Australian Therapeutic Goods Administration (TGA) har bedt produsenten av humbugarmbåndet «Power balance» om å moderere markedsføringen og skrytelista si nærmest ned til null.
Som både tilhengere og motstandere vet, påstår produsenten av silikonbåndet med to plasthologrammer bl.a.
“…..you can restore balance & harmonic equilibrium…with a new ‘switch’.” (…) “Power Balance, after years of research and development, has produced a system to safely restore and optimise the electro-magnetic balance within the human body…”Her er noe av teksten fra TGAs vurdering:

In reaching this conclusion, the Panel noted that the claims made in the advertisements were extraordinary to such a degree that no reasonable retailer could publish them on the basis of assurances from the product sponsor, without requesting evidence that such claims could lawfully be made about the product.

Mer på bloggen Vic Skeptics

Stikkord: ,

89 kommentarer to “Power balance-armbånd debunked”

 1. «…after years of research and development…»
  Sannsynlig det ja. Forsknings og utviklingsavdelingen har konsentrert seg om salgsargumenter mot lettlurte og kjøpesterke

 2. Tusen takk for en viktig blogg.

  Jeg har lest bloggkommentarene fra de siste blogginnleggene og det er åpenbart at du har skremt opp et miljø som har ligget under radaren altfor lenge. Det virker som du er blitt utpekt til Yppersteprestinne blant kjettere og såkalt ikke-spirituelle. Jeg håper du har en sterk rygg og står i mot presset fra det «alternative miljøet» Vi trenger en vekkelse blant folk når det gjelder folkeopplysning. (Common sense is not so commen)Du har nå mektige og pengesterke kritikere som prøver å tilsløre det faktum at det «alternative» har blitt en millionindustri i Norge, godt hjulpet av kjendiser og …..familien.

  • Jeg tror jeg skal leve med presset. Det er for øvrig ikke blitt påtrengende så langt, men jeg unngår å lese bloggene til de mest frenetiske … 🙂

 3. Hei igjen Pernille.

  Superspennende test du har utført, men jeg blir litt bekymret for deg her…

  Kan det tenkes at denne kampen du fører som «den edle ridder» som ønsker å redde verden fra å bli lurt fra sparepengene og fra å prøve nye ting som ikke virker begynner å gjøre seg gjeldende på helsen din? (ikke noe syn som fagperson, kun som medmenneske).

  Det ser unektelig ut som om stresset ditt har begynt å få rotfeste i mageregionen, og om tempoet fortsett kan det utvilsomt begynne å angripe hodet med migrene-anfall og det som verre er.

  Er det verdt det Pernille? At den noble kampen skal gi deg dårligere helse? Kanskje er testen helt på jordet og du er i superform, men vi vet begge at en puls på 112 for å sitte rolig på en stol er et alvorlig tegn på stress. Dette vet du sikkert best av alle.

  Det er ingen i alternativ-bevegelsen som du kaller oss som ønsker å se deg falle ned fra din høye hest av ren utmattelse. vi ønsker at du skal være frisk og rask og i god humør når debatten raser.

  Jeg vil tipse deg om at det beste for alle kropper er å gå rolige turer i skog og mark uten å tenke for mye. Nyt naturen, hør fuglene, merk stillheten, le litt av deg selv og det meste annet.

  Ikke la kampen for å redde verden bryte ned deg selv Pernille. Ta vare på kroppen din!

  Ha en flott dag!

  Rune

  • Skal dette være en spøk? Tror du denne idiotmaskinen sier noe som helst om helsa mi?

   (har du forresten slutte å selge Innerlightprodukter?)

   • Jeg spøker ikke nei, puls på 112 for å sitte i ro på en stol er ikke til å spøke med mener nå jeg.

    Jeg har en aktiv konto hos Innerlight for å si det sånn som jeg handler med selv, men jeg har ikke solgt noe de siste 6 månedene nei. Er du synsk, he he

    • Hvis man sitter med elektroder koblet til panna og har et kamera fra NRK midt i trynet er det ikke heeelt urimelig å ha litt høy puls. Hvilepulsen min uten kamera og elektroder er utmerket, takk.

     Jeg er ikke synsk, men jeg følger med i verden. Jeg har også lagt merke til at Kevin Frøystad har sluttet å reklamere for Innerlightprodukter på nettsidene sine, og lurer litt på hvorfor. Jeg har også lagt merke til at Susanne Heart ikke lenger omtaler seg selv som «mikroskopist» på sine nettsider. Positiv utvikling hos begge, tilsynelatende. Eller har de skjønt at de bør ligge litt lavt, og bruker andre kanaler?

     Har du forresten noe syn på Consumerlabs test av SuperGreens? De er kanskje kjøpt og betalt av BigPharma, Rockefeller, NWO og Illuminati?

     • Godt observert Pernille. Det som har skjedd i det siste etter at du begynte å grave i dette er at vi har gått dypere inn i forskningen av dette selv. Det vi finner ut gjennom den forskningen er at ingenting i verden kan måle seg med ionisert vann faktisk. De som drikker mest ionisert vann får et bra syre-base forhold mye fortere enn ved å bruke produkter. Dette er en veldig interessant oppdagelse. I tillegg viser det seg at natriumkloritt faktisk nøytraliserer patogener, og derfor bør brukes som antibiotika for vår del. Ikke som fast kosttilskudd, men når man er syk istedet for antibiotika. Dette er ikke noe vi anbefaler videre, folk får velge antibiotika selvsagt, men for egen bruk innomhus er det sånn det er.
      Så dette fokuset du har satt har vært helt fantastisk, vi har blitt mye klokere på hva som virkelig gir resultater og hva som blir å bruke unødvendige penger.
      Så dagens tips til deg vil være å få i hus en ionizer (jeg vet selvsagt at du mener vann er vann…) og logge helseeffekter for egen del.
      Nøkkelen til hele syre-base debatten ligger begravd i målingen av interstitiell væske.
      Så forskningen går videre for vår del…
      Rune

      • Kan du vise meg den forskningen? Og da mener jeg forskning, ikke påstander og testimonials.

       Og har du noe syn på historien om bly i SuperGreens?

       • He he. Foreløpig er det selvsagt kun testimonials, men en plass må jo alt begynne. Det var en utrolig oppdagelse å se hvilket potensial det finnes i dette ioniserte vannet i sin rene form. Haugevis av produkter klarte aldri skikkelig å bytte ut den interstitielle væsken og lage den nøytral i forhold til kroppstemperatur rundt 7.33 i pH, men når folk droppet produktene og kun drakk ionisert vann med høy pH ble den interstitielle væsken rett og slett litt i overkant og vi opplevde at kroppene kvittet seg med nødvendig avfall.
        Så dette er spennende, og selv om det kun er snakk om testimonials og erfaringer så langt så håper vi at dette kan dokumenteres skikkelig i årene som kommer.
        Takk for opplysningen om blyet i Supergreens, dette skal vi selvsagt også sjekke ut. Ingen vits i å drikke det produktet med mest bly… det blir bare tullete.
        Verden er i voldsom utvikling, så her er det bare å henge med i svingene så godt man kan…
        Ha en flott dag!
        Rune

        • Hvem er «vi», Rune Vatne? Er det kongelig flertall, eller en arbeidsgruppe?
         Hvordan målte dere pH i den interstitielle væsken?
         Hva er «nødvendig avfall»?

         Ad. natriumkloritt – har «forskningen» din også funnet fram til de sterke advarslene fra mat/helsemyndighetene i USA, Storbritannia, Canada, Australia, og den norske Giftinformasjonssentralen (for å nevne noen få) mot å innta natriumkloritt?

         • Vi er en liten gjeng, he he, som ønsker å avdekke det beste som finnes for å oppnå god helse.
          Nødvendig avfall var en elendig betegnelse, unødvendig er vel litt bedre. Vi er vel enige om av vi ønsker oss minst mulig avfall i kroppene våre.
          Vi (den lille gjengen) takker deg for det du graver frem og har også funnet de sterke advarslene. Derfor sjekker vi nå nøye ut hvordan det påvirker kroppen.
          Jeg for min del har ingen bindinger noe sted som ikke kan brytes på dagen. Så om Supergreens viser seg å være fullt av bly så dropper jeg hele greia selvsagt, jeg er kun interesser i å bruke det som virker. Så om alle produktene til Young er dårlige, så slutter jeg med dem, og dette skal jeg finne ut av.
          Det handler om god helse for meg Pernille, og ikke penger. Kun sannheten vil overleve de neste årene, så om det er vaksiner eller ionisert vann som er best så vil det avklares om ikke så lenge. Jeg er åpen for utfallet og bruker i mellomtiden det jeg anser som det som gir best helse, og er hele tiden på jakt etter å finne det som virker, og droppe det som ikke virker.
          pH i den interstitielle væsken måler vi i ES-Tech maskinen som er en variant av den du ble målt i. Den er testet til å gi riktig resultat i 97 av 100 tilfeller, så det er beste referansen vi har å gå etter nå. Hva var din pH i den interstitielle væsken?
          Rune
          (ES-Tech maskinen viste utrolig nok det samme som min fastlege sier om min helse… så for min del var den spot-on i forhold til vanlige blodprøver og diagnostikk fra sykehus).

          • Rune sa:

           Nødvendig avfall var en elendig betegnelse, unødvendig er vel litt bedre. Vi er vel enige om av vi ønsker oss minst mulig avfall i kroppene våre.

           Hva mener du med unødvendig avfall da? Og hva mener du med «ble den interstitielle væsken rett og slett litt i overkant»?

           Vi (den lille gjengen) takker deg for det du graver frem og har også funnet de sterke advarslene. Derfor sjekker vi nå nøye ut hvordan det påvirker kroppen.

           Og hvordan sjekker dere det ut? Uavhengige kilder? Uavhengige tester?

           pH i den interstitielle væsken måler vi i ES-Tech maskinen som er en variant av den du ble målt i. Den er testet til å gi riktig resultat i 97 av 100 tilfeller, så det er beste referansen vi har å gå etter nå. Hva var din pH i den interstitielle væsken?

           Hvem har testet den, og hvordan? Hva slags referanse er den testet opp mot? Har man tatt direkteprøver av den interstitielle væsken og etset pH? Høres rimelig komplisert ut …
           Det sto ingenting om pH i min rapport. Og det er bra, får man kan ikke måle pH i interstitiell væske på den måten. Man kan faktisk ikke måle noen pH på den måten.

          • Dette skaper mange spørsmål Pernille, og det er bra. Jeg velger å ikke gå i detaljer for øyeblikket, men vil bare påpeke at målet er å finne det som funker for å få god helse, og at vi går spennende tider i møte.

           Ha en flott kveld!
           Rune

        • Blir litt i stuss når pH omtales som temperatur?
         Og interstitiell hva er det?
         Unnskyld en novise med en femmer i kjemi fra landbruksskolens gjødselære i de hine 1980 år

         • Jeg tror han mente pH ved normal kroppstemperatur.
          Interstitiell væske er væsken som ligger i og rundt vevet, altså utenfor cellene og karene. Det er en del av den ekstracellulære væsken, som er en samlebetegnelse for alt som ligger utenfor cellene, nemlig lymfe, plasma etc. Den interstitielle væsken utgjør ca. 11 liter hos en voksen person.
          Det er litt interessant at EIS kalles electro interstitial scan, samtidig som mannen på standen sa at den målte den ekstracellulære væsken. De er nemlig ikke synonyme …

        • Hva slags ioner er det detta ioniserte vannet inneholder, egentlig?

      • Hvis barnet ditt får hjernehinnebetennelse eller blindtarmbetennelse, vil du gi det natriumkloritt?

       • I min verden så oppstår hverken hjernehinnebetennelse eller blindtarmbetennelse over natten. Eet virker selvsagt som om det gjør det, men jeg mener det er nedbrytning over tid som lager slike problemer. Derfor er forebygging det som står i fokus i vårt hus for å unngå slike ting. Har en datter på 2.5 år som hverken har fått vaksiner, antibiotika eller paracet, smertestillende av noe slag enda. Det betyr ikke at hun aldri kommer til å få medisin selvsagt, men om forebygging fungerer så blir det unødvendig, og foreløpig har hun fått Prime-pH, alkalisk vann osv. ved feber. Alt er topp helsemesssig for å si det sånn, men som sagt, ingen fanatisme eller motstand mot leger her i familien, jeg har kjempeforhold til min fastlege og vi sjekker ting sammen.

        Ionisert vann består hovedsaklig av OH-molekyler som er negativt ladet, som kan måles med ORP-måler (-mV og ikke +mV). Dette kan du kjøpe og måle selv…

        Rune

        • Man kan alltids diskutere de egentlige årsakene til det ene og det andre. Men jeg lurer på om du noen gang har sett en hjernehinnebetennelse i full blomst? Eller en blindtarmbetennelse? Jeg har det, og det er ikke hyggelig. I «min verden» er det da ett å gjøre: behandle fort som faen. Så kan man alltids bruke tid etterpå til å finne ut om det er noe bakenforliggende.

         Jeg registerer at du også gir barnet ditt bleikemiddel, selv om pH-dråpene riktignok er mildere enn MMS. Jeg må si jeg er imponert over motet ditt. Hva gjør du hvis hun blir alvorlig syk av det?

         Og jeg lurer på hva slags dosering du bruker – samme som til voksne, eller lavere dose? Doserer du etter alder eller etter vekt? Har Young gitt deg retningslinjer for behandling av barn, eller tar du det på gefühlen?

        • 1. Blir det flere negative enn positive ioner i ionisert vann?
         2. Hvis 1. er sann: Har loven om at en vandig løsning har like mange positive som negative ioner blitt opphevet i det siste?
         3. Hva er -mV??? Er det en ny måleenhet? Går strømmen bakover i en løsning med negativ volt?

         4. Mens jeg har deg her: du skriver på bloggen din at det er viktig å spise mat med mye elektroner. Har du et eksempel på mat med lite elektroner, evt. ingen elektroner?

         Hilsen en som undrer …

       • Millivolt (mV) er en veldig vanlig måleenhet. Den kan enten være positiv eller nagativ. En ionizer produserer like mange positive som negative ioner, hemmeligheten ligger i at disse deretter blir splittet i to utløp på kranen, slik at de negative ionene kan tappes i glasset mens de positive renner ned i sluken. Dette kan du som nevnt finne ut av ved å kontakte en ionizer produsent som vil forklare dette mye bedre enn meg. Her kan du sikkert også få anbefaling om en god ORP-måler som kan handles inn slik at du kan teste mV på vannet du har i springen din, og eventuelt sjekke dette mot vann fra flasker, eller om du kjenner noen med ionizer kan du ta den med dit og sjekke det vannet. Det blir spennende, det kan jeg love deg i det minste.

        Og ja, jeg er en modig mann, men ikke så modig at jeg stoler blindt på noen andre enn meg selv. Så derfor bruker jeg av den kunnskapen jeg har, og spør om jeg er usikker.

        Jeg har ikke sett en blindtarmbetennelse, men jeg har hatt 1.5 meter med betent tarm selv over lengre tid, helt til den råtnet og måtte fjernes… Blindtarmen forsvant i samme slengen… Mangler i dag halve tykktarmen og har 3.5 meter tynntarm igjen.

        Mat uten negative elektroner er cola, pommes frites, saft, hvitt sukker, hvetemel, toro-supper osv… De har masse positive elektroner da, men det hjelper svært lite for å bygge god helse. De kan prøve de som vil…

        Ha en fin dag!

        Rune

        • 1. Dele vannet i positive og negative ioner? De har virkelig slått i deg ei plate.

         2. Blindtarmbetennelse arter seg svært annerledes enn Crohns sykdom. F eks ved at blindtarmbetennelse er akutt og bakteriell, mens Chrohns sykdom er kronisk og en inflammasjon, riktignok med akutte forverrelser. En annen viktig forskjell er at man kan dø av blindtarmbetennelse i løpet av få dager, og det er spesielt en fryktet tilstand hos barn.

         3. Positive elektroner? Du får unnskylde, men nå måtte jeg ta en pause mens jeg lå på gulvet og vred meg i latter. POSITIVE ELEKTRONER? Rykk tilbake til ungdomsskolen, Rune Vatne. Eller slå opp følgende i ei bok: Proton, nøytron og elektron.
         Mat uten negative elektroner? Nå måtte jeg en tur på gulvet igjen.

         Er jeg frekk som ler? Ja. Men du ville også ha ledd hvis jeg sa til deg at det finnes vannfritt vann, biler som går uten motor eller folk som kan leve hele livet uten å spise. Bare det at påstanden om mat uten elektroner er hundre ganger mer absurd enn alle disse tilsammen.

       • Ja vi kan le noen og enhver her. Uttrykket positive elektroner er kanskje det dårligste så langt, he he, men det som mentes var det vi har snakket om tidligere her, som er at du kan bestille deg en ORP-måler og deretter måle den elektriske ladningen i brus, saft, vann og ionisert vann om du ønsker.

        Det du da vil finne er at noen av disse varene kommer ut med en positiv mV måling, mens noen av dem faktisk talt kommer ut med en negativ mV måling. Når vi da vet at det siste innen forskning viser at den extracellulære væsken hos friske mennesker måles til å være minus 70 mV, mens hos syke mennesker så har den droppet ned til rundt minus 25 mV, så blir det av absolutt viktighet å innta mat og drikke som opprettholder det negative potensialet i kroppsvæskene ((redux potential). At du ikke tror at en elektrolyse prosess kan utføres på vann og separere dem i 2 utløp får stå på din regning. Dette kan du som sagt finne ut av selv om du ønsker nå, eller vente på at det blir allmen kjent innen kort tid.

        Som en informasjon kan jeg også informere deg om at det finnes mange mennesker i verden som lever uten å spise mat. De kaller seg breatharians, og henter livsenergi på måter du helt sikkert ikke finner hjemmel for i fysikkens verden for øyeblikket, men det betyr bare at det er mye å lære. Som jeg har nevnt tidliger, verden er et magisk sted, hvor det utenkelige kan bli til virkelighet før man aner det….

        Og jeg vet forskjellen på en akutt blindtarm og crohns sykdom.

        Ha en fortreffelig lattermild dag.

        Rune

        • 1. Ad. elektroner: Alle kan ta feil. Men når du kan klare å «bomme» ved å si «positive elektroner» er det dessverre et ugjenkallelig bevis på at du ikke har forstått de mest grunnleggende prinsipper ved kjemi og fysikk.

         2. ORP er en velkjent størrelse. At alle væsker som inneholder ioner har et visst elektrisk potensial er ungdomsskolekjemi. At ioner i en væske har betydning for redokspotensialet likeså.
         Men at det elektriske potensialet i vannet vi drikker skulle ha noe som helst å si for det elektriske potensialet i celler og blod er, for å si det på godt norsk, rør. Cellene skaper sitt eget elektriske potensial ved hjelp av nøye regulerte «pumper» som holder visse ioner inne og andre ute. Dermed har en celle f eks mye mer kalium enn den ekstracellulære væsken.
         Eller, for å utdype litt: Hvis man enten drikker store mengder hypertont saltvann, eller store megder vann, vil antagelig cellenes forsvarsmekanismer før eller siden bryte sammen. Men det får vi nok aldri vite, for før det skjer er personen dau som ei saltsild.

         3. Begrepet «negativ volt» er bare meningsfullt når det er et potensiale over en membran, som i og utenfor en celle. En nervecelle har et negativt hvilepotensial, som gjør det mulig for den å sende elektriske signaler.
         Negativ spenning i en fri løsning, som ECF, er en meningsløs betegnelse.
         Forskningen du viser til som påstår at ECF har -70mV vil jeg gjerne se. Og ikke kom her med «du finner ikke hjemmel i fysikkens verden for øyeblikket». Vi lever i verden her og nå, og den verdenens fysiske og kjemiske lover er beskrevet ned til minste detalj og kan ikke oppheves av luftige antagelser om nye erkjennelser i 2012.
         Når det gjelder beskrivelsen av de aller innerste prosesser innen atomene står det en del igjen, men uansett hva vi finner der endrer det ikke de fysiske lovene i den verden du og jeg (i hvert fall jeg) lever i. Tyngdekraften eksisterer og vil alltid gjøre det. Grunnstoffene og deres egenskaper eksisterer og vil alltid gjøre det.
         Du som skryter av at du studerer og lærer hele tida: Hva med å lære deg litt grunnleggende fysikk og kjemi? Når du slenger rundt deg med kjemiske begreper som du åpenbart ikke aner hva betyr oppnår du bare én ting: Å blamere deg så ettertrykkelig at ingen klarer å ta deg alvorlig.

         4. Jeg tror på elektrolyse ja. Elektrolyse skjer i et lukket kar, eller to kar med en membran mellom. Det er meningsfylt i den kjemiske industrien, eller når man lager batterier, men ikke som «ionisering» av drikkevann. Her er et eksempel på elektrolyse av vann. Som du ser, skjer ikke dette i et fritt kar, man må ha celler som inneholder ulik ladning for å drive strømmen av ioner. Det kan godt være maskinen din kan elektrolysere vann, men med en gang det såkalt negativt ioniserte vannet slipper ut av springen vil det trekke til seg ioner fra lufta for å komme i balanse. Naturen vil ikke ha ladede løsninger. Skal du ha i deg en ionisert løsning må du drikke det rett fra et lukket system. Men det er ikke å anbefale, en slik løsning vil være svært reaktiv og vevsskadelig, nettopp fordi den ønsker å bli nøytral. Og den kommer aldri over i blodbanen i ladet tilstand.
         Som jeg har sagt til det kjedsommelige: Kroppen er ikke et badekar.

         5. Jeg tenkte faktisk, da jeg brukte eksemplet med mennesker som kan leve uten mat, at du kom til å komme trekkende med breatharians. Jeg vet godt at det finnes folk som påstår at de lever uten mat eller drikke, men regna med det bare var tullinger som virkelig trodde på det.

         6. Du vet forskjellen på akutt blindtarm og Mb. Crohn, ja. Mener du likevel at blindtarmbetennelse kan behandles med alkalisert vann? Og hvor lang tid vil det ta?

         Du har forresten ikke svart meg på hvordan du doserer Prime pH til dattera di.

       • Alle anbefalinger som kommer fra Young er basert på 70 kg’s personer. Når noen hoster litt i vår familie økes først styrken på det ioniserte alkalise vannet til maks, neste forsvarsrekke er vann i blandet mineraler, og siste er en liten dose prime-pH dosert i forhold til vekt.

        Vi kan vel som nevnt tidligere slå fast at vi nærmest lever på forskjellige planeter vi to ja, og i min verden så forandrer de magnetiske polene seg fort om dagen og klargjør jorden for enorme endringer. Dette er det selvsagt ingen poeng i å diskutere da det vil bli avklart de neste årene uansett. En av oss vil få rett om det. Hverken mer eller mindre. Jorden renser seg i denne prosessen for negativitet og dette merker vi i forhold til endret klima, økt jordskjelvaktivitet, flere vulkanutbrudd og masse flodbølger. I tillegg vil alt som heter løgn sakte men sikket bli avslørt. Spennende i det minste.
        Så kan jeg være tullingen som tror at noen få mennesker faktisk klarer seg uten mat enn så lenge. Det er ikke noe problem. Jeg er tullingen og du den smarte, men både tullingen og den smarte er enige om at når først blindtarmbetennelsen er etablert, ja da legger man seg under kniven og lar kirurgen ta seg av resten.

        Kos deg!

        Rune

        • Det var veldig hyggelig at vi ble enige om det med blindtarmbetennelse, selv om det tok veeeeldig lang tid for deg å komme fram til at det var lurt å operere.

         Hvordan er «doseringen etter vekt»? Færre dråper, eller mindre mengde pH-vann? Har Young (eller du) undersøkt Prime pHs farmakokinetikk hos barn? Det er ikke sikkert den er den samme som hos voksne.

         Jeg har ikke kalt deg tulling, jeg sa at jeg trodde det bare var tullinger som trodde på breatharians.
         Jeg håper forresten pustianerne bruker mesteparten av tida si på å lære bort teknikken sin til folk som ikke får tak i mat. Vi kunne jo løst sultproblemene i verden som ingenting på denne måten.

       • Ja ikke verst at vi er enige om noe her, he he.

        Doseringen går på antall dråper for min del. Sånn som jeg har tolket det så er 16 i en liter maks uansett, og en 3-4 dråper bruker jeg da på min datter om det skulle være behov.

        Farmakokinetikk aner jeg ikke hva er, og jeg aner heller ikke om dette er sjekket. Tror ikke det blir verre å ta disse få dråpene enn om barnet drikker cola eller husholdningssaft i mine øyne, men du har rett i at det blir et trosspørsmål fra min side.

        Enig i at denne teknikken burde vært undervist i til den verden som mangler mat, men dessverre er slik trening ofte forbundet med 20-30 år gjennom å øke bevisstheten nok til å inneha slike potensialer.

        Hverken du eller jeg kan gjøre dette, og generelt kan vi vel si at det er snakk om en håndfull mennesker som har dette bevissthetsnivået antar jeg (tror igjen…).

        Rune

        • Farmakokinetikk handler om hvordan en kropp behandler og omsetter et gitt stoff, hvordan det tas opp i tarmen, hvor fort det kommer over i blodet, i hvilket organ og hvor raskt det skilles ut, om det blir restprodukter og hvordan de skilles ut, om det samles opp i kroppen etc etc. For eksempel kan man beskrive farmakokinetikken til alkohol trinn for trinn, og dermed beregne hvor raskt promillen stiger, hvor lang tid det tar før det går ut av kroppen, og hvor mye alkohol om gangen levera er i stand til å behandle uten å ta skade.

         Farmakokinetikken er svært ulik fra stoff til stoff, og kan være svært ulik etter pasientens kjønn, alder, hydrering, allmenntilstand etc etc. Mange medikamenter er ikke tillatt å bruk på barn fordi de oppfører seg annerledes i en barnekropp enn i en voksen kropp.
         Dosering av medisiner, vitaminer, væsketilførsel etc etc til barn må skje med stor nøyaktighet, oftest er det angitt i mg/ml pr kilo. Man kan ikke bare dosere på gefühlen eller på tro, det må testes nøyt ut.

         Robert Young er en farlig mann. Han vet ikke hva han driver med. Han har ikke forsket skikkelig på effekten av NaClO2 på voksne, og garantert ikke på barn. Han burde i anstendighetens navn advare mot at folk ga det til barna sine. En ting er hva voksne gjør med sin egen kropp, noe helt annet er hva man gir til barn som ikke har mulighet til å vurdere hva de får i seg, og ikke kan nekte.

         Du er også en farlig mann, Rune. Jeg er dypt sjokkert over at du gir et to og et halvt år gammelt barn bleikemiddel, uttynnet eller ei. Du vet at NaClO2 ikke er tillatt i matvarer eller kosttilskudd, men du gir faen fordi du tror at du vet bedre enn mattilsynet, legemiddelmyndighetene, alle autoriteter bortsett fra den ene – en kvakksalver i USA.
         Du vet at det er forbudt å slippe ut NaCloO2 i naturen fordi det kan skade fisk. Du har sett databladene for Oxine, som inneholder samme stoffet, bare svakere. Du har i hvert fall sett linken til databladene flere ganger, her får du den igjen.

         Har du vist dette til samboeren din?
         Har du fortalt til legen din at du gir dattera di bleikemiddel?

         Men du driter i alt dette. Du vet nemlig best. Jeg blir kvalm av deg og arrogansen din.

       • God kveld Pernille.

        Nei jeg tror på ingen måte at jeg vet best. Det er en misforståelse. Du spør meg hva jeg gjør angående diverse saker, og jeg svarer. Ikke fordi jeg vet best, men fordi det er det jeg tror er det beste alternativet der og da.

        Det er heller ikke så enkelt at Young er eneste mann som anbefaler natriumkloritt i små doser, og jeg tror at andre forskere som har oppdaget det samme snart kommer på banen. Tiden vil vise, og jeg tror ikke jeg vet best som sagt, men jeg gjør det jeg har tro på, og du spør om hva jeg gjør…

        Farmakokinetikk høres spennende ut, og det burde brukes på mange matvarer i dag høres det ut som. Det hadde virkelig vært interessant. Takk for info.

        Ellers er vi faktisk talt enige om en annen ting som har forsvunnet mellom linjene, og det er at etter at ionizeren har splittet «det gode» og «det dårlige» i vannet, så er jeg helt enig med deg i at å snart det negativt ladede vannet kommer i kontakt med luft så starter prosessen med at vannet går tilbake til sin opprinnelige tilstand. Derfor behandler vi dette vannet som en ferskvare som bør drikkes kjapt, men det kan også lagres litt over tid om det er helt uten oksygen (toppet flaske med kork på uten luftlomme). Men, om man venter for lenge så er effekten borte… Dette er på en måte å lure naturen og derfor kan man ved å drikke vann med for høy pH for lenge bli for alkalisk i kroppen. Ionisert vann med høy pH skal derfor kun brukes som kur i kortere perioder for å gjenvinne syre-base ubalanse, mens når man er i balanse skal man innta vann med pH rett under 8. Da fungerer kroppen best mulig.

        Og viktigst av alt, min samboer vet alt om dette, og vi har i tillegg sjekket dette med andre kjemikere for å være sikker på hva vi gjør slik at det som du sier ikke bare blir å stole blindt på en mann.

        Rune

        • For å sitere en fysiker som så dette innlegget:

         Om dette ioniserte vannet hadde bestått hovedsaklig av OH–ioner, og dermed hatt overskudd av negative ladninger, ville man fått elektrisk støt i det man kom i kontakt med det. Ikke bare det, jeg vil gå så langt som å påstå at om denne væska hadde bestått hovedsaklig av OH–ioner ville man ikke kunne oppbevare det i et glass – de elektrostatiske kreftene mellom alle disse negative ionene ville gjort at denne væska neppe ville klart å holde sammen og rett og slett ville ha sprutet ut av glasset, helt av seg selv.

         Farmakokinetikk på matvarer? Jeg tror ikke det. Det er en ganske komplisert prosess å teste og regne ut, og egner seg best for definerte stoffer, som legemidler, alkohol etc..

         Når det gjelder elektroner: Du vedgår visst at det ikke finnes positive elektroner. Men da må du gi meg en ny forklaring på hva du mener med «mat uten elektroner». Du kan ikke måle ORP i f eks brød …

 4. Veldig morsomme diskusjoner. Som veterinær, med forkjærlighet for blodgass analyser, er manglende kunnskap blant de alternative behandlerne skremmende. Og enda mer skremmende er at de får lov å drive på uten å bli saksøkt foran og bak.
  gir du en eller annen form for behandling til dyr står du i risikosonen for å bryte lov om dyrehelsepersonell, men jeg ser det blir gjort hele tiden. Dyrebutikker som selge «naturlige flått midler» godkjent av KLIF, med kjente bivirkninger som akutt kardiopulmonary arrest, blant annet. Og Mattilsynet gjør ingen ting. Det gjør meg opprørt. Men når jeg leser hva som gies til barn, kan jeg forstå at Mattilsynet heller prioriterer forgiftninger av barn.

  Morsom lesning, men jeg vil anbefale visse personer å lese litt om syre-base problemer og tolkninger. Du trenger faktisk å vite litt mer enn hva slags pH det er i blodet for å kunne behandle pasienten.

  • Hei, jeg har prøvd å anbefale fordypning om syre-base til opptil flere av pH-erne, men de mener de kan nok … dessuten har de sin egen syre-baseteori, må vite.

   Saksøking? Lov om alternative behandling ligger i stabilt sideleie og sover søtt, og ingen har ansvar for den. sånn er det med den saken …

 5. Jeg vil fortsatt anbefale deg og fysikeren om å teste ut et slikt produkt og sett hva dere fant av resultater…

  Om du tar frem et multimeter og holder en tommel over hver av probene så vil du se at kroppen er elektrisk, den leder strøm. I vår verden blir det derfor høyst nødvendig å fylle på med drivstoff som har elektroner, og det vil si mest mulig rå ubehandlet mat som selv om det er drept fortsatt inneholder liv i form av elektroner. Dette kan du måle selv ved å legge frem diverse produkter på kjøkkenbenken og se hvilke som råtner først. Der det er mye elektroner vil man se at maten råtner fort, mens om man tar pommes frites fra McDonalds eller amerikansk brød vil man se at det er såpass mye kjemikalier i maten at den er død allerede og ikke vil råtne. Levende mat har rikelig med elektroner og har en høyere frekvens om man måler den, mens død mat er utsatt for så mye industriell behandling og tilsetning at den har mistet all kraft.

  Regner ikke med at dette er noe du har særlig tillit til, men vi er mange i verden som lever etter disse prinsippene om å finne naturlig, ubehandlet mat med livskraft som førstprioritet for å beholde god helse. Om det virker eller er placebo spiller liten rolle da vi utvilsomt blir friskere.

  Ha en fin dag!

  Rune

  (du kan jo prøve en uke på fabrikkmat og en uke på det vi kaller levende mat (selv om den er død) og teste dette selv).

  • Rune Vatne: Dette er så absurd at jeg nesten ikke forstår hvorfor jeg orker å svare, men jeg har kanskje et håp om at noen får det med seg:
   All mat har elektroner, enten den er fersk, frossen, kokt eller stekt. Alt på jorda inneholder elektroner, unntatt det perfekte vakuum (som i praksis ikke finnes). Jord, luft, vann, råtne ting, ikkeråtne ting, levende ting, aske, grus, biler, stålamper, katter og trilobitter inneholder elektroner.

   Elektronene forsvinner ikke fra maten, uansett hva man gjør med den, heller ikke om man tilsetter all verdens stoffer. Pommes frites, hvitt brød, inneholder akkurat like mange elektroner som råvarene de er laget av, verken mer eller mindre.

   Å si at mat har mye eller lite elektroner er totalt meningsløst. Å si at noe mat er sunn og noe mat er junk er derimot helt relevant. Kan du ikke holde deg til det? Evt. ta deg et grunnkurs i fysikk.

   Hilsen Pernille Nylehn

 6. Ja det må nesten bli et grunnkurs i fysikk ut av dette… I mellomtiden så får vi være enige om at det finnes sunn og usunn mat, enten vi kaller det elektronrik mat, biofonrik mat eller næringsrik mat.

  Ha en flott dag med sunn mat og god helse på menyen!

  Rune

  • Fysikk er faktisk utrolig spennende, ikke minst partikkelfysikk. Et eget miniatyrunivers innerst i det innerste. 🙂

   Et spørsmål til om SuperGreens: Jeg er helt med på at mat bør være frisk og fersk og minst mulig bearbeidet. Nettopp derfor er det et paradoks at du m.fl. sverger til Greens. Hvor mange biofoner er det egentlig igjen når alle de urtene er tørka, knust, pakka i bokser og så frakta hit fra USA? Og hvor mange vitaminer forsvinner for hver gang du åpner boksen? Hadde det ikke vært like bra å spise friske og kortreiste urter og grønnsaker?

   (Noe nytt om blyet, forresten?)

   Pernille

 7. Veldig godt spørsmål Pernille.

  Det som er ønskelig er absolutt at kortreist, lokale grønnsaker skal være nok i lengden. Målet om jeg kan si det, er å komme i balanse. Målet i mine øyne på om man er i balanse er faktisk diverse pH-verdier i kroppen. Og selv om vi snakker om en justering fra 7.29 og opp til 7.33 på interstitiell væske, så har dette mye å si på helsen. Det jeg har funnet ut er at når kroppen er i ubalanse (generelt trøtt og sliten) så må man gjøre endringer som kan hjelpe den tilbake i balanse. Når vi snakker om kroniske sykdommer er det alvorlig ubalanse, og da trengs det også mer alvorlige endringer.

  Å bare spise lokale sunne grønnsaker ble rett og slett for lite for min del. Kroppen hadde behov for mye mer enn det, og å spise mange kilo med dette daglig ble rett og slett for mye. Jeg lette da etter hjelpemidler, og følte at supergreens var det beste da. 2 måleskjeer supergreens tilsvarer 1 kg grønnsaker om man skulle spise det, og den rapporten din bekreftet i det minste at det var masse grønt som innhold der. Så er ditt spørsmål høyst aktuelt, er dette bra eller dårlig? Min vurdering av dette er at når et produkt lages og deretter raskt blir lukket i en boks så er næringen intakt. Om det da blir stående på et lager i Norge eller går med fly fra Amerika tror jeg spiller mindre rolle i uåpnet pakning. Når pakken blir åpnet bør den inntas fortest mulig for å unngå at den mister sitt potensial tenker jeg… men, det er liten tvil om at hvis noen i Norge klarer å produsere et lignende produkt med flotte grønnsaker i pulverform så velger jeg det på dagen. For det andre så handler dette om å komme i balanse, og bruk av kosttilskudd skal derfor bare være i en periode til kroppen er i balanse, deretter er målet at grønnsaker handlet hos grønnsakshandleren og ellers sunt kosthold skal være nok til å oppretholde balansen. Målet er et liv i frihet, og frihet for meg er at man ikke har noe forhhold til doktoren fordi man er frisk, og at man ikke er avhengig av kosttilskudd på daglig basis, fordi dette også binder deg opp på en måte som gjør deg litt avhengig. Jeg jakter hele tiden på det mest optimale for å gjenvinne balanse, og i det siste har det gått opp for meg at alskens produkter ikke kan måle seg med det ionizerte vannet jeg har hjemme (så lenge det drikkes raskt og uten produkter iblandet), så behovet for tilskudd er allerede på full fart nedover, og jeg ønsker alle jeg snakker med at de skal kunne leve i balanse uten å måtte ta faste kosttilskudd. Poenget er at i en periode hvor kroppen skal hente seg inn så trengs det dessverre mer krutt enn bare sunn mat på butikken, men målet er absolutt i emning, fordi energi og helse beveger seg fort mot uavhengighet om dagen.
  Så der må jeg rette en stor takk til deg, fordi ditt fokus har fått meg og andre til å virkelig se på hva som gir best effekt på kortest mulig tid, slik at mest mulig kan komme raskt i balanse og deretter stoppe med dyre kosttilskudd. Om ikke lenge så er det nok bare kortreiste urter og grønnsaker som handles inn hos oss også.

  Ha en fin dag.

  Rune

  (Supegreens analysen er levert… venter på svar).

  • Hei Rune,
   Jeg forstår resonnementet ditt om tilskudd av grønt, selv om jeg ikke er enig i at det er nødvendig. Men det er så.

   Men for det første: finnes det ikke lignende tilskudd som lages i Norge? Og hvis ikke, kunne det være et tips til norske/skandinaviske produsenter? Men uansett kan man godt å lage noe lignende selv, det er ikke noe magisk ved SuperGreens. Man kan kjøpe eller dyrke urter, kål, spinat, timian, rosmarin, mynte, persille (de to sistnevnte prøver å ta over hagen min, du kan gjerne komme og plukke hos meg. :)), plukke brennesle og skvallerkål og kvann og løvetann og blåbærblad og nyperoser og og og – om du ikke finner absolutt alle ingrediensene i SuperGreens her i Norge er det ikke langt i fra.

   Når det gjelder bevaring av næringsinnholdet: du tror og mener at det bevares hvis det pakkes raskt i en boks. Har du innsikt i produksjonen i SuperGreens? Vet du at det er gjort etter forskriftene? Og hvilke forskrifter? Har du fått dem testet mht vitamininnhold?

   Men uansett hvor forskriftsmessig det lages er det hevet over tvil at det forsvinner en del på veien. Ikke nødvendigvis ved tørkinga – det er en god måte å konservere grønt på – men knusing er verre. Mye verre! Mange av de vitaminene som finnes i grønnsaker og frukt er flyktige, og fordamper fort når de blir utsatt for luft. Og jo lenger de er i boksen jo mer forringes de. Skal man beholde vitaminene i grønne varer må de vakuumpakkes og/eller frysetørres. Safting er også en ganske god mulighet. Jeg ser Helios – som er en av de få helsekostkjedene jeg virkelig stoler på (de er nylig fusjonert med Alternativ mat )- ikke opererer med pulvere i det hele tatt, de selger friske varer og safter. Og deres mat er – såvidt jeg vet – stort sett produsert i Norge eller Skandinavia. Og de har svært strenge krav til at maten skal være biodynamisk dyrket, og de har en svært streng produktstandard (Demeter).

   Det er litt merkelig når du snakker hånlig om «fabrikkmat», men du selv bruker fabrikkprodusert pulver som basistilskudd. Hvorfor er du så usvikelig sikker på at Innerlights produkter er så mye mer «levende» enn annen masseprodusert mat? Spesielt i lys av rapporten om blyinnhold.

   Ad analysen: Er det lov å spørre hvilket laboratorium dere har sendt Greens til?

   God lørdag!

   Pernille N.

 8. God morgen.

  Ja mange gode poeng du drar frem her. Jeg har vært en god helsekostbutikk-kunde i 20 år selv, så jeg kjenner godt til Helios produkter, og bruker selvsagt så mye økologiske Helios produkter som mulig i matlagingen, og vi prøver å etterleve nettopp de prinsippene du nevner med å bruke flotte lokale ingredienser og lager så og si all mat helt fra bunnen av. Løvetann-te og brennesle-te er også gode varianter i hverdagen. Høres ut som om du har en topp hage selv, og det må jo være det optimale for alle å kunne hente mest mulig av hverdagsmaten fra egen kilde. Det tror jeg faktisk er fremtidens måte å leve på…
  Når jeg i tillegg har endt opp med å drikke grønt pulver så er det to årsaker til det. Litt latskap i en travel hverdag med mye fokus på jobb, barn og generell matlaging siden det tar litt tid å lage fra bunnen av enten det er frokost smoothie, salater, hjemmelaget brød eller middag. Men som en god helsekostkunde i åresvis så ble jeg virkelig overrasket over den merkbare virkningen av supergreens pulveret, og selv om jeg er helt enig i dine analyser om produksjon, tørking og lagring og at det dermed minner mye om fabrikkmat, så er det likevel et enkelt faktum som gjør at jeg i det minste ikke tenker så mye over disse tingene, fordi det gir effekt. Om det er amfetamin (he he, man kan lure) i blandingen eller om det er noe annet vet jeg ikke, men produktet gir en merkbar energi i hverdagen og dette er nok grunnen til at mange kjøper det. Min erfaring med mennesker er at de ikke kaster bort pengene på dyre produkter og orker å blande slike ting om det ikke har gevinst, og det er det som blir det interessante her, at folk merker bedring på plagene sine (ikke alle selvsagt, men overraskende mange…), og dette er mennesker som ikke er ukjent med helsekost og annet, og som har prøvd mye tidligere.
  Så igjen detter man ned på personlige erfaringer med produktet, og gjerne at logikken må legges til side fordi jeg ser poenget ditt med fabrikkeringen. Jeg har i det minste sjekket opp at produktet innehar en såkalt GMP-standard som skal være et bevis utstedt på at det produseres i henhold til forskrifter. Så inntil vi får satt i gang liknende produkt i Norge så vil nok Supergreens faktisk ha sine tilhengere rett og slett fordi det har merkbar effekt på diverse plager. Utrolig nok!!

  Om det virker til tross for bly-innhold så er det nesten skremmende, men vi får se nå om dette var et uhell eller om det dukker opp igjen (vi tester produktet hos Intertek West Lab i Tananger).

  Ha en flott dag!

  Rune

  • Rune, er du sikker på at det er SuperGreens som gir energi, eller det faktum at folk legger om livsstilen? Såvidt jeg har skjønt på deg hadde f eks du et … øh … suboptimalt kosthold før du begynte med pH-livsstil. Går man fra Grandiosa og cola til grønnsaker og juice vil vel de fleste få mer futt? (Den som spiser pølsemat og kjøttmat hele dagen, han blir så doven og lat, og veldig tykk i magen. Men den som spiser gulerøtter, knekkebrød og …).

   Brennesle og løvetann kan forresten spises som hhv salat og spinat. Hvis man tar an helt ut kan man til og med lage tekstiler av brennesle, det var faktisk i bruk før bomullen kom (NB man banker ut brennestoffet først!) – grønn både utapå og inni. 🙂
   (nei, jeg spinner ikke garn av brennesle. Men det hadde vært artig å prøve …)

   God søndag!

 9. Nei, jeg er ikke sikker på noenting her. Det er vanskelig å konkludere… For egen del så hadde jeg faktisk et bra kosthold i forkant av oppblussingen av sykdommen i 2008. Siden jeg hadde hatt diagnosen i så mange år hadde jeg som nevnt satt meg godt inn i kostholdsverdenen. Jeg drakk ikke brus, spiste lite sukker og kun brunt, ingen tobakk, mye kornblandinger med økolgisk melk, og mye egg og kylling. Det jeg ikke gjorde var å spise mye grønnsaker, det trodde jeg da ikke var forenlig med dårlig tarm.

  Uansett om jeg ikke kan sette fingeren på hva som er årsaken til bedring her, eller at vi rett og slett bare konkluderer med at summen av endringer har gjort underverker, så blir det mer og mer klart for meg at noe tilnærmet mirakuløst har skjedd. Ifølge mine studier og samtaler med andre morbus crohn pasienter så har ingen vært i nærheten av å få til det jeg har gjort, og bare det er interessant i seg selv, ikke fordi jeg er så flink, men fordi det viser at ting som ikke blir uttalt å være mulig viser å være nettopp det.

  Mange morbus crohn pasienter klarer seg greit lenge, og etter første operasjon så klarer de seg fortsatt lenge som gode og arbeidsdyktige. Men når de havner inn i operasjon nummer to så endrer som regel bildet seg. Da kommer det frem en gruppe pasienter som blir avhengige av sykehuset. De veksler mellom Humira-behandling, antibiotika og videre operasjoner… og med nærmest 100% sykemelding det meste av tiden…

  Etter min andre operasjon i 2008 hvor 1.5 meter tarm forsvant (sjelden jeg hører om slike store inngrep også), så ble jeg på en rutinekontroll noen måneder etterpå målt til å ha en Hemoglobin verdi på 5.7, Ferritin på 1, Metningsgrad på 1, og Serum-Jern på 1. I tillegg til dette ble det tatt en fecal-test som viste 5500, og til informsjon så var den 500 før operasjonen….

  Sykehuset ga meg klar beskjed om at dette var veldig alvorlig, og at om jeg ikke tok imot den anbefalte Humira-behandlingen så ville det gå meg riktig ille med ny operasjon like om hjørnet.

  Jeg takket nei til Humira-behandling men sa ja til 3 jern-injeksjoner. Spesialistene sa da at tarmen min ikke var god nok til å bygge blod, og at videre inntak av jern-oralt som jeg ønsket, ville gjøre tarmen enda verre. De mente jeg var i en såkalt catch 22 situasjon siden jeg trengte blod og manglet tarm til å ta opp jernet, og at jeg trengte god tarm som ikke ville kunne ordnes uten nok blod og uten medisin.

  Nå 2 år etter (i godt samarbeid med fastlegen som har målt alle verdier jevnlig) uten mer kontakt med sykehuset så har jeg en Hemoglobin verdi på 12.5 og en fecal-test måling på 70.

  Jeg har aldri hørt om noen som har oppnådd en slik bedring uten medisin, men er selvsagt åpen for å høre om dem… Og dette handler som nevnt ikke om at jeg er god eller noe sånt, men at det utrolig nok mot alle odds er mulig å forbedre helsen gjennom drastiske livsstilsendringer. Så kan vi heller undre oss over hvilken av endringene som betyr mest, men endringer har det utvilsomt blitt selv om medisinverden forteller om noe annet.

  Det må jo være et flott budskap til morbus crohn pasienter at endret livsstil kan forbedre en alvorlig tilstand også, og ikke bare vedlikeholde en allerede god tilstand.

  Jeg ønsker bare at det skal forskes videre på disse tingene, slik at vi forstår hva som virker (kanskje er det endret tankegang også som gjør utslaget, ikke vet jeg…)’

  Vi snakkes.

  Rune

  • Jeg har ikke tid til å finne det nå, men jeg mener du har sagt flere ganger at du levde veldig usunt før du så pH-lyset. enten husker jeg veldig feil (kan godt være) eller så har du overdrevet en liten smule …

   Når det gjelder Crohns sykdom vet jeg ikke hvor du henter informasjonen din fra – statistikk? historier fra andre? Men det er slett ikke uvanlig å ha lange gode perioder, og hos mange brenner sykdommen helt ut etter noen år. Klippet fra en oversiktsartikkel i NEL:
   «Ca 45% av pasientene er symptomfrie til ethvert tidspunkt, men nesten alle får residiv (tilbakefall) innenfor en tiårsperiode. Etter 15 års sykdom ser det ut til at flere er i remisjon og behovet for tynntarmskirurgi avtar.»
   Videre: 10% av pasientene har langvarige remisjoner (sykdomsfire perioder), 3/4 har varierende sykdomsforløp, bare 1/8 har vedvarende plager.
   Å fjerne 1,5 meter tynntarm er ikke helt uvanlig, i hvert fall ikke noe særsyn.

   Poenget mitt er ikke å desavuere historien din, jeg er ikke i tvil om at livstilsendringen din har bidratt til at du er mye friskere.
   Men historien din er ikke eksepsjonell – det er mange som har blitt friske, helt eller delvis av Mb. Crohn. Å kalle det et «mirakel» eller «jeg ville vært død hvis jeg ikke gjorde slik og slik» er en temmelig svulstig retorikk.

 10. Hei hei.

  Jeg har nok aldri sagt at jeg har levd veldig usunt, for det gjorde jeg ikke, så jeg vet ikke hvor den kommer fra…

  Som sagt, jeg ønsker ikke å lage noen stor debatt om min historie er eksepsjonell eller ikke, men jeg henter informasjonen fra overlegene på sykehuset. De linjene du henter ut fra nettet er standardlinjer som gjelder for de fleste med morbus crohn. Det er likevel en tekst som er beregnet på mennesker som blir kvitt symptomene gjennom medisiner eller kirurgi og som deretter forblir gode. Det er ikke ansett blant mage-tarm spesialister at alvorlig betennelse går over av seg selv og brenner ut…

  Egentlig er dette uinteressant, men om du virkelig skulle ønske å sjekke om det jeg sier stemmer så er det bare å ringe de forskjellige overlegene på gastro-avdelingene i Norge og spørre dem følgende:

  Kan en pasient med morbus crohn, som nettopp har fjernet 1 meter tynntarm og 1/2 meter tykktarm, og som har en hemoglobin verdi på 5.7, som mangler jern i kroppen, og har en fecal-test måling på 5500 regne med at dette går over av seg selv, eller at det «brenner ut» i løpet av de nærmeste årene uten noen form for assistanse fra sykehuset.

  Som sagt, min vurdering kommer fra spesialistenes vurdering, og bare for å ha sagt det så krediterer jeg ikke Young for denne utviklingen, den tar jeg selv. Det er masse som må endres for å få slike resultater, og Youngs kostholdsanbefalinger er en del av dette bildet. At en syk kropp har absolutt behov for basiske mineraler og en gjenopprettelse av syre-base balansen tror jeg også på. Man kommer ikke utenom det i mine øyne, men til slutt så er jeg av den overbevisning at om man ønsker å forbli frisk så må man endre tankemønster og dermed «sin modell av verden» for å si det sånn. Der har nok Bruce Lipton mer å tllby, og der beveger man seg inn i det neste nivået av medisinsk forståelse gjennom kvantefysikken.

  Jeg er overbevist om at fremtiden ligger gjemt nettopp der, i forholdet mellom ånd og materie…. og forståelsen av hvordan tanken påvirker livet i sin helhet.

  Ha en fin dag!

  (som du ser så blir vi aldri enige Pernille, he he, men det viktigste er at vi koser oss)

 11. Hei igjen.

  Nei, jeg ønsker ikke å gi en kort innføring i kvantefysikk. Dette er et tema som i mine øyne vil komme sterkere og sterkere på banen i årene som kommer, og for de som er interesserte i dette er det bare å følge med videre. Det er mye info for de som er interesserte allerde, så kan vi heller oppsummere om 5 år.

  Kim Tinkham har jeg ikke noe forhold til, og det blir derfor vanskelig å kommentere noe der også. Men jeg vil bare understreke at helse er et svært omfattende emne i mine øyne, og det finnes ingen enkle løsninger. Basert på mine erfaringer så må en som ønsker god helse på lang sikt sørge for helsebringende mat, utelukke nedbrytende mat, sørge for at nyrer og lever jobber 100% optimalt hele tiden slik at slaggstoffer ikke hoper seg opp. Mosjonere såpass mye at milten får hjelp av kroppens bevegelser til å tømme lymfene inn i blodbanen og deretter få avfallet ut av kroppen, jobbe med psyken slik at alt som heter traumer, angst og frykt kan slippe taket, og sist men ikke minst må alt dette utføres uten å lage det til noen kamp. Alle kamper skaper motstand, og jo mer man kjemper til større blir motstanden.

  Det er like trist om noen velger alternativ behandling og dør, eller om de velger tradisjonell behandling og dør. Det er per i dag 35% av alle kreftpasienter som dør innen 5 år etter å ha fått diagnose selv om de kun forholder seg til vanlig medisin og kirurgi. Så selv om noen dør av alternativ behandling kan man ikke sette to streker under svaret og si at de hadde overlevd om de bare hadde fulgt legens råd…

  Alt handler om valg, så får vi deretter ta konsekvensene av valgene våre. Frøken Tinkham tar nå konsekvensene av sitt valg, og det har jeg ingen problemer med. Alle får velge som de vil for meg!

  Rune

  • Du ønsker ikke å si noe om kvantefysikk. Jeg går ut fra det er fordi du ikke har så veldig greie på det. Det er helt greit. Men hvis du ikke har greie på det, hvorfor holder du stadig fram Bruce Liptons «forskning»? Hvordan kan du vite om han er inne på noe hvis du ikke vet hva han snakker om?

   Ad Kim Tinkham: Ingen vet om hun ville overlevd, eller levd lenger, hvis hun fikk medisinsk og kirurgisk behandling. Det er ikke poenget. Poenget er at din «venn» Robert Q. Young fikk henne til å tro at hun egentlig ikke hadde kreft, eller rettere sagt, at det de kalte kreft bare var en syre/baseforstyrrelse. Jeg vet ikke om han tror på det vaset sjøl, men han burde vite at brystkreft er en litt for alvorlig tilstand til å leke med. Han burde kjent sin besøkelsestid, og oppfordret henne til i det minste å få fjernet svulsten. Da har man faktisk ganske god sjanse. Hvis man ikke fjerner den er man dødsdømt, verken mer eller mindre. Så kan man velge om man vil ta cellegift og stråling, eller prøve å forebygge tilbakefall på annen måte.
   Young har imponerende evner til å forføre og manipulere folk. Tenk om han for en gangs skyld kunne brukt dem til noe psitivt, nemlig å forklare Kim Tinkham at det finnes grenser for hva kosthold kan utrette. Han burde sagt til henne at hun måtte la seg operere, og så kunne hun gjerne komme til farmen hans og få gode råd om kosthold, trene og styrke kropp og sinn. Da kunne han kommet ut av det med en viss anstendighet i behold, og hun kunne kanskje sluppet en grusom og smertefull død.
   Hvis hun likevel hadde valgt bort medisinsk behandling, da hadde i hvert fall han gjort sitt til å oevrtale henne.

   Men han gjorde ikke det. Han lot henne være i forestillingen om at hun «egentlig» ikke hadde kreft, og han bygde opp under den med sine egne nedsnødde forestilinger. Mannen mangler ikke bare kunnskap, han er tvers igjennom uanstendig.
   Når han nå, når han skjønte at han hadde gått i baret, fraskriver seg ansvaret og benekter at han hadde noe med avgjørelsen hennes å gjøre, og prøver å fjerne bevisene på at han hadde svært mye med saken å gjøre, er det bevis på at han ikke bare er uanstendig. Han er en kynisk jævel.
   Han er muligens ikke så veldig smart heller. Tror han virkelig at det holder å slette videoene fra weben sin? Tror han ikke at noen har tatt kopi, og kommer til å legge dem ut på nytt? Skjønner han ikke at det å slette bevismateriale viser for all verden at han absolutt er medansvarlig for det som skjedde?

   Alle kan gjøre feil. Men noen mennesker står ved feilene sine, og beklager dem. Han kunne skrevet på nettsidene sine at han var lei for at Kim Tinkham døde, at han hadde prøvd å hjelpe men ikke strukket til. Gjør han det? Nei, han kniper igjen øynene, håper ingen har hørt om blunderen, og legger ut enda fler annonser for vidunderdrikkene og vannrenserne og kursene sine, og ønsker alle «a healthy and happy holiday season».

   Jeg er ikke overrasket over at du støtter ham, og later som om dette bare handler om at Tinkham tok et valg, og «det har du ingen problemer med». Du vet at hun er død? 53 år gammel? Ta konsekvensene??? Tror du hun hadde valgt som hun gjorde hvis hun virkelig forsto hva konsekvensene var? Er du like inn i granskauen dum og kynisk som Young?

   Jeg foreslår at du ikke svarer på dette, og ikke tar Kim Tinkhams navn i din munn her på bloggen. Jeg ønsker respekt for de døde. Du har åpenbart ikke det.

 12. God kveld Pernille.

  Du kan ikke forlange at et spørsmål om jeg er like inni granskauen dum og kynisk som Young skal måtte bli stående ubesvart. Det tror jeg du forstår. Jeg skal fatte meg i korthet:

  Jeg liker faktisk Young sine metoder like dårlig som deg. Tro det eller ei. Young er intet forbilde i mine øyne, han ønsker å tjene penger, og han gir mange folk mye dårlig samvittighet med det han sier. Jeg er opptatt av sak og ikke person, og innser for min egen del at jeg har mye å hente på å innta mer basiske matvarer enn syredannende matvarer for å oppnå best mulig helse. Young snakker jeg like lite med som deg, og jeg forstår nøyaktig hva du mener her.

  Når det gjelder kvantefysikk så innser jeg at om jeg starter en forklaring på hva jeg mener med det, så har vi en ny lang runde foran oss i noe vi er veldig uenige i. Uten at jeg skal gå mer inn på det nå heller, så har jeg studert forholdet mellom ånd og materie mye lenger enn jeg har vært klart over syre-base balansen i kroppen, så der er det så mye å ta tak i at jeg skrev ned mine tanker rundt dette og mye annet i en bok som du sikkert har fått med deg. Den er på 400 sider og derfor ønsker jeg ikke å gå inn i den materien nå Pernille. Håper du kan respektere det. Men som sagt, jeg har skrevet ned mine tanker rundt dette tidligere for de som er interessert.

  Jeg synes det du gjør er bra faktisk, fordi det er viktig å skille det som virker fra det som ikke virker og som bare skal tjene penger. Sånn sett ønsker vi det samme her, vi har bare litt forskjellig oppfatning av hva som har potensialet i seg til å virke, og derfor blir avstanden oss imellom veldig stor.

  Ha en god natt!

  Rune

  • Siden du f eks snakker med Young på telefon har du atskillig mer kontakt med ham enn meg. Jeg har aldri snakket med ham. Jeg håper jeg aldri treffer ham, for da er jeg redd jeg kan bli voldelig.

   Du sier du «ikke liker metodene hans». Hvorfor har du aldri, på noen måte, sagt at du ikke liker metodene hans, før nå? Og hvorfor har du aldri, når jeg har kritisert Young, sagt et kvidder om at du faktisk er enig i noe av det? Glemte du deg litt, eller har du plutselig kommet til en ny erkjennelse nå i dag?

   Det kan være du reeelt ikke liker markedsføringsmetodene hans, men du framstår som et levende talerør for ham og ideene hans, du kopier blindt alle teoriene hans og vrangforestillingene hans og desinformasjonen hans, og pusher ideene hans hvorenn du går. Kevin Frøystad omtaler deg som et pH-mirakel, og Frøystads tilknytning til Young kjenner vel de fleste.

   Du skriver på bloggen din bla.: «Jeg er en av dem som baserer meg på ”den nye biologien”.» Og hva er den nye biologien? Det er ikke bare Youngs teori, det er Youngs patenterte teori. Det er Youngs varemerke.
   Du sier videre: «Dr. Robert O. Young har med den nye biologien i mine øyne oppdaget det neste nivået av hvordan vi kan forstå kroppene våre.»
   Og «En ting kan jeg si med sikkerhet, og det er at Dr. Youngs produkter har vært delaktige i å redde livet mitt, mens medisinene var på full fart til å gjøre det motsatte.»
   Videre, i denne bloggposten, har du en lang utlegning om hvite blodceller som er så helskrullete at jeg ikke vil gjengi den en gang. Men den er åpenbart en blåkopi av hva Young indoktrinerer folk med.
   I denne fortsetter du å hylle Youngs revolusjonerende «oppdagelser», og sier han har påvist at det er én årsak til all sykdom, og dermed én behandling for all sykdom.

   Hvor i dette mener du jeg skal finne spor av at du er kritisk til Robert Young? Og hva hjelper det at du sier du er opptatt av saken og ikke personen, når alt du sier er ordrette oppgulp av hva han sier? Hvorfor geberder du deg over at noen (f eks jeg og Stavanger Aftenblad) er så slemme og kritiske mot stakkars Young som bare vil vel? Hvorfor er du plutselig kritisk til pengefokuset hans, mens du i nevnte bloggpost bagatelliserer pengeaspektet og «ikke forstår» hvorfor alle snakker så mye om hva Youngs pulvere og dråper koster?

   Er det slik at du plutselig nå har fått behov for å distansere deg litt, siden du ser at han kanskje har bomma, og ikke bare kanskje, han har bomma, grovt, og antagelig medvirket til at en pasient døde? Er det ikke så morsomt å høre til heiagjengen hans lenger?

   Du står ikke til troende, Rune Vatne. Du vrir deg unna, akkurat som ei som heter noe på H, som helst ikke vil at jeg skal nevne navnet hennes, som har oppnevnt seg til helseguru og pusher Youngs ideer, men som benekter alt når hun blir presset litt.

 13. Bare for å fortsette med å vise Rune Vatnes manglende kunnskaper om realfag: Han skriver:

  «Jorden renser seg i denne prosessen for negativitet og dette merker vi i forhold til endret klima, økt jordskjelvaktivitet, flere vulkanutbrudd og masse flodbølger. »

  Dette er rett og slett ikke sant. Det er ikke mer vulkanutbrudd eller jordskjelvaktivitet enn før, det er bare en myte som en del 2012-tilhengere driver og skriver av hverandre. Jeg har behandlet det ganske grundig i en artikkel på skepsisbloggen, i forbindelse med debunking av en annen av 2012-tilhengerne: http://skepsis.no/blog/?p=3136 og http://skepsis.no/blog/?p=3141

  (For ordens skyld: mener ikke dermed å si at Rune er tilhenger av Nibiru etc.)

 14. God dag Pernille.

  Jeg vet ikke hvordan det er med deg eller andre, men jeg har ofte gjennom livet måttet endre oppfatning av personer både den ene og andre veien. Når det gjelder dr. Young så viser min blogg en slags historie om hvordan jeg har opplevd dette, men det som står der blir på ingen måte noen fasit over alt jeg mener. Jeg vurderer daglig mine overbevisninger i forhold til mine opplevelser. Siden Young var her i vår så har jeg testet ut en del av hans teorier på kroppen, og sendt noen mailer med ting jeg har funnet ut ikke stemmer. Young og meg er altså ganske uenige om mye, så med mine siste oppdagelser i minne så endrer jeg også min oppfatning. Det har jeg ingen problemer med, og det vil jeg alltid gjøre i forhold til alle jeg møter. Som jeg har sagt, min mening per dags dato er at syre-base er utrolig viktig for å oppnå god helse, men nøyaktig hvordan man kommer dit er jeg kanskje ikke helt enig med Young i. Jeg har også de siste månedene oppdaget det du har oppdaget, nemlig at han bruker syke personer i sin markedsføring, og det ser jeg på som helt uakseptabelt. Pengefokus foran helsefokus liker jeg svært dårlig. At hans produkter dessverre har spilt en viktig rolle i en periode av min helsereise er nok fortsatt riktig. Sånn er det bare.

  At jeg har ringt, eller snakket i telefonen med Young vet jeg ikke hvor du har fra. Jeg snakket med Young i vår når han var her, og har ikke snakket med han siden. Dette handler på ingen måte om å distansere seg fra en som har bomma, fordi syre-base teorien fortsatt er høyst aktuell i mine øyne, det handler mer om å distansere seg fra en som har mer fokus på penger enn helse, og det er ikke forenlig med mine verdier. Kall meg gjerne treg, men når jeg oppdager noe jeg ikke liker så tar jeg konsekvensene av det, men jeg tar dem ikke nødvendigvis fordi andre sier det, jeg må finne det ut selv… Sånn er jeg. Jeg ønsker ikke at verden skal gå bort fra medisiner, jeg ønsker bare at verden skal forske mer på hva som er mulig for syke mennesker å oppnå gjennom endring av kost og livsstil. En debatt som må på banen fortest mulig i mine øyne basert på hva jeg selv har oppnådd så langt.

  Karsten, at det stilles spørsmål ved mine realkunnskaper ser jeg på som helt naturlig. Mine påstander om økt vulkan, jordskjelv og flodbølge aktivitet har nok ikke hjemmel noe sted i faglitteraturen. Statistikk kan som sagt påvise hva det måtte være så det skal jeg ikke gå inn på heller, men jeg vil bare si at jeg tror at jorden går gjennom en evolusjonsprosess i disse dager som er tredelt i 3 perioder på 12 år, og i 2012 har vi kommet 2/3 vei, mens syklusen fullføres i 2024. Denne syklusen vil sørge for at verden vil brytes ned frem til 2012, og at den starter på gjenoppbygging i årene deretter. Årsaken til dette er flere, men hovedsaklig at menneskest forståelse av seg selv og verden rundt oss skal heves til et nytt nivå på evolusjonsstigen. Som sagt, dette høres selvsagt spinnvilt ut, og ingen realfagstimer kan støtte dette synet. Det er likevel min overbevisning, og mer detaljer om dette har jeg som nevnt skrevet om i boken min, og på bloggen min.

  Mine studier av menneskets bevissthet har foregått i mange år, og som jeg nevnte til Pernille så er min kunnskap om syre-base veldig nytt i forhold. Og Pernille, det er som sagt ikke Bruce Lipton som har gitt meg noe nytt her (han ble jeg oppmerksom på helt nylig), dette er gammel kunnskap for meg, men grunnen til at jeg har gitt deg/dere navnet hans er fordi endelig kom jeg over en mann som kan bevise mye av det jeg allerede snakker om. Bruce Lipton forsker på dette, og har vitenskapelige tester som påviser hvordan energifeltet rundt oss påvirker cellene, og hvorfor kroppens celler reagerer som de gjør. Dere er jo mennesker som ønsker alt bevist og målt og satt inn i en statistikk slik at vi kan sette to streker under svaret. Der har Lipton mye å bidra med. I mellomtiden tar jeg på meg rollen som den kunnskapsløse som ikke helt klarer å forstå verden han lever i. Det skulle bare mangle med slike påstander jeg kommer med…

  Ha en flott dag begge to.

  Rune

  • «Mine påstander om økt vulkan, jordskjelv og flodbølge aktivitet har nok ikke hjemmel noe sted i faglitteraturen. Statistikk kan som sagt påvise hva det måtte være så det skal jeg ikke gå inn på heller»

   Kort sagt; du tror at det er en økning i vulkanutbrudd og jordskjelv, men har ingen substansiell begrunnelse for hvorfor? Hvorfor tror du det da? Har du telt opp? Eller bare føler du det på deg? Eller tar du det rett ut av løse luften?

  • Du ror godt, men trenger snart påhengsmotor. Sitatene fra deg var klippet ordrett fra din egen blogg, og jeg har ikke sett at du har moderert deg i ettertid, eller ytret noen form for kritikk mot ham. Du har heller ikke sagt deg enig i kritikken fra både meg og andre av pengemaskinen til Young. Det er faktisk bare ei uke siden du hyllet dråpene hans fordi du mente de viste stadig nye bruksområder og til og med kunne brukes som antibiotika.
   Før du nå plutselig «er uenig med ham i mye», at du ønsker å «distansere deg» fra ham, og at du «dessverre» har hatt bruk for produktene hans.
   Det er meget meget besynderlig at du velger å snu akkurat nå.
   Telefonering: Du sa på debatten på alternativmessa at du hadde ringt ham om pH-dråpene. Men det er ikke viktig.

 15. God kveld.

  Ja, det føles innerst i kvantene…. og jeg forstår ikke at ikke dere gjør det samme, he he. Det jeg mener her er at jeg er av den oppfatning at jordkloden ikke er offer for global oppvarming eller av at det er for mye CO2 i luften. Jeg tror vi opplever en spesiell fase i jordens «Water cycle» som er en syklus som går over millioner av år. Jordens vann inntar forskjellige former alt ettersom, og i disse dager foregår det en massiv smelting av poler og isbreer uavhengig av hva mennesket driver på med av forurensing. Dette gjør at vekten distribueres annerledes siden havet får mer vannmengde tilført, og dette vil ha stor påvirkning på miljøet og værmønsteret. Så økningen av disse fenomenene er kanskje ikke så graverende nå, men jeg tror da at denne vann-syklusen vil føre til en økning i tidligere nevnte aktiviteter. Det gjenstår å se da… NASA måler endring i værmønster på alle kloder i vårt solsystem, og det er vel strengt tatt lite forurensing på de andre stedene.

  Jeg har kanskje ikke samme behov for å gå på barrikadene mot noe som du har, men når jeg blir spurt om noe så sier jeg hva jeg mener. At jeg er uenig med Young om mye og ikke liker hans pengefokus betyr ikke at jeg plutselig misliker produktene hans. Jeg fortsetter å drikke grønt pulver selv om jeg misliker personen, så jeg har ikke endret noe oppfatning på noe der. Når du tolker meg her så høres det ut som om jeg plutselig ikke tror at syre-base er viktig for kroppen, men det har jeg poengtert flere ganger at jeg virkelig tror er viktig for god helse. Man kan mislike en person, men fortsatt like mange av hans ideer, men jeg er ikke en Young-tilhenger som du ønsker å «bås-sette». Håper du forstår hva jeg mener.

  Rune

  • Jadajada, men HVORFOR tror du vi er i en «spesiell fase i jordens “Water cycle”»? HVORFOR tror du at jorden skulle vippe pga av redistribusjonen av vann? (Har du tenkt gjennom vektforholdet mellom det vannet og all steinen planeten består av?) HVORFOR tror du at antallet vulkanutbrudd og jordskjelv øker?

   • Strengt tatt skulle det være:

    Har du tenkt gjennom MASSEforholdet mellom det vannet og all steinen planeten består av?

    • Herregud, Karsten, hvor treg går den an å være? Det er masse IONER i vannet, og ioner er ELEKTRISKE. Vet du ikke det? Og skjønner du ikke at elektriske ting kan redistribuere seg elektronisk gjennom pH-betingede kvantesprang? Tror du stein kan det? Hæ? 😉

 16. De siste ukene har jeg blitt omtalt som arrogant, farlig, til å bli kvalm av, en tulling, og en som sprer vrangforestillinger og desinformasjon. Jeg har også blitt spurt om jeg er inni granskauen dum og kynisk, og har fått påvist at jeg mangler grunnleggende kunnskaper om realfag, og generelt blitt forsøkt latterliggjort ved å harselere med nye tanker og ideer. Nå kan jeg kanskje høres litt nærtagende ut, men sannheten er at jeg synes det er helt topp, og man skal ikke se bort ifra at det er mye rett i påstandene ovenfor. Det må nesten andre svare for.

  Jeg må innrømme at jeg liker denne tonen litt, fordi dette gir meg en slags frihet til å leke med ordene uten å føle noe ansvar for å holde debatten saklig, fordi det har andre debattanter allerede sørget for at vi ikke trenger å tenke på så veldig mye…

  Siden universet til enhver tid søker balanse, føler jeg det er min tur å bevege seg på grensen til usaklighet, men selvsagt aldri under grensen.

  Her er mitt bidrag til debatten, en tilfeldig samtale om verden overhørt i 2010:

  ”Det flommer over i Pakistan, Karsten.”
  ”Det er helt normalt, Pernille. Det har det gjort mange ganger før.”
  ”Men det er mange millioner som sliter der nå. Noen kaller det en naturkatastrofe av uante dimensjoner siden 4.6 millioner mennesker har blitt hjemløse og rundt 20 millioner mennesker er direkte berørt, Karsten.”
  ”Helt normalt, Pernille. De sliter ofte der nede i disse u-landene.”
  ”Men det flommer over i Pakistan, Thailand, Venezuela, Brasil, Polen, Østerrike, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Slovakia, Serbia og Ukraina, Karsten. Og det ble erklært unntakstilstand i Krakow. Hele 23.000 mennesker ble evakuert i Europa. I sør-Frankrike hadde de den verste flommen siden 1827 og 25 mennesker omkom. På Madeira flommet det så mye at det medførte jord- og leirras flere steder på øya, og i Colombia er 1.2 millioner mennesker rammet av flom etter styrtregn nå nylig.”
  ”Det er helt normalt, Pernille. Sånn er det nesten hvert år nå for tiden.”
  ”Det er en del kraftige jordskjelv og vulkanutbrudd også for tiden, Karsten. Hva mener du som er så skoleflink om det Karsten?”
  ”Det er helt normalt, Pernille. Det er bare noen konspirasjonsteoretikere uten realfag-kompetanse som ikke deler det synet.”
  ”Men det døde da mange mennesker i skjelvet i Chile. Og det utløste i tillegg en tsunami. For ikke å snakke om jordskjelvet i Haiti hvor 230.000 mennesker døde, og 1.5 millioner mennesker mistet hjemmet sitt. Jeg hørte også om et kraftig skjelv i Kina, Karsten.”
  ”Det er helt normalt, Pernille. Det er så gode måleapparater nå til dags at de fanger opp mye mer skjelv enn tidligere. Men alt er normalt.”
  ”Er det normalt at vulkanutbrudd lammer flytrafikken over Europa som den på Island også, Karsten? Og at store snømengder hindrer flytrafikken som den gjør nå?”
  ”Selvsagt, Pernille. Alt er helt normalt.”
  ”Jeg leste at Knut Jørgen Ødegaard mente at de magnetiske polene er i ferd med å endre posisjoner. Det virker nesten som om de bytter plass. Er det virkelig normalt, Karsten?”
  ”Ja, det er absolutt normalt. Det har skjedd et par ganger i jordens historie, og sist gang var for ikke mindre enn 700.000 år siden, så det er absolutt normalt, Pernille.”
  ”Tror du det kan ha noe å si med hensyn til det endrede vær mønsteret som vi opplever om dagen, at de magnetiske polene skifter posisjon, og at isbreer og de geografiske polene smelter Karsten.”
  ”Har ikke været alltid vært uforutsigbart, Pernille, og det vil det alltid fortsette med å være. Været kan vi ikke regjere over, selv ikke vi to klarer det Pernille. De sier det er kaldt om dagen, men det var da mye kaldere under istiden. Så det er ikke noe nytt med kaldt vær for å si det sånn.”
  ”Hva tenker du om økonomien, Karsten. Det er mye usikkerhet i verden, og mange land sliter med gjeld?”
  ”Det er riktig det Pernille, men gjeld er ikke noe nytt. Det er mange som har hatt gjeld opp gjennom tidene, så gjeld er helt normalt.”
  ”Noen mener vi står midt oppe i en energikrise, og at vi har kommet inn i den såkalte peak-oil fasen, og at det er grunnen til all gjelden. Hva mener du om det Karsten?”
  ”Jeg har registrert at noen konspirasjonsteoretikere mener dette, men jeg leste på nettet nettopp at det er nettopp det, en konspirasjon. Så det er selvsagt fullstendig galt. Alt er normalt med energitilgangen, Pernille.”
  ”Karsten. Disse konspirasjonsteoretikere mener nå også at gener ikke spiller noen rolle lenger, men at det er miljøet som avgjør hvilke gener som aktiveres. Disse rare menneskene mener å bevise at adopterte barn som kommer fra familier uten kreft, plutselig får kreft på samme måte som den familien de ble adoptert inn i, og at dette beviser at gener er underordnet miljøet og livsstilen der man vokser opp.”
  ”Det er galne mennesker Pernille. De samme menneskene påstår at tanker har noe å si for sykdom og helse, og at mennesker er omgitt av et energifelt. Det er helt vilt. Nei, det vil alltid være arv og gener for oss, Pernille.”
  ”Det er helt sikkert, Karsten. Jeg har ikke tenkt å sette meg inn i noe ny forskning i hvert fall, ikke før det blir en del av pensum på medisin-studiet i det minste.”
  ”Men det verste Karsten, er disse kjempehyggelige, sjarmerende, veloppdragne menneskene later som om de hjelper andre mennesker. Helt uten utdannelse, og til en mye høyere pris enn det jeg kan ta som har brukt massevis av år på studier.”
  ”Ja, det er det aller verste, Pernille.”
  ”Den verste av dem alle er han der Snåsamannen, Karsten. En ren svindler som driver på helt uten noen form for utdannelse, og uten noe vitenskapelig forskning bak seg. Jeg tror han er litt gal.”
  ”Gal er bare forbokstaven, Pernille.”
  ”Mannen er en kynisk, manipulerende pengemaskin, Karsten. En forferdelig mann som lurer mennesker på daglig basis. Ikke sånn som oss. Nei, vi er de gode menneskene. Vaktbikkjene, Karsten.”
  ”Det kalles cold reading, Pernille. Det vil si at det er kun tjue ting du må huske på mens du fører en normal samtale. De er så gode på det at man ikke merker noe. Det virker faktisk som om de er helt tilstedeværende mens de utfører lureriet. Han er så absolutt en kynisk, manipulerende pengemaskin, Pernille. Og så høflig som han er du. La oss fortelle verden om cold reading, Pernille, før de lopper sparepengene av hele nasjonen disse hyggelige menneskene.”
  ”Ja, det er jo helt forferdelig, Karsten. Mannen har manerer og virker så skikkelig. Alle som skal lure noen må spille et slikt spill, det er bare oss som har sannheten som kan være flåsete, nedlatende og hånlige. Fordi vi ikke skal tjene penger på dem.”
  ”Men, Snåsamannen tar faktisk ikke betalt, Pernille?”
  ”Enda verre, Karsten, da tror folk virkelig at han kan helbrede. For en svindler. Ja, en altfor balansert svindler. Ikke så ubalansert som meg, men folk må da forstå at vi ikke trenger å ha dannelse, fordi vi må hindre verden fra å bli lurt av disse svindlerne. Den verste av dem er utvilsomt Martha.”
  ”Ja, for et forferdelig vesen, Pernille. Så hyggelig at det er til å bli kvalm av.”
  ”Ja, så veloppdragen og høflig at det er til å spy av. For en drittkjerring. Hun er full av dritt og er i ferd med å forføre tusenvis av mennesker med disse farlige englene sine. Ja, tenk om noen tror på dette hyggelige, veloppdragne mennesket. Det er helt forferdelig, Karsten. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde reagert om jeg hadde møtt et slikt veloppdragent, kynisk menneske på gaten…”
  ”Tenk om verden kun hadde bestått av sånne som oss, Karsten. Ja, alle snakker om mangfold, men trenger vi egentlig disse hyggelige kynikerne? Trenger vi folk som tenker utenfor boksen uten å ha fått beskjed om å gjøre det.”
  ”Det ser dessverre ut som om det begynner å bli normalt det også, Pernille. Og ikke minst at leger oppfordrer sine pasienter til å tenke selv angående egen sykdom.”
  ”Ja, det er en skam at leger tar dem i forsvar også. De burde skjemmes langt inn i sjelen sin. Tenk om verden bare hadde vært litt smartere, og at disse alternative ikke fantes…”
  ”Da kunne ikke vi vært heltene, Pernille…Men du tror da ikke på sjeler, Pernille?”
  ”Nei, det er sant Karsten, jeg tror ikke på sjeler selvsagt. Det er bare et uttrykk din tosk, men hvem skulle vel kjempet om Superheltinnen Pippi prisen om vi ikke kunne bekjempet de manipulerte stakkars alternativ-sjelene?
  ”Der sa du det igjen, Pernille.”
  ”Unnskyld, Karsten. Men tenk om ingen trengte opplysning, Karsten? Og disse legene er virkelig en skam for yrket sitt. Tenk at de gir kreditt for å eksperimentere på egenhånd. Det er en farlig verden, Karsten, når til og med leger og sykepleiere går på alt dette tullet. Jeg blir så forbanna, og bare så det er sagt så er det er mye bedre å være i ubalanse, Karsten, fordi det viser ærlighet og rettferdighet å opptre uanstendig. Tenk om andre leger kunne overholdt litt uanstendighet og vært like uhøflig som meg? I stedet så gir de kreditt til disse menneskene som prøver ting helt på egenhånd, uten at det kan settes inn i et system.”
  ”Hvorfor kan ikke disse kroniske pasientene bare ta medisinen sin og gjøre det som er bevist gjennom utallige vitenskapelige studier, Pernille?”
  ”Jeg tror det er fordi de mener at medisinene kun hjelper en liten stund, og så fungerer ikke det som står i de vitenskapelige studiene lenger, påstår de Karsten.”
  ”Så begynner de på en personlig reise og driver med erfaringer i stedet, Pernille. Det er fullstendig uansvarlig. På grensen til å være livsfarlig.”
  ”Ja, de kan virkelig risikere livet sitt om de starter på den personlige erfaringsreisen, Karsten, og nekter å bli passive mottagere av medisin som er dokumentert gjennom årelange studier.”
  ”Det er fullstendig uforståelig for meg, Pernille.”
  ”Ja, disse erfarings-kåte menneskene kaster ut colaen, chipsen, saften, kakene, bollene, hamburgeren, pommes frites’en, marsipanen, potetene, brødet, kjøttet og sitter igjen med salater, oljer, vann, havsalt, avokadoer, smoothie, mineraler, grønt pulver og bleikemiddel. De driver rein gambling med helsen sin, Karsten, og denne galskapen prøver de jammen meg å prakke på ungene sine også. Hvilken helse tror du de vokser opp med, Karsten?”
  ”Vi er best, Pernille.”
  ”Ja, vi er best Karsten.”
  ”Vi er smartest Pernille.”
  ”Ja, vi er smartest Karsten.”
  ”Tenk om hele verden var like smarte som oss Pernille.”
  ”Ja, tenk Karsten. Hva skulle vi gjort da?”
  ”Ja, tenk, hva skulle vi gjort da?”
  ”Det vil jeg ikke tenke på Karsten.”
  ”Ikke jeg heller, Pernille. Jeg blir dårlig bare ved tanken. Forresten, Pernille. Hvordan vet du så mye om kosthold? Jeg trodde ikke dere lærte så mye om det på medisin-studiet.”
  ”Kosthold har jeg lært meg på fritiden, Karsten.”
  ”Uten vekttall, Pernille?”
  ”Ja, men ikke si det til noen, det er litt flaut at jeg har tilegnet meg kunnskap uten vekttall… Men du, noen påstår også at det vil skje mye annerledes frem mot 2012, Karsten. Hva tror du om det?”
  ”Det vil ikke skje noe annerledes enn det som skjer nå, Pernille. Alt vil selvsagt gå helt normalt for seg.”
  ”Så bra, Karsten.”
  ”Ja, det er bra, Pernille.”
  ”Kjekt å snakke med deg Karsten. Du er så klok. Du sitter inne med så mye fakta.”
  ”Det er riktig det, Pernille. Jeg kan ganske mye.”
  ”Vi snakkes, Karsten.”
  ”Takk for praten, Pernille. Vi snakkes.”

  ”Hos de blinde er den enøyde konge.”

  • Morsomt. Og du gir begrepet «stråmannsargumentasjon» en ny dimensjon. 🙂

   Men har du ikke en egen blogg du kan poste på? Dette er neppe et innlegg i diskusjonen «Power balance-armbånd debunked», men et generelt innlegg til temaet … øh, det er jeg ikke helt sikker på, men kanskje du er?

   Se ellers «veiledning til debatt» øverst på sida.

   Pernille Nylehn

   • Godt poeng Pernille. Hva har dette med Power-armbånd å gjøre? Har havnet fullstendig på ville veier her…

    Sporty av deg å la den stå likevel, og jeg skal ta meg en ekstra kikk på veiledning til debatt.

    Ha en fortsatt fin helg.

    Rune

    • Hele denne diskusjonen har faktisk foregått under artikkelen «Power balance-armbånd debunked». Hvorfor du valgte den til å kommentere kvanteanalysetesten min er litt uklart for meg, men det gjør for så vidt ingenting … digresjoner er bare hyggelig. 🙂

     • Det enkle svaret er at jeg kommenterte feil plass… og når jeg innså det så postet jeg den på den kvante-kommentaren også, men den slettet du, så da endte vi opp her, he he. En ren tilfeldighet med andre ord.

      Jeg jobber som ingeniør i Halliburton. Er faktisk på jobb i sjøen nå….

      Rune

      • Jeg har hørt at de har begynt å bruke sukkerrør i stedet for metallrør i Nordsjøen …

       • He he, vi har metallrør, sukkerrør og sugerør for de som ønsker det. Så det blir rett og slett mye rør ja…

        • Hva slags ingeniør er du? Astrologiingeniør med videreutdanning i transcendental kosmologi?

        • Jeg mener det! Jeg har hørt at sukkerrør er veldig bra. Mer økologisk og naturlig. Dessuten er de mer motstandsdyktige for trykk, og mer føyelige. Alle vet jo at naturlige fibre er sterkere enn kunstig produserte (et gresstrå tåler mer enn en waier med samme masse, eller no sånt), og man har ikke samme problemer med materialtretthet.

         Det er ikke så mange oljeselskaper som har tatt sukkerrørene i bruk, men jeg er sikker på at de etterhvert kommer til å ta over for de tradisjonelle stålrørene. Man må regne med en del motstand, oljebransjen har tendens til å være negative til forandringer, og de er spesielt skeptiske til innspill fra folk utenfor den etablerte bransjen. Og stålindustrien har allerede begynt å lobbyere aktivt og rakke ned på sukkerrørbransjen – det er svært truende for dem at noen kommer med naturlige løsninger som koster mye mindre og er mye mer miljøvennlige enn de tradisjonelle rørene – så vi må regne med at dette blir en langvarig kamp. Men før eller siden vil fornuften seire.
         Tror ikke du òg det? Eller sitter du fast i gammelmodige forestillinger om at det bare er stål som duger?

       • Jeg tror rett og slett at jeg henger igjen i gammelmodige forestillinger om at det bare er stål som duger. Men om etterprøvbare vitenskapelige studier skulle vise at sukkerrør, vel og merke økologisk og av ypperste føyelighet og mest motstandsdyktige for trykk så må du regne med at vi bytter ut alt på dagen og unngår en tåpelig lang kamp om noe som da vil vise seg å være det mest hensiktsmessige for både naturen og sukkerrørbransjen. Nå har stålindustrien hatt alt for mange gode år som det er, og siden de er kjent for å undergrave de naturlige erstatningene vil det bli helt naturlig å flytte fokus over på sukkerrørsindustrien. Som du sier selv, dette vet jo alle!!

        Aner ikke hvordan du klarte det, men tror du ikke at du fikk 10.000 poeng i første runde. Astrologiingeniør i transcendental kosmologi er selvsagt bare halve sannheten, og om du hadde klart å komme opp med zenmester i tillegg så hadde blitt hele 50.000 poeng.

        Ha en strålende søndag.

        Rune

        • Nåja. Du vet hvordan det er. Hvis det kommer etteprøvbare vitenskapelige studier vil stålindustrien legge breisida til og gjøre sitt for at de blir underkjent og latterliggjort. Og det kongelige norske Stålgodkjenningsverket, som står i ledtog med stålverkenes internasjonale nettverk (gjennomkorrupt, selvfølgelig), vil dilte etter som den lydige bikkja de er.
         Sukkerrørprodusentene, som bare består av idealistiske og uegennyttige engler, vil ikke ha sjanse mot den overmakten.

         Og hvis du tror oljeindustrien, som er blant de aller mest korrupte bransjene som fins, bare overgått av tobakksindustrien og Nestlé, kommer til å bry seg om vitenskapelige studier og bytte ut rørene sine, må jeg si du er skrekkelig naiv!

         Her må vi vanlige mennesker ta tak i våre egne rør og jobbe mot kapitalistjævlene. Jeg har byttet ut alle rør i huset mitt med sukkerrør, og det er helt fabelaktig. Vannet blir mykt og søtt, og rørene vil selvfølgelig aldri fryse – sukkerrørene er mye mer føyelige enn stål, så de vil kunne utvide seg uten å sprekke. Alle rørleggerne ler av meg, og advarer meg om at rørene vil råtne så huset snart bader i sukkerlake, men jeg lar meg ikke knekke så lett.

         Neste skritt er at jeg skal skifte ut taksteinene med blader fra bananpalmer. Det kommer heller aldri til å bli anerkjent, alle vet at det er mektige krefter i taksteinsbransjen som kommer til å kjempe med nebb og klør, så befolkningen aldri får vite hvor overlegne bananpalmeblader er. Evt. kommer de til å rappe idéen og ta patent på den, så de fattige bananbøndene ikke får solgt selge bladene sine. Akkurat som med bananene. De får jo ikke solgt de virkelig gode og sunne bananene sine, og de vi får hit til landet er triste og melne og smakløse, og sikkert genmanipulerte. De av oss som har smakt bananer rett fra palmene vet at de har en helt annen smak og konsistens enn de ekle Bamagreiene. Men er det noen som tror på oss? Nei!!

         Det er en trist verden. Vi får håpe syndfloden som kommer i 2012 skyller alle kapitalistsvina på sjøen. De kommer til å synke som steiner, for de er jo fulle av bly og kadmium.

         Naturvennlig hilsen Pernille B (hemmelig kode, står for BANAN) 0-1.

      • Det eneste jeg har slettet er dobbeltpostinger. Siden jeg trodde det var en feil finleste jeg ikke hvilken tråd de var postet i.

    • Rune Vatne, hva driver du med, forresten? Yrke, altså.

  • Artig. Ikke minst fordi du legger masse utsagn i munnen på meg som ikke er i nærheten av det temaet jeg har tatt opp. Og fordi du tydeligvis ønsker å se en felles sammenheng der det finnes mange enkle, frittstående forklaringer. Jeg tror jeg holder meg til de punktene som har med det jeg tok opp, det geologiske, samt et par andre, og lar den lange dialogen med stråmenn forbigås i stillhet.

   Finanskrisen: Finanskriser er ikke noe nytt. Husker du 1997? 1987? Bankkrisen i Norge på begynnelsen av nittitallet? South Sea-skandalen i England på søttenhundretallet? Finanskrisen nå skyldtes (min mening basert på utagerende surfing av relaterte media) en blanding av subprimelånene i USA, som ble skjult av alle de finansielle instrumentene som gjorde at det var umulig å identifisere hvor risikoen var. Samtidig holdt Fed rentene alt for lave alt for lenge og bidro til å blåse opp boblen (F**ck Greenspan) og diverse EU-land er nedsyltet i gjeld. Fullt forklarlig uten å dikte opp noen dypere årsak.

   Flom og ekstremvær: Katastrofen i Pakistan er tragisk. Det virker som du tror at jeg skulle prøve å bortforklare den. Jeg har faktisk ikke sagt et ord om den, så hvordan vet du (eller antar ) hva jeg mener? Det er altså bare det at det er svært omdiskutert om det er mer ekstremvær enn før, eller fler orkaner, slikt går i sykluser, men det rammer så mange fler enn før pga befolkningsveksten.
   Så kan man naturligvis diskutere om klimaendringene vil lage mer ekstremvær. Det er en viss vitenskapelig kontrovers om det, uten at jeg har satt meg inn i detaljene. Men kilden er i så fall lett å indetifisere: menneskets industrielle revolusjon. Hvorfor gjøre det vanskeligere enn det er?

   Vulkaner og jordskjelv: Samme her; vi registrerer flere skjelv pga bedre måleinstrumenter. Og de rammer fler og lager større katastrofer fordi befolkningsveksten gjør at det er fler som bor i utsatte strøk. Antallet vulkanutbrudd er konstant. Det ER helt normalt at det er kraftige vulkanutbrudd. Prøv å google Tambora, Krakatau, Laki, Taupo, Yellowstone, Mt. Pele. At flytrafikken ble stansen pga Eyafjallajökullutbruddet skyldes en blanding av ugunstige værforhold og antakelig litt for triggerhappy myndigheter. Flytrafikk i andre deler av verden blir stadig stoppet av vulkanutbrudd, men vi hører ikke så mye om det fordi det er langt vekk.

   • En av de tidligste børskrakkene vi kjenner til var vel i Nederland i 1660-åra? Og gjett hva de spekulerte i … tulipaner!

    Det er ikke tull en gang. De drev prisen på en del spesielle tulipansorter til avsindige høyder, slik at folk ikke hadde råd til å plante dem ut en gang. Så sprakk det. Smokk.

   • Helt sant det Karsten. Jeg tok meg noen friheter her… og tillegger deg ikke alt dette selvsagt.

    Rett og slett litt moro på en lørdag.

    Ha en fin kveld Karsten.

    Rune

    • Så det betyr ingenting? Greit nok, det 🙂 Ikke første gang det å debattere med en alternativ føles som å prøve å spikre gele til veggen, det glir unna hele tiden…

     • Jeg likte den Karsten. Spikre gele til veggen… Jeg skal vel ikke snakke for alle her, men jeg kan nok gli unna ja… men som oftest ønsker jeg en saklig debatt der ny informasjon kan bringe oss videre. Det er vel det som driver dette fremover, ønsket om å få best mulig bilde på hva som gir god helse. Så skal jeg prøve å ikke eksludere eller inkludere for tidlig på noe som helst. Jeg har svelget noen kameler gjennom livet, og prøver derfor å være åpen for det meste.

      Vi snakkes.

      Rune

      • Skal jeg konstatere at du egentlig ikke mener noe av det du skriver om vulkaner og slikt? Betyr det at du heller ikke, egentlig, mener noe om helse eller 2012, men bare ser på det som en lek?

       • Det skal du selvsagt ikke. Jeg mener alt jeg har sagt om vulkaner og slikt, og om helse og 2012, men føler personlig at det ikke er så mye å debattere lenger.

        Jeg konstaterer at vi er uenige, og både respekterer det og lar det være med det. Det er ikke noe mål å bli enige, og akkurat nå følte jeg at jeg har sagt mitt for øyeblikket. Du vet hvor jeg står og jeg vet hvor du står. De neste 2 årene vil avgjøre om jeg er gal eller ikke, he he.

        Hvem vet kanskje føler jeg behov for nye diskusjoner senere… tiden vil vise!

        Ha en flott søndag du også.
        Rune

       • Jeg er absolutt et troll ja. Et såkalt mangehodet troll… Jeg liker debatt-stilen din nå Pernille, det er rett og slett litt sjarm over den. Meget bra!

        Lykke til med bananpalmene på taket, jeg ønsker meg nå slike til jul jeg også. Som jeg sa til Karsten, nå er det juleferie på meg, så ha en riktig koselig julefeiring Pernille, det har vært et opplysende og lærerikt 2010 og det er mye takket være deg. Topp opplegg!

        Vi snakkes.

        Rune

        • Troll har en helt spesifikk betydning på nettet. Du kan jo prøve å finne det ut i jula.

         Ellers er jeg ganske fornærma, for jeg føler du bare jatter med meg om de bananbladene og sukkerrørene. Du tror visst jeg bare tuller. 😦

 17. Rune Vatne,

  Først sier du at det er en økning i vulkanutbrudd og jordskjelv. Så sier du at du ikke kan begrunne hvorfor. Så er det bare «Rett og slett litt moro på en lørdag». Og nå mener du det alvorlig igjen.

  Gelé, ja. Men igjen, HVORFOR mener du det?

  • Karsten,

   jeg føler virkelig at jeg har begrunnet hvorfor. Løsningen ligger gjemt i dialogen jeg lagde, men for å være ærlig så tror jeg ikke vi snakker samme språk her. Om jeg sier at økningen som er på vei i nevnte jordskjelv (de vil bli sterkere om ikke så veldig lenge…. før man aner faktisk) er fordi menneskets bevissthet øker i et voldsomt tempo, og at menneskers bevissthet og jordklodens bevissthet overlapper hverandre og justeres parallellt så er jeg sikker på at jeg har gjort meg tydelig og forstått!!

   Med det tar jeg juleferie fra debatter Karsten, nå reiser jeg hjem og dropper å gå på kontoret også. Det blir ferie, så kan vi heller snakkes til neste år! Disse tingene skrev jeg om i 2006 og 2007 i en bok, og det kostet så mye krefter at jeg ikke ønsker å debattere dette igjen og igjen hele tiden. Må ha en pause innimellom.Boken heter 11.9=2 om du vil lese om en alternativ løsning på jorskjelv, vulkan, flod og 2012 debatten.

   Kanskje det blir en skjelvfri jul, eller ikke… vi får se.

   Rune

   • Jada, vi kan godt fortsette etter jul. Innen da anbefaler jeg deg å sjekke «sirkelargumentasjon» i ordboka. Og lære litt grunnleggende geologi og astronomi. Den lange dialogen din bygget en case på at det skjedde masse på jorden som man kunne knyttes sammen og peke fremover mot…et eller annet…, men det hjelper ikke å legge puslespill når de enkelte bitene ikke passer sammen og ikke har noe med hverandre å gjøre.

   • Gikk du på skole for å bli ingeniør, Rune Vatne?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: