Vann!

Gunnar Tjomlid, en av mine blogghelter, har skrevet en utmerket artikkel hvor han plukker fra hverandre HelseHilde (Larsen)s mange fantasifulle påstander om vann. Fornøyelig lesning. Og takk, Gunnar, for at du gidder å bruke tid på dette ultratullet. Det er jo helt nødvendig, men det har sin pris. jeg regner med Gunnar holder seg med en privat krisepsykiater som kan debriefe ham etter slike bragder.

Et par utdypelser og kommentarer: HelseHilde er redd for å drikke springvann, for det inneholder angivelig fluor (hvilket det ikke gjør …). Men hva gjør hun i stedet? Tilsetter bleikemiddelet natriumkloritt, enten i form av Prime pH som inneholder 5% av dævelskapen, eller MMS som inneholder 28%.  Logikken kjenner ingen grenser. Jeg håper hun har et giftskap hun låser flaskene inn i – barn bør ikke få tak i slikt.

Når det gjelder  faren for dehydrering hos friske mennesker er jeg helt enig med Gunnar – naturen har utstyrt oss med evnen til å føle tørst, det er fordi naturen ikke ønsker at vi skal bli dehydrerte. Det kan være smart å drikke såpass i løpet av en dag at man ikke rekker å bli tørst, men en liter ++, avhengig av hva man spiser, er mer enn nok.

Men med svært gamle mennesker er det litt annerledes: Tørstefølelsen forringes med alderen, så de (eller de pårørende) må passe på at de drikker nok. Men de skal heller ikke drikke 3-4 liter!!!

Stikkord:

8 Responses to “Vann!”

 1. Bare sånn appropos eldre og tørst.
  I hjemmetjenesten var det fast mantra i sommermånedene å minne brukerne på «Nå må du drikke» og sette fram vann eller juice før vi gikk videre. Og gjenta det samme på neste besøk. Og på neste.
  Likevel hendte det at vi måtte sende noen på sykehus på grunn av dehydrering. Ikke enkelt det der

  • Nei, det er ikke enkelt. Og en del skrøpelige eldre kvier seg for å drikke for mye, for det er sånn et strev å komme seg på do …

   • Er da vi foreslår «Tørrvann».
    Èn pose er nok til et glass vann.
    Posens innhold slås i glasset og tilsettes et glass vann.
    Vòila, et glass tørrvann. Leveres med eple, appelsin eller pæresmak.

    Standard forpakning er ti poser.
    Kan også leveres i ti-liters forpakning. Greit for kamelryttersker på utflukt i ørkenen…

 2. Jeg har ikke kommentert så mye, men har fulgt dessto mer med. Leser og leser og blir av og til helt fortvilet.
  «Det virker for meg og da er det nok.»
  Glad noen står på for å opplyse, glad dere orker. Preking og terping går inn sa en gang Magne Raundalen ifb med barneoppdragelse, så da håper jeg det virker for denne gjengen også.(men jeg skal ikke holde pusten) I mitt dagligliv føler jeg at jeg er omgitt av alle disse damene midt i livet som tror på alt. Som har en del av disse diffuse plagene alderen bringer med seg. I stedet for å akseptere at vi aldri blir 20 igjen leter vi etter ungdomskilden. Vi har alltid gjort det kanskje? Husker kruttrøyk fra da jeg var liten. Der reiste lurendreiere rundt og solgte «medisinflasker» som kunne hjelpe for alt.
  Det er en god ting jeg har lært av dette. Jeg har nemlig alltid hørt at jeg må drikke disse 3-4 litrene med vann om dagen. Og jeg liker ikke vann. Virkelig ikke. Jeg er likevel ikke syk og nå føler jeg på at det er greit for meg og bare fortsette slik jeg gjør. Så takk for det. (Hvis jeg skal fortsette å lese helsehildes innlegg tror jeg kanskje at jeg snart finner en sykdom jeg har uten å vite om det, så kanskje jeg bør begynne å drikke rensa vann nå som forebygging?)
  Jeg ville ingen steder med dette innlegget, annet enn å si takk:)

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: