Kvanteanalyse – en personlig erfaring

Så har også jeg blitt analysert, faktisk med to metoder i rask rekkefølge. Først kvantemedisin, så blodanalyse. Jeg sitter ganske forvirret tilbake.

Åstedet var alternativmessa på Lillestrøm. Jeg var der fordi NRK ville lage en reportasje til Lørdagsrevyen, og jeg ble utskremt som kommentator og prøvekanin. På mange måter en interessant opplevelse – jeg hadde ikke vært med på TV-opptak før, og forsto etterhvert hvor mange timer med opptak som kan ligge bak fem minutters innslag.

Nok om det. Messa var rimelig lik alternativmessa i Stavanger, som jeg har skrevet om før: krystaller, healing, sjamaner, massasje, Reiki, kosttilskudd, kvantemedisin, kvantelasere, detoxfotbad og synske i salig blanding. Jeg synes kanskje det var enda mer kremmerpreg over denne messa – jeg fikk noe av den samme følelsen som i medinaen i Marokko: «kom hit, kjøp her, special price for you, halv pris på blodanalyse, gratis healing, vil dere ikke ha litt ekstra energi til helga jenter?»

Men så var det analysene jeg gjennomgikk: på en stand som kalte seg «kvantemedisin»og kom fra Klinikk for helhetsterapi, kunne man få en EIS, som står for «Electro Interstitial Scan». Testapparatet så imponerende ut: en datamaskin med en flott stor skjerm med flotte animasjoner av hjertet og kroppen, og elektroder og greier. Der skulle man få svar på det meste. Egentlig skulle jeg betalt 500 kroner for testen, men siden NRK var der fikk jeg det gratis. Takk for det, klinikken!

På klinikkens nettsider beskrives analysen slik:

«EIS måler hormonbalansen, syre/base forhold, det sympatiske og parasympatiske systemet, samt om det foreligger emosjonelt stress eller gamle emosjonelle traumer. Videre får man opp en risikoprofil over hvilke problem klienten trolig har, eller holder på å utvikle, basert på en sammenligning med målingene i referansedatabasen over mennesker med sikre diagnoser.»

Ganske imponerende for en såpass enkel test. Spesielt det med «gamle emosjonelle traumer». Eller, spesielt alt. Mer om det senere.

Testen foregår slik: av med sko og sokker og alt av metall (klokke, ringer etc). Vitale data – kjønn, alder, vekt og høyde – blir plottet inn (men operatøren hopper over dialogboksen med symptomer og sykdommer (hvorfor skal man spørre folk hva de feiler når man har en fin maskin som kan finne ut alt …). Jeg får to elektroder festet til panna, føttene og hendene plasseres på metallplater, og jeg får en klemme på pekefingeren («til EKG» …).

(bare at den klemma ikke er til EKG, den måler oksygenmetningen i blodet. En detalj kanskje, men det sier noe om presisjonsnivået, og antagelig kunnskapsnivået, til operatøren.)

Så begynner analysen, og jeg kan se det hele på skjermen. Alt foregår i full offentlighet – hvem som helst kan stille seg opp og se hva som skjer, og lese dataene som kommer opp på skjermen. Taushetsplikt er visst ikke så viktig i dette miljøet?

De første par minuttene er kurvene på skjermen ganske hjemmekoselig: EKG og pulsoksymetri. Dette er helt vanlige kurver som man kan se på enhver overvåkingsenhet på et sykehus. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det skal ta flere minutter, men skitt. Det er jo et vakkert bilde på skjermen av et hjerte som snurrer rundt, så jeg kan kikke på det.

Så begynner del 2. Pulsoksymeteret tas vekk, men jeg har fremdeles hender og føtter på platene og elektrodene i panna. En animasjon av en kvinnekropp snurrer sakte rundt på én del av skjermen, fra hjernen, nedover til brystkassa, magen etc., og en masse tall og stolpediagrammer dukker opp på en annen del av skjermen.

Jeg spør mannen hva som egentlig skjer, hva er det som måles?

– Det er den ekstracellulære væsken som analyseres.

– Ekstrace … hva da? Spør jeg, naiv som jeg er.

– Det er all væsken i kroppen som er utenfor cellene – blod og lymfe og alt det der. 50-70 liter hos en normal person.

– Hva er det den måler i den væsken da?

– Væsken inneholder negative ioner (hm, har jeg hørt det før?). Maskinen sender ut små elektriske impulser, og så får den svar fra ionene om aktiviteten i de forskjellige organene.

– Aha. Og da får den informasjon fra alle deler i kroppen?

– Ja.

– Men hvordan kan den skille mellom de forskjelllige organene? Lever og nyrer og tarmer og hjerne?

– Den måler den ekstracellulære væsken.

– Ja, men hvordan skiller den mellom forskjellige organer?

– Det er de negative ionene.

– Men er de ionene forskjellige i forskjellige organer?

– Det er de negative ionene i den ekstracellulære væsken. (jeg begynner å bli ørlite utålmodig på dette punktet)

– Er det forskjell på elektrolyttene i forskjellige deler av kroppen?

– Ja, natrium og kalium og magnesium og jern og …

– Og de er ulikt sammensatt i forskjellige deler?

– Ja, ulikt sammensatt. Men nå må du være stille, ellers forstyrrer du testen.

– Ok.

(jeg sitter pent i ro under resten av undersøkelsen)

Så er testen over, jeg kobles fra, og så får jeg vite resultatet. Mannen blar seg nedover i teksten, og peker pedagogisk på ulike deler av den animerte kroppen mens han forklarer.

– Pulsen din er litt høy (112, faktisk), du var nok litt stressa?

Joda, jeg var faktisk det. Det var litt ekkelt å sitte og se på.

Så er det hjernen. Begge frontallappene er blåfarget. Det tyder på svikt, sier mannen.

– Svikt??? har jeg svikt i hjernen???

– Det skyldes kanskje bare at du har amalgam i tennene. Eller at det skjedde noe i mors liv.

– Men svikt? Er jeg syk? (jeg begynner faktisk å føle meg litt sviktende)

– Neida, det er noen blokkeringer, men det er ikke farlig.

(Nåja, jeg føler meg ikke aldeles trygg)

Videre: jeg har en blokkering i de øveste nakkevirvlene

– Hva betyr det da?

– Du har en blokkering.

– Men hva betyr det?

– Det betyr at du kanskje har hodepine og migrene

(Joda , det har jeg jo, ofte. Men jeg har faktisk hatt mye mindre hodepine de siste månedene enn jeg pleier å ha. Likevel har jeg altså «blokkeringer»)

Så er det en masse stolpediagrammer som viser aktiviteten i de forskjellige organene i forhold til normalen. De fleste er ganske bekymringsfullt utenfor normalen.

– Hvorfor er det over normalen i tarmene?

– Det kan være fordi du nettopp har spist

(joda, lunsj for en time siden, puh, det forklarer jo en del)

Så har jeg overaktivitet i skjoldbruskkjertelen

– Hva betyr det da?

– Du er kanskje stressa?

(joda, men jeg trodde ikke det forstyrret skjoldbruskkjertelen, jeg trodde faktisk det var omvendt)

– Men oksygenmetningen din er kjempebra, 97%!

(Det skulle pinadø bare mangle, tenker jeg i mitt stille sinn. Ikke røyker jeg, ikke har jeg KOLS eller hjertesykdom.)

Videre: lav eksitabilitet i nervesystemet

– Hva betyr det da?

– Det betyr at du kanskje har smerter eller føler deg trøtt

(hm, jeg ville trodd at lav eksitabilitet ville gitt mindre smerteimpulser, men hva vet jeg …)

Men her blir forklaringen avbrutt, for NRK vil videre. Shit! Eller … kanske like greit, jeg begynte å føle meg ganske syk av å få vite om alt som var unormalt. Jeg rekker å spørre om han synes det ser greit nok ut under ett, og får et noget vagt svar om at joda, greit nok, og at analysen først og fremst måler mulige problemer, så man kan rette dem opp i tide (er jeg betrygget? Nei!).

Men jeg skal få hele rapporten på mail. Mer om det seinere.

Jeg blir gående og gruble. At de kunne måle hjerteaktivitet og oksygenmetning kan selv en doktor forstå, det er enkel teknologi. Men at denne greia skulle angivelig finanalysere alle organer, kroppsdeler, hormionbalanse og syre-base ved å «kommunisere med ionene mine», og at den kunne skille mellom ionene fra forskjellige områder i kroppen, det er litt verre. Er det bare humbug?

Jeg vet jo egentlig at det må være det, men åssen får de opp disse stolpene og grafene, de må vel komme fra et sted? Har virkelig en eller annen jævel sittet og programmert inn en masse ting som han visste ikke var reelle, eller tolker de mye mer inn i dette av ren uvitenhet? Jeg vil jo helst ikke tro at noen virkelig er så kyniske, men jeg må nok bare innse at noen er det. Mange er det.

Apparatet de bruker, eller elementer av det, er for så vidt i bruk i medisinen, men da i et mye mer begrenset omfang. Det er noe av den samme prinsippet (bioimpedans) som ligger bak de fancy vektene som måler fettprosent etc. Men det er langt fra å måle fettprosent ut fra den generelle konduktiviteten i kroppen til spesifikt å analysere aktiviteten i skjoldbruskkjertelen.

Men det var ekkelt. Har jeg virkelig svikt i hjernen og lav eksitabilitet i nervesystemet? Er det farlig tro? Jeg tror jo ikke det, men jeg er veldig glad jeg er skeptisk anlagt, har medisinsk kunnskap, og vet litt om teknologiens muligheter og begrensninger, ellers hadde jeg vært ganske nervøs.

Når jeg kommer hjem ligger rapporten i mailboksen. Denne mener han altså jeg skal sitte og lese og bli klokere av. Han trodde jeg var en legperson, så hvordan han mener jeg skal forstå alle de medisinske termene er meg en gåte. Hadde jeg ikke forstått språket ville jeg bare sett på grafene og blitt mer enn bekymra.

Her er den originale rapporten

Her er er en kommentert versjon. Jeg har markert en del interessante punkter med gult farge. Mine kommentarer er i rosa.

Litt om apparatet jeg ble undersøkt med

Rettere sagt et apparat som ligner, fra samme produsent (LD Technology)

ESTECK http://www.ldteck.com/products/es-teck-pems-eso.html

Indications / Intended uses

 • To spot check or monitor Oxygen saturation of arterial hemoglobin (SpO2%) and pulse rate.
 • To analyze the pulse waveform (Photoelectrical Plethysmography or DPA) provided by the oximeter. It only provides mathematical analyses of the input of the SpO2.
 • To analyze the basic rhythms of the NN or RR intervals in heart rate, both in the time domain and in the frequency domain (short time 5 minutes). It only provides mathematical analyses of the input of the heart rate variability.

Dette var litt annerledes, dvs. mye mer avgrenset, enn  måten kvantemedisinerne bruker den.

Så er det et annet apparat som synes å være noe i samme gate:

Dette heter EIS-BF, hvor BF står for biofeedback. http://www.ldteck.com/products/eis-bf.html

“A biofeedback device is an instrument that provides a visual or auditory signal corresponding to the status of one or more of a patient’s physiological parameters, so that the patient can control voluntarily these physiological parameters.”

Dette er også en helt annen bruk enn kvantemedisinerens!

Men EIS synes å være en slags kombinasjon av disse to, jeg finner ikke noe apparat fra denne produsenten som er akkurat likt. Men de har muligens døpt om ESTECK til EIS.

klinikk for helhetsterapis nettsider står det: ” Dette apparatet er FDA registrert – ISO 9001 godkjent og har Eropeisk reguleringsgodkjenning  CE0459. Produktet er også godkjent i Israel, Korea, Kina og Kanada.”

At det er registrert hos FDA betyr bare at FDA vet det eksisterer. Jeg finner det ikke på FDAs lister over godkjent medisinsk utstyr. Jeg finner det heller ikke på EUs tilsvarende lister. Europeisk reguleringsgodkjenning  CE0459 er ikke et særskilt nummer for dette apparatet, men en generell gruppe for medisinsk apparatur.

Se for øvrig Quackwatch sin device watch om dette produktet.

Uansett: at det er godkjent betyr ikke nødvendigvis at det er godkjent til det formålet denne kvantemedisinklinikken bruker det! ESTECK er et instrument som kan være nyttig til sitt bruk, men ikke til diagnostikk av hele kroppen slik de påstår. Spesielt ikke når man ikke ser det i forhold til helheten. Det mange alternativmedisinere som påstår at man kan finne ut ”alt” ved én enkelt prøve eller undersøkelse. Det stemmer selvfølgelig ikke. Enda verre er det hvis de hopper over det aller viktigste ved en hver undersøkelse: å snakke med pasienten, høre hva slags plager han har, om han har fått noen behandling, bruker medikamenter etc etc.

Det er dessverre mange av de mer useriøse alternativmedisinerne som nettopp hopper over det momentet – de tar prøver eller mikroskoperer eller skanner eller legger hendene sine på folk, og så skal de liksom se alt man feiler. Hva er så galt med å spørre folk hva slags plager de har, og hva slags sykdommer de har hatt tidligere? De fleste er fullt i stand til å gjøre rede for det. Men det blir jo ikke fullt så magisk da …

Ingen undersøkelse i verden kan erstatte pasientens  historie, og alle undersøkelser i verden må sammenholdes med den. Man skal ikke behandle blodprøver eller MR-svar, man skal behandle et menneske.

Rettere sagt: man kan/skal behandle et menneske hvis det er sykt og trenger behandling, ikke fordi man har sett noen morsomme kurver på en skjerm.

En annen forutsetning for å behandle et menneske er at man vet hva man driver med, har satt seg inn i hvordan menneskekroppen fungerer, og vet at man behersker den behandlingen man evt. skal gi. Og like viktig som å vite hva man driver med er å vite hva man ikke kan, og når man bør overlate jobben til noen som kan mer. Kalles også ydmykhet og faglig forsvarlighet.

Så har også jeg blitt analysert, faktisk med to metoder i rask rekkefølge. Først kvantemedisin, så blodanalyse. Jeg sitter ganske forvirret tilbake.

 

Så har også jeg blitt analysert, faktisk med to metoder i rask rekkefølge. Først kvantemedisin, så blodanalyse. Jeg sitter ganske forvirret tilbake.

Åstedet var alternativmessa på Lillestrøm. Jeg var der fordi NRK ville lage en reportasje til Lørdagsrevyen, og jeg ble utskremt som kommentator og prøvekanin. På mange måter en interessant opplevelse – jeg hadde ikke vært med på TV-opptak før, og forsto etterhvert hvor mange timer med opptak som kan ligge bak fem minutters innslag.

Stikkord: ,

71 Responses to “Kvanteanalyse – en personlig erfaring”

 1. Hylende morsom lesning den gjennomgangen din av rapporten, spesielt kostholdbiten. 😀

 2. I prinsippet vil jeg tro at et slikt apparat er en datamaskin tilkoblet et sett sensorer som måler oksygenmetning, puls osv.
  Siden det er en datamaskin kan den programeres til å kombinere dataene den får fra sensorene på alle tenkelige måter og gi dem ut igjen på en mer eller mindre forståelig form.
  Ja, det er tenkelig at noen har brukt tid på å programering som gir ut resultater som ser «tilforlatelige» ut for en legmann, men som ikke holder vann ved dobbeltsjekk av inngående data.
  50 – 70 liter ekstracellulær væske? Dèt betyr at den maskinen måler kvaliteten på _alt_ vannet i kroppen min? Ikke dårlig.
  Bare så dumt at jeg har ikke 500 kroner til en slik sjekk, så da får jeg bare fortsette å tro at vannkvaliteten min er rimelig bra…

 3. Høy viskositet i blodet??? Da må vel hjertet ditt jobbe veldig hardt for å dytte blodet rundt.

  Lav konduktivitet i hjernen? Går tankene sakte om dagen? Dårlig motorikk uten at du merker det?

  Ellers virket det hele så diffust at de like gjerne kan cold reade seg til det.

 4. Så fint at du har ofret deg og fått analysert kvantene dine, så vi andre slipper! 😉

  Bra skrevet og morsom lesning. *To tomler opp*

 5. Eg har fått ein ny blogg blant favorittane! Dette var rett og slett festleg!

 6. En annen ting jeg finner høyst merkelig er samtalen deres…

  Ifølge ryktene på «lansbygda» så var han personen som NRK viste deg sammen med når du plasserte elektrodene på panna svært høyt utdannet. Rett og slett samme utdanning som deg, pluss kirurgi…

  Men for all del, rykter er rykter, så jeg setter pris på at de blir avklart så fort som mulig.

  Rune

  • Avklaring følger: han er, såvidt jeg har funnet ut, spesialist i allmennmedisin. Han er utdannet ved Karolinska Institutet i sverige, spesialiteten har han fra Danmark, den ble godkjent i Norge i 2002. Om han har jobbet som lege her i landet vet jeg ikke.
   Dette kunne du for øvrig funnet ut sjøl ved et ganske enkelt Googlesøk.

   Men at han har legeutdannelse betyr ikke at det han driver med her er etterrettelig. Det er ikke etterettelig i det hele tatt, det er humbug fra ende til annen. Han burde skjemmes til dypet av sin sjel.

   Hva var merkelig med samtalen vår?

   • Heey!

    Tiden har kommet for å faktisk si Nei å nei frøken, slik sier vi da ikke lengre.
    Rasisme mot ting som er anderledes og ukjent for deg er ikke snill oppførsel. Utdatert på vår jordklode mener jeg.

    Morsomt for egoet som ikke vill elske seg selv, men thats it folks. Healing er å kjenne på følelsene sine, gotta det du har opplevd, uten å dømme å gi slipp i kjærlighet for deg selv, og til det beste for alle.
    Slik tar man med seg lærdom fra erfaringene våre, renser skyldfølelse og kan vokse til sitt fulle potensiale som et friskt menneske.

    Spør du meg, mener jeg at dagens legeindustri legger for lite vekt på slike annalyser denne maskinen gir deg.
    Super nyttig info, man kan lese kroppen sin, gjøre forbedringer i matvaner og livstil. Maskinen gir også frekvens healing, for å trigge blokkeringene den finner, hvis man ønsker dette etter en annalyse.

    Gamle trauma fra barndom foreks, som er vonde å ta tak i alene, ligget å muret i bakrunnen hele livet.
    Denne uløste energien/blokkeringen mener jeg og kavanteforskningen nå kan skape allergier og videre sykdom i kroppen hvis vi ikke hører etter på signalene den sender til oss.

    SALT; SØTT OG SYRLIG har blitt en CANDY TRIP for oss i vesten, vi stapper bare innpå noe for å ta vekk THE CRAVING.

    Kroppen prøver å gi oss signaler på hviken type mat og urter vi trenger hele tiden, slik vi kan gi det beste til kroppen vår i den tillstanden vi er nå, slik vi kan balllansere energien vår på helhetskala, gi oss selv den kjerligheten vi fortjener.

    Vi er hva vi spiser. Dagens fabrikerte mat, med tillsettningstoffer og sprøytemidddler + forurensing gjør kroppen vår sur, syreuballanse, bakterieuballanse. Dårlig frekvens/energi.

    Legen gir deg plaster på såret medesin og sier lev med det hvis det ikke funker. Men i realiteten kan vi styrke oss selv fra innsiden, ta ansvar for livet vårt, planeten vår. Høre etter på kroppen vår, hva trenger vi?

    Takk til all ny forskning og maskiner som støtter SELV ELSK på kvante nivå. ENDELIG skal kjærligheten få råde og vi er dem som må

    thtadadaddada

    BE THE CHANGE WE WANT 2 SEE IN THE WORLD ❤

    Hmmmm..

    NEI TIL : HVITT SUKKER; ALKOHOL, MELK, TILSETTNINGSTOFFER, SPRØYTEMIDDLER OG GLUTEN BASERTE BAKEVARER UTEN NÆRING.

    JA TIL LIVET; REN MAT; RENT VANN OG EN STERK Å SUNN KROPP. JA TIL ALL STØTTE; KJØRLIGHET OG HJELP I DENNE OPPVÅKNINGSTID PÅ PLANETEN VÅR.
    SOM VI EN GANG TRODDE VAR FLAT..
    ÅÅH SÅ MORRSOMT VI HADDE DET PÅ ANDRES BEKOSTNING, GJORDE NARR AV DEM SA AT JORDA VAR RUND OG AT DET FANTES FLERE PLANETER ENN VÅR.
    NOE Å TENKE PÅ 🙂
    VI FÅR ALLTID DEN FORSTÅELSE AV UNIVERSET VÅRT/KROPPEN VÅR/JORDA VÅR SOM VI ER KLAR/I STAND TIL Å FORSTÅ, TA INN. bLI bEVISST

    DETTE ER OGSÅ NYDLIG BEVIST VED FORSKNING:

    When we watch a pattern, the pattern change. We become awAre..so if you belive you will see… Me/We realety. LOVE.

    VEIEN TILBAKE TIL HJERTET KALLER JEG DET. MAMMA HJERTET, MODER JORD TAKKER OSS FOR AT VI NÅ VELGER OSS. eN dAg Om gaNgen.

    Vi har Ny forskning som beviser kvante forståelse og muligheten til å påvirke/heale med lyd, forskjellige frekvenser/lydene trigger forskjellige trauma/blokkeringer som vi alle har, fikki oppvekst og bærer gjennom livet, og verktøy/frekvenser
    hjelper oss å stå i følelsen..ta ansvar, for å endelig si Takk, Å gi slipp på fortiden, slik vi kan leve mer i nuet. Med kjærlighet å forståelse for prosessen vi måtte gå igjennom, for å komme hit vi er Nå. Takknemlig, lykkelig og full av lærdom.

    Disse blokkeringene du skremter med du ble brifet om ut i fra annalysen, er ikke nødvendigvis blitt til sykdom, og er lettere å gi slipp på enn andre, og med bare å fortelle deg så enkelt så mulig om dine blokkeringer, alstså svaret på prøven, trigger legen din deg å din indre sannhet en Naturlig frekvens, sannhet/lyd,
    Du blir NÅ bevistt, og får et valg… Frykt/flukt eller Kjærlighet/Healing.

    Hvis vi skal la egoet få snakke/jabbe, å fortelle om alle personlige vurderinger/DØMMINGER utifra vår begrensede fårståelse av vår utvikling og helse i livet vårt, eller flukt fra følelsene/healingen som kommer opp, UNDER EN TERAPITIME…
    NÆÆÆ Da Kommer vi aldri til sannheten,og blir ikke ferdig med ThA TEE Party.. blablabla 🙂
    Jeg tenker at jeg føler stadiet…Fortsetter uendelig hvis man ikke sier stopp, selv elsk istedet.

    Frekvenser baner vei forbi den personlige dømmingen av vår og andres tilværelse.
    Vi tror alltid at vi vet best når vi unngår oss selv. Lettere å peike fingeren på andre, enn å elske seg selv?

    Vi har all kjerlighet og styrke vi trenger i hjertet vårt til å stå i oss selv, elske hva enn som kommer opp av følelser,
    rense kroppen, gi kroppen det den spør etter, STYRKE og leve lykkelig, vibrere kjærlighet fra insiden å ut.

    Slik skaper vi også dybde og rom for en annen skapnings kjerlighet til å innvitere seg inn.. prrr ååH kozy vibes..
    you see my point.. Elsk frekvens. Elsk lyd, vær lyden din. yOU aRRRR pErRRRRRFECT LOVE.

    Si Jeg elsker deg til deg selv hver dag ❤ hjerte frekvens .. prrrrr
    Det jeg liker, det som gjør meg lykkelig er min indre styrke/gave fra universet, vår sanne frekvens.
    Hviken frekvens vill vi vibrere, hviken frekvens har livstilen vår, maten.. osv føles det RETT I HJERTET MITT?
    ..fortsett sånn 😉

    Jeg tror at alle kan følge/FLOWe mmmm Hjertet sitt.
    Vi alle har blitt tildelt forskjellige gaver/evner som vi kan bidra med til helheten i dette livet, være oss selv..ohhhlalala Im Free To DO What I Want 2 do Magic. Create

    Alt er frekvens, LYD, påvist i kvanteforskning, fin dokumentar som er vært å se, Water is life.
    Her viser forskning med vann og lyd, klare bilder av posetive å negative mønster i vannet i forhold til hva det blir utsatt for.
    Tenk at vi er masssse vann da folkens..hmmm 🙂 La oss sende masse kjeærlighet å forståelse til oss selv og lære oss å elske oss S elv igjen først 😉

    Kunst..Farger..Musikk..Naturen.. Gode hjelpende frekvenser/verktøy til healing eArth HeArt mission… 2GetHer
    Do what you love and you will bb freefree, 2 see, cause I belive in Me/We Create unity ❤

    Alt er frekvens, og vi alternative/Naturlige liker å bruke Verktøyene vi har tilgjenngelig ( i naturen vår),
    som vi har manifistert sammen her på jorden, det vi har tillgjengelig er vel til å brukes? Ikke bare kast..kast.
    Jeg tror på multifunsksjonell bruk av ting og upcircle art and recircle trash is free food ❤

    La oss trigge så mye som mulig posetiv utvikling å selv elsk.
    For vi ønsker at alle skal ha det bra, sammen. One free family of earth. YES?

    Ditt indre vet alltid ditt beste, hodet brifer med at det kan det meste 😉

    TIDEN ER HER NÅ FOR Å GI SLIPP PÅ DET SOM IKKE LENGER ER TIL VÅRT BESTE, Å TA MED VIDERE DET SOM ER VÅRT BESTE UT FRA ERFARINGER VI HAR SAMMLET GJENNOM ALL VÅR TID PÅ JORDEN,
    I ALLE KULTURER,TRADISJONER, RELIGJONER..ÅÅ MASKINER , NATUREN..MENNESKET.

    LA OSS TA MED VIDERE FORSTÅELSE FOR REISEN VI HAR VÆRT IGJENNOM, Å SE GLEDELIG PÅ NUET Å FREMTIDEN, SAMMEN MED POSETIV TEKNOLOGI OG LÆRDOM FRA VÅRE TIDLIGERE UTFORDRINGER.

    Nå jobber vi globalt med å skape ballanse mellom hjertet vårt og hjernen, maskuline og femenine, slik vi kan jobbe sammen, for det beste for alle. Elske oss selv først. hva ønsker vi i livet? kjærlighet.. La det bli så. Å slik er det.

    Hvert av våre chacra reagerer også på forskjellige frekvenser og er bygget opp for å gi oss den tiden vi trenger til å gi slipp når vi er klar. Forskjellige følelse programmer ligger lagret her, også kaldt blokkeringer/trauma..osv som vi har tatt til oss gjennom oppveksten vår og I FORHOLD GJENNOM LIVET.

    Når vi er klar/velger å elske oss selv, TAR ENDELIG FORHOLDET TIL OSS SELV SERIØST,
    DA tar vi til oss/ÅPNER OPP FOR den frekvensen rundt oss som ER en NATURLIG og den beste trigger/verktøy for oss tilgjenngelig,vi kan da begynne å jobbe, å gi slipp og leve mer lykkelig til neste utfordring 🙂 flow flow flow 4 alle frekvenser, takkTakkTakk.

    I disse tider hvor verden er så opptatt av krig,sex,penger og galskap/uballanse mot natuen, synes eg det er veldig bra vi nå får tillgang til flere slike kvante maskiner. Vi trenger all støtte vi kan få i å gi slipp på alt det vonde vi har opplevd, tungt alene, derfor alternativ medesin søkende, ofte finner seg i gruper med liketenkende mennesker.
    moderneSeromoni. mmmmm maskiner/verktøy.
    La oss gi slipp på baaaad maskiner som skaper baaad, å ta med videre i fremtiden alt som støtter vekst å posetiv utvikling av mennesket som en helhet, guuuuud stuffff.

    Flere å flere vanlige leger går over til det allternative, da de ser det er nødvendig med en helhetsforståelse av kroppen og energien vår.

    Jeg støtter også cannabis revulusjonen og heier på CBD MEDESIN REVULUSJON TIL FOLKET NÅ, da vi har klare bevis på virkning mot såååå mange symtomer og sykdommer.
    Free the children.

    Meg innkludert, veldig posetiv til virkning. Smerter i ledd, muskler og min all over well beeing is betterBest 🙂
    Tar bort infeksjonene mine både innvendig/tarm og utvendig.

    Jeg har aldri svart på en blogg før, og tenken slår meg nå.. dette får også bli mitt første innlegg i min nye uppcoming, rettskrevet.neste gang perrrrfekt…hahaha 🙂 blogg 2 be

    ReNatur

    Boom

 7. Pernille -dersom du ble testet av samme mann som jeg ble testet av, lederen av Klinikk for helhetsterapi, hevder han å være lege utdannet ved Karolinska.

  Jeg har jo helt glemt at jeg skulle sjekke opp hans info om utdannelse, for etter hva jeg kunne begripe ville neppe en lege komme med utsagn som han kom med:

  http://bit.ly/fCTHJO

 8. Hei, det var leit at han som testet deg ikke gav deg bedre forklaringer, verken muntlig eller i rapporten. Jeg vil håpe og tro at han hadde forklart ting litt bedre om han visste at du var legeutdannet, ettersom han har samme utdannelse som deg. Jeg kommer til å diskutere det med ham, slik at det kan komme en positiv bedring utav din erfaring.

  ES-Teck apparatet har ingenting med kvantemedisin å gjøre, annet enn at enkelte kvantemedisinske klinikker bruker det for å finne ut hva de bør fokusere behandlingen på, samt sjekke at behandlingen gir ønsket resultat. Uansett hvilken behandlingsmetode man bruker, er det gunstig å vite mest mulig om problemet, samt å kunne sjekke at behandlingen gir ønskede resultater. ES-Teck er derfor et meget godt hjelpemiddel både for leger og terapeuter.

  Her er noen interessante linker i forhold til ES-Teck:
  http://softmedtechnology.com/positioning.html
  http://softmedtechnology.com/products/health-care-solution-software.html
  http://softmedtechnology.com/quality/iso-certifications.html
  http://ldteck.com/evidence-basis.html
  Her er også en kort presentasjonsvideo: http://softmedtechnology.com/

  • Hvorfor kalles kvantemedisin for kvantemedisin? Altså, hvorfor har det fått dette navnet? Har dette noe med kvantemekanikk å gjøre? Hvis ja, hvordan? Hvis nei, hvorfor brukes begrepet «kvante»?

   Hilsen Alvin (undrende fysiker)

  • Det som er leit er at han ga meg en så dårlig forklaring, punktum. Han trodde åpenbart jeg var legkvinne, ga meg en uforståelig forklaring, og sendte meg en rapport som nærmest utelukkende besto av medisinske termer. Hvis jeg hadde vært legkvinne ville jeg ikke forstått bæret, og antagelig blitt livredd.
   Det er mulig EIS ikke er kvantemedisin, men hva er kvantemedisin? Det står på klinikkens nettsider at det er «læren om kroppens cellekommunikasjon». Men hva i svarteste natt har det med kvanter å gjøre?

   OG: Uansett om apparatet har nytteverdi som diagnostisk metode og/eller til å monitorere behandling, står det svært tydelig øverst i rapporten at det aldri skal brukes alene.

   The ES Teck system should be used as adjunct with other medical examination (e.g. labs tests, imagery, EKG, ultrasounds….) . All results should be considered in the clinical context of the patient’s case history, symptoms, known diagnosis, current medications, treatment plan and therapies.

   Men han spurte ikke om noe som helst, utenom vekt og høyde, og om jeg trente. Så satte han i gang analysen, og framstilte resultatet som om det var guds sanning. I mailen jeg fikk sto det heller ingen forbehold om at testen bare var veiledende.
   Han gjorde akkurat det samme med de andre som ble analysert. Og det var ikke bare en demonstrasjon av apparatet, han tok 500 kroner for dette, da vil de fleste tro at det hade reell nytteverdi og faktisk sa noe om helsa deres. Jeg ser også han har brukt det i foredrag, hvor han analyserer en frivillig fra salen, og framstiller det som om resultatene gir et enestående bilde av kroppen og alle dens funksjoner. En sirkusforestilling, med andre ord.

   En hver lege, fra den minste medisinstudent til den største overlege vet at man aldri skal utføre noen form for undersøkelse før man har satt seg inn i pasientens historie, symptomer, tidligere sykdommer, behandling, medikamentbruk etc etc. Å unnlate å gjøre det er malpraksis, verken mer eller mindre.
   En hver lege, og et hvert helsepersonell, vet også at man ikke gjør undersøkelser, snakker med pasienter eller forteller om prøveresultater i full offentlighet. Det er noe som heter taushetsplikt, og det er noe som heter etikk. At de andre på alternativmessa gjør slikt er ille nok, men at en lege ikke har mer anstendighet er forstemmende og skammelig, og kunne vært grunnlag for en klage til Helsetilsynet.
   Det kan du si til Mofateh hvis du snakker med ham.

 9. Takk for dette – vi fikk et lite glimt av målingen på Dagsrevyen sist lørdag.

  Dette er nok den nye type «snake oil salesman» – nå er det kvanter m.m. og ikke olje fra slanger eller lingnende som gjelder.

  (Var det Fritjof Capra som ga selgerne ideen om ny «branding»?)

 10. Jeg synes også dette er veldig spennende. her er hva dem som du har testet hos sier om kvantemedisin.
  jeg mener også å ha hørt at Amir er lege i sitt hjemland, men finner ikke kilde på det?

  For en spennende tid vi lever i, med så mange nye oppdagelse ( noen veldig gamle da), som vi kan få se utviklingen av? 🙂

  Kvantemedisin

  Kvantemedisin er læren om kroppens cellekommunikasjon og metoder for å bruke kroppens informasjonssystem til å lese av og gjøre korreksjoner ved hjelp av datastyrt apparatur.

  Kroppen vår er som kjent verdens fineste maskineri. Det foregår ekstremt mange prosesser i kroppen til en hver tid. Nesten ingen av disse prosessene kan vi styre med vår bevissthet, men likevel utføres de fleste prosessene ganske bra. Vi har et komplisert indre kommunikasjons- og kontrollsystem som styrer dette.
  Med kvantemedisinske apparater kan man lese av signalene som går i kroppens ulike informasjonssystem, og man kan påvirke disse og behandle ubalanser og problemer. Med kvantemedisinske metoder kan man finne problemer på et tidlig stadium, og man kan behandle årsaken i tillegg til symptomene.
  Kroppen vår har funksjoner for å ta seg av alle sykdommer og problemer som måtte oppstå. Problemet er at vi utsettes for så mye påkjenninger i dagens samfunn, at våre selvkorrigerende mekanismer blir overbelastet, og dermed blir man syk.
  Det finnes metoder for å trigge kroppens funksjoner for å ta seg av problemer. Tradisjonell medisin har ingen fokus på dette, men alternativ medisin kan i mange tilfeller klare det til en viss grad. Ofte holder man en influensa eller lignende i sjakk bare fordi man rett og slett ikke har tid til å bli syk akkurat da. Ofte kan kroppen klare det selv, bare ved hjelp av å redusere belastningsfaktorer.
  Med revolusjonerende nye apparater innen kvantemedisin, kan man sende elektromagnetiske frekvenser og informasjon til kroppen som trigger de selvregulerende og selvhelbredende mekanismene direkte. Dette gir muligheter for å behandle helt uten bivirkninger, og med ekstremt gode resultater. Flere millioner kvantemedisinske behandlinger verden over har vist at man kan hjelpe kroppen med både hverdagsplager, akutte betennelser, kroniske problemer, og en del alvorlige problemer, i tillegg til å optimalisere en ellers frisk kropp.
  Teoriene bak kvantemedisin har gjennom flere tiår blitt forsket på av mange kjente vitenskapsmenn, til og med av nobelprisvinnere, men det er først de siste par år at kvantemedisinsk teknologi er kommet så langt at teoriene kan brukes i praksis. Dagens medisinske paradigme er i ferd med å endres til fordel for disse nye metodene.

  Vennlig hilsen Amir Mofateh

  http://www.klinikk-helhetsterapi.no/

  • Dette er vissvass, Hilde.
   Men du lar deg forføre av det, som du lar deg forføre av det meste med merkelappen «alternativt». Noen fine fremmedord, og du er solgt. Ille nok i seg selv, men at du flyr rundt og misjonerer for alt du har latt deg førføre av, og later so du har peiling, og pynter deg med de samme fremmedordene som du neppe er i stand til å forklare.
   Forklar for eksempel hva «kvanter» er. Og ikke ved å klippe ukritisk fra en eller annen nettside, men i egne ord, og på en måte som bestemora di kan forstå.

   (Du kunne forresten spart deg å klippe hele teksten fra nettsidene til klinikken, de fleste som leser denne bloggen klarer antagelig å følge en lenke. )

 11. Dette her var fantastisk 😀 God underholdning, men jeg blir litt trist av at disse folka skal sette diagnose på folk. *sukk* Kan jo bli kjemperedd av mindre, jo 😦

  Nei, disse kvantefolka. Lur ting: Be dem sette opp Schrødingerlikningen og Heisenbergs uskarphetsrelasjon. Dette klarer de nok ikke, og da man man spørre med et litt uskyldig, litt dumt uttrykk i ansiktet, «Jamen, hvorfor hevder du at dette har noe med kvanter å gjøre da? Du kan jo ingenting om kvantefysikk!» (Hvis de mot formodning kan det må man spørre alvorlig hvordan det er å være svindler…)

  Må forresten nevne at det er jeg som er «Miri» på Skepsisforumet, siden jeg ser noen andre signerer med det lenger opp 😛

 12. Takk for oppklaring!

 13. En kjapp sjekk av Electro Sensor Teck Model PEMS(K083229)og Elctro Sensor Oxi (K102442) på FDA sine sider over medical devices, viser at begge produktene er søkt markedsført som klasse II produkter under forutsetning av at de IKKE skal brukes diagnostisk…

  Klikk for å få tilgang til K083229.pdf

  Klikk for å få tilgang til K102442.pdf

 14. «At det er registrert hos FDA betyr bare at FDA vet det eksisterer.»
  Mnja, ikke helt. Det betyr at de har søkt FDA, og fått tillatelse til å markedsføre produktet i USA. En såkalt 510K søknad. Dette betyr at FDA har akseptert at produktet er sikkert i bruk i forhold til «INTENDED USE». Dette er viktig fordi produktet ikke kan selges som noe annet enn akkurat det. Endres «INTENDED USE» må det søkes på ny. Det betyr også at de er forpliktet til å følge FDA’s GMP (Good Manufacturing Practises), og kan bli kontrollert på dette.

  CE Betyr at produktet tilfredstiller «essensielle krav» i et eller annet direktiv i EU. Mest sannsynlig MDD (Medical Device Directive) 93/42/EEC med oppdateringer 2007/47/EC hvis det skal kunne selges etter 1 mai i år. 0459 er et unikt nummer for produsentens kontrollorgan (Notified Body). I dette tilfellet Groupement pour l’Evaluation des Dispositifs Médicaux (G-MED, Som er det eneste franske kontrollorgan som jeg kan finne. Til sammenlikning har for eksempel Det Norske Veritas 0434, og NEMKO 0470. Jeg ser også at de opererer med 0533 som er EUROCAT, Institute for Certification and Testing GmbH, QUARAT Center fra Tyskland.

  Prinsippet for salg og markedsføring av medisinsk utstyr i EU, og dermed Norge, er ikke så ulikt USA. Man må kunne (be)vise at man tilfredstillar alle essensielle krav i direktivet. Har man et godkjent kvalitetssystem, kan man da merke utstyret med CE og markedsføre det. Dette gjelder for klasse 1 utstyr. For klasse 2 må nummert for kontrollorganet også på, samtidig som en deklarasjon skal sendes kontrollorganet for ustedelse av sertifikat. For klasse tre utstyr er det i tilleg krav om tredjeparts testing.

  Selv om reglene er forholdsvis rigide og krever endel ligger nøkkelen i «INTENDED USE» Alt blir målt opp mot denne, og for disse produktene ser ikke det ut til å være allverden… De selger tydligvis «noe» som måler puls og oksygenmetning og leverer dette i et format som en vanlig PC kan forstå. Kvaliteten på denne målingen er tydeligvis så dårlig at det ikke kan brukes til i noen form for medisinsk vurdering, så produsenten reserverer seg da også mot dette.

  Så er det tydeligvis en eller annen gjøk som bruker dette sammen med et program som sannsynligvis gir en «random» diagnose på en hel haug med vås… og tar seg godt betalt for dette.

  Villedende markedsføring kalles det på fint. Reinspikka lureri tror jeg at jeg ville valgt…

 15. Kostelig lesning. Dette er en super blogg jeg kommer til å kose meg med. Nesten oppløftet tenker jeg på en bekjent som fortalte fra sitt opphold på alternativmesse. Hun var sint,- nei forbannet, over hvordan noen kan få seg til å lage noe så forskrudd som «ulveånd» i glassflasker, selge de på alternativmesser slik at kjøper kan innhalere ulve-luft som styrketår hvis ektefelle eller andre blir muggen eller uenig eller noe slikt. På en alternativmesse får man også kjøpt krystaller til å lime på låret slik at energi frigjøres og gir krefter. Det er uetisk, uforsvarlig og direkte farlig å lure folk opp i stry på denne måten og applauderer dere som går ut å dokumenterer hva dette egentlig handler om.

  • Hei Monica,

   Ja, å være til stede på alternativmesse er en skrekkens opplevelse. Og én ting er alle de idiotiske sakene som selges, det som er enda verre er at noen tror på det, kjøper det. Det arrangeres 50 alternativmesser i Norge hvert år, og jeg mistenker at alle er like syke – i hvert fall går mange av firmaene igjen i programmene. Markedet er med andre ord enormt. Hva er det som feiler folk?

   Men NB de som er på alternativmessene er de verste. Det finnes nogenlunde seriøse alternativbehandlere, men de holder seg – klokelig – langt unna de fesjåene. Jeg skulle bare ønske at de også gikk ut og kritiserte sine useriøse «kolleger», siden de ødelegger for hele bransjen.

   Beste hilsen Pernille Nylehn

 16. Amir Mofateh her,
  Jeg takker å bukker for enhvaer forslag å kritikk, føreslår at blogeieren , her nemlig Pernille Nylehn gjennomgår ESTECK og Kvantemedisinske kurser for å lære metodene og tolkningene,før å overhode skall kunne uttale seg om ESTECK ,eller KVANTEMEDISIN,,Kurser holdes i Bergen og Oslo og Stavanger 4 ganger per år..

  Jeg er oppringelig fra PERSIA , oppvåxen og skolert i Stockholm, Sverige,har min medisinske utdanningen fra Karolinska Inst. (er annerkjent som 1 av verlden,s beste Medisinske Utdannings inst.),har jobbet i 11 år som Lege i Sverige, Norge og England , per i dag jobber som Alternativterapeut og forsker inom ENERGI MEDISIN i min KLINIKK ,i Rælingen ,Norge.

  Anklagelsen om at jeg har hatt brudd på Taushetsplikt, stemmer ikke , dette før at all ESTECK programmer er basert på koder ,og personer som får rapport tilsendt på mail, får oxå disse rapporter gjennom koder.

  ESTECK måler energi og ubalanser , dette gjennom å sende elektriske signaler til kroppen, signaler leses av JONER i Extracellulær væske og Joner sender tilbake signaler som leses av ESTECK database.Database sammenligner de koder med normale verdier og det som vises frem er ubalanser å IKKE DIAGNOSTIKK ,alle som scannes informeres om disse.
  Når det blir funnet ubanalser ,anbefalles alltid at personer skall kontakte Fastelegen og at eventuelle behandlinger skjer parallelt i samarbeid med fastelegene.Derfør mener jeg og alle de andre kvantemedisinere om att Kvantemedisin er en komplmentær tekknik til Skolemedisin.

  Metoder er helt ufarlige og helt uten biverkninger med gode resultater.

  Jeg selv blev behandlet av en Homeopat i Moss år 2005 ,med veldig gode resultater,og valgt å jobbe å forske innom området.ENERGI MEDISIN.

  Førøvrigt førslår jg oxå at Vedkommende bloggeier, Pernille Nylehn leser den berømde ENERGI MEDISIN boken som er skrevet av PROFESSOR JAMES OSMAN.

  • Amir Mofateh, å vise personlige opplysninger og resultat av undersøkelser på en diger skjerm på ei åpen messe, uten å be pasienten om veldig tydelig samtykke, er et klokkeklart brudd på taushetsplikten. Det er som om jeg skulle drevet legekontor ute på gata. Jeg synes det er trist at en kollega driver på slik.

   Pernille Nylehn

 17. Pernille,Der har vi delte meninger.,Det på skjermen var en demo modell , dessutom t.o.m den demo modellen var koded.
  Under DiN Ananalyse , var t.o.m den demo modellen avkobled. jeg husker å informert deg oxå om at det er en demo modell og du og din analyse blir oxå kobled av tv app.

  Som sagt etter det at jeg bukker å takker for enhvaer forslag å kritikk , før å minske missførståelsen i slike tillfeller,har vi ikke hatt heller noe demo modell på TV , siden nov. 2011

  Jeg gjør ikke dette Alternativ messe opplegget for å drive SHOPPING. DET må vi være klar over .dette er kun Ideelt og kun før at sannhet og den kjernen av ALTERNATIV BEH.i FORM AV HELHETSTERAPI og ENERGIMEDISIN skall vise seg frem.
  oppe mot flere10 tals lender i EUROPA og Andre kontinenter drives KOMBINASJON AV HELHETSTERAPI,ALTERNATIV TERAPI og SKOLEMEDISIN samtidig, I Frankrike er det over 83 % av Leger oxå Homeopater, I England er det noe prosent mindre, ca 76 % og i Spania er det helt oppe till naermere 90% av Leger som jobber med Alternativ oxå.

  Før at det skall oxå være klart for oss og bloggleserene , har jeg oxå førklart at greit nok jeg valgt side og driver kun med Alternativ som Terapeut og Helsearbeider i KLINIKK FOR HELHETSTERAPI.

  I Sverige er det flere Alternative metoder inne i Medisinsk Fakultet og Karolinska INST.har begynnt med Utdagging av Yoga og Akkup. terapi. Min mening med dette er ikke å bli miljarder. dette er førsøk til Brobygging mellom Alternativ og Skolemedisin, No som jeg tror veldig mye på og det er på veldig positiv utvickling,s vei.

  Noen kaller det Placebo,,,, det er førsåelig m. tanke på at allmenheten er ikke informert, godt nok men kall det du vill , så lnge det hjelper og den gir gode resutat og gode virkning og ikke bivirkning, så er det positive metoder, enligt min mening.

  BEST HILS. AMIR

  • Demomodell? Alle data, puls, vekt, høyde, og diagrammene over hva analysen viste, sto på skjermen. Ingenting kodet der, du. Dessuten satt du og fortalte meg om hva analysen viste, med «blokkeringer» og det hele, i full offentlighet.

   Du sa ingenting om at det var demomodell. Og husk at alt ble tatt opp av TV-teamet. Du kan ikke vri deg unna.

   PN

   • Amir Mofateh. Yes Det er filmet, du var der nesten hele dagen, har du filmet hvaer eneste sekund av det ? oxå når jeg førtalt alle detaljer oven ?som regel. kan mina medarbeidere bekrefte å vittne om Taushetsplikts rutiner vi har.

    Det du blev vist på TV var DIN EGEN ØNSKE.

    Kan bekrefte om at din blogg virker veldig ,veldig skeptisk å at du r beredd å gå langt fra alle grenser .Det er greit nok det. men husk, Det er flere sammvittighets grenser å moralske grenser som ikke r skrivne i noen LOVBOK.

    Beste hils. Amir Mofateh

    • Som sagt, at mine data ble vist for allverden har ingen betydning, jeg var fullt klar over hva som skjedde og at det kunne bli sendt på TV. Problemet er at dere gjør det samme for alle som får «analyse» på standen. Jeg har vært på alternativmessa flere ganger, og har sett standen din hver gang. Du bryter taushetsplikten, det er ingen tvil om det. Du er kanskje ikke verre enn de andre utstillerne, men jeg synes man kan forvente litt mer av en lege.

     Jeg har tatt opp dette problemet med arrangøren av alternativmessa på Lillestrøm, og de er enig i at dette er et problem. De har også sagt de skulle ta det opp med utstillerne, så jeg går ut fra at du også har fått oppfordring om å beskytte kundene bedre. Jeg vet ikke om du har endret praksis nå, men det høres ikke slik ut, siden du ikke synes det var et problem.

     Du sier at jeg er «beredt til å gå langt fra alle grenser». Jeg er ikke sikker på hva du mener med det, men hvis du mener jeg bryter moralske, presseetiske eller legeetiske prinsipper vil jeg gjerne du forklarer litt nærmere.

     Pernille Nylehn

     • Amir Mofateh her.:Pernille kjære vennen, du har absolut helt rett, det er rene virkligheten du beskriver. men sannheten er annerledes. det er slik at alle BLEV SPURT OM HVORDAN DE ØNSKET ,OM vi ska stenge av skjermen eller ikke
      det faktiske tallet som ønsket VÆRE PÅ SKJERMEN VAR NÆRMERE 80% ,Men dette rutin er endret ,som jeg beskrev oven.

      Best hils. AMIR

 18. AMIR MOFATEH her , Jeg kaller meg helsearbeider og alternativterapeut.

 19. Jeg heter Sonja , er 74 år gammel ,dette skriver jeg til Pernille Nyhlen .Jeg vill gjerne at du skal tenke over noe helt spesielt,det med å skrive slike annklagelsene mot Amir og Klinikken hans,Jeg personlig hade skammet meg over om å skrive noe slik,nær jeg overhodet ikke har peiling over. noe som du ikke hveit noe om og noe som du ikke har peiling måtte du alldrig skreve deg om, dette du skriver om ham er totalt feil og uetisk ,umoralsk og skremmende.

  Jeg må førtelle deg om hva Amir og Klinikk for Helhetsterapi har gojrt for meg og på hvilken måte han har greiet å gjøre en Mirakuløs underverk som ikke noe leger i hele mitt liv har kunnet hjulpe meg.

  Jeg har lang erfaring på hvordan offentlig helsetjeneste har misshadlet å ikke behandlet meg i alle disse årene,Jeg blev operert x 7 av ulike grunder, enhvaer operasjon var en ende mere skader og smerter til meg.

  Til slut at jeg sluttet å tro å ha håp over offentlige org.Jeg traff Amir 4 år siden på Alternativ messe , Han har gjort en underverk og mirakuløse behandling å reddet mitt liv , så snill å så barmhjertig,så flink å så kunnskapsfull, professionell,vennlig menneskelig ,som Amir er å så verdifull menneske,all dette er det du prøver å latterliggjøre hos allmennheten.
  Du må skamme deg å ikke kalle Lege når du har minst respekt om hva de andre mennesker å terapeuter gjør for virkelig SYKE pasienter.
  På klinikken til Amir traff jeg flere 100 tals mennesker som hatt samme erfaring som meg.

  SÅ EN GANG TIL JEG VIL GJERNE PÅMINNE DEG OM AT DU SKALL VURDERE Å OVERVEIE DIN TANKEMÅTE.HVIS DU KAN AKSEPTERE DENNE OPPSTILLINGEN,TROR JEG DU LANGT PÅ VEI ER I FERD Å FÅ GODE Å STERKE OPPLEVELSER DU NOEN GANG HATT.

  • Hei Sonja.
   Takk for tilbakemelding. Det er leit at du misliker artikkelen min, men jeg har også en viss forståelse for det, for den er skrevet i en ganske spydig tone. Jeg er imidlertid ikke enig i at jeg angriper Amir Mofateh. Han er sikkert en omsorgsfull og hyggelig person, og det er veldig fint at han har hjulpet deg og andre. Jeg har ikke angrepet ham personlig, jeg nevnte ham ikke en gang ved navn i artikkelen.

   Men jeg mener jeg har gode grunner til å kritisere metoden hans, og måten han opptrer på messa. Det ene er taushetsplikten, som han bryter så det suser. Det hører ingen sted hjemme å brette ut personlige opplysninger på storskjerm, og sitte og si at folk har f eks «svikt i hjernen». Som du kanskje har sett i en annen artikkel på denne bloggen, har jeg vært i kontakt med arrangørene av Alternativmessa om dette, og de er enige i at det er bekymringsfullt, og har bedt utstillerne sine være mer obs på dette.
   Det er svært mange av utstillerne som bretter ut personlige opplysninger på lignende måte, så Mofateh er på ingen måte alene. Men han er lege, og burde vite bedre, så jeg synes det er ekstra kritikkverdig at han gjør dette.

   Det andre er metoden hans, den såkalte kvantemedisinen, som ikke har noen form for dokumentasjon. Og det er ikke bare jeg som mener det, faktisk har Legeforeningens etiske råd kritisert en annen lege som driver med kvantemedisin fordi det ikke er vitenskapelig dokumentert. Det utelukker selvfølgelig ikke at enkeltpersoner kan ha nytte av det, men helsepersonell skal drive forsvarlig og etter dokumenterte metoder.

   Det tredje jeg reagerte på er det han sa til meg: Svikt i hjernen, overaktivitet i skjoldbruskkjertelen, blokkeringer. Hvis jeg ikke visste bedre, og hvis jeg ikke visste at jeg er frisk, kunne jeg blitt ganske oppskremt av det. Og dette er dessverre noe en del alternativmedisinere gjør: De tar tester, gjerne med tilsynelatende avanserte maskiner, og finner nesten alltid noe galt, og så må man få behandling, kjøpe kosttilskudd etc etc. I verste fall påfører de folk helseangst. Det er ikke helt sjelden jeg møter pasienter som har fått vite at de f eks har «slagg på nyrene», ulike allergier og matintoleranse, eller soppinfeksjoner, og som har blitt veldig redde. Noen har kuttet ut en masse matvarer fordi de har fått vite at de er skadelige. Og når jeg spør dem hvordan de har fått vite dette, forteller de om de underligste tester, som åpenbart er utført av folk uten medisinsk kunnskap.

   Jeg har ingenting imot at folk prøver ulike alternative metoder, og en del har, som du, gode erfaringer med det. Men det må være lov til å diskutere og kritisere metodene som brukes. Helsevesenet blir jo stadig kritisert, tildels med rette. Skal vi da klage over personangrep, og framholde at vi har mange fornøyde pasienter og dermed er hevet over kritikk? Nei, vi må ta kritikken på alvor, og endre praksis hvis den er berettiget. Det samme må gjelde alternativbehandlere. Mofateh sto på en stand i full offentlighet og viste fram metoden sin. Da må han tåle å få kommentarer på det.

   Til slutt: Du sier jeg ikke vet hva jeg snakker om når jeg kritiserer kvantemedisin og Klinikk for helhetsterapi. Jo,det gjør jeg. Jeg har satt meg grundig inn i metoden generelt, og det denne klinikken gjør spesielt. Og jeg ble faktisk analysert, og fikk et langt skriv på mail. Jeg kritiserer aldri metoder eller behandlere før jeg har satt meg inn i hva de driver med.

   Du er kanskje ikke enig i det jeg skriver her, men det får stå sin prøve. Jeg har i hvert fall prøvd å svare på det du tar opp.

   Vennlig hilsen
   Pernille Nylehn

 20. Det er Sonja igjen,jeg skriver til deg Pernille:

  Beklager men Du fortsatt kjønner ikke overhode om hva du snakker om ,derfør mener jeg at du feilbehandler situasjonen på Alternativ messe og utgir dårlig bilde av Amir og hans klinikk.
  Du har møtt Amir 30 eller 45 min. på Alternativ messe og gjennomgått test hos ham, dette betyder ikke at du kan allt om Kvantemedisin,Jeg mener fortsatt at Du aldrig må begynne å tolke resultat ( som du feiltolket) av en test ,når du overhode ikke har peiling på det du skriver i det hele tatt.

  Jeg kjenner Amir i 4 år. Han er like opptatt av LOVER å REGLER , spesiell taushetsplikt som du er opptatt av dem.Han møtte jeg på flere alternativ messer å blev testet,han har alltid spurt meg om han skall stenge av den monitor makinen Jeg har oxå observert når han tar test på alle andre klienter,han har alltid spurt sine klienter om at monitor skall være åpen eller stengt.Den monitor maskin er kun en dokke med flere farver og koder, det er ikke mulig att noen kan overhode kunne førstå de koder.I tillegg han alltid stenger av monitorn når det blir skrevet personlige opplysninger.Angående den monitor og att han bryter taushetsplikt tar du dessverre feil og du er i klartekst førdømmende.

  Jeg så programme dit. Nov. 2010,og jeg observert at han (Amir) sa at det er noe ubalanser i en del av hjernen, han sa ikke noe diagnose eller sykdom. og når jeg leser om Kvantemedisin og Energimedisin ,tolkes ikke ubalanser som noe skremmende feil i hodet eller noe diagnose eller noe sykdom. Ubanalser er i det fleste fall sorg eller følelsemessige blokkader,episoder såsom skillsmesse eller tap av en kjære eller nære slekt eller venn eller dødsfall.I noe tilfelle om personen har hatt en skjeledyr ,en hund eller en katt,som har blitt påkjørt eller døde av sykdom kan oxå lage blokkering ,du sa til TV journalisten at du ble skuffet. dette viser at du ikke har førstått hva Amir sagt til deg og at du ikke kan noe om kvantemedisin.Beklager språket men ubalnser drøjer seg alltid om oven beskrevet.

  Angående Dokumentasjon:Det jeg mener at du ikke hveit hva du snakker om er at du ikke har lest hva Thomas Aksnes svarte deg om dok. Ang. dok. har du 100 tals på nett som du kan lese ,det du sier att kvantemedisin ikke er dokumentert er dessverre rein tullprat.og at du ikke har lest dine hjemmelekser før du snakker,dette beviser ende mere at du ikke overhode hveit noe om hva du skriver om.

  Jeg oppfatter deg at du ønsker å være fremfigur på skeptikere , det er helt greit det. Men vennligst prøv å finn en annen useriøs Alternativ behandler en Amir. Førdi her har du absolut ,helt feil.Han er meget seriøst og profesjonell.

  Hils. Sonja

  • Sonja, jeg tror nok vi bare må være enige om å være uenige.

   Vennlig hilsen
   Pernille Nylehn

   • Det er Sonja igjen :

    Ahaaaaaa , nå påstår du det slik, greit nok det,men er du enig med deg selv? eller?
    i så fall hvorfør skriver du noe som du ikke praktiserer? ,eller er det noe lureri her?Du skriver at Amir sitt navn står ikke i dine lange anklagelser,mot ham, Bara var så god å ta en titt på Google ,Øverallt som mennesker søker Amir eller klinikkens hans er det din blogg som kommer føran og att Amir sitt navn og etternavn kommer med store tjukke bokstever.

    Der ser du det selv at du ikke har rett i det hele tatt i det du sier og i det du praktiserer.
    Ærlig talt,Bloggen din er Verdt Politi anmeldelse .

    En gang til Pernille Nyhlen du må revurdere din totale mening og din kompleksfulle ,fientlige adferd mot Seriøse Alternativ terapeuter. Speiell mot den fine ,snille,profesjonelle,vesen Amir.og Klinikken hans.

    Hilsen Sonja

    • Jeg gjentar: Jeg nevnte ikke Mofatehs navn i artikkelen, men det var flere av de som kommenterte som nevnte ham. Han har også selv skrevet innlegg til bloggen med fullt navn.
     Hva som står på Google kan jeg nok ikke ta ansvar for.

     Jeg synes for øvrig det er litt underlig: Du går i rette med meg fordi jeg er slem med Mofateh, men de samme reglene gjelder visst ikke for deg. Du legger an en mildt sagt aggressiv tone overfor meg, og begynner til og med å fable om politianmeldelse. Har jeg ikke ytringsfrihet? Er det ikke lov å kritisere noen som står åpent på stand på ei messe? Hvis dette er verdt politianmeldelse, burde alle landets aviser vært politianmeldt daglig.

     Det er helt ok at du er uenig med meg, men du kunne kanskje dempe aggresjonsnivået litt.

     Pernille Nylehn

     • Ser nå ut som denne Sonja som kritiserer Pernille, egentlig er Amir. Det tror jeg. Se på måten Sonja skriver, og se på måten Amir skriver. De har og begge svenske ord innimellom setningene.

 21. Hei debbatanter på siden her.
  Jeg har hverken lest Pernilles Nylehns artikler eller sett det omtalte TV-programmet, men vil gjerne si noen ord om min egen erfaring med energi-/kvantemedesinsk behandking.
  Hvis testforløpet på Alternativ messen i Lillestrøm foregikk slik Nylehn opplevde det forstår jeg hennes kritikk angående etikk og personvern. Da jeg ikke var tilstede kan jeg forståelig nok ikke gå inn på denne diskusjonen.
  Noen spurte hva en kvant var. Det beror på hvem du spør. Hvis du spør en fysiker sier denne kanskje at det er ett av livets minste byggesteiner med egen energiaura( jemf. Kirilans fotografier av levende materiale)og drives av frekvenser – hver kvant har sin spesifikke frekvens. Hvis du spør en astrofysiker får du kanskje samme svar, men muligens en annen vinkling. For ikke så lenge siden trodde vitenskapen at atomet var uendelig delbart. Rundt cellekjernen svevde viss antall elektroner i ordnet rekkefølge, ofte med et «ledig» elektron til slutt. Denne var istand til å reagere med andre cellers ledige elektron, og vips oppstod et nytt stoff. Fysikerne mente at det ikke fantes noe mellom ringene av elektroner som svevde rundt cellekjernen. De kalte mellomrommene for søppel. For ikke så lenge siden fant forskere ut at det ikke var søppel, men enorme mengder med energi som drev hele greia! Just gjennom forskningen fant man at det fantes en grense for cellenes delbarhet. Et av livets minste byggesteiner ble oppdaget – kvanten. I dag har man funnet den så kalte «urcellen». Uansett drives alt liv av energi med sine spesifikke frekvenser i balanse. Med denne viten forstår jeg det slik at sykdom oppstår når det blir ubalanse i den biokjemiske kommunikasjon mellom cellene slik at det synergetiske samhandlingen forstyrres. Årsakene til ubalansen strides de lærde om, men forskerne finner stadig nye «sannheter» og forlater de gamle som de så hardnakket hevdet var «evig» og latterligjorde alt som ikke stemte med det rådende vitenskapssynet til enhver tid. Slik har det vært i århundrer. Slik er det fortsatt.
  Det forskes over hele verden om alt mellom himmel og jord. Unge(og mange gamle etablerte) og modige forskere over hele verden har kastet seg nysgjerrig inn i den såkalte alternativmedisinske verden. Mengder av spennende forskningsdata er produsert og er meget nyttig for de som er villig til å lese noe av dette. Mye av etablerte og «evige» sannheter raser som korthus i møte med nyere forskning som langt på vei bekrefter det mennesket alltid intuitivt har visst, men glemt da altfor mange kalte slike kunnskaper for naivitet, overtro, Djevelens verk osv. Utrolig spennende å lese forskning. Ja, mer spennende enn hvilken som helst krim!
  Beklager den lange introen over. Den er ment å gi en forståelse for hvorfor jeg brukte kvantemedesin til å «finjustere» ubalansene som hadde oppstått i min kropp etter lymfekreft og behandling med høydosecellegift med stamcellestøtte. Innen skolemedesin fantes det bla. ikke noen behandling til å gjenopprette skadde nerver i venstre kropshalvdel. Nevrologisk undersøkelse bekreftet skadene. Det føltes som om jeg hadde to separate kroppsdeler – den ene normal varm. Den andre føltes alltid kald. Påkledselen ble deretter! Hjertefrekvensen falt etterhvert til patologisk nivå og peac maker ble sterkt anbefalt. Arytmi og lekasje på begge hjerteklaffene ble konstatert og medesiner ble igjen anbefalt fordi faren for hjerneslag var meget stor. Jeg ville prøve noe annet. Da jeg visste at alt liv drives av energi og mennesket fungerer helhetlig ved optimal helse begynte jeg å jakte på noe som kunne hjelpe meg med det. Selv om jeg jobbet mye mentalt, emosjonelt og psykisk tregte jeg noe som jobbet med frekvenser. Dette for å gi et «kikk» til kroppens egen healende evner. Jeg sømfor alt jeg kom over innen skolemedesin, leste mengder med forskningsdata og mye innen alternativ behandling. Slik fant jeg Klinikk for Helhetsterapi. Det var ikke en desperat søking, men jeg nektet å leve med de plagene jeg fikk etter kreftbehandlingen. Jeg ble godt mottatt på klinikken og fikk all den info jeg ønsket. Legen(Amir Mofateh)informerte også om at kroppen burde reagere på behandlingen innen to-tre månter. Hvis ikke passet den ikke for meg. Da var det bare å avslutte. Jeg ga meg selv noen månter med energibehandling. Hvis det ikke virket skulle jeg søkte videre. Behandlingen virket. Min kropp reagerte raskt og den ene plagen etter den andre ble leget og forsvant. For å gjøre en lang historie kort så er alle plagene borte etter energibehandlingen på Klinikk for helhetsterapi. Hjerterytmen er stabilt normal. Kroppen fungerer helhetlig igjen. Klaffelekasjen er ikke lengre så merkbar. Arytmien er stabil og noe jeg kan leve godt med. Alle de andre småplagene er borte. Alt dette er dokumentert på Universitetsykehuset(UNN) i Nord-Norge.
  Så er det sikker mange som hevder at dette er placebo. Kanskje det, men da er det jo fantastisk! Innbilning – og dette uten bivirkning og gratis! Hvor lenge kan det i så fall vare? Hos meg har det vart i to år. Fantastisk!
  Lykke til vidre med debatten.
  Hilsen Dora Odinsdatter

  • Hei Dora,

   takk for innspill,men jeg tror ikke en fysiker ville vært heeelt enig i din beskrivelse av hva kvanter er. 😉

  • Dora Odinsdatter skrev: «Noen spurte hva en kvant var. Det beror på hvem du spør. Hvis du spør en fysiker sier denne kanskje at det er ett av livets minste byggesteiner med egen energiaura( jemf. Kirilans fotografier av levende materiale)og drives av frekvenser – hver kvant har sin spesifikke frekvens.»

   Har du faktisk spurt en fysiker? Jeg tror ikke det. Dine utlegninger over er rent sprøyt ikledd en liksomvitenskapelig språkdrakt. Ikke bare det jeg har sitert, men alt du skriver om fysikk.

   A. (Fysiker)

 22. Dora,

  Du burde lese deg litt opp på kvantemekanikk. Den startet med Max Planck i 1900, så det er ei stund siden.

  Her er et sted du kan starte:

  http://no.wikipedia.org/wiki/Kvantemekanikk

  Lykke til!

  Ole J.

 23. Amir Mofateh her , Hej Ole å Pernille
  Det testet dere gjennomgikk på Alt.messe Lillestrøm Nov2.010 er ikke Kvanteanalyse eller kvantemedisin , det er ES TEK, (Extra Sellulær Analyse Tekknik), det er ren fysiologiske førhold som måles,det er 4 store Sykehus i Frankrike og over 400 Lege kontorer i Europa og over 4000 Legekontorer i verlden som bruker det.Legen som produsert maskinen er Overlege på Klin.Fysiologisk avd.Maskin r produsert i Frankrike.Les jerne boken ENERGI MEDISIN skrevet av Prof. James Osman, og Thomas Aksnes sine (i dette blogg) anbefalt nettsider.

  Tillegg til Dora sin innlegg: DORA er førfatter og skrevet 4 bøker om ENERGI og TANKENES KRAFT. Den 4. boken hennes drøjer seg om Kvantemedisin. og at Jeg siden 2004 presenterer meg ikke som LEGE ,jeg presenterer meg som Medisinsk Utdannet Helsearbeider og Alternativ terapeut.

  Best hilsen å Lykke til videre med deres hjemmelekser.Amir

  • Amir, jeg har fått nyhetsbrev fra klinikken din, undertegnet deg. Der står det:
   «Med Vennlig Hilsen
   Amir Mofateh
   Dr.Med,Phd(Cardiac Surgery)Harvard U.S.A. MD.Karolinska Inst.Sweden,MRSPH,UK.
   Medical Director,Ass.Professor
   Researcher Cardio Thoracic Surgery.
   Member of The British Medical Association,U.K.
   Member of European Association of Echocardiography(EAE)
   Member of The European Ass.for Cardiovascular Prevention&Rehabilitation(EACPR)
   Member of The European Ass.for Heart Failure ESC(HFA)
   Klinikk for Helhetsterapi,Raelingen,Norway,affiliated to THE BERLIN HEART INST:
   Stallbakken 1 2005 Rælingen
   NORWAY»

 24. Hej Igjen
  Det står ikke Lege , og korreksjon : I.o.m. at Artiklerne mine fortsatt ikke Publisert , enda ,(Fikk feil inf. ifra min veileder Dr.Ashraf ,at man kan bruke Dr.Med. i venten på att artiklene skall publiseres i Annals of Cardiothoracic Surgery) ,Okt. 2013
  Da fjernet jeg det å.
  Beklager fått feil viledning.

  MVH Amir

  • Skal dette være en spøk? Mener du at dr.med, MD, member of BMA, medical director, ass.professor, ikke gir assosiasjoner til ordet LEGE? Har du noen annen oversettelse av MD enn medical doctor? Betyr dr. med noe annet enn doctor medicinae? Betyr Phd i cardiac surgery noe annet enn doktorgrad i medisin?

   Og hvordan i himmelens navn kunne du tro at det var greit å bruke tittelen «dr.med» når artiklene til doktorgraden ikke en gang er publisert? Da kan jo hvem som helst kalle seg dr.med. bare de har sendt inn noen artikler.

   Til de som ikke er helt bevandret i dette feltet: Først må man forske, så må man skrive artikler, så må de publiseres – ofte etter flere runder med endringer – så må man sende inn avhandlingen til vurdering. Hvis den så godkjennes av komiteen, må man holde prøveforelesning og disputere. Og SÅ får man doktortittelen.
   Jeg vet ikke hvor du har tenkt å disputere, men jeg kan ikke helt se for meg at systemet er veldig forskjellig i andre vestlige land.

   Dette begynner rett og slett å bli pinlig, Amir Mofateh.

 25. Amir Mofateh her :
  MD er Universitets grad det er Medical Degree.fra Karolinska Inst.
  De andre ass. professor og alle medlemskapene i ulike Cardiovascular foreninger er korrekte, osv, det er kun Dr.Med. som blev skrevet etter å ha bekreftelse fra Veileder,n.

  Dette er rapportert fra meg til Helsetilsynet og beklaget.

  Amir

  • Ja, MD er lege. Da kalte du deg altså både lege og dr. med og ass.professor i det nyhetsbrevet. Da stemmer ikke påstanden din om at du bare presenterer deg som «Medisinsk Utdannet Helsearbeider og Alternativ terapeut.»

   Har du forresten tenkt å sende ut en korreksjon til det nyhetsbrevet og fortelle at du ikke er dr.med. likevel? Det er vel litt dumt at du har spredt en så åpenbart uriktig tittel til ca. 100 personer?

 26. Amir her igjen:
  Fikk bekreftelse av vedkommende veileder,n Dr. Ashraf i dag , skall sende til alle sammen snarest.

  Amir

  • Fint at du tar dette alvorlig.
   Er det lov å spørre hva avhandlingen skal handle om? Jeg går ut fra at det er noe med kardiologi eller thoraxkirurgi, men det hadde vært spennende å høre hav du forsker på.

 27. Amir Mofateh her ,
  Selvfølgelig kjære vennen ,det handler om ECMO (Extra Corporial Membran Oxygenation system).
  Jeg kan leverer avhandlingen til deg personlig om du ønsker det..Ska sende mail til Kristian Påske angående føredrag på Alt.Messe Stavanger ,sept.2013 . Prøver å få ordnet dette og så kan jeg ta med meg. en kopi av dem.svarer oxå meget jerne på alle dine spørsmål angående oven området. Jeg har slitit å lest å lest å lest å lest å lest ……. i snart 4 år dag å natt.

  Best hilsen Amir

 28. Om man ser på alle komma og skrivefeilene virker det vel som Amir og Sonja er en og samme person?

  • Jeg tror ikke det. Amir er ikke norsk, og har såvidt jeg vet bodd i Sverige en del år. Da kan det unnskyldes at han ikke er supergod i norsk. Sonja skal jeg ikke uttale meg om, men det er generelt ikke god nettikette å kommentere folks språk.

  • Uten at poenget er å kommentere skrive måten. Men ja, jeg og synes å se at de skriver likt. De skriver og svenske ord innimellom.

   • Jeg har personlig erfaring med Amir Mofateh, og har sjekket ham med helsemyndighetene. Han er IKKE utdannet ved Karolinska, men har eksamen fra Oslo. Han ble fratatt sin legelisens for mange år siden etter å ha blitt dømt for flere tilfeller av seksuell trakassering av pasienter. Da jeg forela ham dette opplevde jeg i ettertid å bli oppringt og truet av ham En svindler og bedrager.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: