Mattilsynet advarer mot MMS

Mattilsynet går nå ut med en sterk advarsel mot å bruke MMS, eller Miracle Mineral Solution. Det seiler også under flere andre navn, men innholdet er natriumkloritt (kjemisk formel NaClO2), som er et industrielt bleikemiddel og ikke tillatt å tilsette i matvarer, legemidler eller kosttilskudd.  Tidligere har WHO, helsemyndighetene i en rekke land gått ut med advarsler, såvel som den norske Giftinformasjonssentralen også gått ut med sterke advarsler.

Jeg har også tidligere skrevet om MMS.

Her er advarselen fra Mattilsynet:

Advarsel mot produktet Miracle Mineral Solution, MMS
Publisert: 29.11.2010   Sist oppdatert: 29.11.2010
Supplement (MMS). Produktet er solgt som kosttilskudd over internett og påstås å hjelpe mot en rekke sykdommer som HIV, TB, malaria, hepatitt og kreft.WHO advarer mot å bruke produktet Miracle Mineral Solution, også kjent som Miracle MineralMMS-produkter inneholder en meget sterk oppløsning av natriumkloritt, skal blandes med vann eller juice og drikkes. I følge WHO kan produktet gi bivirkninger som kvalme, oppkast og diaré som videre kan føre til dehydrering, underlivssmerter, brennende smerter i halsen m.m. 

Internettsider hvor produktene selges informerer om at noen kan bli kvalme, kaste opp og få diaré når de begynner med kosttilskuddet, men at dette er et bevis på at produktet virker. Dette kan føre til at enkelte tar høyere dose for å få produktet til å ”virke” bedre og ikke oppsøke lege dersom de ikke blir veldig syke. Det finnes derimot ingen vitenskapelige bevis på at produktene kan behandle de påståtte sykdommene, men en rekke advarsler mot at produktet kan være meget helseskadelig.

Produktene selges under navn som Miracle Mineral Solution, MMS og MMS2 og kan inneholde natriumkloritt, kalsiumkloritt eller klordioksid. Hvis noen har kjøpt slike produkter, bør de kasseres eller leveres tilbake til forhandleren.

Gode råd om kosttilskudd
Mattilsynet anbefaler forbrukerne å være forsiktige ved kjøp av produkter på internett. Før et eventuelt kjøp bør de skaffe seg grundige opplysninger om kosttilskuddet.

Kontaktpersoner:
Forbrukere: Mattilsynets distriktskontor, tlf. 06040
Presse: Anne Kristi Sommer, tlf. 64 94 43 83, Rådgiver, seksjon omsetning til forbruker, Hovedkontoret.

15 Responses to “Mattilsynet advarer mot MMS”

 1. Applauderer innholdet. (Har imidlertid en rask korrektur å komme med: Andre linje: Ander > andre)

  • Takk for det. Men jeg minner om at alle skal bruke fullt navn, hvis det ikke går åpenbart fram av mailadressen.

   mvh Pernille Nylehn

 2. Nå legger du ord i munnen på meg Pernille.

  For alle som leser dette, så er det Pernille sine ord dette, og det med Rockefeller vet jeg ikke hvor hun tar ifra. Hun er her ute etter person, og må nevne mitt personlige navn i en post hvor jeg ikke en gang har ytret meg

  Veldig lite seriøst, det ser alle, men slutt med det. Skriv egne meninger, og la jeg stå for å skrive mine!!!

  Hilde

  (Beklager. Jeg har fjernet navnet ditt fra det aktuelle innlegget. PN)

  • Det er greit, Hilde. Du har ikek sagt det om Rockefeller, såvidt jeg har sett, så der trakk jeg det for langt.

   Men du har sagt høyt og tydelig at du regner advarsler fra myndigheter som et kvalitetstegn for et produkt. Kanskje du kunne tenke deg å utdype hvorfor du mener det?

   Hilsen Pernille Nylehn

   • Det kan jeg ikke tenke meg å utdype nei, for jeg ser ikke hvor jeg har sagt det? Et kvalitetstegn?

    Takk for at du har fjernet navnet mitt fra innlegget.

    Jeg vet at det jeg nå sier virker ute på jordet, men jeg anser ikke myndighetene som den satte autoritet her. Jeg tar ikke deres advarsler for god fisk. Jeg vet bedre enn å blindt stole på noens uttalelser, uansett om de kommer fra klokkeren eller Legen.
    Det er mitt valg, og skjell meg gjerne ut for det. Det betyr ingen ting for meg.

    Jeg har opplevd at myndighetene holder vekke produkter i hytt og pine. Se bare på Stevia for eksampel, jøjje meg!
    Jeg er også flau av å være fra Norga når jeg skal bestille produkter fra Europa. Vi har ikke tilgang til de samme produdktene som resten av verden, med unntak av et par land som for eksempel Afganistan og Irak.
    Vi skal visst snart beskyttes fra oss selv, og den beskyttelsen har jeg ikke bedt om.
    Heldigis så beskytter vårt medlameskap i EØS meg fra de Norske reglene der, og jeg kan være nesten like fri i mine valg som mine Europeiske medsøstre, enn om til en skyhøy pris.

    At Legemiddelindustrien har et selvoppnevnt monopol, er tydelig og ikke lite provoserende. Som sagt, man kan gi fra seg kraften om man vil, men man trenger da ikke å bli helt sau, med bind foran begge øynene. En kan da tenke selv.
    KAnskje man skulle passe på at mennesker ikke gikk i skogen, i tilfelle de skulle finne på å spise sopp?

    Når det gjelder MMS, så vet jeg at du har en fanesak der, og det er greit, bare du ikke personifiserer din mening, med å måtte dra inn andre personer , som meg, for å ytre ditt poeng. Vi er uenige der, og det er greit for meg, og burde være det for deg også.

    Hilde Hilde Larsen

    • Hilde sa til meg, den 27. september:
     «FDA har vært ute nå for å prøve å stoppe den (MMS), det er et godt tegn i min bok»

     Om jeg har MMS som en fanesak? Jeg anser det som viktig å advare folk mot en vare som er klart ulovlig i Norge, og som åpenbart er giftig, etsende, og ikke egnet til innvortes bruk.
     Og nei, jeg tar ikke absolutt alt som kommer fra myndighetene som god fisk (jeg reiv meg f eks i håret over den elendige håndteringa deres av influensaen i fjor), men jeg oppfatter matvare- og legemiddelmyndighetene i England, Norge, USA, Canada ++++ som atskillig mer etterrettelige enn Jim Humble. Jeg har dessuten selv undersøkt hva slags stoff MMS er laget av, og klart å finne ut helt selv at det er mer egnet som revegift enn menneskeføde. Påstander fra enkeltpersoner om hvor friske de har blitt av å ha i seg det svineriet endrer ikke det faktum at MMS består av gift, verken mer eller mindre.

     Du mener visst at jeg er «etter» deg. Nei, jeg er ikke spesielt etter deg, men jeg er etter ganske mye av det du sier. Du går ganske høyt på banen som en selvoppnevnt ekspert på det meste som har med helse å gjøre, du skriver om helse på bloggen til en temmelig profilert person, og du har gjentatt en rekke ganger, i en rekke fora, at du bruker MMS og mener det er særs helsebringende, og til og med bruker det på barna dine. Du må regne med at en del mennesker vil tro på det du sier og bli «inspirert» til å prøve dette selv, og du kan ikke gjemme deg bak at du «bare forteller om din egen helsereise».
     Etter mitt skjønn har man et stort ansvar når man gir råd om helse, uansett hvilken bakgrunn og erfaring man har.
     Hva gjør du hvis noen tar i bruk MMS etter inspirasjon fra deg og blir ordentlig dårlige? Visste du at folk med en viss genvariant kan få alvorlig hemolyse (de røde blodcellene sprekker) av MMS?

     Jeg regner med du vil svare med at du bare forteller om dine personlige erfaringer. Nåja. I denne bloggen har du lange utlegninger om hvordan tarmene fungerer, som ved første øyekast ser imponerende ut (i hvert fall hvis man ikke vet noe om tarmer). Men store deler av det er vas. Og bildet av «slimet» som har vært i tarmen ville jeg svært gjerne likt å vite hvor du har fra.

     Du sier også at tarmskylling kan være gunstig, noe som ikke bare er tvilsomt men direkte galt. Tarmskylling er ikke helsebringende, det er skadelig, uansett hvor mange sykepleiere som driver med det. Her i Rogaland har de fått forbud mot å bruke yrkestittelen sin når de driver med tarmskylling.
     Påstanden om at det samler seg tjukt belegg i tarmene er også bare tull. Hvis vi skal bruke personlige erfaringer: Jeg har nok sett en del flere tarmer enn deg, både innenfra og utenfra, levende og døde, og jeg kan rapportere at de ikke er fulle av «belegg»! De er fulle av noe helt annet, og det helt andre kommer pent (tja …) og pyntelig ut der det skal.

     Kapitlet ditt om vann er om mulig enda mer etterrettelig. Påstandene dine om ionisering av vann likeså. Videoene av «vannkrystaller» er en stor vits. Jeg går ikke mer inn i den artikkelen, du har fått masse tilbakemeldinger på faktiske feil, uten at det ser ut til å affisere deg. Hvis jeg får vite at ting jeg skriver (f eks om kjemi) fra folk som kan kjemi bedre enn meg, retter jeg det og er glad for rettelsen. Du hører bare på dem som er enig med deg fra før og kniper igjen øynene når f eks kjemikere og fysikere forteller deg at det du skriver er uforenlig med alle kjente fysiske lover.
     Du har i hvert fall ganske god selvtillit, men god selvtillit er ikke det samme som kunnskap.

     Hvor vil jeg hen? Du har oppnevnt deg selv til guru, og så blir du fornærma for at du blir sitert, og brukt som eksempel på folk som fronter f eks MMS og Youngs teorier. Du må nesten bestemme deg – vil du være en offentlig person, legge ut videoer på nettet med lovprising av Robert Youngs helsefarm, og få god spalteplass hos Trine Grung, må du faktisk regne med at folk kommenterer det du sier, og til og med stiller seg kritiske til det.
     Hvis du derimot ikke vil bli kommentert må du legge deg litt lavere i terrenget. Jeg skulle også ønske jeg ikke ble kommentert på negative måter, ble kalt yppersteprest og hjernevasket i samme setning (skal ikke nevne hvem som sa det, men det var ikke deg), og få hatmailer og ditto meldinger. Men det er noe av prisen vi må betale for å stikke fram hodet.

     Hilsen Pernille Nylehn

     • Jeg ser det Pernille, at jeg bare får ta det som kommer 😉
      Enig med deg der. Men jeg reagerer helst om du legger på med ting jeg ikke har sagt, det hadde ikke du likt heller. Men det ble jo ryddet opp i, så den er grei.

      Hilde Larsen

 3. Hei,

  Det er så utrolig fantastisk at vi har mennesker der ute som jobber hatten av seg, for å fremme en sannhet:
  Det som er utrolig trist er at de fleste mennesker tror at legene har svaret på helsen din, så for de fleste er det veldig enkelt å skyve ansvaret over på legene som de tror har svaret for din helse! Det har de ikke, det er bare noe du tror!!! legene jobber og skjuler seg bak protokoller og regler… Alt er i legemiddelbransjens favør. Hvis du spør en lege hvor mange timer han hadde på skolen med ernæring, så er det ikke mer enn en time. Men jeg skønner at mennesker ikke tror på dette.. Dette skjønner du først når du har brukt halve livet på å sette deg inn i hvordan livet er sammensatt! Jeg elsker MMS! Du må stole på deg selv og ta avgjørelse som er bra for deg!! Livet er ikke så komplisert som vi mennesker tror, men fordi alt handler om penger så blir vi lurt!! VI HAR EN KUR FOR KREFT! DET HAR VI HATT SIDEN 1923!! HERLIG MED MENNESKER SOM VIRKELIG PRØVER Å GJØRE VERDEN TIL ET BEDERE STED Å VÆRE!!!! RART DE OVERLEVER! ALLE SOM PRØVER OG FORTELLE EN SANNHET BLIR DREPT ELLER SNAKKET VONDT OM:: INGEN VIL HA SANNHETEN PÅ BORDET; DA ER DET IKKE SÅ MYE PENGER Å TJENE! TENK LITT PÅ DET!!!!

  • Hvis vi har hatt en kur mot kreft siden 1923, hvorfor finnes det ikke dynger av vitenskapelige artikler som beviser det?

 4. Tell us the truth about biefects of std medicine……..

 5. For mange av de ihuga tilhengerne er nettopp det faktum at myndigheter advarer mot et stoff et kvalitetstegn.

  En del av disse mener nemlig det er bevis for at legemiddelindustrien og de fæle legene og Rockefeller og hele gjengen føler seg truet, og dermed påvirker alle lands myndigheter for at de skal advare mot det.

  (Vennligst: Fullt navn!)

  mvh Pernille Nylehn

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: