Verdens AIDS-dag 1. desember

I forbindelse med Verdens aidsdag 1. desember har UNAIDS (FNs hiv/aids-program) utgitt en ny situasjonsrapport om den globale hiv/aids-epidemien. I løpet av de siste 10 årene er nysmitte av hiv redusert med 20 prosent på verdensbasis, skriver Folkehelseinsituttet.

Men det meldes fremdeles om drøyt 200 nye HIV-smittede hvert år i Norge, først og fremst blant menn som har sex med menn. Den samme gruppen har relativt høy forekomst av gonoré og syfilis, sykdommer som nesten er utryddet i resten av befolkningen.

Et lyspunkt: Sprøytenarkomane har lav forekomst av HIV-smitte.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: