Et mordforsøk

Før mordet

Da jeg var på Alternativmessa på Lillestrøm 19. november fikk jeg vite av en som drev med pH og slikt at det finnes levende og død mat. Blant annet var all mat som hadde vært i mikrobølgeovn død. Han sa også: «vanner du en plante med vann som har vært i mikroen, dør den!»

Åj, tenkte jeg. Det er godt jeg ikke vanner plantene mine med mikrobehandlet vann, tenk på dem som er så dumme at de gjør det!

Men da jeg kom hjem begynte jeg å gruble på dette, og bestemte meg for å sette opp et kontrollert eksperiment.

Jeg tok en av de fineste plantene mine:

Før mordet

Kokte en bolle med vann i mikroen, slo det over på ei flaske, og brukte bare det vannet til å vanne den med. Så tok jeg en plante av samme sorten som ikke er fullt så fin:

Kontrollgruppe

Den skulle bare få rent og friskt vann fra springen, og selvfølgelig gjødsel med jevne mellomrom. Jeg satte dem ved siden av hverandre, så de skulle ha like vekstforhold.

30. november

Jeg regnet med at det ikke kom til å ta lang tid før Plante Pen kom til å begynne å skrante, og Plante Ikkefulltsåpen kom til å vokse forbi den.

Så gikk det et par uker … og vi skriver 30. november

Merkelige greier. Plante Pen er slett ikke blitt skranten. Jeg vil nesten påstå at den har vokst litt. Er ikke det ganske merkelig når den bare har fått vann som er steindødt??? Jaja, det tar kanskje litt tid før den forstår at den står med en fot i grava. Vi får gi det litt mer tid.

10. desember: Nå er det tre uker siden jeg begynte å mishandle planten min.

10. desember

Ka farsken??!! Like uforskamma frisk jo!

Familiebilde

Det er noe aldeles galt her. Plante Pen burde ikke være pen lenger, den burde være Stygg! Og selv om Plante Ikkefulltsåpen ikke kan forventes å bli like pen som Plante Pen var i begynnelsen så fort, burde den jo ha vokst mer og bedre enn Plante Pen?

Men ok, det er kanskje ennå for tidlig for giften å sige inn. Og kanskje det er feil årstid – på denne tida er det jo så mye lys og spnt (øh …), så kanskje de ikke bryr seg om vannet, de henter gjerne universell energi fra lufta?

Jeg får bare fortsette. Dette blir spennende!

Fortsettelse følger her!

30. november

38 Responses to “Et mordforsøk”

 1. Ja, jeg følger spent med.
  Kanskje jeg skulle prøve med å lese over vannet til plantene mine?

  • Tror jeg skal begynne å skjelle ut Plante Pen, og fortelle henne(ham?) at hun må begynne å kjenne sin besøkelsestid snart. Hun holder jo på å ødelegge hele teorien min!
   🙂

 2. Jeg tror Plante Pen trenger MMS. ^_^

 3. Dette kjenner jeg igjen fra min antroposofisk skolerte mor. Kanskje noe for Mythbusters å teste ut?

  • Pøh! Er ikke mitt kontrollerte forsøk bra nok, kanskje?
   Men jeg innrømmer at det ikke er blindet og placebokontrollert …

 4. Jeg tror du må ha en særdeles grønn aura siden Plante Pen ikke bare overlever, men også TRIVES med steindødt mikrobølget vann. Min aura, derimot, må være antigrønn. Ingen planter klarer å overleve mitt stell, selv med kildevann spesialimportert fra ungdomskilder i Himalaya og transportert i livsbevarende faradaybur på ryggen av spesialtrente yakokser. Jeg har klart å drepe flere fredsliljer og kaktuser enn jeg orker å telle. Til og med plastplanter står i fare for å dø om jeg skal ha omsorgen for dem. Det finnes ingen andre logiske forklaringer på dette enn at det er auraen min som gjør det.

  • Åj, nå kom jeg på noe. Kanskje Plante Pen overlever fordi hun/han får gode vibber fra Ikkefulltsåpen ved siden av, siden den får levende vann? Kanskje hun faktisk suger til seg næring fra kompisen sin? Eller kanskje det vannet jeg nuka har gode minner fra den gang det var champagne, mens det andre har vært sølevann og er deprimert?
   Joda, de kommer jo fra samme kran, men kanskje mikrobølgene fjerna de dårlige minnene, så vannet bare beholdt de gode??

   Dette åpner for mange kompliserte sammenhenger. Jeg lurer på om skal skrive en novelle om en vanndråpes historie gjennom tidene. Sett fra vannets synsvinkel, selvfølgelig:

   «Fra leirbål til induksjon: mitt liv som dråpe i menneskenes vold».

   Det må vel bli en bestseller?
   Eller – jeg kan jo være litt mer intellektuell:
   «Min kamp. Vannets metafysikk i mikrobølgenes tid»?

   Kagges forlag, kanskje?

   • Spennende teori!

    Kan dette kanskje også benyttes i homeopatisk sammenheng for å ytterligere sikre at det bare er de gode egenskapene som blir videreført fra fortynning til fortynning? Altså: fortynn, rist, varm opp i mikrobølgeovn, fortynn, rist, varm opp i mikrobølgeovn, etc. ad nauseam. Vi trenger et navn på denne metoden. Pernillopati?

    • For guds skyld, ikke «pati». Pati betyr sykt. Pernillofriski er bedre! Eller – hvis vi skal holde oss til latinen: Pernillosaluti!

     • Om du ikke liker Pernillopati, så finnes det et utall andre varianter du kan bruke, for eksempel Pernillemetoden, Pernillopraktikk, Pernilling, Pernillologi, Pernilleterapi, Pernillopi, Pernille shui, Pernilleremedie, osv.

      • Tror mine to yrkesfeller/kullinger, Pernille X og Y som begge er go terapeuter vil forbeholde seg Pernilleterapi.
       Ellers syns jeg at Pernillopraktikk ikke var så dumt.

      • Persilleterapi? Veldig naturlig og økologisk. Og jeg har bokstavelig talt hagen full av persille, både glatt og krusete.

 5. Jeg tror du er litt herlig gal, altså, Pernille.

  Tror jeg skal nuke vannet til kattegresset, det vokser begredelig sakte.

  • Yesss!
   Kanskje har vi (*host*, jeg) faktisk funnet planters ungdomskilde – dødt vann! 🙂

 6. Men blir ikke microvannet peppret med vibrasjoner som er bra for aura og universet og sånt?

 7. Det er nok rett før Plante Pen faller død om.

  Derfor synes jeg du burde sette opp et webkamera så vi kan følge dens siste krampetrekninger live!

  • På samme måte som mye av alternativmedisinen sier at det skal bli verre før det blir bedre, så kan man jo her postulere at det skal bli bedre før det blir verre. Planten kommer nok til å dø til slutt, men i mellomtiden vil den nok bli bedre. Hvor lang tid denne prosessen tar lar jeg det være opp til Pernille å finne ut av.

   • Jeg skal følge nøye med, og skal intensivere oppfølgingen: Ukentlige bilder, blodtrykk (øh, sevjetrykk, kanskje), klorofyllprøve (mikroskopi), måling av skuddlengde og -tykkelse, jordprøver …

 8. Jeg spår at om minst ti år så er den planten stein dau. Så han fyren på alternativmessa får nok rett skal du se!

 9. Aaah. Alternativmessen. Årets humorgalla. Men altså. Hvem i all verden vanner plantene sine (før dette eksperimentet) med van de har kokt i mikrobølgeovnen? Nå kan det jo bli en trend, men dog?

  • Jeg regna med at han mikroskopisten enten hadde prøvd det sjøl eller kjente til undersøkelser som var gjort om det.

   Jeg mener – han ville vel aldri ha sagt noe slikt uten å ha undersøkt om det stemte? 😉

 10. Forslag til neste forsøk: Vanne ei plante med ionisert vann og ei med vann fra springen. Du ofrer vel 12 000 i forskningens navn? Var det ikke det en sånn ionevannvaskemaskin koster? Jeg foreslår at du bruker Pioner eh jeg mener Peoner;-)

  Støtter forslaget om å sette opp webcam. Dette er ulidelig spennende!:-D

  • I tilfelle bør det vel bli to? For å unngå eventuelle vibrasjoner eller annen påvirkning fra plante pen til plante nokså pen eller omvendt bør de vel adskilles?
   Men så var det utfordringen med fjernhealing. Går ut fra at du har tatt høyde for at noen kanskje fjernhealer plante pen?

 11. Skal vedde på at du har liggende noen krystaller i nærheten. Og at de gode vibrasjonene (eller hva det er de sender ut) er sterkere enn de degative sidene ved det døde vannet. Evt at auraen til Plante Ikkefulltsåpen surrer dette til. Det er nok en veldig naturlig forklaring!

  • Hei,
   ber om at du bruker fullt navn når du kommenterer på denne bloggen.

   Hilsen
   Pernille den tredje

 12. Du er min helt.

  Jeg tror jeg hadde mistet alt håp etter å ha lest disse dagbladetkommentarspaltene med mindre du hadde slått tilbake med uslåelig fakta slik du gjør.

  Håper de en dag våkner opp..

  • Hei, det gjør de nok ikke … noen er hinsides redning.

   (pst: fullt navn, vennligst)

   Pernille

 13. Det kan jo være at den egentlig er død, og at det er en slags zombieplante du har?

  Knut Albert Solem

 14. Her er en lenke til andre som har tatt seg tid til å tenke litt over denne påstanden, og gjort et eget forsøk
  http://www.snopes.com/science/microwave/plants.asp

 15. Har ikke hørt om denne myten, og er ikke overrasket at plante Pen klarer seg fint i denne settingen.

  Det jeg har hørt er at mikrobølgeovnen ødelegger strukturen på ustabile stoffer og derfor gjør den kreftfarlig (grunnet økt frekvens av frie radikaler), samme effekt som jeg har hørt man får om man steker olivenolje ved høy varme.

  Hvordan stilles dette opp mot akademia? Er det grunnlag for denne teorien?

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: