Leserinnlegg om diabetes og trim

Det har vært noen artikler i Aftenbladet om folk som mener karohydrater er hovedårsaken til diabetes, og at lavkarbo er løsningen. Den ene er Birger Svihus, som mener helsemyndighetene er arrogante og inkompetene. Lege Sofie Hexeberg, mener maten er mye viktigere enn fysisk aktivitet for diabetikere. Da måtte jeg jo skrive litt til svar!!

(jeg finner dessverre ikke artiklene på nettet)

9 kommentarer to “Leserinnlegg om diabetes og trim”

 1. Veldig bra skrevet Pernille.
  Amen!!!

  Hilde

 2. Jøss dette var overraskende bra Pernille! Tror vi blir enige til slutt jeg 😉

 3. Se det, du kan vis du vil 😉
  Dette oppsummerte du helt fantastisk.
  Synes litt synd på de som må ta seg av «mine» 140 liter cola og 14 kg med snop i året itillegg 🙂

  • Hvis jeg vil? Har du noen gang hørt meg si, skrive eller antyde at livsstil ikke er viktig? Har du noen gang hørt meg si skrive eller antyde at man skal behandle alle sykdommer med medikamenter? Er det ikke på tide at du og dine bygger ned vrengebildet dere har skapt dere om at legestanden bare stapper gift i folk og ikke bryr seg om ernæring og livsstil?

   Og neste gang bruker du fullt navn.

 4. Disse 140 litrene med brus, er det bare sukkerholdig brus, eller er light-brus tatt med i det tallet?

  • Det er alt – 80 av litrene er med sukker, resten uten. Jeg er usikker på om flaskevann er med, men jeg tror det,

   Men når det gjelder flaskevann har jeg oppdaget en ganske sleip variant: det er jo en del vann som har smakstilsetninger som sitron, skogsbær etc etc. Det begynte med Farris og en dråpe sitron, men nå er det masse varianter. Men mange av dem har ikke bare smakstilsetning, de har også litt sukker elelr k unstig søtstiff! Det finner man ikke ut før man leser på innholdsfortegnelsen! altså lurer de oss til å tro at vi drikker sunt vann med bare litt smak, men så er det faktisk søtet/sukret.

   Jeg har vurdert å skrive til Forbrukerrådet om det, for det er jo villedende markedsføring, men har ikke kommet så langt ennå. Noen som tar utfordringen? 😉

   Pernille N.

 5. Jeg har nylig fått en anenn sjokkerende opplysning om nordmenns matvaner; Ifølge Berit Nordstrand, lege som har engasjert seg mye i ernæring (hun som sier vi er overforet og underernært, godt sagt), selges det mer ferdigpizza i Norge enn i hele Tyskland. Ikke per hode, men TOTALT. Vi er 4,8 millioner, i Tyskland er det 80 millioner …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: