Alle ansatte ved Oslo Hospital er sagt opp

NRK melder at alle de 100 ansatte ved Oslo hospital har fått oppsigelse, og står uten jobb fra 1. mars.  Helse Sør-Øst har tilbudt seg å kjøpe 14 plasser utenom den ordinære anbudsrunden, men dette er ikke nok til at sykehuset kan klare seg økonomisk.

De ansatte kan  få nye jobber, men de 31 pasientene kan ikke uten videre overføres til andre institusjoner. Og hvis de kan, er det stor fare for at de ikke får den behandlingen de trenger.

Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Dette er en skandale! Anbudssystemet og Helse Sørøsts enøyde pengetelling er i ferd med å ødelegge et av landets beste psykiatriske fagmiljøer. Stopp dem!

11 kommentarer to “Alle ansatte ved Oslo Hospital er sagt opp”

 1. Det samme skjer med rusbehandlingen. Jeg jobber i en rusbehandlingsinstitusjon i spesialisthelsetjenesten som nå legges ned etter anbudsrunde i Helse Vest.
  Det er uforståelig at det gjøres på denne måten:
  Vi leverer vårt tilbud.
  Det blir fire runder med «forhandlinger». Alle rundene består av at Helse Vest sender en mail der det står:
  Dere står i fare for å ikke være konkurransedyktige i pris. Gå ned i pris og send inn innen to døgn.
  Til slutt et svar: Dere ble for dyre og er vurdert kvalitetsmessig dårligere enn andre.

  Hvilken kvalitet? Vi har ikke hørt noe om at vi skal justere kvaliteten. Da kunne vi gjort det. Hva er Helse Vest sitt mål for kvalitet?

  Hm. Jeg bekymrer meg, fordi denne måten sikrer ikke kvalitet i faget. Det blir tilfeldig hvilken tilbyder som treffer nærmest Helse Vest sin definisjon av kvalitet. Hadde vi hatt mulighet til å snakke om kvalitetskriteriene i prosessen, ville det utkrystallisert seg hva som var kvalitet og hvem som kunne tilby dette.
  Men, men. Nå skal jeg finne meg en ny jobb.

  • Jobber du i Blåkors?

   Ja, det er en syk prosess. Og når det gjelder kvalitet: Min erfaring med forhandlinger i helseforetakene er at de som forhandler ikke har helsefaglig bakgrunn, og dermed ikke har forutsetninger for å vurdere hva som er kvalitetsmessig bedre eller dårligere enn andre. Det er jurister og økonomer som forhandler, og de kan først og fremst telle. Nå er jeg kanskje stygg, men det er i hvert fall ikke langt unna sannheten.

   Den eneste «foredelen» med alt dette er at det begynner å bli så mye opprør mot hele systemet at det forandres. Det er bare Ap som fremdeles synes helseforetaksmodellen er et godt system. Men innen de har funnet et muligens bedre system har de kasta ut ganske mange barn med badevannet.

   • Ja, jeg jobber på Duedalen blå kors behandlingssenter.
    Jeg har selv vært aktiv i anbudsprosessen og kan bare bekrefte det du sier.
    To av våre pasienter er i stor artikkel i Aftenbladet i dag. Er kjempestolt av det de gjør!

    Det som har skjedd nå, under en måned før avtalen vår går ut, er at de har bedt oss om å fortsette noen måneder. Det er ikke enkelt å drive faglig forsvarlig videre, når ansatte er oppsagt. Mange er på vei over til andre ting. Tenker de at vi skal samle en gjeng med ferske vikarer og gi et forsvarlig tilbud? Litt av et opplegg!

    • Hvis man tror det å behandle syke er omtent det samme som å produsere spiker, er det veldig enkelt. 😉

     • Er vel mer som å reparere biler?
      Man finner en slitt del som årsak til traumet og skifter den. Eventuelle følgeskader tar vi på neste service, når nå det måtte bli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: