Young bruker død kvinne som eksempel på «mirakel»

For to uker siden døde Kim Tinkham, som brukte Youngs «Alkalarian approach» mot sin brystkreft i stedet for å ta i mot vanlig behandling. Hun døde av massiv spredning til lunger, skjelett og lever.

Jeg skrev om denne historien for noen uker siden, men lot den ligge da jeg fikk vite at hun var død, av respekt for henne og de pårørende.

Young synes ikke å være plaget av noen lignende respekt. Han bruker fremdeles, flere uker etter at hun døde, Kim Tinkhams historie som eksempel på et pH-mirakel. På hovedsida av webben sin.

(Under «pH miracle for cancer» et stykke ned på sida, og etter at man har klikket vekk de svære annonsene for vannrensere og pH-oljer og whatnot).

Muligens har han (eller webmasteren hans) «glemt» å ta vekk navnet hennes, for skrytevideoen den står ved siden av er om en annen kvinne, og videoen om Tinkham er vekke.

Kanskje har han bare «glemt» det, eller kanskje syns han ikke det er så farlig. Det er ikke godt å si. Men en hver med et gram anstendighet i behold ville ta vekk den historien, om ikke annet av hensyn til de pårørende. Kim Tinkhams historie er ikke et mirakel. Det er en tragisk historie om en kvinne som trodde hun kunne berge seg selv fra brystkreft uten en gang å la legene operere vekk svulsten, men  som ikke klarte det. Ingen vet om skjebnen hennes ville vært annerledes om hun hadde tatt imot medisinsk behandling, men det minste Young kan gjøre er å slutte å bruke henne som eksempel på pH-metodens fortreffelighet.

Eier ikke den mannen skamfølelse? eller anstendighet?

3 Responses to “Young bruker død kvinne som eksempel på «mirakel»”

  1. «Eier ikke den mannen skamfølelse? eller anstendighet?»

    Det er vel lite som tyder på det. For snart to år siden oppsummerte jeg den delen av Youngs virke slik:

    Er du syk? Kjøp, kjøp – og ta ansvaret selv: Selgeren tar profitten, pasienten tar “ansvar for egen helse” og “er sin egen doktor”, med all skyld for fravær av suksess.

    Blir du frisk tar den slags kvakksalvere æren, blir du ikke får du skylden. Uansett tar de pengene, kreftene og tiden. Og vi ser nå at Young tar æren for helbredelse selv når pasienten dør.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: