Barn døde av alternaiv medisin

En australsk barneavdeling har sett på 39 barn som var blitt syke av alternativ medisin og/eller dietter. Både kurene i seg selv og at foreldrene ikke ga dem nødvendige legemidler førte til alvorlige sykdommer, og fire av dem døde. 30 av tilfellene ble vurdert som direkte forårsaket av alternativ medisin, 17 av dem av at barna ikke  fikk nødvendig legebehandling.

Ett av tilfellene var en åtte måneder gammel baby som døde av underernæring og septisk sjokk etter å ha levd på rismelkdiett mot forstoppelse siden han var 3 mnd. Les mer på BBC.

One Comment to “Barn døde av alternaiv medisin”

  1. Jeg lurer på om ikke jeg har lest om den 10 måneder gamle babyen før, i hvert fall leste jeg en hjerteskjærende historie om en baby som døde som følge av eksem, da foreldrene brukte homeopatiske midler i stedet for slike enkle, virksomme midler som kortison. Siden jeg er plaget av eksem selv er det litt for lett å forestille seg hvor grusomt det må være for en baby som ikke har mulighet til å forstå hva som skjer eller uttrykke seg noe videre å være såpass hardt rammet at den dør. I det tilfellet ble foreldrene dømt for forsømmelse med døden til følge, mener jeg å huske, noe som ikke kan kalles annet en velfortjent (faren var selv homeopatisk behandler, så han kan ikke akkurat kalles et uskyldig offer for lureri heller).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: