Young om stråling

Via Martin Ystenes’ blogg «Sprøytvarsleren» er jeg blitt oppmerksom på en artikkel som Robert Young (han ja) har skrevet om stråling. Blant de mer elleville påstandene er at hårfønere og fargefjernsyn er farlige strålekilder. Videre  bør man være forsiktig med å være for mye ute (pga. kosmisk stråling), å fly, og å bo i Colorado eller New Mexico. Når det gjelder radongass kan man til en viss grad beskytte seg ved å ha mest mulig tette vinduer og dører (vanligvis er rådet mot radon det motsatte, nemlig god utlufting, men i Youngs verden er det meste opp-ned).

Her er en artikkel med kommentarer fra Ystenes.

Jeg blir forresten litt bekymret for Young. Han er jo stadig ute og flyr for å spre sitt glade budskap. men han mener altså at strålingen man utsettes for i fly er kreftfremkallende. Men han er kanskje beskyttet av SuperGreens. Jeg har hørt at bly beskytter mot stråling.

One Comment to “Young om stråling”

  1. Teknisk sett har han rett i at i alle fall deler av strålingen man blir utsatt for når man flyr er kreftfremkallende – men det har jo ingen praktisk betydning med mindre man planlegger å tilbringe hele livet i bane rundt jorda.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: