Norge ut av verden! Juristene ut av loven! Hilsen Frp

Belgia er dømt for samme praksis som Norge bruker (lenke til Helsingforskomitéens nettsider), altså å sende asylsøkere tilbake til Hellas selv om de vet at Hellas nærmest behandler dem som dyr. UNE ble i fjor dømt til å omgjøre 16 av 23 vedtak om utsendelse som Advokatforeningen gransket (NRK). Til dette svarer den aldri hvilende Per Willy Amundsen: «Vi kan ikke la norsk politikk styres av noen dommere nede i Strasbourg, eller hva noen norske jurister synser seg fram til!»

Si meg, har fyren gått i norsk skole? Sov han i alle samfunnsfagstimene? Har han ikke fått med seg prinsippet om maktfordelingsprinsippet? Vet han ikke at det er domstolene som tolker lovene som Stortinget vedtar? Vil han ta menneskerettighetskonvensjonen ut av norsk lov?

Amundsen er seg selv lik. For det først en iskald holdning til fortvilte mennesker som kommer hit og ber om beskyttelse og hjelp. For det andre en totalt manglende forståelse for rettssystemet. For det tredje en lysende forakt for folk med kunnskap. Har han bedre greie på jus enn juristene? Har han bedre greie på jus enn hele Advokatforeningen? Vanligvis er han og partiet hans veldig opptatt av lov og orden, men når juristene tolker loven på en måte som han ikke liker, da får pipa en annen lyd. Da er hans synsing mye mer verd.

Jeg tror det var Mark Twain som sa: «You’re an idiot. You’re a member of Parliament. But I repeat myself.»

8 kommentarer to “Norge ut av verden! Juristene ut av loven! Hilsen Frp”

 1. Du har helt rett. Frp har foredlet kunsten å snu kappen med vinden og de har en svær kappe. Når Frps politikk ikke passer med forskningsresultater, trekker de forskningen i tvil. Bare sånn uten videre. Carl I. Hagen gjorde nylig et poeng av at «det finnes ingen profesjon som heter klimaforsker». Dermed hadde de ingen troverdighet heller.

  Frp er dessuten nesten alltid uenig med de andre partiene og de er ikke særlig opptatt av at argumentasjonen skal henge sammen år etter år.

  Ikke noe har skadd norsk politisk debatt så mye som Frp – de har gjort at det er legitimt å være egoist, korttenkt og dum.

  • Jeg hørte den debatten om klimaforskning. Han maste om og om igjen om at det ikke finnes klimaforskere, for han hadde sjekka på universitetene og det fantes ikke noe studium som het det.
   Det dumme er at meningsmotstanderne – og journalistene – er for høflige til å legge seg på samme nivå og parkere idiotene. I tilfellet med Carl Ivar kunne de påpekt at siden ordet «Frp-politiker» ikke står i ordboka så finnes de ikke.

   Og Eva Nordlund og Akhtar Chaudhry i Søndagsavisen i dag burde konfrontert ham med at vi har en tredelt statsmakt, og at menneskerettighetene faktisk er en del av norsk lov. I stedet lot de ham holde på med å gjenta det samme røret sikkert ti ganger.

 2. «Det er typisk norsk å være god»
  Tror det var noe slikt hun sa, landsmoderen

 3. Mye morsomt her. Blant annet at du tror FrP styrer Norge og har ansvar for regjeringens politikk. La oss håpe du er mer nøye i ditt yrke;-)

  • Jeg tror ingen av delene. Hvor har du det fra?

   Og spar meg for slengbemerkninger om yrket mitt.

 4. Sjokkerende enkelt, egentlig; jeg bare leste blogginnlegget ditt. Det var kanskje ikke meningen…?:-)
  PS: Jeg slengte ikke mot ditt yrke…

  • Og hva var det jeg sa i blogginnlegget mitt som tydet på at jeg tror Frp styrer Norge? Det jeg skrev om hva som skal styre norsk politikk er direkte sitat fra Amundsen, ikke min mening eller vrangforestilling.

   Ad. slengbemerkninger: «La oss håpe du er mer nøye i ditt yrke» i en sammenheng som overhodet ikke har noe med vedkommendes yrke å gjøre, er en typisk slengbemerkning, for ikke å si sleivspark.

 5. Flott innlegg! Er også enig i Viktigpers kommentar, spesielt siste setning….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: