De som ikke ble helbredet

Tidsskriftet Humanist har en artikkel om alternativmedisinske mirakler. Rettere sagt ikkemirakelhistorier – de som ikke ble friske, og/eller ble verre. Anbefales.

2 kommentarer to “De som ikke ble helbredet”

 1. Skremmende lesing, men føyer seg pent inn i rekken av tilsvarende historier. Både fortalte og erfarte.

  Jeg tror oppriktig at kampen mot «det alternative» må foregå i det offentlige helsevesen. Pasientene må få samme følelse av å bli tatt på alvor, møte samme empati, og samtidig må en korrekt diagnose stilles raskt. Slik systemet er bygget opp i dag, ligger det lite incentiver i bevegelser i den retning. Jeg savner debatten om dette i stedet for en polarisering for/mot allslags humbug…

  Vi får hele tiden høre at norsk helsevesen er best i verden. Jeg har personlig erfaring fra flere steder i verden, og jeg må si at opplevelsene, til og med i u-land, er udelt mye mer positive enn de er her i Norge.

  Hvorfor har vi en fastlegeordning for eksempel? Rent bortsett fra at de inkompetente legene også skal få pasienter…

  • Helt enig i at den viktigste kampen skjer i helsevesenet. Det er veldig mye som ikke er bra nok. Og det er absolutt noen kolleger jeg ikke er veldig stolt over å være kollega med.
   Fastlegeordningen: Det er heldigvis slik at man kan bytte hvis man treffer en inkompetent eller uempatisk fastlege. Mange gjør det, men det er dessverre mange som ikke gjør. De er redde for at legen skal bli lei seg eller fornærma. Men man skal ikke være listepasient for å tilfredsstille legen, man skal ha en fastlege man føler seg vel med!

   Pernille Nylehn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: