Norge ville holde dødstall i Afghanistan hemmelig

En ny lekkasje fra Wikileaks viser at Norge har prøvd å dysse ned antallet sivikle som er drept i Aghanistan, skriver Aftenposten. En av de styggeste sakene er NATO-angrepet i Bala Baluk, hvor F18-fly bombet en landsby. Det verserer mange ulike tall på hvor mange sivile som ble drept, – ifølge afghanske myndigheter vard et 140, ifølge USA 26 sivile og 78 Taliban-krigere. Det sanne antallet blir neppe noen gang klarlagt. Muligens også fordi mange av ofrene var sprengt i filler at de knapt kunne telles. Dette føyer seg inn i en lang og blodig rekke over massakrer som NATO og USA, under dekke av å bekjempe terror,  har utsatt afghanere for de siste ni årene. Blant disse er hundrevis av sivile som er skutt på grenseposter uten annen grunn enn at de … tja … var afghanere, kanskje? Videre har vi likvidasjonen av 2000 «talibanere» i 2001, 37 bryllupsgjester i landsbyen Wech Baghtu i 2008, 90 sivile i landsbyen Nawabad i 2008 …

Forklaringen fra de allierte styrkene er dels at det var hednelige uhell, dels at de drepte var talibanere (som synes å være en fellesbetegnelse på alle som ser litt skumle ut), eller at det egentlig var taliban sin skyld fordi de «bruker sivile som skjold». Dette siste minner påtagelig om Israels begrunnelse for å bombe skoler og sykehus i Gaza: «det var Hamas som brukte barna/de syke/fyll inn det som passer som skjold. en annen klassisk kommentar var «det er jo bare Hamasbarn».

Krigen i Afganistans er ikke bare et vedvarende overgrep mot afghanerne, hvor titusenvis, hundretusenvis, ingen vet helt sikkert, er blitt myrdet for å straffe dem som angrep USA 11. september. Det er en mislykket krig, det er en folkerettsstridig krig, og den største terrorismen i dette gamet kommer fra pene hvite land som skal «slåss mot terrorismen».

Det hele ble ekstra grotesk da fire norske soldater ble drept i Afghanistan, og forsvarsministeren sto og sippa og sa at det var ufattelig at slikt kunne skje, og reiste ned personlig for å hente de norske heltene.

Vi har altså en forsvarsminister som ikke forstår at krig innebærer at folk kan bli drept. Til og med blonde norske helter som bare vil godt og beskytte kvinnene og bla bla bla kan bli drept, fru Faremo.

Vi har amerikanske presidenter og miligeneraler som juger så det renner av dem. Vi har NATO-topper som går over lik (helt bokstavelig talt) for å dekke over miseren.

Få soldatene ut! la Afghanistan få fred, for første gang på 30 år! Og ikke stem på SV ved neste valg – de har vist med all ønskelig tydelighet at de ikke er i stand til å holde ett eneste prinsipp eller valgløfte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: