Anbefaler å prøve ut diett mot ADHD

En ny studie publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet Lancet gir nye resultater om en mulig sammenheng mellom ADHD og mat, skriver forskning.no.

Et utvalg på 40 barn med ADHD, de fleste gutter mellom fire og åtte år, gikk gjennom en spesialdiett i fem uker. Effekten var slående, rapporterer forskerne. – Vi observerte en dramatisk effekt hos to tredjedeler av barna. Hos disse ble symptomene helt borte, sier professor og lege Jan K. Buitelaar ved Radboud University Nijmegen til forskning.no.

Her er originalartikkelen. Og en artikkel fra Business Weekly.

Stikkord:

4 kommentarer to “Anbefaler å prøve ut diett mot ADHD”

 1. Man er hva man spiser sier noen.
  Ikke usansynlig at moderne kosthold med alskens tilsetningstoffer kan utløse symptomer som ellers hadde lagt latent hos det enkelte mennesket. Mens andre menensker ikke reagerer på de samme stoffene i det hele tatt.
  Det har jo vært snakk om spesiell diett til hyperaktive barn før også, men det er altså først nå at man har begynt å teste om kosten kan påvirke ADHD.
  Sukker til barn er det også forsket på, uten at man kan si at økt sukkerinntak fører til hyperaktivitet. Det kan like gjerne være andre faktorer som spiller inn, men det er lettere å fokusere på sukker fordi man kan regulere hvor mye barnet får i seg.

 2. Jippi, det er håp! Det gjør meg glad!

  Hilde

 3. Hei! Artikkelen som er vist til, har full tekst som koster over 30 dollars… Men her er en annen artikkel om samme som forklarer på en grei måte hva denne studien innebar: http://www.businessweek.com/lifestyle/content/healthday/649603.html Beste hilsener Jonny

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: