Tre artikler om vitenskrap, sukkerpiller, tarmskylling og ånder

Den ellers milde og snille allmennlegen Jørgen Skavlan (kjent fra «Puls») tok bladet fra munnen i Aftenposten 4. mars, med  en veldig tydelig kronikk om alternativ medisin. Han slår blant annet fast at nordmenn er blant de mest godtroende i Europa, og samtidig de mest terapisøkende. Tilfeldig? neppe!

Statsviter Erik Lundesgaard går ut med noe av det samme budskapet i Klassekampen, men tar også for seg nyåndelighet og prinsesseengler. Lundesgaard har lagt ut kronikken på bloggen sin.

Gunnar Tjomlid skriver i Fri Tanke om et svært amerikansk forskningsprosjekt om alternativ medisin som har gått over ti år. Resultat: null effekt.

Er det meg, eller er det utøverne av de 150-talls alternative retningene vi har i dette landet som er de virkelige skeptikerne? De som forfekter krystallenes legende egenskaper, englenes evner til å velge aksjer, nordlysmassasjens og atlas profylaksens suverenitet, den levende blodanalyses og kvantemedisinens perfeksjon, elmedistrålens og homeopatiens etterrettelighet.

One Comment to “Tre artikler om vitenskrap, sukkerpiller, tarmskylling og ånder”

  1. Jørgen Skavlans artikkel i Aftenposten (samt tilsvar fra leder Tiril Friid Fladeby i Norske Homeopaters Landsforbund) diskuteres her:

    http://skepsis.no/forum/index.php/topic,2599.0.html

    Åpent forum med takhøyde. Også alternaive skriver hos oss dann og vann. Og blir møtt med forskning og fakta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: