Magnetarmbånd mot sorg, smerte og stråling

I serien virkelig idiotiske helseprodukter presenterer vi dag: Dr. Hai Lees magnetarmbånd type 1. Dette er virkelig mirakuløse greier: det virker mot elektromagnetisk stråling, smerter, sorg, snorking, reumatiske lidelser. Og det fremmer sexlivet (eller «sekslivet», som det står i annonsen), fremskynder legning av beinbrudd og sår, styrker immunforsvaret (selvfølgelig) og renser kroppen for gifter og tungmetaller.
Prisen? Kun 600 kroner. 

Teksten er en studie i tåkeprat og altieretorikk. Her er noen eksempler:

«Det er spesielt med den kraftige magneten, men det viktigste er stoffet det er laget av. Det har en unik blanding av mineraler og lava som i lange tider er brukt til å lege sykdommer og lindre smerter.»

Altså, «naturlig»-argumentet. I dette tilfelle er altså mineraler spesielle hvis de kommer fra et spesielt sted. Men mineraler er ganske enkelt grunnstoffer, og de er like, enten de kommer fra Balestrand, India eller Månen.

«Med det kraftige magnetfeltet som oppstår rundt dette armbåndet, vil det avise mye av den uheldige elektroniske strålingen som vi daglig utsettes for.»

Det er en utbredt forestiling at strålene fra alt omkring oss forårsaker sykdom og plager, og at en liten dings, som dette armbåndet, skal kunne nøytralisere den.
Det er også interessant at de ramser opp lyn, høyspent, lyslamper og strømledninger i vegger i samme åndedrag. Det er forholdsvis stor forskjell på ei høyspentlinje og ei skrivebordslampe!

«Negative signaler gir en elektronisk oppladning som kan gi oss mange problemer. (…) Er vi stresset, vil en ferie være en utladning som reduserer stressproblemene våre. Før i tiden når slike negative energier førte til psykiske lidelser, ble det brukt en behandling med elektriske sjokk for å få til en utladning.  Dr.Hai Lee magnetarmbånd foretar en skikkelig utladning og reduserer elektronisk oppladning og negative energier.»

Her sammenligner man altså elektrosjokk med et magnetarmbånd …

«Ja, smertestillende virkning er dokumentert. Men det viktigste for oss er alle de positive tilbakemeldinger vi får. Det er utrulig hva vi får høre. Smerter som de har hatt i mange år forsvinner etter bare noen timer.»

Ganske heftige påstander.

Man henviser også til en artikkel i Tidsskrift for den norske legeforening, som angivelig skal vise at sterk magnetkraft reduserer smerter. Det er ingen lenke til artikkelen, men den skal være publisert 21.12.2004. Nå kom det ikke ut noe tidsskrift på den datoen, derimot den 2.12 og 16.12.  Ved en rask gjennomgang av artiklene i de to numrene finner jeg ikke noe om magneter og smerte, men det kan jo være det gjemmer seg under en annen overskrift. Men hvorfor sier de ikke hvilken artikkel det dreier seg om?

Dette er også en klassisk taktikk fra slike useriøse aktører: Man henviser til forskning, men ganske diffust. Hvis man går henvisningen etter i sømmene, finnes ikke kilden, eller handler om noe helt annet.

Men det aller fineste sitatet er dette:

India er kjent for sine helbredende mineraler og lavaer som finnes kun der. Derfor er det at India er de beste til å lage god kvantefysikk med god helbredende virkning. (min uth)

Enda et klassisk kvakksalverargument: Kvantefysikk. Lage god kvantefysikk. Hva mener de egentlig med det? Kvantefysikk er ikke noe man lager, det er noe som er. «Å lage god kvantefysikk» gir like mye mening som «å lage tyngdekraft».

Men for å være litt snill, de mener antagelig at man konstruerer noe etter kvantefysiske prinsipper som på et eller annet vis har helbredende virkning. Men da må de forklare hva det er.

Kjære leser, hvis ikke alle humbugalarmklokkene dine ringer nå, trenger du et kurs i logisk tenkning, og et kurs i grunnleggende fysikk. Dette er det reneste rør.

53 Responses to “Magnetarmbånd mot sorg, smerte og stråling”

 1. Bra innlegg. Har noen i min nære krets som går rundt med magnetbånd og hevder de blir kvitt ryggproblemer når de bruker dette. Men det helt håpløst å argumentere mot. Et problem er at de ikke vet hvordan dette armbåndet angivelig skal virke, men når det påpekes, så er argumentet at de ikke vet hvordan Ibux virker heller. Ergo, årsaksmekanismer er ikke viktig, det er angivelig virkning som teller, og siden de føler denne, så virker armbåndet…

  Men, det må jo finnes en del studier av magnetfelt og (deres mangel på) effekter på helse?

  • Sterke elektromagnetiske felt kan i hvert fall være skadelig

   • Hehe, ja, det var vel det jeg og trodde. Kanskje det er homeopatisk dosert slik at den svake dosen er helbredende 😉

  • Noe av dette som kan brukes i deres kretser? Om ikke, gi meg en pekepinn på hva som er akseptert, så skal jeg se hva jeg kan finne 🙂
   PEMF står for Pulsed Ellectro magentic Field

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10063282

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10516987

   Klikk for å få tilgang til MedicalPEMFStudies2.pdf

   http://www.althealing.pemf.us/study.php

   http://www.pulsed-electromagnetic-therapy.com/pemf-science/

   I Norge blir PEMF ofte brukt av fyseoterapeuter. Flere AMerikanske stidier viser drastisk leging av brudd ved denne behandlingen.

   Jeg hjelper gjerne om det er genuin interesse.

   Hilde

   • Denne tror jeg kan være av interesse.

    Magnetfaldt terapien startet ved at Nasa fant ut at Astronauter ble syke av å være vekke fra Jordas elektromagnetiske feldt.
    her er et Dokument/ Studie fra NASA.

    Klikk for å få tilgang til TP-2003-212054.pdf

    • Hvor i den artikkelen står det at astronautene ble syke av å være vekk fra jordens magnetfelt?

     • Det står ikke i den artikkelen som jeg vet om. den var interessant i seg selv syntes jeg,, Hva syntes du om den?

      • Ble posten min med alle linkene fjernet? Den er sporløst forsvunnet.
       Og jeg som trodde at forskning var interessant her 🙂

       • @Karsten, trooode du var mer oppegående enn at du ikke så at det som Persille da altså signerer HelhetsHulda ikke skal være en parodi på meg? Å kalle seg selv Lege, og skrive i det ordlaget, er helt under par.

        Mobbing på et veldig barnslig nivå. Og når jeg finner frem lenker, ja, da bare sletter man det.

        Hva skjedde Persille, «cat catch you tounge?»

        • Beklager, Hilde, jeg leste litt for fort, trodde det var selve artikkelen du kalte mobbing, men ser nå at det er parodien i kommentarfeltet. Jeg kan være enig i at en parodi på deg personlig ikke er relevant her, siden du ikke hadde kommentert på siden her før det.

        • @Hilde:

         Jeg er ikke så sikker på at dette handler om deg, Hilde. Kanskje det var helseHarry hun følte seg inspirert av? Han har ikke gitt lyd fra seg, hardhausen. Det er også taust fra Cowboy-Laila, Rimi-Hagen, Calamity Jane, Farmen-Gaute, Surferosa-Mariann, Skandale-Lindsay, Dynamitt-Harry, Blomster-Finn, Sutre-Siv, Lucky Luke m.fl.

         Men altså. Det ER litt vanskelig å ikke erte deg fordi du har valgt dette kallenavnet. Mye av det du skriver om har lite med GOD helse å gjøre. MMS er ett eksempel på det. Har du lest og forstått det som står når du åpner denne lenken?http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm220747.htm Er det dette du bruker innvortes? Samtidig som du kaller deg h…Hilde? Det rimer ikke. Uansett hvilken tur du er på.

         La meg tilføye at mobbing ikke er det samme som parodi.

         Du etterlyser (på en elegant måte- det må jeg si) (ironi) kommentaren din med mange lenker. Det er vanlig at kommentarer med mange lenker havner i spam-filteret. Ikke sikkert at det er Pernille som har satt en stopper for det. Selv om hun er en person som gjør alt hun kan for å kneble deg. (ironi)

         Pis og låv fra kommentarKirsti

         • Ph, ok Kirsti.

          Posten lå ute i tre dager, kommer da spam filteret og tar dem ? LOL

          • Og ja, klart det må ha vært heøseHaryy siden han også kommenterer her. Det kler ingen å spille så dum! Jeeez LOL

           Men ok Karsten jeg ser den. Forskjell på parodi og mobbing kanskje. Å bli parodiert skal være en stor ære, så jeg får ta det som det. og takke alle for den :-))))
           Når det er sagt, så må jeg si at ingen ting av dette går inn under huden min, så det er ingen krise, vi ler godt rundt middagsbordet av kommentarer om HelseHilde rundt forbi. Jeg har fått et nytt innsyn i menneskers lave terskel for å gulpe opp sine ting over andre mennesker, og ser at dette selvfølgelig ikke har noe med meg å gjøre i det hele tatt.

           «Live and let live forlkens»!!! Nyt hver dag og spre glede hvor du går!

           Hilde

         • Ja, det er dette jeg bruker innvortes, men det visste du vel???

          Er det veldig irriterende for deg?

          JA, kallenavnet ble valgt for meg, og det kan være morsomt, jeg ser det,, hehe,, men det har ingen ting å gjøre med min intelligens,, eller andre personkarakteristikker, ikke sant? Navnet skjemmer ingen 😉

          Men om man kom over navnet og at det irriterer at noen gjør ting anderledes enn Skepsis.no så kunne man diskutere på et saklig plan da,, i en perfekt verden.

          La meg minne om at det kun er i dette snevre forum at jeg er «utskuddet»,,,, jeg er bare en liten dråpe av et svært hav der ute som mener det samme som meg,, så dette er ikke en kamp man kan kjempe med lille HelseHilde,,, jeg er bare toppen på isfjellet,,,, verden er i forandring og det stopper ikke uansett hvor mange privatpersoner som sitter foran PCen og river av seg håret i frustrasjon og skjeller og smeller med mobbing og stygge ord. Heldigvis!!

          Hilde

          • Hilde.

           Det er ikke irriterende for meg at du drikker noe som kan forgifte kroppen din. Jeg synes det er trist. Jeg har ikke trukket intelligensen din i tvil. Andre personkarakteristikker har ikke jeg brakt på bane. Her kan du ha misforstått. Poenget mitt er at jeg ikke synes MMS og god helse henger sammen. Helsemyndighetene er enige med meg. Og kan hende skepsis.no også, for alt jeg vet. Så hvis jeg skal trekke noe i tvil så må det være dømmekraften din.

           Assosierer du meg med skepsis.no? Det du kaller et snevert forum er ikke jeg medlem i, men jeg mener like fullt at mye av det du promoterer på bloggen din og på Trine Grung sin blogg ikke har mye med god helse å gjøre. Det vi kan enes om er at et balansert kosthold med frisk frukt og grønt er bra.

           Hva er det som får deg til å tro at jeg er irritert? Og at jeg ikke er villig til å diskutere på et saklig plan? Jeg har spurt deg om du har lest og forstått en link om MMS. Det har du ikke svart på. Tenkte det hadde vært kjekt å ta diskusjonen derfra.

           Du skriver at navnet skjemmer ingen. Kanskje du synes det ikke skjemmer deg. Jeg mener kallenavnet ditt er misvisende.

           Verden har vært i forandring veldig lenge. Så lenge jeg kan huske og sikkert enda lenger også. Fint at du også har en slik innsikt men jeg tror det er noe de fleste vet fra før.

           Du skriver om folk som river seg i håret i frustrasjon og skjeller og smeller med mobbing og stygge ord. Er dette noen du kjenner? Det høres trist ut. Er det noe du kan gjøre for at de skal ha det bedre, tro?

           En gang for en god stund siden så trodde både toppen og bunnen av isfjellet (du skriver at du er toppen av isfjellet) at askeavkok var en mirakelmedisin som hjalp mot «alt». Det viste seg å være feil. At mange er enige med deg (hvor mange, da? Og hvordan er det du teller) beviser veldig lite. Dessverre.

           Jeg mener at dette ikke nødvendigvis handler om deg. Det var vel essensen. Og det Karsten Eig sa klokka 11.06.

       • Hilde, jeg vet ikke hvorfor posten din falt ut,men jeg har lagt den inn igjen.
        Men generelt: spamfilteret har tendens til å stoppe meldinger med mange lenker. Og jeg har litt mer sans for at folk forklarer hva de vil si enn at de pøser på med lenker.

      • Jeg forsto ikke så mye av den, den er avansert biokjemi som jeg ikke akkurat er ekspert på. (Og det er neppe du heller…?) Siden du innledet med at «Magnetfaldt terapien startet ved at Nasa fant ut at Astronauter ble syke av å være vekke fra Jordas elektromagnetiske feldt» regnet jeg med at artikkelen var relevant, eller henviste til det. Noen kilde for at astronautene ble syke?

       • Nei, jeg trodde du var inne dette språket som er vandt til å lese reaserch ???
        Vi får få pernille til å finne frem posten min med alle forskningslinkene til Pulsed Magnetic Field. Du finner dem nok selv også da, for det er forsket mye på dette. Magnetterapi er brukt mye i helsevesenet. Da er det vel toppers?

        • Ja, jeg er inne i forskning og forskningsmetode, og er vant med å lese vitenskapelige artikler, men det betyr jo ikke nødvendigvis at jeg forstår innholdet artikler som er langt utenfor mitt eget fagfelt. Noe av det viktigste man kan lære i vitenskap er å forstå når man ikke forstår. Noe, jeg med respekt å melde, vil hevde at du ikke gjør, siden du sprer rundt deg med masse påstander om helse, som en hver med et minimumskunnskap om fysikk, kjemi eller medisin kan se at er feil. Er du i stand til å forstå at du ikke forstår, og derfor ikke vurderer påstandene skikkelig?

         At linkene dine ble borte kan rett og slett skyldes at posten venter på moderering. Jeg har også en post som gjør det pga at det er linker i den (den handler om lava og geologi). Får vente så lenge.

         • Les at jeg skrev at denne posten lå ute i tre dager, før den blutselig ble borte ;-)))

          • @ Kristi.
           Beklager at jeg assosierte deg med Skepsis no.. Det trekker jeg tilbake.

           Nei, jeg tror ikke det er min jobb å hjelpe dem som river seg i håret ,,,;-)

          • Ikke noe problem for meg å bli assosiert med skepsis.no. Problemet er vel at du tror at det er bare skeptikere som ikke er enige med deg.

           Og når du sier du ikke kan hjelpe dem som river seg i håret -hva er det du kan gjøre for dem, da? Jeg er usikker på hvorfor du skriver om disse i kommentarfeltet. Kan ikke se at de (som bare du vet hvem er) er relevante her.

           Kan du svare på om du har lest og forstått lenken jeg postet om MMS? Her kommer den i reprise: http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm220747.htm Den er kan hende ikke det mest relevante i forhold til blogginnlegget, men jeg synes den er relevant når jeg vil ha frem hvorfor jeg mener god helse bestandig ikke har så mye med deg å gjøre, Hilde.

           Har du refleksjoner rundt da askeavkok var i vinden?

         • Der er forresten posten med linkene tilbake. Da er jo allt som det skal være!

          God sommer og god helse til alle sammen!!!
          Over og ut.

          Hilde

          • @ Kirsti
           Skal si du trenger det inn med teskjed Kirsti! Ja, jeg har lest og forstått det som står i lenken, selvfølgelig har jeg det. ikke undervurder meg på den måten. jeg kan garantere at dette ( MMS ) kan jeg mer om enn deg,, 😉

           Om du mener at god helse har med meg å gjøre betyr ikke noe.

           Om jeg har refleksjoner rundt da askeavkok var i vinden? Nei hjelpe meg vel,,hehe,,, har du?
           Hva vet du om hva jeg vet om hvem som er enig med meg eller ikke? Har du trodd at jeg trenger noen til å være enig med meg? Kkke i det hele tatt. Hva skulle jeg bruke det til? Jeg formidler en reise for dem som er interessert, og skvaldrer litt lite konstruktivt i disse fora til tider. Må jo liksom svare litt på alle disse rare spørsmålene 🙂

         • Ja, klart jeg er i stand til å forstå at jeg ikke forstår ting jeg ikke har kunnskap om. Gjør du det samme? Er du i stand til å forstå at det finnes ting som du ikke kan dokumentere?

          • Og hva er det du mener du ikke har kunnskap om?

          • Det er vel meg Hilde mener. Og, ja, det finnes flere eksempler som jeg mener at dokumenterer at du, Hilde, ikke forstår at du ikke forstår. For eksempel at du her: http://www.trinegrung.no/2011/04/11/blodanalyse/ konsekvent skriver pH feil: Ph. En som vet hva pH virkelig er gjør ikke den feilen. Her: http://www.trinegrung.no/2010/11/15/livsviktig-vann/ skriver du at man kan bruke en maskin til å regulere pH i rent vann. Det er faktisk kjemisk umulig.

           Og her: http://www.trinegrung.no/2011/03/21/en-kropp-i-balanse/ omtaler du zeolitt konsekvent som Zeolite, dvs den engelske betegnelsen, og sier at «Zeolite er et naturlig vulkansk mineral med en unik kompleks krystallstruktur». Faktum er at zeolitter forekommer i mange forskjellige geologiske miljøer, og det finnes mange forskjellige zeolittmineraler (men det er riktig at de har en rørformet struktur): http://www.mindat.org/min-4395.html

           Du bruker også Himalayasalt i oppskriftene dine – vet du at Himalayasalt er kjemisk likt et hvilket som helst annet uraffinert salt? http://skepsis.no/?p=903

           I utgangspunktet er dette selvsagt flisespikkeri. Men det indikerer at du har lest noe fra noen (i mangel av bedre ord) «alternative» om temaet og slukt det rått, uten å ha den faglige bakgrunnen for å forstå at det de «alternative» skriver faktisk er en blanding av hel-, halv- og rene usannheter. Det kreves ikke mer enn enkel videregående skole-kjemi for å forstå at «Dr» Youngs forhold til pH er temmelig tvilsomt.

          • Ooops, jeg leste Pernilles kommentar feil, derfor litt merkelig innledning på siste innlegg…

          • Hilde spurte: «Er du i stand til å forstå at det finnes ting som du ikke kan dokumentere?»

           Ja, det finnes masse som JEG ikke kan dokumentere, men som er dokumentert av andre mennesker. Men NOEN må dokumentere det skikkelig, for ellers kan vi jo ikke vite om det finnes eller ikke.

 2. Stusset også litt over påstanden om magneter og smerte i tiddskriftet.

  Et lite søk på tidsskriftet.no viser kun en artikkel om «magnetkraft», http://tidsskriftet.no/index.php?seks_id=928974 , artikkelen er fra desember 2003 og omhandler nobelprisen i medisin til de som utviklet magnetisk resonansografi/ MR tromler.

  Det nærmeste i tid er http://tidsskriftet.no/index.php?seks_id=1121539 om undersøkelsen av Quislings hjerne (16. desember 2004) som bl.a. forteller om smertefulle undersøkelser som kunne vært unngått med MRundersøkelser. Anser dog dette som godt og vel søkt grunnlag for salg av magnetarmbånd.

  halvrelatert burde jo MRtromler vært brukt kurativt og ikke diagnostisk dersom det var noe i påstanden om magneter og helse…

 3. Hefter ikke, løp og kjøp

 4. “Med det kraftige magnetfeltet som oppstår rundt dette armbåndet, vil det avise mye av den uheldige elektroniske strålingen som vi daglig utsettes for.”

  Ikke bare bygger dette opp under frykt for elektromagnetisk stråling, men dette er også nesten så feil som det kan bli. Magnetfelt KAN IKKE beskytte mot elektromagnetisk stråling, da et magnetfelt i seg selv er et elektromagnetisk felt, og elektromagnetisk stråling utenfra vil bare komme på toppen av dette, og ikke bli «avvist». Utsagnet er derfor ikke bare en faktafeil, men du kan nesten si at det er «feil faktafeil».

  • Hei! Fint at du kom, jeg trenger en oppklaring. Det står at armbåndet har en «magnetstyrke på 3800 Gauss». Jeg har null forhold til den måleenheten. Kan du oversette det til noe dagligdags? Er det mye eller lite? Er det relevant?

   • 3600 Gauss = 0.36 Tesla (for omregning: 1 Tesla = 10 000 Gauss). Til sammenligning er magnetfeltet fra en kjøleskapsmagnet 0.005 Tesla, magnetfeltet i en høyttalermagnet rundt 1-2.4 Tesla og magnetfeltet i en MRI-maskin på 1.5-3 Tesla.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Orders_of_magnitude_(magnetic_field)

    Uansett vil nok dette feltet bare være så sterkt svært nært magneten.

    • Grr, 3800 Gauss, mener jeg, og 0.38 Tesla. Korttidshukommelsen sviktet visst litt 😛

    • Med andre ord: hvis man setter seg inntil høytaleren og spiller f eks en plate med chanting av tibetanske munker, kan man få 3 til 5 ganger større effekt?

     • Dette er jo en fantastisk ide, jeg tror du kunne skapt deg en egen følgerskare av alternaivere med et slikt konsept! Og apropos tibetanske munker – les Brita Møystads herlige sammendrag av en episode av Den andre siden:
      http://telenorpopcorn.wordpress.com/2011/04/19/den-andre-siden-del-17-pling-i-bollen/

      Men til høyttalermagneter: Feltet det er snakk om er i gapet mellom polene i magneten (se illustrasjonen i denne wikipediaartikkelen: http://en.wikipedia.org/wiki/Voice_coil). Utenfor magneten er feltstyrken svært svak, men allikevel mer enn nok til at du kan fullstendig herpe bildet på en gammeldags TV eller monitor med bilderør. Jeg har ingen tall på hvor sterkt magnetfeltet utenfor gapet er, og jeg har ingen av mine gamle fysikkbøker her som jeg kan konsultere. Men generelt kan man si at siden magnetpolene er så nære hverandre, er magnetfeltet utenfor svært mye mindre enn det du finner i selve gapet. Den påståtte terapeutiske virkningen av magnetarmbånd av dette slaget, samt den postulerte virkningsmekanismen er såpass langt ut på jordet at det er vanskelig å i det hele tatt begynne å debunke det. Det blir rett og slett så feil at det ikke en gang er feil, og man blir sittende og måpe over alt tullet disse magnetarmbåndprodusentene og -pusherne klarer å lire fra seg.

 5. Det var sikkert denne artikkelen i Tidsskriftet (e. BMJ) det ble vist til http://www.tidsskriftet.no/index.php?seks_id=1131358

  • Takk! Og her er originalartikkelen. Et åpenbart aber er at blindinga langt fra var effektiv – de som brukte magnetarmbånd merket fort at det var det de hadde, siden magneten hengte seg opp i nøkler etc.
   Man kan også spørre seg om resultatet er klinisk relevant, for forskjellen i smerteopplevelse mellom gruppene var liten, skjønt den var statistisk signifikant.

 6. «India er kjent for sine helbredende mineraler og lavaer som finnes kun der»

  WTF? Det er riktig at India har en av de største Large Igneous Provinces – vitenskapelig for Stor Vulknanprovins – vi kjenner, med et enormt område dekket av lava. Men den er langt fra den eneste. Det er også store provinser i Sibir, Brasil, NV USA, Øst-Afrika og Island/Nord-Atlanteren.

  Hvilke helbredene mineraler de tenker på vet jeg ikke, men de vanligste mineralene som samles inn fra hulrom i sånne basalter er de som kalles zeolitter. Som ikke er magnetiske. De indiske er de fineste, men langt fra de eneste. Mineralene i selve basalten er ganske riktig magnetiske pga ofte høyt innhold av jern, men ikke på langt nær så mye som rene malmer, som magnetitt og hematitt. (Det skulle være sterke magneter, ikke sant?). Og de mineralene er veldig, veldig vanlige.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Deccan_Traps
  http://en.wikipedia.org/wiki/Large_igneous_province
  http://en.wikipedia.org/wiki/Zeolite

 7. Hilde: Tar man i betraktning hvor mye du slenger rundt deg av bevisbare usannheter og din uvilje (eller er det manglende evne?) til å korrigere disse og å ta til deg kunnskap fra de som faktisk kan ting svært mye bedre enn deg selv, OG at du gjør dette med høyt sigarføring og svært synlig profilering fra Trine Grung, ja så må du nesten forvente at du blir parodiert. Ondsinnete parodier er selvfølgelig ikke noe snilt, men parodier av det snille slaget ser jeg overhodet ingenting i veien med, og det er noe du bare er nødt til å tåle, som alle andre som stikker hodet fram i offentligheten.

  Når det er sagt, så oppfattet jeg ikke Pernilles referanse til «Helhets Hulda» som en parodi på deg, men som en generell parodi på en «alternativer». Det var ikke før du stakk hodet fram og følte deg djupt såra og vonbroten over «Helhets Hulda» at jeg så parallellen. Mulig det bare er jeg som er treg i oppfattelsen, men det er også fullt mulig at det er du, Hilde, som er mer enn en liten smule overfølsom.

  • Helt enig med deg 0 Rhesus?

   De godsinnede parodiene er jo bare morsomme, og det å bli parodiert er jo en ære da, sies det. Så, jeg skal ta det for den æren det er. Takk 😉

 8. For å være ærlig, kan ikke dere som ikke vil være enige om at dere er uenige, kan ikke dere stikke rundt hjørnet og gjøre opp der?

  • Har du et behov for at alle er enige? Blir ikke mye debatt av det 😀
   Jo, jeg tror at vi er enige om at vi er uenige. Det er det at vi er uenige som det blir post innlegg av.

 9. @Hilde
  Uenighet er en nødvendighet, men ikke splisefikkeri, forbisnakk, og repetisjon av gamle argumenter

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: