Britiske universiteter dropper alternativ medisin

Panacea

Flere britiske universiteter har nå bestemt seg for å slutte med store deler av undervisningen i CAM (komplementær og alternativ medisin). Dette skyldes dels mindre søkning, dels kampanjer fra britiske vitenskapsfolk, og økende kostnader. Homeopatistudier finnes ikke lenger, og refleksologi, akupunktur, ayur veda og flere er kraftig refdusert. Universitetet i Westminster, som var det universitetet med flest CAM-emner, tilbyr nå bare noen får kurs i akupunktur og urtemedisin. Les mer i The Telegraph.

3 kommentarer to “Britiske universiteter dropper alternativ medisin”

 1. Selv om dette er gledelige nyheter, så dropper disse undervisningsinstitusjonene CAM-undervisningen av helt feil grunn; de oppgir mindre søkning til studiene og press/kampanjer fra leger og forskere. Det ideelle hadde vært om de kuttet ut CAM-undervisningen fordi de hadde integritet nok til å innse og innrømme at CAM er rent tullball, men det ser dessverre ut som om pengene og markedskreftene trumfer vitenskapelig metode og akademisk integritet:

  «Although [University of Westminster] says it remains “fully committed to excellence in complementary medicine” The Daily Telegraph understands that the remaining courses are under review and may soon be cut. This follows a spate of closures in the past two years after mounting pressure from scientists and doctors, who are furious that taxpayers’ money is being spent on teaching students about crystal-therapies and “energy fields”.»

  • Joda. Men det er vel bedre enn om de droppet vitenskapelige emner til fordel for CAM?? 😉

   PN

   • Klart det. Men kanskje vitenskapelige emner har blitt forfordelt og CAM fått uforholdsmessig mye midler siden disse har vært/er motefag? Jeg vil dessverre ikke bli overrasket om slikt har skjedd. Men dette blir bare ren spekulering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: