Hver mann sin diagnose?

Helsespalta mi i Stavanger Aftenblad 3. februar handlet om diagnoser, og den trangen vi ofte har til å klistre sykdomsmerkelapper på andre.

One Comment to “Hver mann sin diagnose?”

  1. «Da jeg hadde tenkt så langt, ble jeg plutselig ganske flau. For, ville jeg ha gjort meg disse tankene om Saga Norén hvis hun var mann?»

    Jeg har sett debatten gå om Saga og jeg har også tenkt at det knapt hadde vært noen debatt om hun var en mannlig karakter. Bare se på den nye Sherlock-serien på samme kanal. Saga er en klassisk mannlig helt iscenesatt i en moderne kvinne. Jeg synes det er et genialt trekk fra manusforfatteren. Rohde på sin side er en hverdagssliter. På mange måter en anti-helt. Han fikser ikke familielivet, men det er greit liksom fordi han er mann – samtidig har han store problemer med Sagas likeframme væremåte. Og der Saga stadig vekk viser god selvinnsikt angående sine egne særtrekk så ender Rohde opp med å sette seg i en offerrolle for å forklare seg sjøl, blant annet i den særdeles pinlige scenen der han forklarer sidespranget for sin kone. Ohlala. Men, ja, han er jo «bare» en mann så det blir ikke diskutert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: