Om blåbær og multi level marketing

På bloggen 10min.no finner man en meget solid og grundig artikkel om selskapet Kyäni, som foruten å selge blåbærekstrakter og omega3 som vidundermedisin har en meget tvilsom, for ikke å si ulovlig, forretningsmodell. For den som alltid har lurt på hva MLM (eller  pyramidemodellen) er men aldri har tort å spørre er dette en meget god inngangsport!

2 kommentarer to “Om blåbær og multi level marketing”

 1. «Nutritionists recommend 8-12 servings of fruits and vegetables a day for optimal health. »

  Wow. Jeg som trodde det allerede var ganske tynt belegg for at «5 om dagen» skulle være signifikant sunnere enn for eksempel «4 om dagen», men her tar de den helt ut og anbefaler 8-12 pr. dag. På den ene side er det nok mye enklere å greie det dersom du godtar en 30ml bærpure som en porsjon i stedet for et eple eller en gulerot. På den andre side ville det koste omtrent 150.000,- i året å kjøpe de blåbærene for min familie.

  Tror jeg satser på frukt og grønt av gamletypen jeg. Et halvkilo frukt og grønt pr. person og dag koster meg noe slikt som 20.000,- i året, og det synes jeg er mye mer akseptabelt. Ikke tror jeg det er noe mindre sunt heller.

  Nei, skal det være så skal det være, man får spise 378 bittesmå (25ml!) porsjoner med blåbærpure pr. dag, så får man nok «optimal health» skal du se.

  • «Nutritionists» kan være så mangt – alt fra folk med skikeklig utdannelse til egenutdannede folk med mange egne teorier. Hvis Kyänifolka siterer en nutritionist kan jeg tenke meg vedkommende er av sistnevnte kaliber.

   Men hvis du skal spise blåbær må du ikke tro at de greiene du plukker i norske skoger er noe tess. De må komme fra Sibir eller Alaska, for det er bare der de har de riktige antioksidantene! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: