Medisinspalte om hud

Medisinspalta mi i Stavanger Aftenblads helgemagasin Pluss den 18. mai handlet om hud, ganske enkelt. Dette er en oppfølger til artikkelen tre uker før, som handlet om tvilsomme antikrynkekremer.

7 kommentarer to “Medisinspalte om hud”

 1. Hej!! Jag læste ditt tidigare inlægg om blodanalyse /PH analyse och blev vældigt skeptisk…. Jag har bokat time i augusti till http://www.lifeforce.no och skall ta blodanalyse. Bara lurte om du har erfarenhet /hørt noe om denna klinikken? Jag æter mycket rå veg.mat och mye «supermat» som bla. greens och andra pulver, och vill gærna måla om detta ær effektivt. Skall man spørre personen om dens utdanning eller ær det fræckt ? Jættetacksam før svar… 🙂

  • Hei Minna!
   Jeg kjenner ikke spesielt til denne klinikken, men en hver som driver med «blodanalyse» er per definisjon useriøse, etter mitt skjønn. Når jeg ser hva de skriver på denne sida http://new.lifeforce.no/index.php/en/live-blood-test-in-dark-field er det lett å se at de er like kunnskapsløse som alle de andre som driver med dette. At man liksom skal kunne se hele den lista av avvik – tungmetaller, oskygennivå, risiko for diabetes og hjertesykdom og beinskjørhet osv osv osv – ved å se på blodet. Jeg har nesten ikke ord for hvor tullete det er.
   Og når de tar 1500 kroner for det er de ikke bare useriøse, men også svindlere. Jeg skjønner bare ikke at du er villig til å betale det. Du kjenner på din egen kropp om det du spiser gjør deg godt, stol på det du kjenner!

   Du kan selvfølgelig spørre hvilken utdannelse vedkommende har. Du er kunde, de tilbyr en meget kostbar tjeneste. Det skulle bare mangle om du ikke ville forhøre deg om det er fagfolk som foretar testen.

   Du kan forberede deg med å se på dette: http://new.lifeforce.no/index.php/en/about-us. En doktorgrad i landbruksvitenskap, som «Lada» har, er sikkert fint, men neppe så veldig relevant. Mens «Vojta» er kokk og massør.
   Merkelig at det ikke står noe om hvor de har lært seg «blodanalyse»?

   Beste hilsen og lykke til

   Pernille Nylehn

   • Hej & tack så mkt før svar… Oj nu kænner jag mig verkligen LURT.. Køpte faktiskt två st såna h Jag trodde verkligen det gick an att «se» om du har tungmetaller, ph nivå och ev andra infektioner/sjukdomar.. Jag ær vældigt upptagen av å spise sunt och undvika kjemikalier, och dærfør jag ville gøra detta blodtestet før å få «kvitto» på om jag har det bra, eller om det ær något jag bør endre på. Sjælvklart skall man lyssna på sin egen kropp men jag trodde verkligen man kunde mæta sånt i blodet. Har blandannat pratat med http://www.super-nature.no och de rekommenderar en sån hær blodanalyse. Nu ær jag bara førvirrad…

    • Man kan måle både tungmetaller og pH og mye rart, men ikke på den måten … da må man ta en blodprøve på glass og sende inn til et laboratorium. Det man kan se i et mikroskop er antall og størrelsen på cellene (hvite, røde og blodplater) og noen parasitter, f eks malaria. Ut fra utseendet på cellene kan man vurdere om vedkommende har for lite blod, eller en blodsykdom. Men da må det gjøres med riktig teknikk, og det må være en godt trent person med mye medisinsk kunnskap. Man behandler også prøven helt annerledes enn de gjør, og i de fleste tilfellen farger man prøven så man bedre får sett detaljene. Mikroskopet de bruker er heller ikke spesielt egnet til å se på blod, men det ser jo veldig stilig ut …
     Jeg har selv fått tatt «blodanalyse» i forbindelse med et TV-innslag (jeg fikk det gratis), og var mildest talt sjokkert over måten de gjorde det på, og hvor lite kunnskap hun som gjorde analysen hadde.

     Men altså, det er veldig mye man ikke kan se i et mikroskop. Mesteparten av det de ramser opp er ikke mulig å se i det hele tatt. Hvordan skulle man f eks kunne «se» tungmetaller? Hvis de skulle finnes i blodet er det jo i oppløst form, altså som ioner, og ioner er atomer. størrøelsen på et atom er ca 1 trilliontedels meter. Det er umulig å se, uansett hvor godt mikroskop man har.

     De skriver også at de kan «se» frie radikaler (free radicals). Det er også ioner eller molekyler. Hvordan skal de kunne se dem??? Man kan ikke engang se ioner med et elektronmikroskop!
     Og hvordan skal de kunne se osteoporose (beinskjørhet)? Det er en sykdom i skjelettet, den kan man bare se hvis man tar røntgenbilde av skjelettet. Det er mulig de mener de kan «se» hvor mye kalk man har i blodet (bortsett fra at de ikke kan se det, siden kalk også finnes i oppløst form, altså som ioner, altså umulig å se), og dermed kan utlede om man har nok kalk i skjelettet, men det er også bare tull. Hvis man virkelig kunne finne ut dette med en enkel blodprøve, hvorfor skulle vi da ta røntgenbilder av folk og utsette dem for stråling?

     Man kan se bakterier og sopp og i blodet, men hvis man virkelig har bakterier og sopp i blodet har man blodforgiftning, eller sepsis, og da er man dødssyk. Og jeg tviler faktisk på at disse folka ville kjent igjen bakterier hvis de så dem. Da må man for øvrig også ha spesialfarging.

     Alt i alt: En trent person kan se mye ved å mikroskopere blod, men både teknikken og teorien disse folka bruker er helt uegnet til å se stort annet enn at man har blod. De har som oftest lite/ingen medisinsk kunnskap, og kan dermed ikke vurdere det de ser på en fornuftig måte. Man risikerer å få vite at man har både det ene og andre avviket, mens man i virkeligheten er helt frisk. Jeg fikk f eks vite at jeg hadde sopp i blodet, og altfor lav pH.
     Enda verre: Hvis man virkelig har en sykdom er det stor fare for at de ikke forstår at man er syk. I verst tenkelige fall kunne en person med uerkjent leukemi få vite at han hadde for lav pH og skulle spise greens og ta pH-dråper.

     Ja, du har blitt lurt. Hvis du allerede har betalt men ikke tatt testen ennå, synes jeg du skal forlange pengene tilbake.

     Beste hilsen
     Pernille Nylehn

 2. Blev något fel dær..tænkte skriva att jag køpte 2 såna hær «behandlingar», till mig & min sambo i god tro..

 3. TACK før att du tog dig tid å svara mig. Verkligen supersnællt av dig. Jag har bett om å få pengarna tillbaka. Men det ær ju verkligen inte lætt att veta såna hær saker som du skriver, nær man har 0 peiling på dessa saker. Jag var lite dum och osmart att jag kollade upp detta & børjade stælla mig sjælv spørsmål och vara kritisk EFTER att jag køpte «behandlingen» eller vad man nu skall kalla det. (Ikke så smart, men jag tænkte att jag investerade i min & min killes hælsa)

  Nær jag tænker efter så såg jag en svensk/norsk dokumentær som hette «cocktail effekten» eller noe sånt… Dær tog de blodprøver på metaller, kjemikalier etc etc som de sente in till labb & analyserade de efter nån uke. DET kænns lite mer seriøst æn det dessa bedrifter håller på, som du førklarar det.

  Tusen tack igen før hjælpen. Din blogg ær vældigt intressant & hær har du fått en ny fast læsare 🙂 Kram & go från mig!

  • Hei igjen,

   jeg kan ikke si annet enn at jeg er glad for at du ikke kaster bort pengene dine på blodanalyse. Det andre kjenner jeg ikke til, men du kunne jo først sjekke hva du kan få tatt hos legen din. Tungmetaller etc kan undersøkes ved en vanlig blodprøve, og det vil ikke koste mer enn en vanlig egenandel på 150-200 kroner. Og du vil få veiledning og hjelp til å forstå prøvene i samme slengen. NB det er ikke alltid slik at man bare kan forlange å få ta alt mellom himmel og jord hos legen, det må være en fornuftig grunn til å ta prøvene. Og hvis du lever sunt og er bevisst på hva du spiser er det jo ingen grunn til å tro at du skulle ha noe skummelt i deg. Men det kan du diskutere med legen. Dere finner sikkert utav det.

   Lykke til!
   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: