Om pinlige lekkasjer

I to medisinspalter har jeg skrevet om vanlige plager som mange kvir seg for å nevne: urinlekkasje. Og det er ikke bare  en ting. Den første handler om stressinkontinens, den andre om urgeinkontinens. Neste gang blir det prostata!!

12 kommentarer to “Om pinlige lekkasjer”

 1. Typisk leger å ignorere livsstil og diett…

  Hva med å rydde opp i dietten og prøve et bra magnesiumtilskudd?

  http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=198268#REF-JSR30010-68

  http://www.sid.ir/en/ViewPaper.asp?ID=107461&varStr=1;ALMAS%20GANJ%20FARNAZ,SANEEIFARD%20F.,SHOKOUHI%20HAMID;JOURNAL%20OF%20IRAN%20UNIVERSITY%20OF%20MEDICAL%20SCIENCES;SUMMER%202003;10;34;177;182

  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1046/j.1464-410X.2003.04271.x/full

  http://www.springerlink.com/content/fp7bkbwgyerhe49h/

  • Hei,
   Hadde jeg hadd mer enn 3300 tegn pr artikkel kunne jeg skrevet mer om det meste.

   I stedet for å legge inn en haug med lenker kunne du kanskje si noe om hva de inneholder og på hvilken måte du mener man skal rydde opp i dietten? Det er ikke sikkert alle som leser denne bloggen synes det er lett å lese medisinske artikler.

   Mvh Pernille Nylehn

  • Hei igjen, roaldsen.

   Jeg hadde spørsmål til deg på den forrige kommentaren du hadde her inne. Det handler om hjertefeil, dødelighet, toppidrettsutøvere og hva du egentlig mener. Kan du tenke deg å svare på det jeg spør om der eller har du tenkt å ignorere meg?

   • Og en ting til. Er det legen som ignorerer livsstil og diett? De fleste legne jeg kjenner lever ganske sunt. Jeg har selvsagt ingen kilde på dette. Er det pasientene sin livsstil og diett du mener legene ignorerer? Er det ikke en slik involvering Pernille mener kan være på sin plass i tilfellet «Jonas» som hun skriver om i «Forskjell på folk»?

    Kan tenkes jeg er tungnem men jeg får ikke riktig tak i poenget ditt. Så jeg oppfordrer deg en gang til: Opplys meg!

    • Jeg tror Roaldsen bare er interessert i å stikke innom og slenge litt med leppa. Dialog er kjedelig. Monolog og sure oppgulp er gøy.

     Beste hilsen
     Pernille Nylehn

 2. Vel, Pernille kan vel fortelle oss hvor mange timer hun hadde om ernæring på legestudiet og hvorfor vi skal ta legens ord for hva som er sunt og ikke. Jeg ville personlig heller gått til en dyrlege.

  Noen gode eksempler:

  1) Leger anbefaler plantemargarin istedet for meierismør. Hva om det hadde stått «100% frie radikaler og transfett» på margarinpakken. Ville noen fortsatt kjøpt, og ville leger fortsatt anbefalt det over smør? For det er jo det det er.

  2) Leger anbefaler også å kutte ned på saltinntaket i dietten pga blodtrykket. Hvor har en slik idé oppstått? Fra et forsøk på mus der musene ble overfôret med salt. Og hvilke andre konsekvenser får en diett med lite salt? Man må ha salt for å produsere magesyre. Uten magesyre blir ikke maten fordøyd skikkelig, og dette fører igjen til utvikling av allergier og intoleranser.

  3) Egg er rikt på kolesterol og høyt kolesterol er farlig, ergo egg er farlig. Vel mesteparten av insulasjonsmaterialet i hjernen består av kolesterol. Kroppen kan bare produsere 10 % av kolesterolet som trengs, ergo burde kolesterol vært sett på som et essensielt næringsstoff. Om en er på en kolesterolfattig diett så vil etter hvert insulasjonen til hjernen forsvinne og da vil nervene i hjernen krølle seg sammen, noe man ser hos personer med alzheimers. Testosteron er også 90 % kolesterol i vekt, så om kona har mannen på en diett lav på kolesterol så kan hun skylde på seg selv for at det ikke er noen hjemme hverken der oppe eller der nede hos mannen.

  4) Overvekt er forårsaket av at folk spiser for mye. Dette stemmer jo da man legger på seg om man går med kalorioverskudd. Man må da spøre seg hvorfor folk spiser mer enn de trenger. Leger og ernæringsfysiologer og treningsguruer vil ha deg til å tro at det skyldes at du ikke har viljestyrke. Du klarer ikke å la vær å gi inn for lystene, dermed er du svak. Man ser samme oppførsel hos dyr. Der kalles det PICA. Hos hester «cribbing», når hesten spiser opp hele låven, gumler på gjerder, osv. Hos mennesker kalles det for «the munchies». Mens en bonde vet at slik oppførsel hos dyrene betyr at de lider av mineralmangel, er vi mennesker overbevist om at vi trenger en sjokolade, chips, cola, pizza eller noe slikt. Bonden setter derimot ut en saltstein med spormineraler til kyrne når de skal ut på beite.

  Ergo, overvekt er et resultat av for LITE næring, da spesielt i form av mineraler!

  5) En annen ting leger og ernæringsfysiologer vil ha deg til å tro er at du får i deg alle næringsstoffer gjennom et «balansert kosthold». Vitaminer kan planter produsere selv, men ikke mineraler. Mineraler får de fra jordsmonnet de vokser i. Mineraler er ikke jevnt fordelt over hele kloden, de opptrer i årer slik som gull. Ergo, en brokkoli fra ene siden av jordet kan ha helt forskjellige mineraler enn en brokkoli fra motsatt side. Planter trenger bare 3 mineraler, så det eneste du kan være sikker på når du spiser grønnsaker er at du får i deg 3 mineraler. Desverre er det slik at kroppen trenger 60.

  Det er derfor alle domestiserte husdyr som sau, gris, ku, høns, mus, hund, katt osv får pellets. Den inneholder alt av næring dyret trenger for å vokse og holde seg frisk. En bonde kan jo langt fra vær sikker på at beiteområdene inneholder alt som er nødvendig av næringsstoff for at dyrene skal holde seg friske.

  Jeg vil dermed si at det skal utrolig mye til for å få i seg alt man trenger gjennom et balansert kosthold. For å være sikker bør man supplere med høykvalitets kosttilskudd slik som våre dyr.

  Når det kommer til leger og diett så er det helt sikkert at leger ignorerer dette når en pasient kommer med et problem. Jeg har aldri fått spørsmål av noen lege om livsstil eller diett. Men hvorfor skulle de det? Det er jo ikke det de er trent til!

  Jeg har en kompis som sliter med eksem. Han fikk til slutt nok og gikk til lege. Legen spurte han ikke om hvordan hans diett var. Han ga i stedet kompisen min antibiotika mot eksemen, men dette kunne han ikke ta i lenger periode enn 2 mnd, antakelig pga resistensutvikling og bivirkninger. En av bivirkningene av den typen antibiotika kompisen min fikk var eksem, noe som jo er litt tragisk. Jeg vet at kompisen min også ofte har dårlig mage (noe legen burde spurt om da hud- og mageproblemer ofte henger sammen), så «the usual suspect» i dette tilfelle er gluten. Dette er et protein mange har problemer med å bryte ned til aminosyrer. Disse ufordøyde proteinene blir ikke gjenkjent i kroppen, noe som fører til en immunrespons. I tillegg sliter disse proteinene ut villiene som skal ta opp næring i tarmen (det er ikke hva du spiser, det er hva kroppen tar opp som er viktig).

  Det beste du kan gjøre for helsen er å eliminere mat som fører til sykdom. Eliminer margarin, oljer (til og med ekstra ekstra virgin olivenolje, de oksiderer, eller harskner raskt), prosesserte kjøttprodukt med nitritt, karboniserte drikker (utligner magesyre og reduserer opptak av mineraler), kutt ned på sukker.

  Spis mye grønnsaker, egg, kylling (med skinn), storfé, sau, fisk, osv., bær, frukt. Viktig! Ikke stek maten, stekt mat øker sjansen for kreft med 400 %! Spis biffen lite stekt (det er mer bakterier i salat enn i biff).

  Ved mage- og hudproblemer bør du eliminere alt som inneholder gluten fra kost og hjem. Prøv dette i alle fall i 2 uker for å sjekke om det fører til bedring.

  Ved inntak av et kostilskudd som inneholder alt av essensielle mineraler, vitaminer og aminosyrer, og i tillegg supplerer med essensielle fettsyrer, vil du ikke trenge viljestyrke for å holde deg unna mat som fører til sykdom, samtidig som du sikrer at du til enhver tid får i eg alt du trenger av næring slik at kroppen kan fungere optimalt.

  • Hvilke 60 mineraler er det kroppen trenger, Roald?

  • Hei, roaldsen. Huff så lett det er for meg å ikke forstå hva du mener her – jeg som oppfatter deg som et levende oppslagsverk sånn til vanlig.

   Jeg oppfatter det slik at du først sier at leger ikke har kunnskap om ernæring for deretter å si at du synes disse legene skulle ha veiledet kameraten din i hva han burde spise. Jeg greier ikke å lese dette annerledes enn at du vil at en lege – som ikke kan nok om ernæring- LIKEVEL burde veilede kameraten din i hva han skal spise. Selv om legen ikke har kunnskap om dette. Hva er det jeg misforstår?

   Enn om du kunne ha vært diplomat i Midt-Østen. Da kunne du ha forklart de kronidiotene som ikke greier å bli enige at hvis de slutter å angripe hverandre så blir det faktisk slutt på krig og uenighet! På samme måte som at hvis folk spiser det som skal til for at de skal holde seg friske så blir de ikke syke? For det er jo så såre enkelt, i følge deg, roaldsen. Er det ikke?

 3. Magnesium, Chloride, Potassium, Sulfate, Sodium, Boron, Bromide, Calcium, Carbonate, Silicon, Nitrogen, Selenium, Phosphorus, Iodine, Chromium, Iron, Manganese, Titanium, Rubidium, Cobalt, Copper, Antimony, Molybdenum, Strontium, Zinc, Nickel, Tungsten, Germanium, Scandium, Tin, Lanthanum, Yttrium, Silver, Gallium, Zirconium, Vanadium, Beryllium, Tellurium, Bismuth, Hafnium, Terbium, Europium, Gadolinium, Samarium, Cerium, Cesium, Dysprosium, Holmium, Lutetium, Erbium, Ytterbium, Neodymium, Praseodymium, Niobium, Tantalum, Thorium, Thallium, Rhenium, Arsenic, Lead, Aluminum, Nickel, Mercury, Gold.

 4. Da har jeg en biokjemisk overraskelse til deg!

  Det er mange stoffer kroppen er avhengig av som folk flest tenker på som giftige. Eksempelvis er vitamin B12 en form for cyanid! I følge The FASEB journal trenger et snittmenneske 12 mg/d av arsenikk.

  Noen mennesker ville også latt være å spist youghurt om de ble fortalt at det var levende bakterier i den, siden bakterier hos mange er sett på som noe negativt, men vi vet bedre, hva?

  Du må også skille mellom organiske og uorganiske mineraler. Du kan få i deg alt nevnt over i spormengder fra frukt og grønnsaker i organisk form.

  • Kan du gi meg en kilde for påstanden om at vi trenger f eks cesium, thallium, bly, kvikksølv og antimon?
   Og vet du at noen av de mineralene du ramser opp er ekstremt sjeldne?
   Er du sikker på at du mener om 12 mg arsenikk, og ikke 12 mcg? Hvis sistnevnte, er det riktig at et vanlig menneske får i seg et sted mellom 10 og 50 mcg. 12 mg per dag høres mildt sagt usunt ut.
   Denne artikkelen sier at man kan tåle 120 mcg per dag. 12 mg er 100 ganger mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: