Ung frisk mann døde etter å ha fulgt Youngs diett. NB korreksjon!

Fra The Irish Examiner: Luke McGuire, en ung, frisk og veltrent mann,  trodde fullt og fast på «dr» Robert Youngs diett,  tok pH-salter og drakk enorme mengder vann. Ble funnet død i hagen, diagnose hjerneødem pga. elektrolyttforstyrrelse.
Young mener selvfølgelig at dette ikke har noe med ham å gjøre, for McGuire fulgte ikke dietten til punkt og prikke. Det samme sa han om Kim Tinkham, som døde av brystkreft med massiv spredning. Hun hadde fulgt hans råd om å avstå fra operasjon og heller følge «hans alkaliserende diett».
Stort sett tror jeg at alternativbehandlere er velmenende, og tror på det de driver med. Det tror jeg ikke om Robert O. Young. Han er en kynisk djevel, han vet nøyaktig hva han driver med og at det er humbug fra ende til annen. Han går over lik. Han burde sperres inne og aldri slippe ut.

Han har fremdeles mange tilhengere i Norge, og han kommer snart hit på en ny signingsferd, hvor han vil rekruttere «mikroskopister» som vil forhandle bleikemidlet hans og de overprisede saltene og urtene. Til dem som måtte forville seg inn på et av foredragene hans: Han juger. Han eier ikke skam. Han eier ikke moral. Han dreper folk. Styr unna.

En del av koryfeene hans tror nok også på hva de driver med, han er meget forførende, men  noen av dem vet bedre.

NB! I den første versjonen av denne artikkelen nevnte jeg Reidun Bøhn som en av tilhengerne hans. Jeg har nå fått vite at hun ikke har noe med ham å gjøre lenger. Det var gledelig å høre.

11 Responses to “Ung frisk mann døde etter å ha fulgt Youngs diett. NB korreksjon!”

 1. Hva ble konklusjonen til de riske rettsmedisinerne?

  • «Pathologist Dr Ciarán Ó Riain said in court there had been swelling in Luke’s brain, something he attributed to hyponatraemia — an electrolyte disturbance caused by lower than normal sodium levels in the blood. Dr O’Riain said this may be related to water intoxication, but also said it was possible that the salt supplements had been a contributing factor. The coroner, Dr Brian Farrell, said Luke may have been suffering from a chronic low sodium situation that «tipped over» on the day of his death.»
   Young anbefaler å drikke mye «ionisert» vann, og fire liter vann med SuperGreens hver dag. Han anbefaler altså så store mengder vann at man risikerer vannforgiftning.

 2. Ser du allerde har kommentert denne bloggposten: http://www.forskning.no/blog/biofilm/318311

  pH har betydning, men alt med måte kjære vene 😉

 3. Veldig godt skrevet, Pernille !

 4. Igjen må jeg jo si at det er aldeles utrolig at disse kvakksalverne får lov til å holde på med dette tøvet. Young slekter jo utvilsomt på Ville Vestens kvakksalvere som reiste fra by til by med «mirakelvann». Men vi lever i 2012! Jeg kan ikke fatte og begripe at det ikke er lover mot dette? Eller er det det, og ingen tør bruke dem på grunn av at myndighetene vil dekke seg under en eller annen ytringsfrihetsparagraf eller lignende? … Jeg håper noen stiller opp på Youngs foredrag og stiller noen kritiske spørsmål…

  • Det er lover mot å framstille alternativ behandling og/eller kosttilskudd kan kurere sykdom, og det er lover mot å selge bleikemiddel som kosttilskudd, men det er ingen som håndhever dem. Derimot finnes det ingen lov mot generell dumhet eller desinformasjon.

 5. Hvilken myndighet er det som er ansvarlig for tilsyn med kosttilskudd? Mattilsynet? Forbrukerombudet? Det må vel være mulig å få en stopp på dette.
  Hvordan var det med Ryke Geerd Hamer, en tysk lege som ble fratatt legitimasjonen? Hadde ikke han også tilhengere i Norge? Han fins i Wikipedia, men jeg har ikke lest om ham der. Hva slags doktor er Robert Young? Jeg vet at jeg kan finne ut en del om dette selv, men tenker meg at du Pernille allerede vet svarene på mine spørsmål.

  • Hei,
   Young er ikke lege på noen måte. Han har angivelig fire doktorgrader, men de er av postordretypen fra et ikke-akkreditert college som nå er nedlagt. Mer her. Etter mitt skjønn er han først og fremst en kremmer, som selger en selvkomponert teori som han kaller New Biology(tm) (tm er ikek mitt påfunn, han har patent på teorien!) og en mengde kosttilskudd og remedier og dingser. Nettsidene hans (NB sterke scener) renner over av reklame.
   På den nye turneen skal han til Tønsberg, Bergen, Stavanger og Sundvolden.

   Han er anklaget for kvakksalveri flere ganger, den ene gangen inngikk han forlik, den andre gangen ble tiltalen frafalt. Nå praktiserer han i California, hvor lovene er mer tolerante.
   Han har en stor tilhengerskare i Norge, og kommer hit på jevnlige signingsferder hvor han rekrutterer flere mikroskopister og nettverksselgere. Han kommer snart på ny turné. Her er en reportasje fra Stavanger Aftenblad da han var på siste visitt, i 2010.

   Hvem som har ansvaret for tilsyn med kosttilskudd? Alle og ingen. Litt Mattilsynet, litt Legemiddelverket, litt Forbrukerrådet, i praksis ingen. Men hvis du klager til f eks Forbrukerrådet, får du til svar at de har for liten kapasitet til å behandle klagen, men at de planlegger en kontrollrunde «snart». Det har de sagt i årevis.

   I realiteten kan disse folka gjøre akkurat hva de vil. Spesielt hvis de seleegr via nettet.

 6. Jeg skulle til å stryke avsnittet om Hamer etter å ha lest i Wikipedia, men postet i stedet. I følge norsk Wikipedia bor han i Norge (Sandefjord).

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: