Mikroskopister og selgere av produkter fra Young eller Innerlight, oppdatering!

Samtidig med at jeg skrev denne bloggposten 29 oktober, sendte jeg mail til dem som sto på Youngs oversikt over sertifiserte mikroskopister. Jeg har fått tilbakemelding fra en god del, og så langt er det ingen som vil vedkjenne seg at de har noe med Young å gjøre. Noen driver fremdeles med mikroskopi, men de fleste gjør ikke, og noen av dem har aldri drevet med det. Ingen av dem som har tatt kontakt så langt forhandler Innerlightprodukter. Det synes å ha vært hektisk aktivitet i kulissene disse dagene, for lista over «sertifiserte mikroskopister» har krympet fra 18 til 7 på 3-4 dager. Jeg vet at flere jobber med å bli strøket.

Når det gjelder Innerlight, forteller flere at de aldri har vært forhandlere av produktene, men har bestilt varer derfra en gang eller to. Det virker altså som Innerlight definerer alle kunder som distributører. Flere av de som har tatt kontakt er ganske fortvilet over at de er oppført som distributører, da de absolutt ikke står inne for produktene. Såvidt jeg har forstått er det vanskelig å bli strøket fra Innerlightnettverket. Dette viser altså enda en tvilsom side ved Innerlight. Ikke bare er det et MLM-nettverk, men de bruker i tillegg intetanende kunder til å få nettverket sitt til å virke stører enn det er. Det bringer tankene tilbake til Det Bestes metoder i gamle dager – svarte du på et brev fra dem, var du plutselig definert som abbonnent, og det var en hel jobb å bli kvitt dem. Forbrukerrådet slo hardt ned på dette, og jeg tror ikke de vil se med blide øyne på Innerlight og Youngs metoder heller.

Jeg har bestemt meg for ikke å offentliggjøre navn på mikroskopister eller forhandlere inntil videre, før jeg får helt klarhet i hvem som faktisk driver med dette. En del av dem som har kontaktet meg er sinte fordi jeg henger dem ut.  Det gjør jeg absolutt ikke, jeg har ikke offentliggjort noen navn, jeg forteller dem at de er oppført på Youngs og Innerlights lister. Jeg vil heller si at jeg og bloggeren 4Brooker gjør dem en tjeneste ved å gjøre dem oppmerksom på det.

Her er den opprinnelige bloggposten min:  

I kjølvannet av «Dr.» Robert Youngs ikke helt vellykkede Norgesturné, og hans ikke veldig galante oppførsel i ettertid, har jeg fått en oversikt over folk som driver med «mikroskopi» eller «levende blodanalyse» etter opplæring fra guruen selv. Oversikten finnes her. Det finnes nok en del flere, men jeg vet noen av dem har røket uklar med ham og dermed er strøket fra lista. De driver likevel etter hans teori, og selger produkter fra Innerlight, firmaet som Young i sin tid grunnla, og som selger produkter utviklet av ham, bl.a. Prime ph», dråper som inneholder blekemiddelet natriumkloritt. Listen over Innerlightdistributører ligger her. Den inneholder dessverre ikke så få med helsefaglig utdannelse.

Det kan være noen av dem som står på listene ikke lenger driver med dette tullet. I så fall oppfordrer jeg dem til å stå fram og fortelle det, og fortelle hvorfor. Det vil for det første redde noe av deres egen ære, og for det andre advare folk som vurderer å gå til blodanalyse, eller har vært til det og blitt lurt til å kjøpe svært dyre produkter som oftest er virkningsløse og i noen tilfeller skadelige. Etter hvert kommer jeg til å skrive navnene her på bloggen, for dem som ikke har ork til å klikke på linkene. En annen grunn til at jeg vil vente litt er at de skal få sjans til å melde fra hvis de står på listene ved en feiltagelse. Alle mikroskopistene som står på Youngs liste får en mail fra meg.

One Trackback to “Mikroskopister og selgere av produkter fra Young eller Innerlight, oppdatering!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: