Asea mirakelvann: ADVARSEL!

Jeg skrev tidligere i dag om det nye mirakelvannet ASEA. Jeg hadde imidlertid ikke gjort leksene mine ordentlig, og trodde dette bare var saltvann … siden det er det som står på innholdsfortegnelsen. Nå viser det seg at Asea kan være atskillig mindre uskyldig enn som så. Asea selv oppgir at produktet er beskyttet av denne patenten som eies av Robert E. Morrow. Den er på en type hydrolysert saltvann, hvor man har framstilt ozon, saltsyre og hypokloritt i små mengder. Formålet med stoffet var at det skulle være bakteriedrepende, og opphavsmannen håpet at det også kunne brukes til intravenøs behandling av bl.a. HIV og MS, da gitt sammen med  nøytraliserende stoffer. Handelsnavnet er visstnok MDI-P.  Firmaet som lager det, Medical discoveries Inc, beskrives som «under utvikling».

Oppdatering 17.desember: ASEA er nå testet. Det viser seg å inneholde klor av samme type som brukes i bassengvann, bare atskillig mer. I ASEA er det 10 mg/L (Mattilsynet har funnet mer, 15 mg/L). I bassengvann er det 1-3 mg per liter. I drikkevann 0,1-0,4 mg. Se mer i denne artikkelen

Jeg skal ikke si for sikkert om ASEA og MDI-P er det samme, men siden ASEA påberoper seg å være beskyttet av samme patent, ser det meget suspekt ut. Mistanken styrkes av at man kan få kvalme og oppkast av det i begynnelsen, noe produsenten kaller «normal reaksjon på avgiftning». Det er også svært mistenkelig at produsenten ikke oppgir annet enn at det inneholder NaCl, hvis sannheten er at det inneholder andre klorforbindelser.

Jeg har funnet én vitenskapelig artikkel om MDI-P, der ble det testet på mus, og beskrives den som en god bakteriedreper som kan være nyttig til overflatedesinfeksjon.

Advarselen kommer her: ASEA er ikke et ekstra sunt vann med litt spesielt salt i. Det er en potensielt giftig væske. Både innholdet og virkemåten gir meg assosiasjoner til Innerlights Prime pH og Jim Humbles MMS. Jeg skal kontakte helsemyndighetene i morgen og høre hva de sier til dette. Inntil vi får klarhet i hva dette egentlig inneholder, er mitt klare råd: Ikke bruk ASEA.

349 kommentarer to “Asea mirakelvann: ADVARSEL!”

 1. Ro ro ro….

 2. «1. NAFKAM har hatt Asea under lupen og sendt bekymringmelding om det til helsemyndighetene. Og de reagerer på markedsføringen fra firmaet, ikke bare enkeltdistributører. »
  Jeg har lest rapporten, å dette er ikke hva NAFKAM sier.
  De er enige med Dr Niman at dette inneholder Redoxsignalmolekyler.
  Jeg lurer fortsatt på hva du vil, da du feil siterer og vrir på sannheter i omfang her.

  • Har du lest denne meldingen fra NAFKAM til Hdir? http://uit.no/Content/322752/Varsel%20fra%20NAFKAM%20-%20ASEA%20-%2010.12.12%20.pdf
   Sitat: «Trusselen mot pasientsikkerheten ligegr i at markedsføringen ser ut til å hevde effekt på tildels alvorlige sykdomstilstander. Vi klarer ikke å finne klinisk forskning som støtter opp under disse påstandene. (…) På bakgrunn av dette vil vi foreslå at Helsedirektoratet ser nærmere på Asea».

   Glenn, kanskje du burde se på hva NAFKAM sier om innholdet. De har fått det bekreftet fra dr. Nieman. Du sier det er bare saltvann. Han sier det tilsvarer MDI-P, akkurat som jeg skriver.

   Mvh
   Pernille Nylehn

   • Flott at de tar ansvar for å finne ut sannheten. Hva er din bekymring ? Har du igjen fått et problem du ikke klarer å forholde deg til ?

    Da vil jeg bare bemerke som følger:
    Igjen dreier det seg altså bare om SALTVANN. Studien er gitt av ufortynnet MDI-P av 0.9% NaCl.
    ASEA har 50% av denne mengde i forhold vekt.

    Hvis du mener å se noen giftsubstanser i dette så må jeg si du er overlegen all vitenskap, men fra mitt synspunkt, skulle det ikke forundre meg.

    Abstrakt
    BAKGRUNN:
    MDI-P (medisinske funn, Inc-Pharmaceutical, Layton) er en klar, fargeløs væske genereres ved elektrolyse av konserveringsmiddel-fri og endotoksin-fri, nonpyrogenic, steril, injeksjon saltvann (0,9% NaCl, vekt / vol). Den inneholder en rekke svært reaktive klor og oksygenforbindelser, inkludert HOCl (-1,) OCl-(1), Cl (-1), Cl (2), O (2 -) (1), og O

    Ingen akutt sykelighet, dødelighet, eller vevsskade ble detektert i mus som ble gitt intravenøst ​​17 ml / kg av ufortynnet MDI-P

    KONKLUSJON:
    MDI-P er en veldig hurtigvirkende, bredspektret mikrodrepende materiale. Mangel på bevis for akutt sykelighet, dødelighet, eller vev skade finnes ikke.

    Studien er AV UFORTYNNET MDI-P av 0.9% NaCI

    Føler meg igjen krenket av bloginnehaver, men er glad for at produktet blir undersøkt for ikke å inneholde giftstoffer av noen grad. Ytterligere glad for at betydelig sterkere konsentrasjoner ikke er farlig for mennesker, heller ikke mus.

    I tillegg er det kanskje av generell interesse at MDI-P som virkemiddel mot bakterier har en levetid på 1 minutt.

    • Inneholder Asea «HOCl (-1,) OCl-(1), Cl (-1), Cl (2), O (2 -) (1), og O» eller gjør det ikke?

     • Du gir deg ikke ?

      In food service and water distribution, specialized equipment to generate weak solutions of HOCl from water and salt is sometimes used to generate adequate quantities of safe (unstable) disinfectant to treat food preparation surfaces and water supplies.[6][7]

      REDOX en kompleks prosess som oksidasjon av glukose ( C 6 H 12 O 6 ) i menneskekroppen gjennom en serie av komplekse elektronoverføring prosesser.

      • Vet ikke om du er klar over det, men du påfører kroppen din hver dag, som de fleste andre mennesker jeg kjenner HOCL hver dag. Noen har på seg alt for mye. Regner med at du har lest deg opp til hva det er som inneholder kanskje den største konsentrasjonen av stoffet, fremstilt av vann og salt ( NaCl)
       Mange, ikke alle, bruker også stoffet i munnhulen hver dag eller når behovet er der. (Flytende, ikke kremet ) Da vet du kanskje hva det dreier seg om.

       • Du har sagt gjentatte ganger at Asea inneholder kun NaCl. Nå virker det som du vedgår at det inneholder neon av de stoffene som du kategorisk sa at det ikke inneholder, f eks her. Eller sier du nå at de er laget av NaCl?
        I så fall begynner dette å bli ganske underholdende. Blekemidlet natriumkloritt (for øvrig det samme som MMS er laget av) er laget av natrium og klor. Handelsnavn er bl.a. XyRex og Oxine. Hvis produsenten skrev at XyRex inneholdt vann og NaCl ville de blitt anmeldt for grov desinformasjon.
        Det er i det hele tatt en masse stoffer som er laget fra natrium- og klorforbindelser. Men man skal oppgi hva stoffene heter, ikke hva de ble laget fra. Hvis jeg lager sprit, og sk river på flaska at det inneholder karbon, hydrogen, oksygen og vann, synes du det er god produktinformasjon?

        • Jeg kan ikke noe annet enn å le av deg. Du beskylder meg for de uttroligste ting, men glemmer produktet vi snakker om. ASEA inneholder altså ikke mer enn 132 mg salt pr. dagsdose. Da kan du fysisk ikke lage kjemisk klorblandinger med opptil 99% konsentrert veske for å rense oksiderte bygninger. Du snakker jo om saltsyrekonsentrasjoner. Viste du at et av dine omtalte produkter selvfølgelig i en helt annen konsentrasjon brukes til å holde skalldyrprodukter friske i fargen ?

         Du forstår dessverre alt for lite til å fortsette en diskusjon med, det blir bare hinsides all fornuft.
         Står det på varedeklarasjonen på kyllingen at den er foret på pelletts og derav fått i selg salpetersyre.
         Står det på oksekjøttet fra Belgia at kjøttet inneholder unaturlige mengder testosteron og at disse er kjemisk produsert.
         Står det på gulrøttene du får i butikken at de er kunstig gjødslet med kaltsalpeter ( her har du mange kjemeiske reaksjoner )

         ASEA inneholder Ultrarent vann og NaCl. Ikke noe annet, uansett hva du ønsker å ødelegge ved din dessinformasjon så er det så tåpelig at du burde vært med i den politiske kåringen om » Norges største tåkeprater».

         ASEA INNEHOLDER MOLEKYLER INNEHOLDENDE AKKURAT OM BEKREVET OG ER HELT (100%) GIFTFRI . MOLEKYLENE ER AKKURAT LIK KROPPENS EGNE.
         Kan du forsøke å forholde deg til det ?
         Kan opplyse om at Harvard universitetet opplyser akkurat det samme i sine forskningsprosjekter på dyr.
         Ellers vil jeg bare understreke at UIT også fant Redox-signalmolekyler og derav bekrefter nettopp dette, ikke sant. ?
         Saken er jo slik at man ønsker å få Mattilsynet til å sjekke ut at mengden av stoffene er lik den som det er mulig å lage ut i fra oppgitt mengde og derav er giftfri, Ikke sant ?

         • Glenn, kjerringa er lege….. Begynt å florere masse negativ info om henne på nettet. Kjør på! Jeg har funnet frem popcornposen…., kan ikke annet enn å le av henne. Hadde jeg vært lege hadde jeg gått stille i dørene.

 3. Noe å lære:
  Å ta ut det man foretrekker gitt i en sammenheng er så avgjort ikke det samme som å påstå at man ønsker å fremstå som sannferdig.
  I de fleste sammenhenger er utdrag gitt i den hensikt å manipulere sannheter til å bli usannheter.
  Du klarer det, og derav vil jeg gratulere med komplett inkompetanse på ennå et område.

 4. Positivitet er viktig for å få oss mennesker til å fungere på alle måter. Jeg har i mange år drevet med healing og div. terapiformer. Om jeg maserer eller gir en healing eller utfører en sermoni av ett eller annet slag, så skjer det akkurat det samme med klienten. Bare klienten tror på det, og / eller føler seg sett… Plasebo er en fin ting, kanskje en av de beste «medisinene» vi har. Jeg har testet ut Asea på klienter, og kan konstatere at det fungerer akkurat likke godt som om du tar en flaske Farris, rister den godt, og tømmer den over på Asea flasken. Noen av klientene som fikk Farris hadde faktisk bedre framgang. Og jeg har heller ikke fått noe vettugt ut av Asea representantene. Bare masse tull om redoxsignalmolekyler. Og hvor mye de som er før meg i pyramiden har tjent. Å lese mange av innleggene her er som å trykke på repeatknappen om og om igjen….
  Så klart man blir bedre om man tror det hjelper….
  Stå på Pernille, godt at noen har noe mellom ørene…
  Hvor mange ganger skal vi la oss lure av nok en pyramide?
  Jeg har selvfølgelig stoppet å abbonere på forurenset vann til over 300,- pr. liter. Farris er billigere selv om du må riste ut kullsyren selv.
  Men jeg mener seriøst, at om du tror på MMS, Asea, healing, eller….så bruk det. For plasebo må være en av verdens beste medisiner.
  Og du får alldri noe svar du er ute etter av Glenn. Han er en av repeatknappene…. Lært masse om noe som ikke sier noe om noen ting.
  Sikkert derfor endel her har blitt så frustrert at de spyr ut ekle personangrep…skjer ofte når mann er tom for saklige argumenter…
  Utrolig bra at du er så faktaorientert Pernille!

  • Takk for den. Og ja, placebo er en meget god medisin. Så må man bare passe på å unngå at placebomedisinen faktisk er ufarlig. 🙂

   God helg!
   Pernille Nylehn

  • Jeg blir nesten stum av beundring over hva andre kan tillate seg å komme med av babbel. Jeg prøver faktisk å tenke positivt, men kan ikke i min villeste fantasi klare å få noe positiv tenkning ut av en eneste av dine setninger du her presenterer. Gjelder positiv tenkning bare for meg og dine pasienter eller er det slik at du burde gå foran som et godt eksempel.
   Så takker du for at Pernille er faktaorientert ? Kunne du fremlegge et eneste bevis på det ? Da mener jeg ikke om hun heter Pernille eller ikke, fordi ut i fra hva jeg har googlet så er det, den eneste fakta i denne blogg som er en bekreftet sannhet.
   ASEA / Farris. ASEA skal ikke brukes til hydrering av mennesker. Da bruker du Farris. Du kan da vel ikke mene at vi skal tro på at du har flere kunder som virkelig betaler deg kr. 300 – 600.- for 45 minutter ( eller noe sånt) med massasje eller får utført en seremoni hver dag kombinert med et glass ASEA ?

   Ut i fra min oppfatning, noe som kanskje er galt, så lyver du. Beklager at det er stygt sagt men inntil du kommer med en mer riktig eller en helt annen forklaring på dine såkalte konstateringer så må jeg stå for det jeg her skriver – noe jeg tror de fleste forstår.

   Jeg vil selvfølgelig ikke vite hva slags seremoni du tillater deg å bruke på mennesker og ta deg betalt for – men:
   Tidlig i mine innlegg beskrev jeg at jeg er ekstremt skeptisk til all alternativ behandling og akkurat en som utfører eller har samme behandlingsform som deg er årsaken til det.
   I 6 mnd. gikk jeg til en healer, fotterapeut i Kirkegata i Oslo. Det var usedvanlig godt å få massert føttene en gang i uka da jeg hadde følelsen av å gå på silkeputer i flere dager etterpå. Så, plutselig fikk hun det for seg at hun skulle overbevise meg om at jeg burde se på energibanene mine. Hun tok en pendel og svingte over magen. Forlot rommet og kom tilbake med et glass vann og sa : Du må ta en slurk vann for at dette skal virke.
   Mitt svar: Mener du virkelig at jeg med mine 80 kg. og derav 50-60 l. vann mangler EN SLURK. At du virkelig ved å svinge en pendel kan merke at kroppen min trengte 0.1 dl. vann ? Vet du at det du nå skal få meg til å tro, dessverre gjør at jeg aldri kommer tilbake hverken for fotmassasje eller noen annen form for behandling. Det er den dummeste påstand jeg noen gang har hørt komme fra et menneske som påstår å være ved sine fulle fem. Takk for meg.

   • Når du snakker om løgn…hvorfor lyver du da og sier hva jeg tar betalt for og ikke…
    Har selvfølgelig ikke noen sermoni eller massasje eller lignende hver dag med klienter.
    Jeg har selv kjøpt og betalt Asea for å prøve det ut. Og spurt en del klienter om de ville være med i et forsøk.
    Så det mest krimminelle jeg har gjort, er å gi Asea gratis til noen av mine klienter. Når du lyver og sier at jeg tar betalt for sermonier tar du også stygglig feil, har faktisk aldri tatt betalt for det. Det er for spesielt intereserte i bl.a. Inkatradisjonen som jeg har studert bl.a. i Peru. Og det er noe som jeg gledelig deler, som mye annet.
    Og hvere skeptisk til alternativ verdnen har jeg full forståelse for, et hav av egoer og svindlere som lover det ene og det andre, som helbredelse og Asea. Det eneste jeg kan reklamere med når det gjelder healing er at jeg i bestefall får dele gleden av å se et annet meneske som finner sin egen sannhet. Og da kan det skje mye for klienten.
    Når det gjelder vannet som fikk deg til å dømme behandleren din, tror jeg du tok grundig feil. Jeg var ikke der så jeg sier jeg tror. Men Kinesologi, og de fleste andre måter og lese et annet menneske på går vesentlig lettere om du tar et glass vann. Ikke fordi du har for lite vann i kroppen, men kroppen responderer umiddelbart og det er vesentlig enklere å lese musklenes reaksjon. Enten du gjør det med kinesologi eller andre former er det kroppen som svarer. Du kjenner trolig at du kvikkner til om du tar et glass kaldt vann, kommunikasjonen mellom hjernen og muskler / nervebaner er vesentlig bedre for en kortere periode.
    Og om det såret deg beklager jeg at du ble brukt som eksempel, du var bare nærmest, og svarte akkuratt som alle andre jeg har prøvd og få mer detaljert innfo. fra i Asea pyramiden. Det er grunnen til at jeg selv kjøpte Asea og ga det bort. Det var for usikkert til at jeg kunne ta betalt for det, tross personer jeg virkelig stoler på fortalte hva de hadde opplevd. Derfor ville jeg finne ut om det var placebo eller ikke. Som jeg tror vi er enige om er det fornuftig å være skeptisk.
    Beklager at jeg såret deg og egoet ditt, du var som sagt et tilfeldig «offer».
    Ha det godt, og lykke til i kampen for det som er rett for deg!

    Tror det er enklere og vente på et saklig labb.resultat, enn å bli enige på nett.
    Mvh,
    Andreas

    • Jeg legger meg helt flat når jeg skriver at du tar deg betalt. Jeg trodde det var jobben din. Det kalles ikke å lyve da forutsetninger for å snakke sant ikke var endel av bevismateriellet du oppgav. Da har jeg gitt feilinformasjon.
     Det er ellers mange forskningssentre som i 2010 ikke fant noen giftstoffer i produktet, bare konstaterte at de inneholdt molekyler som kroppens egne og Redox signalmolekyler. Nevnte Harvard universitet bl.a. Alle referanser og undersøkelser ligger her på nettet.
     Jeg kunne faktisk gi nettadressene, men jeg lar det være fordi det hjelper ikke hva du forteller Pernille. Hun er imot ganske enkelt fordi hun har tatt en beslutning. Ansvarsfølelse, innrømmelse av feil vil aldri være en del av hennes personlighet. Det beklager jeg sterkt, da slike blogger som dette ødelegger mye mer enn de informerer. Hun dekker seg bak legeyrket, men glemmer etikken.
     Vi to er dessuten enig på mange områder når det gjelder din måte å tenke på.
     ha en god kveld eller dag.

   • Glenn: Det er ganske interessant at du er så kritisk til alternativ medisin, mens du påstår/antyder at vann med noen salter, blant dem reaktive oksygenforbindelser (dvs. oksidanter), kan bidra til å kurere tjue forskjellige sykdommer, neon av dem svært alvorlige som HIV, cystisk fibrose, KOLS og MS. Da foretrekker jeg pendel, massasje og et glass vann. Ikke at jeg tror det heller virker, men det kan kan i hvert fall gi velbehag.

    • Du vet bedre du Pernille. Som lege og svært intelligent så er du i stand til lett og finne grunnlaget for hva ASEA er:
     Du vet at kroppen har antioksidanter som Glutathione og SOD, og at antallet av disse reduseres kraftig med alderen.
     Du vet at disse ikke kan starte uten Redox signalmolekyler som Universitetet i Tromsø fant i ASEA.
     Det er bevisst, nå med ennå høyere sikkerhet at ASEA øker antioksidantenes effekt med ikke bare 500, men nå 500-800 %.
     Du vet også at Glutathione er den antioksidanten vi har i kroppen som fjerner frie radikaler og oksidert stress samt tungmetaller så langt de er i stand til nettopp i de indre organer der de sykdommene oppstår. Ikke sant ?
     Dette er ikke hemmelighet. Alle medisinske studier bevitner det.
     Du vet også at nyere forskning har fremstilt Glutathione kunstig og brukes til behandling også på norske sykehus.
     Du vet også at dette skyltes at de har stabilisert stoffet og gitt det lang levetid, slik ASEA har klart med Redox signalmolekyler, noe som er det nye. Alt annet er gammelt nytt.
     Du vet mye du Pernille, men bloggen ville jo blitt en farse hvis du inrømmer noe som helst. Dessuten ville du nok syntes det var en krenkelse av deg som person. Synd at etikk ligger så langt bak i pannelappen.
     Du vet også at ASEA ikke inneholder «noen salter» men NaCl og ikke noe annet.
     Du vet også at jeg aldri har nevnt reaktive oksigenforbindelser som innhold i flasken med ASEA, men hevder at reaktive oksigenforbindelser er en nødvendighet for å rense vann og ikke minst omforandre dødt vann etter elektrolyse. Dette brukes til å fremstille rent vann i vannverk og ikke minst i medisinsk vann med legemidler.

     Jeg har aldri påstått at ASEA helbreder noe som helst, men resultatet av økt aktivitet i kroppens egne lagre av antioksidanter og tilførsel av Redox signalmolekyler lett kan få kroppsveskene opp i samme nivå som da en var ung.
     Vi er født med 100% Glutathione og Redox signalmolekyler. Når vi er 70 år er det bare igjen 10%. ( gjelder gjennomsnittsmennesket). Svært gamle mennesker har alltid hatt (uten unntak) høyere verdier gjennom f.eks. et sunt kosthold.

     • Hvis det inneholder redokssignalmolekyler kan det ikke bare inneholde NaCl. Inneholder det reaktive oksygenforbindelser, eller gjør det ikke?

      • Du svarer ikke på noe som helst du Pernille, du kommer bare til å fortsette med din dessinformasjon. Du får nok til at et NaCl på 25ppm pr. dagsdose blir til høykonsentrert 99% clorid.
       Nå har vel UIT skrevet til mattilsynet ( se ditt kopierte brev) at produktet inneholder Redox signalmolekyler, så derfor anseer vi det som bekreftet ?

    • Siste – for ikke igjen å bli uriktig gjenngitt.:
     Den listen med 20 sykdommer deriblandt de du nevner er på engelsk.
     Den er kopiert som konklusjon på arbeid utført av en rekke internasjonale forskningssentra i forskning rundt kroppens antioksidant Glutatione og vedkommer ikke ASEA.
     Dette er forskning på at Glutathion bekjemper sykdommer i disse indre organer og er utført på mennesker og dyr i perioden 2008-2010. Harvard Medisin studium er en av de institusjoner.

     • Kan du gi meg lenke til noen av disse studiene? Spesielt studier som viser at glutation behandler åraken til f eks HIV og MS.
      Og det hadde vært hyggelig om du klarte å skrive innlegg uten personangrep. Takk.

      • Du kan jo lese på PubMed . Som sagt finnes det mer enn 150 000 artikler om emnene.
       Jeg går ikke lengre i mine personangrep enn å hevde at du vet hva dette dreier seg om, som lege.
       Jeg skriver at du er intelligent, noe du avgjort er, At du har problemer med å innse ting er noe helt annet og ligger vel i din personlighet og denne blogg.
       Det er så langt jeg kan lese du som i hele bloggens levetid står for de forskjellige personangrep, ikke jeg.
       Hvorfor kan du ikke betvile mine påstander og redegjøre for hva som er galt. Du unngår absolutt alle forklaringer ved å endre sakens karakter eller herske ved å skifte tema.

       • Skal vi se. Glenn sier:
        «Du trakasserer og hersker med mennesker»
        «(…) handler uten å ta hensyn til dine medmennesker som jeg faktisk trodde var synonymt med legeetikk.»
        «Ikke bare viser du oss alle at du mangler generell kunnskap om kroppens cellefunksjoner og antioksidanter, men blottlegger uten blygsel eller forsøk på å skjule dine hensikter at du ikke engang har giddet å lese om Redox signalmolekyler og deres oppgaver.»
        «Du dømmer andre mennesker hardt, rått og fornekter sannhet.»
        » vil jeg gratulere med komplett inkompetanse på ennå et område.»
        «Ansvarsfølelse, innrømmelse av feil vil aldri være en del av hennes personlighet. »
        «Synd at etikk ligger så langt bak i pannelappen.»
        Til Andras Fraenkl: «Jeg blir nesten stum av beundring over hva andre kan tillate seg å komme med av babbel.»

        Men du kaller kanskje dette for nøytrale faktaopplysninger? Og at folk som sier deg imot fortjener såpass?

       • Glenn: Ta deg en slurk. Jeg befinner meg i en familie av Asea-følgere og de fremviser de samme symptomene som du gjør. En religiøs sårhet når man blir irettesatt for sin antilogikk, manglende selvinnsikt og kunnskapsfattigdom.
        Pernille: takk for en meningsfylt blogg med vektede argumenter – selv når Glenn og resten av den alternative kongregasjonen som har forvillet seg inn i voksne samtaler kauker. Dessverre tror jeg din blogg tiltrekker seg nettopp sånne som denne Glenn, og ikke så mange av oss som deler din skepsis til Asea.

 5. All ære til Pernille som tar seg tid til å drive folkeopplysning, – bra jobba 🙂

 6. Glenn, kanskje du burde se på hva NAFKAM sier om innholdet. De har fått det bekreftet fra dr. Nieman. Du sier det er bare saltvann. Han sier det tilsvarer MDI-P, akkurat som jeg skriver.

  Ovennevnte klipp fra ditt innlegg, der du refererer til UIT beviser bare hvordan du manipulerer dine påstander.
  Dr Nieman har under ingen omstendigheter bekreftet det du påstår, eller det du skriver.
  Det kan vel ikke være vanskelig å forholde seg til fakta ?

  • Kan du gi meg lenker til studier som viser at glutation behandler årsaken til f eks HIV og MS, og 18 andre sykdommer?

  • NAFKAM skriver at det inneholder redokssignalmolekyler. De har ikke testet det, men baserer seg dels på det Nieman sier og dels på patentene for bl.a. MDI-P. NAFKAM skriver: (…) bør man trolig akseptere at ASEA inneholder mer enn saltvann, og således fortsatt kan ses på som et kosttilskudd.
   Det går ikek klart fram om Nieman sier det inneholder MDI-P, jeg blingsa der, beklager. Men han sier det inneholder «signaling molecules (including superoxides)».
   Superoksider er ikke det samme som saltvann. NaCl er ikke redokssiganlmolekyler. Redokssignalmolekyler må ha en formel. Hvis Asea ikke inneholder stoffene som er listet opp i MDI-P-patenten, hva inneholder det da?

   • Du får ha tusen takk for bloggingen. Til å være så gløgg som jeg tror du er. ( Dette er i positiv betydning) så er du mer enn fjern. ASEA inneholder Redox signalmolekyler i form av ultrarent vann og NaCl. Molekylene er 100% lik kroppens egne. Redox signalmolekyler lever bare noen sekunder etter endt jobb og oppløser seg igjen til vann med NaCl.
    Kroppen din inneholder mange kjemiske forbindelser, og utfører en rekke kjemiske reaksjoner hvert sekund. Dessverre så er ikke Cl ( klor) nivået i ASEA i en slik styrke at det kan brukes til noe farlig i kjemisk forstand.
    Hvis du benekter at kroppen vår inneholder NaCl så har du et problem.
    Jeg er lei av å bli hersket med, utskjelt av og fordummet av blogginnleggere som forvrenger hva jeg skriver til det som passer deres egen virkelighet. Når virkeligheten for enkelte bloggere overgår alle realiteter i saken så får dere hygge dere med dere selv. Jeg er forresten imponert av at du bruker ordet «trolig» i sin alminnelighet. Da er det håp.
    Problemet blir derfor etter min mening, deres evne til å unnskylde dere når tiden er inne. Jeg vil vinne denne diskusjonen eller meningsutvekslingen uansett om jeg fortsetter her eller avslutter nå. Mange norske leger har nå kommet til og bruksområdene kommer til å bli enorme i årene fremover. Jeg forstår heller ikke at en lege kan benekte at gjenoppretting av våre cellefunksjoner og stamcelleforskning i tiden fremover, kommer til å bli fremtiden og bytter ut alle de skadelige medisiner som legestanden skriver ut i dag, fulle av kjemiske løsninger som avgjort ikke står i noen varedeklarasjon.
    Derfor velger jeg å avslutte og sier takk for meg. .
    Takk for meg.

    • Du imponerer meg, Glenn.
     1. Etter å ha blitt spurt sikkert femten ganger om hva redokssignalmolekylene i Asea egentlig består av, klarer du fremdeles ikke gi noe som ligner på et etterrettelig svar. Men det kan være du ikke forstår spørsmålet.
     2. Når har jeg benektet at kroppen inneholder NaCl?
     3. Når du sier «redokssignalmolekylene løser seg opp til vann og NaCl igjen», må det bety at de har et navn og en formel før de oppløser seg. «Redokssignalmokelyl» er ikke en formel, det er betegnelse på en gruppe stoffer.
     4. Du er lei av å bli «hersket med, utskjelt og fordummet». Hvem er det som har skjelt deg ut? Kan du gi meg ett eksempel? Jeg tror det verste jeg har sagt om deg er at du ikke kan kjemi, og det står jeg ved. Du har derimot liret av deg en strøm med ukvemsord og personangrep. Jeg ga deg en rekke eksempler her, men du har behendig latt være å kommentere dem.
     5. Du sier takk for deg. Jo, velbekomme. Men du kommer nok igjen. Du klarer ikke la være. Hvis jeg tar feil skal jeg beklage.

     Ha en fin dag!
     Pernille Nylehn

   • Vil du ha formelen? Du kan få den av meg.Hvorfor møtte du ikke opp a snakket med Dr samuelson??
    Hvor var skeptikerne dine?
    Kommer du 20 april, å hører på Dr Ward?

    • Er det meg du snakker til? Jeg bor i Haugesund, så det var ikke så lett for meg å komme dit. Men det var absolutt skeptikere der, og jeg har fått referat. Grunnen til at du ikke så dem var antagelig at de ser ut som helt vanlige mennesker og ikke har SKEPTIKER skrevet i panna.

     Hvor skal dr. Ward snakke den 20. april? Og hva slags dr. er han?

     Formelen, ja takk!

 7. Du hevder også at ASEA påstår at de selger saltvann tilsatt Redox- signalmolekyler.

  Redox signalmolekyler skapes av saltvann, det tilsettes ikke.

  Har du noen gang fått magesyre opp i munnhulen. Har du noengang lurt på hvilken kjemiske forbindelser og reaksjoner vår egen kropp gjør ?
  Håper ikke du tror vi har spist magesyre for å få det i kroppen.

 8. Vi tror at det vil la seg gjøre å bringe deg i samtale med Dr. Gerry L. Samuelson som er atomfysikker . Han har vært med i arbeidet rundt stabilisering av Redox-signalmolekyler i ASEA.
  Hvis du ønsker å få den insikten i dette, som det ser ut til at du ønsker, ville det jo være en glimrende anledning.

 9. Samtalen kan finne sted førstkommende torsdag.

 10. Synes det er litt humoristisk å se bloggere tro de vet bedre en en av verdens fremste forskere innen feltet, å i tillegg snakke om pyramider, som om det var salg i Egypt.
  Pernille er den nærmeste her til å ha kunnskap om evnet, men selv henne lærerbøker er vel fra 70 tallet.
  Det går an å ha et åpent sinn, men er man negativt innstilt, så lever man vel der etter.
  Kom gjerne å se Dr Gary Samuelson i Oslo torsdag 7. mars, om dere mener dere kan overkjøre denne mannen på kunnskap om evnet.
  Jeg utfordrer dere til å snakke med noen andre en distributører i Asea, som ikke er fagpersoner innen dette evnet.
  Der har du en fordel som lege Pernille, noe du utnytter meget godt.
  Jeg skal dra den så langt, å si at om dere bedrevitere ikke møter opp, så kan dere legge ned deres negative argumenter å gå.
  Jeg er fortsatt kjempefornøyd med Asea, å det har gitt meg en bedre helse. Har jeg ikke lov å si det?? Vel da sliter de fleste helse produkter som kjører tv reklame akkurat nå, for det er hva de alle påstår.

  • Det kommer folk fra Skepsis på møtet 7. mars. Jeg kommer ikke – jeg bor et helt annet sted i landet, og har en jobb å skjøtte.

 11. Ja, det er vanskelig å forstå når du ikke VIL forstå på tross av at du har alle forutsetninger for det. Det er ingen vare, selv ikke legemidler, som omtaler den kjemiske forbindelse i et produkt. Du er så langt ute på viddene og ønsker bare å fortsette din latterlige blogg for deg selv til glede for din skare av allvitere.. Det skal du få lov til slik at du føler egen selvtilfredshet. Jeg får nå forsøke å minne deg på at 132 mg/ dagsdose ikke kan bli noen farlige konsentrasjoner av noe som helst. Den er og forblir lik kroppens egne molekyler. Da får du rense din egen kropp, men jeg håper du vet at uten Redox signalmolekyler vil du ikke kunne leve. Du klarer deg noen dager uten vann.
  Ellers kan jeg opplyse følgende: ASEAs forskning på stabilisering av dette produkt er nominert til konkurransen om å komme inn på listen over verdens 100 viktigste oppdagelser for mennesket. Hvis de kommer på den listen i løpet av noen måneder, håper jeg dere alle kommer med en unnskyldning. Dere aner ikke hvilken oppdagelse dette er og bruksegenskapene som ligger i den.

  • Alle legemidler må legge fram de kjemiske forbindelsene i produktet. Bare se på Felleskatalogen.no. Alle som selger matvarer eller kosttilskudd må legge fram alle innholdsstoffene. Alt vann eller brus på flaske ditto. Hvis Asea inneholder noe annet enns alt og vann bryter de loven. De bryter den for øvrig som det er, når de sier den inneholder redokssignalmolekyler men ikke hvilke.

   Fortell om den konkurransen, du. En lenke, kanskje?
   Og så var det de lenkene til studier om glutation. Det er du som påstår at det kan virke mot 20 forskjellige sykdommer, da ligger bevisbyrden på deg.

 12. Imponerende å unngå å referere til kilder så mange ganger i løpet av en samtale. Dersom Glenn hadde vært i nærheten av å lese noe som helst av denne dokumentasjonen selv, så hadde det vært den enkleste sak i verden å komme med en link. Det hadde hvertfall bydd på langt mindre arbeid enn å skrive hundre innlegg der han bare gjentok seg selv. Nei vent, det er jo snakk om klipp og lim i begge tilfeller…

  ASEA inneholder bare rent vann og NaCl, men det inneholder også redoks signalmolekyler, men i form av vann og NaCl, men det inneholder altså bare vann og NaCl, utenom redoksmolekylene da. Fra en som hevder å ha kunnskap om temaet så er det åpenbart mye rot i systemet og lite system i rotet 🙂

 13. Da har jeg snakket med Dr Gary Samuelson, å han var ikke videre imponert over din manglende kunnskap rundt Asea. Men hadde du møtt opp, så kunne du fått svar av noen som faktisk kan mere enn deg. ( ja det går an)
  Jeg håper du med dette bare legger ned denne artikkelen, da den er full av synsing, feil å regelrett løgn fra din side.
  Ingen er tjent med å lese dette mølet her.
  Det blir siste gang jeg går inn på denne siden, å jeg anbefaler alle andre med rimelig intelligens, om å gjøre det samme.
  Takk for meg å ha en god helg alle sammen.
  Asea er her for å bli! 🙂

  Robert Ulvberget
  Stolt av å være selvstendig distributør i Asea.

  • @Robert Ulvberget:
   Du skriver:
   «Asea er her for å bli!»

   I denne forbindelse vil jeg anbefale deg å ta en titt på følgende nettside:
   http://www.ditt-eget-firma.com/takk.html

   Her står det bl.a.:
   «Dette er en av de mest behagelige måtene å tjene penger hjemmefra på! Vi søker langsiktige, positive og motiverte mennesker til å arbeide sammen med oss. Sammen skal vi dra nytte av denne plattformen i MANGE år fremover!»

   Kjenner du til selskapet denne markedsføringen gjelder, og hvordan det har gått med dette selskapet?

   For snart 3 år siden skrev jeg en bloggpost om akkurat denne påstanden:
   http://faraosgravkammer.blogspot.no/2010/07/regnestykke-pa-wealth-masters.html

   Hvem var det som fikk rett? Meg eller de drøyt 1000 nordmennene som trodde de skulle tjene store penger gjennom dette selskapet?

   For oss som har fulgt denne «bransjen» over tid er det ingen tvil om at Asea vil forsvinne i løpet av kort tid, spenningsmomentet er bare hvor lenge de klarer å holde liv i illusjonen, hva norske myndigheter rekker å foreta seg og hvor mange nordmenn de klarer å lure før det er slutt. Det er absolutt ingenting som tyder på at Asea vil få noen annen skjebne enn Tahitian Noni, Xocai, Kyäni eller Innerlight (som alle er bygget etter samme prinsipp). Det eneste måtte være at Asea kommer til å kollapse betydelig raskere enn de nevnte selskaper.

   • Der tar du feil. Du vet ikke hva du snakker om. Sånne som deg tror at jorden er flat og visner bort med tiden.

    • @Robert Ulvberget:
     Det hadde vært fint om du hadde påpekt hva du mener er galt i det jeg skriver, og gjerne også fortelle hva du mener er riktig.

     Hvis du mener at jeg ikke vet hva jeg snakker om når jeg henviser til Wealth Masters International, hvilken kunnskap har du evt. om dette selskapet som jeg da ikke skulle ha fått med meg?

  • «Da har jeg snakket med Dr Gary Samuelson, å han var ikke videre imponert over din manglende kunnskap rundt » Asea»…….jada…det har du sikkert gjort….
   Jeg tilhører hverken gruppen «skeptikerne» eller har vært noe særlig aktiv her inne før, Derimot har jeg vært nysjerrig på dette «mirakelvannet», siden jeg ble spurt om å bli distributør…fra utlandet. Jeg har satt meg inn i stoffet, og prøvd å skjønne hva dette går ut på.
   Jeg dro derfor også på møtet sist torsdag og så… og lyttet.

   Dette var et velregissert møte, tilsvarende møter som Herba Life har hatt. Mye «haleluja, og superoptimisme.
   Toppene fra USA er flotte, karismatiske mennesker og det heller er virkelig fengende.

   Men, det var et typisk MLM møte. Det ble litt fag, men skuffende svakt. Og også her fikk vi ikke vite noe særlig om innholdssammensetningen i ASEA….det ble nevnt 2-3 molekyler, og et spektrometrisk print av topper som viser redoksmolekyler sin tilstedeværelse i vannet….greit nok. Men dette holder ikke på langt nær, folkens.
   Så ble familiene medlemmene presentert til gründerne, toppfolka i norge ble presentert på scenen, og til slutt
   ble det hele pakket inn i en filosofi, at man primært ville hjelpe menneskene til bedre helse, og ikke bare tjene penger.

   Du er faktisk ganske så fornærmende og forfølgende i din argumentasjon, Robert, Du blir meget usakelig og angriper på person, noe som ikke taler i det hele tatt for å kjøpe dette vannet….Du burde argumentere knallgodt for å ha noe sjanse her inne….hvis du ville oppnå noe. Men jeg ble faktisk bare mer og mer skeptisk på ASEA ved å lese dine personangrep istedenfor å diskutere sak. Det viser egentlig bare at du ikke har troen på ditt produkt innerst inne.
   Ingen her inne har nemlig klart å komme med svar på de spørsmålene som har blitt stilt……

 14. Vil du ha formelen? Du kan få den av meg.Hvorfor møtte du ikke opp å snakket med Dr samuelson??
  Hvor var skeptikerne dine?
  Kommer du 20 april, å hører på Dr Ward?
  Er du interessert i sannheten?

  • Dere kan ikke forlange at folk med spørsmål til ASEA skal løpe og møte opp på møter til innreisende doktorer og proffer fra utlandet….Det er dere distributører som skal kunne svare på spørsmålene her inne!
   Og hvis dere ikke kan det, så ja…da må dere få grundig opplæring og privatundervisning av Dr. Samuelson og comp.

 15. Morsomt å følge med på denne åpne bloggen. Det er jo nesten en kamp på «liv og død» dette her, i alle fall ser det ut til å være viktig å forsvare sin potensielle framtidige inntekt på Asea-vann!
  Ang. signal molecule så kan jeg nevne 1 stk molecule som jeg og sikkert alle (?)dere som fighter innpå her kan være enig om finnes. Det har den nødvendige dokumenterte virkning ( Nobelprisen i medisin 1998). Samtidig bekrefter Universitetssykehuset i Hamburg viktigheten av nok forekomst av dette molekylet i kroppen til å beskytte mot bl.a. plakk/åreforkalkning. Molecylet Nitric Oxide (NO) oppnås lettest og mest effektivt omdannet fra L-arginine, en kjent aminosyre og anti-oksydant. Dannelsen skjer i endotellcellene på innsiden av blodårene. Noen matvarer inneholder noe L-arginine som kroppen klarer å utnytte (les omdanne til NO). Dette fungerer gunstig hos personer i ung alder men avtar gradvis desto eldre man blir. Ekstra tilskudd med L-arginine vil ha en særdeles gunstig virkning, vel og merke minimum 5 gram/dag. ca. 15 gram pr dag er meget gunstig for de aller fleste. På helsekostbutikken får man kjøpt l-arginine i tablettform og 0,5 eller 1,0 gram pr. tablett. Hvis jeg ikke tar feil så er det også den anbefalte dagsdosen fra myndighetene. Men kun L-arginine uten hjelpestoffer kan man nesten glemme å bruke slike tabletter. For at dette skal ha noen effekt må man putte i seg ca. 5 gram pr. time døgnet igjennom for å få den «ønskede effekt». Hvem gidder det?. Pga. kroppens bruker max 3 timer på å omdanne ren L-arginine til NO må det stadig påfyll for å få en jevn effekt av NO. Opptaket er på det høyeste etter ca. 1-1,5 time og daler deretter dramatisk. Derfor finnes det L-arginine produkter å få kjøpt via uavhengig distribusjon som inneholder de nødvendige ekstra ingredienser som antioksydanter og L-citrulline slik at man slipper med 2 inntak pr. døgn!

  Selv har jeg brukt et L-arginine kosttilskudd i snart 4 år og vil aldri slutte med det.

  Men Asea inneholder jo ikke Nitric Oxide, så da er kanskje ikke dette så interessant?!
  NO kan heller ikke tas oralt. Kroppen må selv omdanne L-arginine til NO. NO er faktisk en gass, en flyktig gass, og NO-molekylet varer kun 1-2 sekunder etter dannelsen.

  Visste du at NO er livsviktig for å kunne leve?
  Visste du at NO i tilstrekkelige mengder kan reversere plakk og åreforkalkninger?
  Visste du at NO i rikelige mengder gjør blodårene mere fleksible og dermed økt blodsirkulasjon?

  Økt blodsirkulasjon til alle kroppens celler vil også gi gevinst til alle kroppens organer. Alt henger sammen. Alt kan bli mye bedre med L-arginine!

  «Google» på nobelprisen i medisin 1998 og Dr. Ignarro så finner man mye nyttig info om dette molecylet.
  L-arginine går under mat/kosttilskudd og ikke legemiddel.
  Såvidt jeg vet så er L-arginine det eneste kosttilskudd som er hovedtema for utdeling av en Nobelpris i medisin..det kan bli lenge til Asea kommer på pallen!

  • Arginin KAN ha en effekt ved enkelte sykdomstilstander. Utover dette skal du være svært forsiktig med å ta tilskudd av enkelte aminosyrer, da det kan bidra til å endre på balansen mellom de ulike aminosyrene, noe som ikke alltid er like heldig.

   • Vegard, fordelene med å bruke L-arginine er så store at evt. ubehagelige effekter er både nødvendige og ufarlige. MEN, det er viktig å bruke produkter fra en produsent som innehar høyeste ekspertise og sikkerhet! Dette med at det kan fortrenge andre aminosyrer og forårsake problemer har jeg ingen eksempler på…Og jeg har tilgang til brukerinfo fra godt over tusen brukere bare her i Norge. …Avslutter herved min skriving om L-arginine.

    • Jeg vet ikke hvilken kompetanse du har om ernæring, Gam, men jeg vet Vegard Lysne har.

     Pernille Nylehn

    • Arginin konkurrerer om samme transportsystem inn i hjernen som andre store, nøytrale aminosyrer, deriblant tryptofan (som omdannes til serotonin) og tyrosin (som omdannes til dopamin). Å endre forholdet mellom disse aminosyrene vil endre forholdet mellom dem i hjernen, og påvirke forholdet mellom de ulike nevrotransmitterne.

 16. Jeg hadde et lite innlegg på FB som sier:

  It has begun and there is no turning back.
  Everyone will know.
  The Knowledge comes with time.
  We will all be a part of this Journey, whether you want it or not.

  Og du er ikke noe untak her, Pernille 😉

 17. (Kopiert tekst)
  Dr. Ward is a Board Certified Family Physician with 30 years clinical practice with focus on Functional Medicine.
  http://www.drrobwebinar.com

 18. Du tjener jo en del penger på bloggingen, Pernille. ASEA må jo ha gitt deg et skikkelig boost nå vil jeg tro!? I og med at ASEA er blitt så populært så fort, vil jeg tro at inntekten din i år kanskje vil overskride 2 mill for første gang. Er det derfor du bruker en slik måte å svare på at en er «nødt til å svare» på dine «svar» så en videre siskusjon er uungåelig?
  Jeg tjente ca 520 000 i fjor på min Tømrer jobb i Veidekke og vil sansynligvis overskride 750-800 000 i år pga ASEA og andre inntektskilder onine. (Forhåpentligvis mer) Hva tror du din inntekt vil ende på?

  • Jeg tjener ikke ei eneste krone på å blogge, Magnus Berg. Hvor skulle de pengene komme fra?

   Du kan sjekke inntekten min, da vil du finne at den har gått betraktelig NED de siste åra. Tilfeldigvis er det i den samme perioden jeg begynte å blogge. Hvordan forklarer du det?

   • Magnus har vel litt vanskelig med å forstå at noen kan gjøre noe av rent altruistiske motiv, og ikke bare for å grafse til seg gryn.

    Kjell Ingvaldsen

 19. Glenn: Ta deg en slurk. Jeg befinner meg i en familie av Asea-følgere og de fremviser de samme symptomene som du gjør. En religiøs sårhet når man blir irettesatt for sin antilogikk, manglende selvinnsikt og kunnskapsfattigdom.
  Pernille: takk for en meningsfylt blogg med vektede argumenter – selv når Glenn og resten av den alternative kongregasjonen som har forvillet seg inn i voksne samtaler kauker. Dessverre tror jeg din blogg tiltrekker seg nettopp sånne som denne Glenn, og ikke så mange av oss som deler din skepsis til Asea.
  Svar

  • Hei og takk for ros. Jeg har mange forskjellige lesere, de fleste er hyggelige, andre spyr edder og galle. Og så er det noen som tar til seg informasjonen og gjør seg noen nye tanker, og da er jeg fornøyd.

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

   • Hei
    Mye rart å lese her. Jeg er superskeptisk til produktet. To av mine sykkel kompiser bruker det, og påstår de restituere seg raskere. Jeg hadde surt miljø i kroppen, og mye syre. Etter 4 uker var blodprøver bra. Jeg har ikke sopp lengre. Jeg hadde problemer med sopp nesten hele tiden. Var også stokk stiv dagen etter harde treninger, nå er jeg mye bedre. Noe må virke? Jeg vet at klor dreper sopp. Er det så enkelt? Hva med det sure miljøet i kroppen som jeg er kvitt? Jeg skal i samråd med legen min kutte ut produktet, og ta nye blodprøver. Produktet har beviselig virket på meg i følge blodprøver. Men er det trygt? En frisk person har vel ikke brukt for endring.
    Har du kommet nærmere i dine undersøkelser?

    • Hei, hvilke blodprøver har du tatt, og er de hos lege eller noen andre?

     • Jeg har tatt prøver hos fastlegen min. Som mente at de var mye «bedre». Fortalte han om produktet, vi ble enige at jeg slutter med det, og tester meg om ca 8 uker.
      Jeg har også tatt levende blodprøver sammen med selgerne. Disse har jeg bilder av, og viste fastlegen. Jeg stoler ikke på selgerne fult ut. Derfor vil jeg se hva som skjer når jeg slutter. Hva fastlegen analyserte vet jeg ikke. Men jeg har kopi av prøvene før og etter fra han, men det sier ikke mer mye. Men på de levende er enorm forskjell. Jeg tok prøver med en annen person som ikke fikk noen endring ved bruk av produktet.

    • Når det gjelder sopp: Hvis du virkelig hadde sopp i blodet ville du ikke vært på trening, du vil vært dødssyk og innlagt på sykehus.

     Klor kan drepe sopp. Men hvis du skulle behandle «sopp i blodet» med klor, måtte du drukket så mye at du hadde dødd før soppen.

     Folk som kommer med slike påstander – altså at du har sopp i blodet og at ASEA hjelper – driver med skamløs feilinformasjon og skremselspropaganda. Jeg kjenner til flere av disse folka, før drev de med Innerlightprodukter, bl.a. Prime pH som besto av bleikemiddel, og påsto de skulel hjelpe for allverdens. Men da dråpene, og mannen bak dem, kom i miskreditt, skiftet de over til bl.a. ASEA, og driver lystig videre med humbugen sin. De fleste av dem mangler fullstendig medisinsk kunnskap. En av hovedpersonene i miljøet er flymekaniker, og har gått på «kurs» hos kvakksalveren Robert O. Young som nylig ble arrestert for ulovlig behandling av syke mennesker, og for svindel og tyveri.
     http://www.cbs8.com/story/24544235/accused-fake-doctor-pleads-not-guilty-to-felony-charges

 20. Synes det er veldig bra at man stiller spørsmålstegn når det dukker opp nye medisiner/vidunderkurer og alskens behandlingsformer som såkalt skal gjøre deg frisk.

  Det jeg lurer på Pernille er om du er like kritisk til de medikamentene som skolemedisinerne tilbyr sine pasienter? Det finnes mange eksempler hvor nye medikamenter har tatt livet av mennesker(eller pasientene har tatt livet av selg selv, stikk i strid med hva som var intensjonen). Et skrekkens eksempel kan være Benoksaprofen, det samme med forskjellige SSRI preparater. Hvor mange døde av disse medikamentene? Tallene er det ingen som kjenner til, de er korsfestet, døde og begravet!

  Det er også sånn at skolemedisinerne har fått klar beskjed om å vise forsiktighet ved utskriving av Antibiotika. Dette fordi forskerne kjemper om kapp med tiden, flere og flere bakterier blir resistente. Allikevel så skrives det ut Antibiotika i hytt og pine og vi vil snart møte oss selv i døra. Når bakteriene banker på døra og sier: Takk for sist, denne gangen vinner jeg! Det vi i dag kjenner som MRSA, er nok barnemat i forhold til hva som vil komme. Er ikke dette et resultat av likegyldighet fra skolemedisinernes side? Hva driver dem? Penger? Hvor er alle kritikerne? Hvorfor blir ikke denne galskapen stoppet? Jeg har selv opplevd å bli dyttet på Antibiotika for enkle ting, som et skrubbsår på barna, med lett infeksjon. Jeg har da satt armer eller ben i grønnsåpe, en dag eller to senere er infeksjonen borte:) og de har pr.dd ikke brukt Antibiotika(jeg vet at jeg har vært heldig, og at man i enkelte situasjoner ikke kommer utenom)

  Hva jeg vil frem til?

  Hvorfor denne voldsomme skepsisen til et ufarlig produkt, som lege er jeg sikker på at du har skrevet ut medikamenter som har adskillige verre bivirkninger. Forfulgte du ethvert medikament på samme måte som du gjør med ASEA?

  I så fall, all ære til deg!

  • Hei Mona!

   Spørsmålene du stiller er betimelige, og her er mine svar:

   Ja, jeg er kritisk til mange av medikamentene som brukes i skolemedisinen, spesielt hvis de brukes unødvendig, slik du beskriver med antibiotika og SSRI. Jeg er aktiv i den faglige diskusjonen i helsevesenet, og prøver å bidra med min lille skjerv for at vi skal ha en best mulig praksis. Jeg er også svært kritisk til legemiddelindustrien og dens metoder for å få oss til å skrive ut mest mulig og dyrest mulig.

   Nei, jeg har ikke engasjert meg mot hvert enkelt medikament i Felleskatalogen, men hvis ingen andre gjorde det ville jeg brukt mye tid på det. Og det er det som er forskjellen på farmasøytiske medisiner og f eks Asea. Førstnevnte er det streng kontroll med og regler for, og både helsepersonell, forskere og legemiddelmyndigheter overvåker bivirkninger og melder fra om komplikasjoner. Grunnen til at vi vet om bivirkningene er at vi har et system for å registrere dem. Med jevne mellomrom trekkes medikamenter av markedet, enten fordi de ikke virker godt nok eller fordi de har utillatelige bivirkninger. Og dette systemet er åpent. Man kan gå hverandre etter i sømmene, og man gjør det. Det er alltid rom for forbedringer, men systemet er til stede.

   Når det gjelder «alternative» preparater og kosttilskudd er historien en helt annen. Det finnes regelverk, men svært mange distributører og behandlere bryr seg ikke om dem, eller vet ikke om dem. Og siden de som skal overvåke dette markedet (Mattilsynet og Forbrukerrådet) ikke har kapasitet til å føre tilsyn, kan de i praksis gjøre hva de vil. Altså kan Asea påstå nesten hva de vil om produktet sitt, de kan unnlate å si hva det egentlig inneholder, og de trenger ikke legge fram dokumentasjon på at det virker. Joda, de sier de har lagt fram dokumentasjon, men det som ligger på nettsidene deres er enten ren reklame eller bittesmå studier som er gjort i regi av firmaet selv. De påstår at de har forsket masse på det, men det finnes ikke en eneste tilgjengelig artikkel i medisinske databaser om det. Veldig merkelig, når de angivelig har forsket i 20 år og har fantastiske resultater.

   Hvis tilsynet hadde fungert, hvis produsentene og distributørene fulgte lovverk og regler, ville jeg ikke brukt en kalori på å «forfølge» Asea og desslike. Men siden ingen offentlige myndigheter tar ansvar for denne jungelen, er det nødvendig at privatpersoner og organisasjoner setter fokus på det. Jeg er en av dem. Om det er riktig bruk av tid og krefter kan man diskutere, men det er nå et valg jeg har tatt.

   Du skriver «Hvorfor denne voldsomme skepsisen til et ufarlig produkt?». Da spør jeg deg: hvordan vet du at det er ufarlig? Det finnes ikek uavhengig dokumentasjon verken på at det er trygt eller at det virker. Det er tvert imot mye som tyder på at det inneholder flere skadelige stoffer. Etter mitt skjønn er det nødvendig at noen peker på det. Den dagen Asea hoster opp en troverdig forklaring på hva det inneholder, og skikkelig forskning, skal jeg ikke bruke ets ekund mer på det.

   Håper dette var svar på noe av det du lurte på.

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

 21. Leit å høre om så stor skepsis for Asea. Velger å stole på Asea’s vitenskapsråd jeg – eller driver de bare med humbug ? Godt skolerte folk i det rådet etter mine begreper.Velger også å stole på Asea-sikkerhetsstudier. Hva mener du er svakheten ved disse? Det handler såvidt jeg kan lese om mer enn et forsøk på mus.
  Jeg har brukt Asea i 6 mdr og har positiv virkning. Opplevde ikke noe ubehag i starten og merket raskt positiv virkning . Placebo sier mine skeptiske venner. Ok da vil jeg ikke unnvære den placeboeffekten svarer jeg. Det bør presiseres at Asea ikke er et medikament, men det kan utvilsomt gi bedret livskvalitet. Det kan bety mye for mange. Leit om mennesker som kunne ha nytte av det skremmes fra å prøve. Om jeg ikke vet eksakt hva Asea inneholder, jeg tar sjansen, stoler på sikkerhetsstudiene og drikker min Asea. (Om det skulle være Metaller så får jeg i Rødvin også)!

  • Så når de som har gjennomført forskningen også er de som selger produktet så ser du ingen grunn til å være skeptisk til resultatene? Når de påstår at de har 20 års forskning med helt sinnsyke resultater, bare at de ikke har fått publisert noe som helst av dette, annet enn på sin egen hjemmeside? Når de ikke oppgir hva ASEA består av, og gjemmer seg bak at det er patentert (som ikke på noen måte gir rett til å ikke oppgi hva det inneholder)? Du syns ikke noe av dette skurrer bare pittelitt?

 22. Pernille: Jeg har brukt Asea i snart to måneder og føler meg som et nytt menneske. Jeg har ME,og ingen lege har noe medisin for det.Eller det er jo noe på gang som virker til å være sterke saker,da det er noe kreftpasienter får. Veldig glad jeg slipper å prøve det! :)Kjenner flere som er blitt friske fra ME etter at de begynte å ta Asea.Ingen bivirkninger bare velstand.Hvis det hadde vært så farlig at du må ha stor skrift med ADVARSEL…Hva er farlig Pernille? :)Jeg tror noen av oss «Aseaere»ville blitt dårlig på en måte,hvis det hadde inneholdt noe farlig? Det eneste negative hvis vi kan kalle det for det,er at noen føler at de ikke blir bedre.Dette er ingrediensene i Asea : Hydrogen,Oxygen,Sodium(Natrium chloride) og chlorine.
  På et legemiddel for å sove som jeg fikk av fastlegen min,var det ekstreme bivirkninger man kunne få.Jeg sa til legen at jeg tør ikke spise dette. Jammen du må ikke finne på å lese om bivirkningene,sa han…? Jeg tror det er mye annet vi skal være redd for enn dette «Asea-vannet» tenker nå jeg. Alle møter i regi ASEA,er ALLE velkommen! Ingen lukket gruppe som enkelte påstår. Hadde vært koselig om du ble med på et møte Pernille:) Det er møte på Frogner Grendehus klokken sju onsdag 17 april.Gjør noe nytt,møt Asea! Ha en god dag :))

  • Hva som er farlig? Jeg vet ikke om det er farlig, siden ingen vil svare skikkelig på hva det egentlig inneholder. Men det er mye som tyder på at det inneholder en rekke reaktive klor- og oksygenforbindelser. Derfor advarselen.
   Du skriver at det inneholde NaCl og chlorine. Chlorine på engelsk er det samme som klor på norsk, så det ligger jo i NaCl. Men ingen klarer å svare på hva «redokssignalmolekylene» består av.

   Det er fint at du har blitt bedre. Om det skyldes Asea vet jeg ikke. Ingen vet hva det virker på eller ikke, for det finnes ikke skikkelig forskning.

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

 23. Ingvill Aasgård, hvilket Frogner Grendehus er dette? Ligger det i Haugesund-området, så Pernille har mulighet til å delta, eller?

  Og hvem er det som skal holde dette møtet? Er det ASEA sentralt, en enkelt ASEA-selger, eller….?

  Kjell Ingvaldsen

 24. Takk for svar Pernille.
  http://helseterapeuten.blogspot.no/2012/12/asea-verdens-mest-avanserte-saltvann.html
  Sjekk gjerne denne linken. 🙂
  Søk gjerne opp Dr.Gary Samuelson på You Tube i samme slengen og hør hva han sier om Asea og molekyler. Jeg er ingen kjemiker,men det er han. Også vil jeg nevne at Asea er et patentert produkt og det er jo da grenser for hvilken informasjon man kan få ut. «Alle» drikker cola til tross for at det er en hemmelig resept som ligger bak.Hvor er skepsisen her? Cola fjerner glatt rust og møkk og dette heller vi inn i kroppen. Har heller aldri hørt at noen har blitt friske av det. Beklager både Pernille og Kjell ang møte på Frogner. Ble litt ivrig.Det er lokalt møte i Frogner i Sørum.(for alle) Men ta dere heller en weekend i Lillestrøm neste helg.Se den flotte byen og ta med dere storslått Asea møte med Dr.Ward 20 april Thon Hotel Arena. Takk for meg 🙂

  • Hei, den lenka di: Hvem er det egentlig som skriver denne bloggen? Og har du lagt merke til at vedkommende er Aseadistributør? Uavhengig kilde, neppe. Og saklighetsnivået var ikke akkurat høyt.

   Men for en gangs skyld får vi i det minste en forklaring på hva det egentlig inneholder, og det stemmer med det jeg har mistenkt, og bakgrunnen for at jeg skrev denne posten. Asea inneholder, hvis man skal tro plansjen, bl.a. hydrogenpoeroksid (blekemiddel, som de fleste kjenner fra bleking av hår), hypokloritt (kjent fra Klorin og svømmehaller), og superoksider. Åpenbart en del flere reaktive stoffer òg.
   Påstandene i posten, om at dette er naturlige stoffer som allerede finnes i kroppen: Ja, kroppen bruker reaktive klor- og oksygenforbindelser for å uskadeliggjøre bl.a. mikroorganismer, men da skjer det i kontrollerte former, nærmere bestemt ved at mikroorganismen pakkes inn i en hvit blodcelle og så «dusjes» med den reaktive forbindelsen. Dermed blir mikroorganismen effektivt uskadeliggjort, samtidig som kroppens eget vev ikke skades.
   Hvis man derimot drikker en løsning med hydrogenperoksid og hypokloritt kan det for det første være skadelig for munnslimhinner og tarm, avhengig av konsentrasjonen. For det andre vil det ikke komme fram til de stedene det trengs. For det tredje er det helt unødvendig, for kroppen lager det den trenger selv.

   Ad. innholdsdeklarasjon: Alle produkter som selges til mat eller drikke skal ha full varedeklarasjon, patent eller ikke. Det at Coca-cola ikke oppgir hva drikken inneholder er en gammel myte. Man trenger ikke fortelle hvordan man lager det, men man må fortelle hva det inneholder. Hvis produsentene ikke oppgir innholdet, hvordan skal Mattilsynet få gjort jobben sin?
   Hvis du har lest aviser den siste måneden har du kanskje fått med deg skandalene omkring hesteskjøtt i lasagna etc etc. Problemet der er ikke først og fremst hestekjøttet i seg selv, men at innholdet ikke stemmer med varedeklarasjonen. Det handler om sikkerhet for forbrukerne, meg og deg. Jeg regner med du gjerne vil vite hva som er i maten du kjøper. Hvorfor synes du da det er greit at Asea ikke oppgir hva flaskene egentlig inneholder?

   For femtende gang: Asea bryter loven hvis de sier at produktet inneholder bare vann og salt og det faktisk inneholder noe annet. Hvis du ikke tror meg kan du ta en telefon til Mattilsynet og spørre.

   God lørdag!
   Pernille Nylehn

  • For Pernille, bosatt i Haugesund, så er ikke møter på Romerike noe særlig praktisk. Verken Frogner eller Lillestrøm Syd. Faktisk ikke så særlig langt i mellom disse to stedene, ligger i to nabokommuner, og Frogner er faktisk den delen av Sørum som grenser til Skedsmo.

   Men, uansett, «patent» betyr at man har fått beskyttelse for en oppfinnelse. Og for å få det, så kreves det at oppfinnelsen er nøyaktig beskrevet, og beskrivelsen offentlig tilgjengelig. For u-patenterte oppfinnelser, slik som Coca Cola, så har man muligheten til å la være å oppgi nøyaktig fremgangsmåte, og kan fortsatt produsere den også etter at en eventuell patent-beskyttelse villa ha utløpt. Men å oppgi hva varen inneholder, det slipper man ikke unna. Nå er jo jeg coca-coliker, så la oss se, finner vi noen Coca Cola-embalasje her? Hva står det der? Jo, på flaska som lå rett ved siden av meg finner man følgende, sitat: «KULLSYREHOLDIG LESKEDRIKK: Ingredienser: Kullsyreholdig vann, sukker, fargestoff (karamell E150d), surhetsregulerende middel (E338), naturlige aromaer (inkl. koffein).» sitat slutt. Og det heller jeg gladelig inn i kroppen min, to liter bare i går! Men, jeg tru’kke at jeg blir frisk pga det, heller motsatt! Min tannhelse lider en «smule», og, vel, livvidden er vel ikke helt upåvirket av sukkermengden, for å begrense oss til et par moment.

   Saken er at ASEA ikke angir nøyaktig hva detta vannet inneholder. Vi vet ikke! De holder det skjult for oss! Men, siden produsentene påberoper seg patent-beskyttelse, så kan vi sjekke patentene. Og, vel, det gir grunn til bekymring! La oss si det sånn: Kjente opplysninger om innhold gir ingen grunn til å automatisk klassifisere ASEA som særlig sunt, heller det motsatte, gitt!

   Kjell Ingvaldsen

 25. OPPFORDRING!
  Etter å ha fulgt litt med på synsingen til Pernille Nylen vedr. ASEA må jeg virkelig spörre meg om hun er ”O STORE GUD” og verdens allviter og sannhetsvitne eller at hun tror det selv.
  Ja hun er lege.. men i alle bransjer så finns det jo ulike kunnskapsnivåer, eks. gode og mindre gode håndverkere, advokater, mekanikere osv.
  Hvor er kunnskapsnivået til Pernille Nylen i denne sammenhengen? Fastlege i mange år( skrive ut resepter til mennesker med hodepine eller antibiotika til en snörrete unge)… er hun usikker og ikke vet helt hva hun skal gjöre( ikke klarer å stille diagnose) skriver hun ut en rekvisijon slik at en mer kvalifisert lege kan undersöke pasienten på et sykehus. Hun skriver tidvis artikler i medisinske tidsskrifter, nærmere bestemt Tidsskrift for Den norske legeforening og Utposten. Det er ikke vitenskapelige artikler, men noen ledere, anmeldelser, kliniske fortellinger etc. Se “Artikler og leserinnlegg” (nb lista er ufullstendig, jeg jobber med saken). Hun er styremedlem i foreningen Skepsis, en uavhengig sammenslutning av engasjerte mennesker med det formål å fremme og publisere resultater av kritiske undersøkelser av fenomener som moderne sagn, mirakelberetninger, astrologi, parapsykologi, UFOer og andre ”okkulte” emner. Skepsis skal være et kritisk korrektiv til fantastiske og dårlig begrunnede påstander i norsk offentlighet.
  Pernille Nylen skriver at hun ikke vet om ASEA er farlig, kommer med påstander om kjemiske stoffer som ASEA overhode ikke inneholder og med tanke på at hun sitter i styret til Skepsis burde hun jo benytte seg av muligheten hun har fått av ASEA sine eiere til å reise kostnadsfritt til USA og möte både forskere og eierne av selskapet, dog også kansje reise til Lilleström for å kunne stille Dr. Ward alle de spörsmål hun önsker. Der er et eget möte for leger, slik at de kan stille de faglige spörsmålene på et nivå som bare leger skjönner. Det er faktisk flere leger som kommer dit Pernille. På meg virker du bare latterlig da du ikke engang som styremedlem i Skepsis og utdannet lege overhode ikke önsker å tilegne deg den kunnskapen/forskningen som er tilgjengelig, for som du selv sier Den dagen Asea hoster opp en troverdig forklaring på hva det inneholder, og skikkelig forskning, skal jeg ikke bruke ets ekund mer på det. ( en liten skrivefeil har du også..tror du mener ett sekund).
  HÅPER DU SKJÖNNER SÅPASS AT JO MER DU UTTALER DEG OM TING DU IKKE HAR GREIE PÅ JO MER LATTERLIG VIL DU FREMSTÅ, og appropo penger… kansje du tjener mer penger på dette enn å väre fastlege.. mange bloggere er sponset, kansje du er det også ikke vet jeg.
  Min bakrunn er at jeg velger å stole på ledende bedriftsledere med höy etikk og moral, forskere/leger professorer på verdensnivå som er tilknyttet forskerteam og labratorier som er meget anerkjente i stedet for en avhoppet fastlege som har valgt å ha som levebröd, blogg og skepsis.
  Håper de fleste gjör som meg.. Smiler ..drar litt oppgitt på skuldrene og lar Pernille Nylen synse videre i hennes egen lille verden, og heller lytte til de som har den faglige kompetansen til å utale seg og vurdere ASEA.
  Med vennlig hilsen
  Leif-Arne Syverstad

  • Hei og takk for hyggelig innspill. Men jeg visste ikke at jeg hadde fått tilbud om å reise gratis til USA?

   Jeg tjener for øvrig ikke ett øre på bloggen min. Og jeg jobber ikke som fastlege.

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

  • Når du sier «faglig kompetanse til å uttale seg», mener du da «forteller deg om alle fordelene og tilfeldigvis også selger produktet»?

 26. Hei,

  Har det nå kommet mer info ang. innhold i ASEA? Ser tråden har vært «død» en stund. Skulle gjerne likt å vite. Har blitt introdusert for dette vidundermiddelet, og etter endel personlig reasearch må jeg inrømme min skepsis.

  Personlige positive tilbakemeldinger om produktet virker meget bra, om det stemmer.

  Forøvrig ønsker jeg og å vite innholdet i slike «nytt i verden» produkter, som skal inntas oralt.

  Mvh
  Daniel

  • Hei, jeg har ikke fått mer info. Jeg trodde Mattilsynet ville teste det, men de var visst ikke så gira på det likevel. Men jeg vet det finnes privat initiativer. Skal sjekke.

 27. Hei. Nå er det ei nabo som går rundt her og skal selge dette stoffet, jeg bare lurer på om du har hørt noe mer om hva som faktisk er i dette «vannet». Er veldig skeptisk til dette her og syntes det bare virker som nok en scam for å lure til seg penger. Og jeg kunne ikke ungå å legge merke til at hun sa at man ikke måtte bruke mer en hva som er annvist på flasken pr dag. Om det er ingen bivirkninger og at det absolutt ikke er farlig så virker jo det ganske rart at hun følte hun måtte påpeke dette opptil flere ganger under «salgstalen» sin. Takker på forhånd til svar. MVH Ole

 28. Hei

  Har akkurat lest blogg med innlegg.
  Jeg lurer på om hva du har funnet ut etter det siste innlegget ditt?
  Har du sjekket noe mer?
  Har du gitt opp?
  Så lurer jeg på, hvis en skal teste effekten av ASEA på kroppen, hvordan skal man gjøre det?
  Personlig har jeg brukt blodprøver og blod analyser til en rekker ting tidligere.

  • Hei, ASEA er sendt til analyse, vi har bare fått foreløpig svar. Jeg vil ikke gå ut med resultatet før vi har alle svarene.
   Jeg kan ikke si deg hvordan man skal teste ASEA, da det ikka er avklart hva det egentlig inneholder. «Blodanalyse», i betydningen mikroskopi av «levende blod» som en del ikke medisinsk utdannede driver med, er ikke brukbart til noe som helst.

   Jeg skriver en bloggpost om resultatet av analysen så snart den er klar.

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

 29. Ok så du mener at hvis man ser på en blod celle under et mikroskop, som akkurat er tatt fra fingeren din.
  Ser forskjellige ting som viser til at en blodcelle ikke er »normal», så forandrer man bare en ting sånn bestem.
  Det har da ingenting å si nå man igjen tar en analyse og ser at blod cellene dine ser friskere ut?

  Til og meg jeg kan google opp en bilde av en frisk blod celle, se at mitt ikke var sånn.
  Betyr det da at siden jeg ikke har utdannelse at det ikke betyr noe som helst?

  MvH
  Emil A. Sundby

  • Det betyr at mikroskopi er vanskelig, og ikke noe man lærer på ei uke eller to. Og når man mikroskoperer friskt blod, vil cellene fort forandre seg og se syke ut. Hvis man derimot fikserer det, slik man gjør på ordentlige laboratorier, holder de formen og man får et reelt bilde.

   De jeg har sett som driver med blodanalyse – jeg har også blitt analysert selv – har en prøvetakingsteknikk som ville gitt blankt stryk til bioingeniør. Det er sikkert forskjell på ulike skoler, jeg vet ikke om du er lært opp i Youngs tradisjon eller andre, men det jeg har sett av ulike skoler gjør de samme grunnleggende feilene.

   La meg stille deg et spørsmål: hvis du kjøpte deg et røntgenapparat og begynte å ta bilder, tror du du ville klare å se hva som var friskt og sykt?

   Pernille Nylehn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: