Asea mirakelvann: ADVARSEL!

Jeg skrev tidligere i dag om det nye mirakelvannet ASEA. Jeg hadde imidlertid ikke gjort leksene mine ordentlig, og trodde dette bare var saltvann … siden det er det som står på innholdsfortegnelsen. Nå viser det seg at Asea kan være atskillig mindre uskyldig enn som så. Asea selv oppgir at produktet er beskyttet av denne patenten som eies av Robert E. Morrow. Den er på en type hydrolysert saltvann, hvor man har framstilt ozon, saltsyre og hypokloritt i små mengder. Formålet med stoffet var at det skulle være bakteriedrepende, og opphavsmannen håpet at det også kunne brukes til intravenøs behandling av bl.a. HIV og MS, da gitt sammen med  nøytraliserende stoffer. Handelsnavnet er visstnok MDI-P.  Firmaet som lager det, Medical discoveries Inc, beskrives som «under utvikling».

Oppdatering 17.desember: ASEA er nå testet. Det viser seg å inneholde klor av samme type som brukes i bassengvann, bare atskillig mer. I ASEA er det 10 mg/L (Mattilsynet har funnet mer, 15 mg/L). I bassengvann er det 1-3 mg per liter. I drikkevann 0,1-0,4 mg. Se mer i denne artikkelen

Jeg skal ikke si for sikkert om ASEA og MDI-P er det samme, men siden ASEA påberoper seg å være beskyttet av samme patent, ser det meget suspekt ut. Mistanken styrkes av at man kan få kvalme og oppkast av det i begynnelsen, noe produsenten kaller «normal reaksjon på avgiftning». Det er også svært mistenkelig at produsenten ikke oppgir annet enn at det inneholder NaCl, hvis sannheten er at det inneholder andre klorforbindelser.

Jeg har funnet én vitenskapelig artikkel om MDI-P, der ble det testet på mus, og beskrives den som en god bakteriedreper som kan være nyttig til overflatedesinfeksjon.

Advarselen kommer her: ASEA er ikke et ekstra sunt vann med litt spesielt salt i. Det er en potensielt giftig væske. Både innholdet og virkemåten gir meg assosiasjoner til Innerlights Prime pH og Jim Humbles MMS. Jeg skal kontakte helsemyndighetene i morgen og høre hva de sier til dette. Inntil vi får klarhet i hva dette egentlig inneholder, er mitt klare råd: Ikke bruk ASEA.

349 kommentarer to “Asea mirakelvann: ADVARSEL!”

 1. Jeg har lest alle denne informasjonen før, som du henviser til før jeg prøvde ASEA. Jeg er blitt kvitt som i underlivet og restituere raskere etter trening. Som sagt så var vi to som tok analyse likt, den andre har ikke bedret sine prøver etter 8 uker på ASEA, men mine ble sinsykt mye bedre. Som den skeptiker jeg er vil jeg slutte med ASEA, og se om underlivssoppen kommer tilbake. Det er helt åpenbart at ASEA har hatt en eller annen påvirkning i min kropp, neste spørsmål er om dette er trygt….

  • Det er fint du er skeptisk. Men hvis du tror på den blodanalysen er du dessverre ikke skeptisk nok. Og jeg gjetter på at du har brukt en god sum penger på at en flymekaniker eller frisør eller hvadenå er har lest avansert kaffegrut for deg.

   Men jeg ser jeg misforsto, jeg trodde du mente du hadde sopp i blodet, det er nemlig hva disse folka pleier å si. Men jeg tviler veldig på at det å drikke forsterket bassengvann skal ha noen som helst betydning for slimhinnene nedentil.

   • Som han sier har han vært hos fastlegen sin når han har blitt undersøkt. 🙂
    Spent på resultatene nå som du har slutta på Asea. Hold oss oppdatert!

    Det kan jo være at Asea fungerer som plassebo. På Puls på NRK testa de ut placebo-effekten, og selv når pasientene visste at de fikk placebo-piller så ga det god effekt. Men det virker bare over noen uker så vidt jeg forstod.

    • Har ikke brukt mange penger på dette, så det er ikke det som er problemet. Det jeg har prøvd å spørre deg om indirekte i flere omganger er om du har fått i undersøkt produktet asea. Asea har en påvirkning på kroppen, spørsmålet er om det bra eller ikke. Allerede i 2012 skulle du få undersøkt det. Jeg er skeptisk nok, derfor slutter jeg nå, for å se om plagene jeg hadde kommer tilbake. Jeg tror heller ikke på placebo, ved å bruke et produkt jeg ikke tror på.

    • Han har vært hos fastlegen, men vet ikke hva som er testet der. De prøvene som viste «surt miljø i kroppen» har han tatt hos sjarlataner.
     Klart det kan være placebo. Det er placeboeffekt ved så å si alt.

     Oddleif, jeg har fått undersøkt ASEA. Resultatet ligger her

     Mattilsynet har også testet det, og finner faktisk høyere klorinnhold.

     • En bruker klorvann til å drepe sopp på feks bad. Kan det være så enkelt? Jeg stopper opp. Jeg drikker ikke klorvann ukritisk.

      • La oss ta et lite regnestykke. Hvis du bruker Klorin på badet ditt, har den en konsentrasjon på 4% hypokloritt. Du kan bruke det konsentrert, eller blande det ut med vann, f eks 5:1, da får det en konsentrasjon på 0,8%. ASEA inneholder 10 mg pr liter, det er en konsentrasjon på 0,01%, altså 400 ganger svakere enn Klorin. Tror du det er nok til å drepe sopp? Legg til at du ikke har ASEA direkte på soppen, men drikker det, og så skal det fordeles i kroppen. Hvis f eks 5 milliliter ASEA blandes ut i dine 5 liter blod (forutsatt at alt går i blodet og ikke skilles ut andre steder), får du en konsentrasjon på 0,00001 mg/l, eller 0,001%. Tror du det er nok til å drepe underlivssoppen din?
       Og merk at de 0.00001 mg/l er i blodet. Hvor mye som tar veien til slimhinnene i underlivet ditt er en annen skål, jeg vil gjette på at det ikke engang kan måles.

       (NB forbehold om regnefeil, jeg går fort i surr når det er masse prosenter og promiller, men konklusjonen blir uansett at det blir veeeeldig lite futt i den ASEA-drinken.)

       • Hva er det de egentlig har patent på? Ikke vann, koksalt eller klor….

        • Det er en spesiell blanding av klorforbindelser og andre salter/ioner, som er utvunnet fra hydrolysert saltvann. Beskrivelsen ligger her. Vet ikke om det sier deg stort, og det sier ikke meg så mye heller, spesielt siden flere av disse stoffene nuller ut hverandre, og noen er så flyktige at de vil fordampe så snart du åpner flaska.

         Det eneste som er sikkert er at ASEA inneholder klor, noe firmaet bedyrer at det ikke gjør.

         • Det er som å drikke klorvann😊 Jeg trener nesten hver dag, jeg er spent om jeg merker noe når jeg slutter. De første to ukene jeg brukte produktet så måtte jeg tisse ca fem ganger pr natt.

          • Interessant. Hvor mye har du drukket pr dag?

          • Dobbel dose morgen og kveld. Dvs ca 4 dl pr dag. Jeg har bilder av prøvene mine hvis du vil at jeg skal sende deg dem. Før og etter. Sender dem ikke på bloggen den.

          • 4 dl per dag. Det høres ganske mye ut …

           Ja, send gjerne bildene, pnylehn at live.no.

 2. Har foreløpig bare gode resultater ved bruk av asea. Riktignok på dyr. Disse dyra hadde fått skolemedisin som dessverre ikke hjalp. Asea var siste utvei og reddet livet dems.

 3. Godt jobbet, dr. Nylehn! Jeg – og mange med meg – håper du fortsetter å skape diskusjon og engasjement. På overflaten kan det virke som om debatten har lite for seg. Men, jeg tror mange leser bloggen din – uten å kommentere – og tar med seg viktig lærdom og inspirasjon før de selv tar et standpunkt.

 4. Det er ingenting i verden som er så utprøvd og sikkerhets testet som ASEA. Det finnes det god dokumentasjon på. Bare å oppsøke selskapet så er de sikkert villig til å dele det med de som er usikkre. Det at de ikke vil si hva vannet inneholder er jo bare tull! De legger ikke skjul på hva som er ingrediensene i produktet. Det er salt og vann, det som er hemmeligheten er den molekylære strukturen som danner redox signalmolekyl i stabil form. Det er nøyaktig det samme molekylet som er inni kroppen. Redox molekylet er laget av salt og vann!! men etter en omstrukturering forvandles det fra enkle ingredienser salt og vann til et nytt molekyl med fantastiske helsegevinster.

  • Har du veldig god greie på kjemi, siden du er så sikker? I så fall, kan du forklare meg hvor man lager natriumkloritt av salt og vann?

 5. Asea-selger Magnus Berg har i sommer bragt det helt ferske MLM-selskapet MyMedicus til Norge, et selskap som angivelig skal tilby 24/7 telefontilgang til lege og resepter for 30 dollar i måneden. Så langt har han bare fått to andre nordmenn med seg, kanskje ikke så rart når tjenestene ikke er tilgjengelige i Norge. Men hva gjør vel det så lenge man kan tjene penger på å rekruttere nye personer under seg?

  • Flink du er, B.F. 😀
   Jeg jobber globalt så nordmenn er i mindretall. Må jo utvide horisonten vet du 😉
   Men dette har jo ikke noe med Asea å gjøre vel.
   Så urelevant for tråden.
   Versågod, mat til dere ulver.

 6. At du Pernille ikke heller bruker energien din på feks på å skrive om GHB. Visste du at dette faktisk er noe mange Nordmenn drikker flere desiliter av daglig (og nei, ikke bare narkiser el de du kan se/merke det på) Og ja, det er det samme stoffet som kalles «sex dop» og som har tatt over for feks rohypnol som er bannlyst verden over. Min ex feks begynte å drikke dette for 18 år siden når han var på landslaget i vannpolo – fordi det er det stoffet som går raskest ut av kroppen av alle rusmidler + det var lovlig å selge før (ihvertfall for 18 år siden i Sverige) Og siden ble det en daglig vane. Og det kan gå årevis uten at dette fører til at livet havner i grøfta (for noen ihvertfall) Men dette mister du sjelen din på, og det viser seg også nå at det faktisk er flere som dør når de slutter med det – kontra når de drikker det (el korker over som det kalles, siden det ikke finnes noe motgift)

  Og hva Asea gjelder – hadde ikke det beste bare vært og prøvd det noen uker sjøl før du uttalte deg? Du har sikkert noen «skavanker» som kunne trenge en finpuss du også… Ikke skjønner jeg opphenget i dette heller, du kan jo dø av å spise for mye poteter for den saks-skyld, og så lenge du ikke blir rusa av det og kommer deg på jobb – kunne jo litt skikkelig hands on research vært og faktisk testet det selv. Du har sikkert noen distributører her på siden som gladelig gir deg noen «free samples»

  J.T

  • Jannike Thomassen, dersom det ble delt ut en årlig ironi-pris ville jeg sporenstreks ha nominert deg. Årsaken er at du kritiserer Pernille for å uttale seg om noe hun ikke har prøvd selv, og i samme innlegg kritiserer henne for å ikke å skrive om GHB. Ifølge din logikk bør hun da prøve GHB selv i noen uker før hun er kvalifisert til å skrive om det. Helledussen….

  • Hei Jannicke!

   For det første kan jeg ikke skrive om alt mellom himmel og jord.

   For det andre skriver jeg om en hel masse saker, jeg har ikke et spesielt hangup på ASEA, men når jeg først skriver, gjør jegd et ordentlig.

   Jeg har ikke tenkt å prøve ASEA. Det ville ikke vært hands-on research i det hele tatt. Hadde jeg blitt kvitt «skavankene» mine, hadde det ikke bevist noe som helst., Hadde jeg blitt mer skrukkete eller grønn i huden, haded det heller ikke bevist noe.

   Ekte forskning skjer ved å gi et stoff til hundrevis av personer over en viss tid, og gi et uvirksomt stoff til et likt antall perosner, og så måle en eventuell effekt. Det er ASEAs jobb å gjøre slike prosjekter, og det har de aldri gjort. Eller, hvis de har gjort det, har de ikke offentliggjort dem i et skikkelig tidsskrift, og det er mistenkelig i seg selv.

 7. Ja, nå skriver vi 2017 og ASEA er enda ikke forbudt eller ødelagt noen folk, heller tvert om, så hvorfor skriver du ikke mer negativt, Pernille.. ingen kommentarer siden 1. mars 2013… Din blogg ligger som en sannhet for folk som søker på nett og det er så trist, for alle de som kunne fått et bedre liv. Synes du det er greit å ha ansvar for det, bare synsing.. Det er vel ikke mye annet enn medisiner, «lovlig utskrevet fra lege», med så mye bivirkninger som ødelegger livet til mange mennesker.

  • Hvis noen kan bevise at ASEA både kurerer sykdom/gir bedre helse og er trygt, skal jeg skrive så positivt om det som bare juling.

 8. Personlig har jeg veldig god erfaring, hvor jeg har kvitt plager jeg har slitt med i mange år. Jeg tenkte det samme som deg i starten men var åpen for å finne ut av det, siden skolemedisin ikke har kunnet hjelpe meg og det har kun vært positivt. Mange jeg kjenner har fått det mye bedre enn før, sluttet med medisiner og er fortsatt friske og fine. Kan jeg få invitere deg en dag, så skal du få hilse på flere og høre deres historie 🙂

  • Det spørs hvor du bor … hvis opplysningene på 1881.no stemmer, er det ganske langt unna Haugesund.

   At du har gode erfaringer med ASEA er fint. Men det er ikke bevis for noe som helst. Jeg har fått flere meldinger fra folk som enten ikke har blitt bedre eller har blitt syke av det. Så der står vi. Den eneste måten å finne ut om det er både effektivt og trygt, er kontrollerte forsøk. ASEA sier de har forsket på dette i 20 år, men har ikke klart å legge fram en eneste skikkelig studie.

 9. Det var jo synd, men du er vel i Oslo av og til, bare gi beskjed, så ordner vi et møte. Du burde jo virkelig bestrebe å få det til, når dette er så viktig for deg. Det er veldig fint å være kritisk til det meste, men har man tatt på seg rollen som rikssynser, har man et ansvar og ikke skittkaste og bruke ord, som sølevann etc for å fremme seg selv. Objektive undersøkelser er sunt men dette er ren sjikane på noe du ikke kjenner til. Jeg vet du har fått et seriøst brev fra Dr Gary Samuelsonsvar med god beskrivelse på produktet. Leser også du forsvarer deg mot falske rykter som er satt ut om deg og er på vakt for at dette ikke skal skje, men det er jo akkurat det du selv gjør, sprer falske rykter.. Faktisk tar du fra folk muligheten med å skremme dem med svada. Hva kommer det av at noen leger tror de er guder, som forsvarer å skrive ut resepter på medisiner, som har så store bivirkninger at folk blir syk av det, mens de rakker ned på helsekost som virkelig virker…det eneste må være, de er ikke interessert i pasienten, men blir styrt av legemiddelindustrien, noe alle vet. Videre kjenner jeg flere som blir avhengig av «apedopet», leger skriver ut til folk, som blir rusmisbrukere etter innleggelse på sykehus…hvorfor ikke skrive om dette også. Jeg skal respektere deg om du er naturlig kritisk, men det må være til alt, men ikke bare på det som truer legestanden…kanskje folk blir frisk eller får et bedre liv….det er vel ikke bra??

  • Torill Judith Elise Westerby, nå er problemer kort og godt at ingen, absolutt ingen, har greid å dokumentere noen positiv virkning av ASEA. Alt som finnes, og som også du henviser til, er noen enkelttilfeller av at personer hevder å ha blitt bedre, samtidig som de har brukt dette giftvannet.

   Ingen har greid å vise at de ble bedre FORDI de brukte giften.

   Det kan finnes mange årsaker til at folk føler seg friskere. Hvis det er et eller annet middel som er årsaken, så vil man tydelig se at alle/mange brukere har den aktuelle reaksjon. Problemet med ASEA er at så slett ikke er tilfelle. Pernille forteller jo at hun kjenner til mange som enten ikke har blitt bedre eller har blitt syke av det.

   Det er derfor grunnlag for å konkludere med at de virkninger dere med påståtte positive erfaringer oppgir har andre årsaker. Dette synet støttes av produsentens manglende evne til å legge fram noe reell dokumentasjon.

   Når det gjelder ditt eget bidrag til denne diskusjonen, Torill Judith Elise Westerby, så viser du din manglende vilje til å sette deg inn i elementære fakta at du regnet det som en selvfølge at Pernille skulle kunne komme til deg for et møte. På tross av at det er allment kjent at hun bor på en helt annen kant av landet.

   Videre at du ikke en gang gidder å lese hele kommentartråden, men lirer av deg påstander som, sitat: «ingen kommentarer siden 1. mars 2013» sitat slutt, på tross av at det har vært aktivitet i denne tråden, inklusive svar fra Pernille, kontinuerlig, senest få uker før ditt innlegg.

   Dine bidrag her i tråden, Torill Judith Elise Westerby, er ikke egnet til annet en å underbygge det Pernille hevder. Svakheten i din argumentasjon, bruk av bevisførsel som alt er grundig tilbakevist flere ganger, og hvordan du avslører at du ikke en gang setter deg inn i diskusjonen som har foregått, alt dette viser at dine påstander ikke kan tillegges verdi.

   Kjell Ingvaldsen

 10. Dessuten er det faktisk flere leger i Norge som har sjekket ut produktet, bruker det og er veldig imponert…men det kommer ikke frem… det gjelder å høre på hva folk selv opplever..

 11. I tillegg vet vi at kroppens eget forsvarssystem vil beskytte oss for evt sykdommer, men kroppen har nok å forsvare seg mot alle e-stoffene, syntetiske stoffer, som er i all mat og drikke vi kjøper. Om man kjøper vitaminer på apoteket, er det nesten, uten unntak, syntetisk, noe kroppen ikke kjenner igjen og vil frastøte. Eks naturlig E-vitamin, med 8 bestanddeler som er naturlig blodfortynnende, får man ikke kjøpt i Norge, kun med 1 bestanddel, Alfa Tokoferol, som igjen er syntetisk…er ikke dette skremmende og viktig å skrive om. Et fullverdi E-vitamin er medisin for kroppen, men leger skriver ut syntetisk Marevan. Omega 3 er naturlig betennelsesdempende, men blir det forklart av leger, nei, og de skriver ut syntetiske legemidler, som kroppen egentlig ikke vil ha og bruker energi på å bekjempe. Dessuten får folk magesår av anitibiotika og penicilin, men forteller legen at dette ødelegger de naturlige tarmbakteriene vi har i magesekken, som skal beskytte oss, ..nei.. Frisk mage og tarm med naturlige bakterier, gjør mennesket mer motstandsdyktig for sykdommer, forteller legen om det, neeei. Hva med Immunterapi, som kan hjelpe folk fra den største katastrofen for folk, nemlig kreft, som blomstrer som aldr før, nettopp av all syntetisk mat og medisiner vi får i oss, har legemiddelindustrien priset så høyt, for egen vinning, så folk må selge gård og grunn for å ha råd til noen år ekstra eller forhåpentlig bli frisk.. Dette er vel viktige tema, hvorfor skriver du ikke om dette, da det gjelder hele Norges befolkning. Norsk forsker og lege, Dr Nitter forsket på kreft og kunne bevise at folk med kreft tålte cellegift bedre om immunforsvaret var på topp og utviklet en drikk som var bra for pasienten, men hva skjedde, han ble sjikanert av andre leger, han nesten mobbet, mens det i dag blir kalt for immunterapi å styrke kroppens eget forsvarssystem. Her er uendelig mye å ta tak i, som burde være interessant for deg å skrive om..som er viktig for folk flest

 12. Er IKKE Asea distributør eller bruker ……. har lest hele tråden her. Pernille må si meg mye enig med Glenn ….. du har en lite troverdig måte å fremstå på … din argumentasjon er veldig ensformig og avvisende… men kan ikke hele tiden avise påstander og dokumentasjon med bare si at det ikke er bra nok å be om mer ….. det er den maktprosedyre SI, NAV og andre offentlige instanser driver med det for å trøtte ut motstanderene ….. nei etter å ha lest tråden her og sett Din argumentasjon Pernille så vurderer jeg faktisk å prøve ASEA 😉

  • Det må du gjerne gjøre. Men når du kritiserer, som du er hjertelig velkommen til å gjøre, hadde det vært interessant å høre hva det er du reagerer på. Kritikk av typen «lite troverdig», «ensformig og avvisende», er ikke spesielt konstruktiv.

   Hilsen Pernille Nylehn

 13. Er der nogen der ved om der findes et sted hvor det er muligt at læse om erfaringer med ASEA, positive så vel som negative?

 14. Hei. Jeg har prøvd å lese meg igjennom alle disse inleggene om Asea. Det var snakk om test fra mattilsynet. Det er mulig jeg har oversett den, for det var så mye å lese. Kan du legge ut resultatet på nytt? På forhond takk. Hilsen Rune Tvedt

 15. Har du hørt noe mer fra Mattilsynet el eventuelt andre?

 16. Flott at du står på Pernille! Håper ikke at du har gått lei, men fremdeles prøver å sjekke ut hva dette vannet egentlig inneholder! Har lest bloggen din her med stor interesse, og er derfor nyskjerrig på om du har
  blitt mer oppdatert?

 17. Da burde denne legen endelig ha forstått hvordan Redox signalmolekyler blir til 🌷som den lege du er finner du nok et middel til ømme tær🌷

 18. Fikk du noe svar fra myndighetene her?

 19. Jeg har med stigende fortvivlelse læst mig igennem ovenstående kommentarer. Hvad er sandt? hvad er direkte løgn? hvad er samvittighedsløs viden/uvidenhed osv.? selv har jeg i dag prøvet asea gel på et forpint område i lænden.(altså udvortes brug.) Det har fjernet smerten. Til gengæld gik jeg lige i dørken og sov tre timer, og da jeg vågnede, var smerten altså væk. Således har det virket, selv om jeg forholdt mig skeptisk for at undgå placebo effekten. Nu må jeg se hvordan jeg har det i morgen og frem efter. Men en virkning ved påsmøring af asea gel kan jeg hermed ikke udelukke. Om det er farligt på sigt har jeg ingen forudsætnig for at vide, men indtil videre vil jeg holde mig fra at indtage det i vand form. Aseas måde at reklamere på vækker ikke just min tillid. Til dig Pernille vil jeg sige tak for at have startet denne blog om asea, og især din -i min bevidsthed- fortsat venlige, konkrete og vedholdende måde at skrive og svare på—til trods for det jeg indimellem opfatter som ubehagelige kommentarer til dine indlæg.

 20. Hei Pernille
  Uten å lese hva du har funnet ut FØR mannen og jeg tok i bruk ASEA, henvender jeg meg nå til deg.
  Vi har begge lavt stoffskifte – jeg uten kjertel og mannen med en halv igjen – og vi bruker begge naturlig stoffskiftemedisin (Armour og Erfa)
  Mannen min har i tillegg noe forhøyet blodtrykk etter mange år med mye smerter.
  ASEA skulle jo hjelpe oss, så vi skulle kunne ta lavere doser med medisin, særlig blodtrykksmedisinene til mannen ble vi «lovet».
  Jeg skulle få mer energi, og slippe «fatige». Jeg er godt opplest og opplyst på lavt stoffskifte, etter mange år med svært lavt energinivå på Levaxin, så jeg kjenner symptomene godt.
  Over sommeren kjenner vi nå at formen er dårlig, alle symptomer på lavere stoffskifte er på plass.
  Mannen min har i tillegg hodepine og er svimmel.
  Blodprøver bekrefter vår mistanke, om at vi begge har falt ganske mye i verdiene, da særlig FT4.
  Og – blodtrykket til mannen min er høyere enn noen gang – det har hele tiden bare vært litt forhøyet.
  Vi har tatt en strips vi bruker til å måle klorinnholdet i bassenget, og testet innholdet i en ASEA-flaske, og den slo ut på det høyeste vi kan få målt.
  Vedkommende som introduserte drikken til meg, nekter kategorisk for at ASEA inneholder klor, og sier det er helt uvanlige bivirkninger vi har.
  Så mitt spørsmål er da – kan ASEA og det det inneholder, redusere effekten av medisiner??
  Takk!

 21. Hva fikk du til svar ?

 22. Jeg er nysgjerrig på om du har funnet ut noe mer informasjon om ASEA sine Redox signalmolekyler siden 2012?

  • Hei Ann-Christin!
   Jeg har ikke jobbet med Asea de siste åra. Jeg fikk avklart at det er klorvann, omtrent som det vannet de bruker i svømmehaller. Jeg fant også at Asea ikke har framlagt en eneste artikkel som viser noen som helst gevinst av dette overprisede klorvannet.

   Jeg tror for øvrig det har gått litt av moten. Nå er det sikkert et eller annet nytt mirakelvann som selges ved pyramidemetoder.

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

 23. Hej. Jeg har læst dit indslag omkring Asea. Vi overvejer det til vores datter. Fik du fat i helsemyndighederne omkring Asea?
  Mvh. Rebecca

  • Hei Rebecca,
   jeg har vært i kontakt med Matilsynet, som også testet det og fant at det besto av natriumkloritt, konsentrasjonen var omtrent som i bassengvann.

   Dessverre har de ikke mulighet for å stoppe salget, fordi Asea bevisst kommer med så vage påstander om «helsegevinstene» at de ikke rammes av lovverket. Det er selvfølgelig bevisst fra Aseas side – hadde de f eks sagt at vannet kurerte diabetes eller kreft, ville de fort blitt bøtlagt.

   Men at det ikke er grunnlag for å stoppe eller straffe, er naturligvis ikke bevis for at det virker, eller at markedsføringen er riktig og etterrettelig. Det er omtrent som når politiet henlegger en sak på bevisets stilling.

   Men faktum er at Asea så langt ikke har lagt fram en eneste vitenskapelig artikkel som viser noen gevinst av dette overprisede klorvannet. Jeg anbefaler dere sterkt å ikke bruke det.

   Pernille Nylehn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: