Dra meg i flettå

pernilleMedisinspalta mi i Stavanger Aftenblads helgemagasin Pluss den 25. januar handlet om hår, ganske enkelt.

3 kommentarer to “Dra meg i flettå”

 1. Viktig å sette søkelyset på alle de kjemikaliene man stapper opp i hodebunn/hår i form av ulike produkter.(På kroppen ellers også for den saks skyld)
  En ting er hårfarging som folk flest heldigvis ikke driver med så alt for ofte. En tilleggsting er sprayer, skum, gel, osv. Er alt av det slaget garantert fritt fra uheldige kjemikalier? Neppe! Noen hoder er stinne av slike produkter absolutt alltid. Jeg antar at det også havner i blodbanene våre, og etterhvert kan spores i vår urin.

  Og hva med at alle disse produktene også er parfymerte? Det reagerer også flere og flere på – også når andre bruker det.

  • Hei!
   Parfymering er absolutt et problem for mange. Visse mennesker stinker jo som en hel frisørsalong.
   Når det gjelder skum og gel og alt der … de er jo testet og skal være godkjent, men det må nødvendigvis være en del heftige stoffer i dem siden de får håret til f eks å stå rett opp.
   Men farge, permanent og bleking er nok verre, siden de påføres helt inn til hodebunnen. Og stoffene må ha kontakt med hud/hodebunn for å komme inn i kroppen, det suges ikke inn gjennom håret.

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

 2. Hei igjen.
  Er helt enig med deg her! 🙂 Hårfarger, permanent og bleking er helt klart det «giftigste» hvis disse produktene skal rangeres på en skala. Det undrer meg faktisk at hårfarger selges fritt over disk til hvem som helst ganske langt ned i alder. (mulig det har kommet noen restriksjoner her jeg ikke har fått med meg…)

  En kollega av meg slet med hodepine, svimmelhet, synsforstyrrelser og kvalme mer eller mindre hele tiden, og ble derfor henvist til nevrologisk. En dame i sin beste alder, som hadde begynt å «pynte» på sin etter hvert mer og mer gråe manke. På nevrologisk fikk hun klar beskjed om at det måtte bli helt slutt med fargingen om hun skulle bli bedre. Ja, det finnes sikkert bøtter og spann av liknende historier.

  Parfymene er også et kapittel for seg selv, og reagerer du sterkt nok på dem vil jeg påstå at du risikerer å bli utestengt fra hele det offentlige innerom. De menneskene som «stinker som en hel frisørsalong» finnes svært mange steder, ja over alt. Lokaler rengjøres med sterke midler, og flere lokaler tilsettes også ulike dufter og luftfriskere av en eller annen årsak.

  Det spørs om ikke det er en del områder her vi bør bli litt mer bevisste på, om ikke annet så for å ta hensynet til flere og flere allergikere og overfølsomme som også har rett på sin plass i samfunnet.
  Konsekvensen ville kanskje også bli at «hvermansen» hadde følt seg bedre? Andelen hodeverkproblematikk, luftveisproblematikk osv. ville kanskje påvirkes positivt? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: