Glem Asea, her er Starfire!

acid-baseBle du ikke ti år yngre av Asea? Fikk du ikke høy nok pH av Innerlights pH-dråper? Gjorde ikke Kangenvannet det det lovte? Ble du ikke  kvitt kvisene av sølvvann? Her er endelig løsningen, Starfire!

Dette synes å være det siste tilskuddet til de hundrevis av flaskevannprodusentene som hevder at akkurat deres vann er helt ekspesjonelt helsebringende, velsmakende, antioksidantisk, bakteriedrepende, mineraltilførende, ekstra spesielt molekylært uovertruffent …

Starfires nettsider er en sann svir å lese. Her har man tatt en tur i kjemiboka og plukket ut ord som høres fine og flotte ut, ristet dem godt, og drysset dem utover i teksten.  Her er noen gullkorn:

Starfire er det mest hydrerende vannet på planeten. Vanlig vann blir  nemlig ikke tatt opp skikkelig i kroppen fordi det har en suboptimal molekylær struktur.  Starfire, derimot, er heksagonalt, og dette gjør at kroppen suger det opp som en svamp.

Starfire er spunnet i en vortex i mange timer, så hydrogenstrukturen forandres på molekylært nivå. Jeg klarer ikke kommentere denne, men bemerker at «slynget  vann» ikke er noe nytt i visse kretser … unntatt i kretser hvor man kan kjemi.

Starfire har evnen til å tiltrekke seg og samle opp bioenergi. Det lagrer også energihukommelse (hva nå det er) om skadelige eller gunstige vibrasjoner som det er blitt utsatt for. Dette er grunnlaget for homeopati (sic).

Starfire inneholder mindre molekylklynger enn annet vann. Vanlig vann inneholder store molekylklynger (clusters), omgitt av en stor mengde enkeltmolekyler. I levende vann (som Starfire) er klyngene mindre og flere, og former krystaller med 6 molekyler, eller mikrovann. Dette gir vannet lavere overflatespenning, så det blir tatt opp lettere i kroppen.  Starfire er faktisk våtere enn vanlig vann.

De lærde utlegningene på denne siden henviser til en del interessante historiske personer: Rudolf Steiner, som fant opp hvordan man kan slynge vann. Wilhelm Reich, som definerte orgonenergi. Dette sidestilles for øvrig med Chi, Ki, Od, og Prana. Sistnevnte er en slags kjærlighetsvibrasjon, som NB ikke klarer å stråle gjennom glass, så vann bør oppbevares i spesiallagde plastflasker. En annen viktig figur er Masaru Emoto, som  har vist hvordan krystallene i vann påvirkes av tanker og følelser. Han kunne f eks skrive kjærlighet på en lapp og feste den på et glass vann, det var nok til å gi vannet en vakker og harmonisk krystalliseringsmønster.

Nå begynner hjernen min å smelte snart, så jeg må bare henvise leserne til Starfires nettsider, og få åndelig påfyll som varer i mange dager. Du kan også bestille abbonnement på Starfire, f eks kan du få levert ti flasker* kasser med 24 flasker à en halv liter (16 oz) i måneden for bare 359,99 dollar! I hvert fall hvis du bor i California, det blir kanskje ørlite dyrere hvis du bor i Norge.

Du kan også lese om hvordan Starfire lages. NB sterke scener.

* Som Anna Malinowski elskverdigst har gjort meg oppmerksom på, gjorde jeg en alvorlig blunder i første utgaven av denne posten – jeg leste – og dermed skrev – ti flasker når det sto ti kasser. Veldig pinlig. Takk Anna.

 

Stikkord: , ,

12 kommentarer to “Glem Asea, her er Starfire!”

 1. Litt vanskelig å holde seg alvorlig når en leser slikt. Fint at du tar deg bryet med å dele dette eventyret. Jeg tror vi snart må få Pernile på blå resept.
  Hilsen Oskar

 2. Det med Pernille på resept er jeg helt enig i. Hun har dessuten er god ironi i omtaler av produkter som dette mirakelet.
  Det triste er at alt for mange bedras av slik svindel.

 3. Du glemte å skrive hva de selv sier om vannet sitt: «The US Food & Drug Administration has not evaluated these claims. This product is not intended for the prevention, cure or treatment of any disease». Det er noe bare noe for å slukke tørsten med, som det vi har i springen.

  • Advarselen er standard, de er pålagt å skrive det. Den er for øvrig det eneste etterrettelige som står på de nettsidene.

   PN

 4. Helt utrolig, men skulle tru man er tilbake i det gamle vild vest på 1800 tallet, hvor kvakksalverne kjørte rundt med hestekjerrer, og solgte slangeolje som all helbredende mirakelmedisin.

  Det er også utrolig at det ikke finnes noen etat som jobber med å undersøke og opplyse om dette markedet, slik at disse svindelforsøkene kunne blitt reduset, for det er tydeligvis mange mennesker der ute som lar seg lett forføre av «hokus pokus» snakket….

  Sånn sett gjør Pernille en utmerket jobb….Good stuff.

  • Det finnes etater. For markedsføringspåstander og metoder så er det Forbrukerombudet, som har et begrenset budsjett og store oppgaver. Når det gjelder innholdet i disse «næringsmidlene» så er det vel Mattilsynet, som heller ikke har plagsomt lite med oppgaver, eller overdrevet feite budsjetter.

   Men disse (og eventuelle andre myndighetsorganer) er avhengig av at de får klager eller tips. Så når dere kommer over en (mulig) ulovlighet, så send en klage til relevant etat, eventuelt benytt dere av hjelp som tilbys fra forskjellige frivillige organisasjoner. En av disse er Skepsis, med et eget innrapporteringskjema, http://skepsis.no/?p=1403.

   Får ikke myndighetene vite om lovbruddene, så kan svindlerne fortsette uhindret!

   Kjell Ingvaldsen

  • Den ville vesten er tilbake, men nå slipper slangeoljeselgerne å kjøre omkring med hest og kjerre. De kan sitte på nettet og markedsføre varene sine. Og sheriffen ligegr og sover.

 5. Du skriver. «Nå begynner hjernen min å smelte snart, så jeg må bare henvise leserne til Starfires nettsider, og få åndelig påfyll som varer i mange dager». Jeg tror hjernen din smeltet, Pernille. i tillegg så har du veldig liten forståelse av det du leser. Du skriver: «Du kan også bestille abbonnement på starfire, f eks kan du få levert ti flasker à en halv liter (16 oz) i måneden for bare 359,99 dollar».
  De som forstår det de leser ser at butikken på den hjemmesiden du refererer til selger 1 case dvs 24 stk 16oz flasker for $44.99, Det gir en pris på ca 12kr for en halv litersflaske. Kjøper man 8 cases/mnd, dvs 192 16oz flasker, så blir prisen $262.49, dvs ca 8kr/flaska

  Så spørsmåler er:
  Forstår du virkelig så lite av det du leser, Pernille? Eller driver du med misvisende propaganda med overlegg?
  Og til dere hjernevaskede beundrere av alt Pernille spyr ut i bloggen sin: hvor mange av dere kjøper 0.5l Imsdal for kr20 uten å blunke? Svelger dere rått alt denne dama skriver uten å sjekke fakta? Har dere hørt om selvstendig tenking? Anbefales, det gjør faktisk ikke vondt!
  Innlegget om Starfire er en grov overtredelse av alle etiske og moralske retningslinjer alle som blogger burde rette seg etter.
  Men det er vel ikke første eller siste gangen vi ser på denne bloggen!

  Til alles informasjon: jeg aner ikke hva Starfire er, og bryr meg ikke om det heller. Jeg blir bare kvalm når jeg ser slik uvitenhet og manglende forankring i fakta som Pernille viser gang på gang!

  • Hei Anna, takk for hyggelig og konstruktiv tilbakemelding.
   Du har selvfølgelig helt rett – jeg blingsa og skrev ti flasker når jeg burde ha sett at det sto ti kasser. I den grad jeg skal unnskylde en slik blunder får jeg si at mange av disse mirakelvannene, som Asea og Prime pH etc., er vanvittig dyre, så jeg reagerte ikke på prisen. Det burde jeg gjort.

   Nå det gjelder de påståtte etiske overtrampene hadde det vært fint om du presiserte. Meg bekjent er det ikke forbudt å være sarkastisk, og når det gjelder Starfire og beskrivelsene av innholdet og produksjonen er det all grunn til å være sarkastisk. At noen ikke liker det er så. Jeg liker heller ikke det du skriver om meg, men jeg kaller det ikke etiske overtramp.

   Beste hilsen
   Pernille Nylehn

 6. Hei Pernille. Jeg har nylig begynt å følge med på bloggen din og finner den svært interessant. Leste nylig din redegjørelse om syre/base balansen. Veldig bra! Jeg er kjent med kroppens forsvarslinjer mot forstyrrelser i kroppens syre/base balanse og vet, som du sier, at det skal godt gjøres å drikke eller spise seg til høy eller lav pH. Imidlertid har jeg lest (husker ikke hvor) at forholdet mellom baskisk og sur mat har betydning for helsa. At grønnsakene ved siden av kjøttet/fisken gir oss både bsisk og sur mat , altså balansert kosthold. Mange sper på med green food og hevder at mer baskisk mat gir mer energi. Selv om det ikke påvirker blodets pH får det meg til å tro at det gjør noe i kroppen. Kan du si noe om dette? Jeg vet at mennesker med urinsyregikt skal unngå å spise mye sur mat som f.eks rødt kjøtt. Kan du si noe om grunnen til det også? Hva mirakelvann angår må jeg innrømme at jeg ikke ante at det fantes så mange varianter. Kangenvann ser ut for meg til å kunne gi nyrene jobb for å opprettholde «balansen».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: