Vil rydde opp i lovløs praksis

Etter at Forbrukerrådet og Helsetilsynet aksjon, hvor de gikk  gjennom 100 alternativbehandleres nettsider og fant tildels grove lovbrudd på en av fem, ønsker de innstramming av regelverket.

Jeg har litt lyst til å si hva var det vi sa. Jeg og mange med meg har prøvd å si dette i lange tider: Alternativbransjen er fullstendig ute av kontroll, og de skikkelige og seriøse drukner i støy fra sjarlataner og svindlere. Norge er det eneste land i Europa hvor hvem som helst kan åpne praksis, uten å ha så mye som et kurs, og behandle hvem som helst for hva som helst. Og til nå har de kunnet bryte lover og regler så mye de ønsker, uten å værre redd for inngripen fra myndighetene. Forhåpentligvis vil det faktisk skje noe denne gangen, men jeg tør ikke tro det før jeg ser det.

La meg bare si for ordens skyld at jeg ikke er motstander av all alternativ behandling. På ingen måte. Jeg er motstander av dårlig behandling, uansett hvem som står for den. Og jeg er opptatt av pasienters og forbrukeres rettigheter. Det er ikke vanskeligere enn det. Når folk oppsøker en behandler og betaler (ofte mye) penger for det, er det minste man kan forlange at vedkommende har et minimum av kunnskaper, og at vedkommende har satt seg inn i de lover og regler som gjelder for virksomheten. Vi forventer det av snekkere, rørleggere og frisører. Er det ikke rimelig å forvente det av mennesker som skal behandle det mest dyrebare vi har – vår egen og våre nærmestes helse?

2 kommentarer to “Vil rydde opp i lovløs praksis”

 1. Bra med igjennomgang, men skal vi håpe at det hjelper? Ja!! Tror vi at det hjelper? Personlig er jeg litt usikker, men jeg håper jo i det lengste.

 2. Enig, her må det lukes. Men, jeg har brukt alternativ medisin, med godt resultat. F.eks. fikk jeg etter mange år på sterke tabletter mot kraftig migrene, hjelp hos en homøopat. Etter hans behandling aldri et anfall mere, dette på 90-tallet. Leger har jeg gitt opp; blodprøve, (hva venter de å finne?) (Furst går nok strykende.) Ny time om 2 uker. Ah, kolesterol. Jeg vil gjerne forklare hvorfor jeg er der. Vi kan snakke en annen gang, hører jeg. Jeg kommer gr, flere ryggbrudd etter front mot frontkollisjon gr. besvimelse, jeg faller etter dette stadig om med påfølgende sterk dur i hodet. Vet ikke om jeg blir hørt, legen sitter alltid med hodet «inne» PC-en..Tyst.
  Men det kommer ut en resept på «Stemetil».vistnok mot svimmelhet. Jeg leser vedlegget og finner dette lite forsvarlig gr. alle bivirkninger.
  Det var nok bra da jeg nesten to år senere bestiller på en privatklinikk og får vite at jeg har aorta-stenose, som jeg forøvrig må ha hatt lenge iflg. legen. Vel, godt å vite hva som plager meg så jeg han ta mine forholdsregler. Men drøyt var det med kr 5.730,- for tre kvarters undersøkelse..(Homøopaten kr 250,-,-, ca samme tidsbruk,- men endel år siden.
  Jeg har ellers betalt i 2012 kr 600.- for 1 1/2 times intens kraniosakral-behandling.

  .På «Stemetil»-vedlegget står der : Det er rapportert om plutselig død med mulig kardiovaskulært opphav.

  Dette er dessverre ofte slik jeg og mange jeg kjenner opplever legebesøk. Man blir ikke hørt, det stilles ingen spøsmål. Man får stadig ny time men knapt noe skjer utenom disse evige blodprøvene. Skal man bli evig pasient? Her må nok ryddes på hele linjen, det er ofte ,svært ofte, en temmelig bedrøvelig opplevelse.

  Jeg mener det er underlig at så mange er syke i dag og det skyldes ikke bare at flere sykdommer blir oppdaget.
  I 1945 og utover ble hele befolkningen sjekket av omreisende team, noen kalt inn til sykehusene som da hadde rikelig med plasser ledig. I dag er det en kaosfølelse man sitter igjen med. Hvor ligger hunden begravet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: