En sørgelig historie om Norsk akademi for naturmedisin

Annabelle Tully tok kontakt med Norsk akademi for naturmedisin (NAN), som bl.a. underviser i homeopati, for å få vite litt om undervisningen deres, og pensumet. Hun ba om å få se tidligere eksamensoppgaver, da dette ofte gir et visst innblikk i hva en skole legger vekt på. Dette førte til en meget besynderlig mailutveksling mellom henne og undervisningsrektor Andreas Bjørndal, og hun har skrevet en lengre bloggpost om det. Parallelt med dette foregikk det en lang diskusjon på NANs Facebookside, hvor Tully og undertegnede og en del andre deltok. Den handlet bl.a om forskning og dokumentasjon, vaksiner og homeopati.  Diskusjonen var tidvis litt amper, som slike kan bli, men slett ikke av de verste jeg har vært med på.

Men etter hvert utartet den på en noget spesiell måte ved at NAN (i realiteten Bjørndal) slettet/blokkerte innlegg fra Tully, Nadia Skauli, Magnus Talén, og muligens flere, fordi de ifølge Bjørndal var usaklige eller kverulantiske. Det er en temmelig underlig atferd fra Bjørndals side – først bruker han masse tid på å diskutere, så bestemmer han seg plutselig for å klippe vekk den ene siden av diskusjonen. Det ser ganske snodig ut – han har en masse innlegg som adresseres til f eks Annabelle og Nadia, men man ser ikke hva de har sagt. I skrivende stund ser jeg at tråden er betydelig redigert, b l.a. mye av det som handlet om NANs egen påståtte forskning, og gjentatte spørsmål fra Magnus Talén om den  har vært godkjent av REK (regional etisk forskningskomité).

Det skulle kanskje understreke at Bjørndal har vanskelig for å ta til seg kritikk. Dessverre. Er det noe vi trenger, er det saklige diskusjoner om alternativ medisin. Men undervisningsrektor og profilert samfunnsdebattant greier ikke en gang oppføre seg redelig på Facebook.

3 Responses to “En sørgelig historie om Norsk akademi for naturmedisin”

  1. Postet selv en kommentar der før i dag, hvor den så ble liggende ute i et par timer før den ble slettet og jeg ble blokkert fra å kommentere. Kommentaren var fra meg heller ikke spydig eller på noen som helst måte støtende. Andreas Bjørndal skjønner seg tydeligvis ikke på Streisand effekten!

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: