Er stråling fra routere skadelig for planter? Finale!

Nå har de to planteskålene mine, Jonas og Gudrun, stått og spiret og vokst i tre uker. Men da jeg gikk inn for å se til dem i morges ble jeg møtt av et grusomt syn. Spirene i den skåla som sto nærmest routeren var så å si døde. De lå pladask utover skåla, og så ikke ut som de skulle overleve dagen. Riktignok hadde det vært varmt, og jeg hadde ikke husket å vanne dem de siste dagene, men det var jo rart at bare den ved routeren skulle reagere slik. Eller er det virkelig slik at stråling fra noe så enkelt som en liten router kan ha slik påvirkning på planter? P1020967

Dette forsøket beskrives i fem artikler: Dette er del 4. Her er del 1, del 2, del 3, , del 5.

… Neida. Kødda!

Det sto dårlig til med spirene, nettopp fordi de hadde fått for lite vann de siste dagene, men det gjaldt begge skålene. De var like forsofne begge to. P1020969Vart du skræmt no?

Men jeg var uansett ganske nedrulla en stund og tenkte at nå var alt tapt. Men etter noen timer  med intensiv vannbehandling kom de seg ganske bra, og nå ser de slik ut: P1020970Jonas står til venstre, og Gudrun til høyre. I mine øyne er de fremdeles ganske like, men det er ikke jeg som skal felle den endelige dommen. I morgen kommer min uavhengige observatør og skal måle og telle, og først etter det vil jeg avsløre for ham og for leserne om det er Jonas eller Gudrun som sto nærmest routeren. I mellomtiden kan jo leserne gjette, en aldri så liten avstemning?

Følg med!

2 kommentarer to “Er stråling fra routere skadelig for planter? Finale!”

  1. Hm. Dette bør gi grunnlag for et nytt eksperiment. Er det slik at ulik vanningspraksis på ellers like planter vil forskjellige vekstvilkår?

    • Du så resten av posten, at det ikke var forskjell på dem? Ingressen var bare lureri. 😉

      Ulik vanning vil selvfølgelig gi ulike vekstvilkår.

      PN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: