Artikkel om «supermat»

supermat_shutterstock_4042948Ernæringsfysiolog Erik Arnesen og jeg har skrevet artikkel om «supermat» for Norsk tidsskrift for ernæring.

6 kommentarer to “Artikkel om «supermat»”

 1. Elsker logikken: ikke spis sunn mat for da ødelegger de virkningen av medisiner som gis for å SVEKKE immunforsvaret. Gi meg et eksempel på en medisin som gis for å svekke immunforsvaret som kan kurere en sykdom!

  Og burde ikke leger heller lete etter årsaken til at immunforsvaret reagerer istedet for å undertrykke det? Kvakksalvere, det er det dere er.

  • Hvis man for eksempel er hjertetransplantert, er det helt nødvendig med immundempende midler for at kroppen ikke skal støte fra seg det nye organet.

   Men problemstillingen er egentlig hypotetisk: Det er meg bekjent ikke noe som «styrker imunforsvaret», det er bare en klisjé. Immunforsvaret kan svekkes av ulike grunner, men normale friske folk kan ikke få bedre immunforsvar av å spise pulver ditt eller frukt datt.

 2. Hvem trenger hjertetransplantasjon? De som har fått elendig tips fra en lege!

  Du må være veldig ignorant, men man kan vel ikke forvente mer av en lege. Visste du at dødeligheten går ned dersom det er streik blant leger? Hvorfor det mon tro? 😉

  Og det er jo morsomt at du snakker om å svekke immunforsvaret viss det ikke er mulig å styrke det! For en klisjé!

  Selv har jeg tatt ett enkelt produkt siden i høst 2011. Dette inneholder alle næringsstoff kroppen trenger (+ at jeg tar essensielle fettsyrer uteno, blanding av dette vil gi såpe). Siden dette har jeg ikke vært syk en eneste dag, ikke engang snufsen, noe jeg var konstant på forhånd.

  I tillegg er jeg nå kvitt allergien jeg har slitt med om sommeren, som skyldes SVAKT immunforsvar! Hvorfor er leger så degenerte?

  Jeg blir heller ikke støl i musklene slik jeg pleide å bli etter trening. Jeg har også mye mer energi og tar aldri en ettermiddagslur etter jobb, det hører fortiden til!

  Du kan aldri overbevise meg om å leve som deg. Hvor gammel er du egentlig? Det kan se ut som du nærmer deg 70, men jeg vet du ikke kan være så gammel. Da ville du ha vært klokere. Det er resultatet av å leve på lav-fett, lav-salt-diett.

  Denne næringsmangelen kan vel også forklare ditt dårlige humør og skitkast i forum. Og hvorfor er det slik at du ikke forstår at kroppen er elektrisk? Du ser ut til å være fanget på 1800-tallet og newtoniansk-verdensbilde.

  Lykke til, kvakksalver!

  • Hei, hei @jess@gmail.com

   Jeg ser at du har lagt igjen en e-postadresse her så jeg kunne ha skrevet til deg der men siden det jeg skal spørre deg om antagelig er noe vanvittig mange lurer på, så stiller jeg spørsmålet i dette kommentarfeltet og blir glad om du svarer meg her også. Det jeg så gjerne skulle ha visst er:

   Hvilket enkelt produkt er det du har tatt siden høsten 2011? Er det ikke riktig av deg å dele med oss andre hva dette produktet heter slik at vi også kan få et bedre liv? Det høres helt vidunderlig ut at du har fått et mye friskere liv slik at du ikke trenger å ha direkte kontakt med kvakksalvere. Er dette noe man kan kjøpe på internettet? Værsåsnill og del din kunnskap med oss! Virker det på annet enn immunforsvaret? Har det andre bivirkninger enn at du rakker ned på bloggere? Hvis det bare er det som er bivirkningen så er det jo bare å kjøre på – en slik bivirkning kan umulig være skadelig! Jeg skulle gjerne ha visst hva du tar som inneholder alle næringsstoffene kroppen trenger. Er det enslags supernøtt? Jeg vil gjerne kjøpe dette og begynne med det snarest. Tusen takk, jess, for at du sprer ordet! Venter i spenning på å få vite navnet på dette produktet!:-)

   • Hei igjen, @jess. Jeg glemte helt, i min iver etter å få greie på navnet til det produktet du spiser, å spørre om en ting til. Du skriver at dødeligheten går ned når legene streiker. Jeg har ikke fått med meg at legene streiker, jeg. Det må da skje ganske ofte siden levealderen har økt jevnt og trutt? Jeg trodde det var andre faktorer som spilte inn, men så var det det at legene streiker. Men. Du spør om jeg vet hvorfor. Nei, jeg vet hverken ut eller inn på hvorfor det er slik. Jeg visste ikke engang at det var sånn. Vet du? Vil du dele din kunnskap med oss uvitende om dette også? Gjerne her i kommentarfeltet. Supert! Takk!:-))))))))

 3. @roysen: Du skulle vel ikke kjenne til en som heter roaldsen, du? Dere holder samme innmari stilige stil. Du virker som en veldig klok person og kan sikkert forklare meg hvordan immunforsvaret virker? Det er jo ikke ett vettugt svar å få i denne bloggen så da må man søke til oppegående folk i kommentarfeltet. Så. Hva er kroppens immunforsvar? Hvordan fungerer det og hva blir det påvirket av? Blir det sterkere av å skjelle på leger og andre fagfolk? Har du vært syk noen gang? Hva er det immunforsvaret går til krig mot? Kan man utvikle lese- og skrivevansker av å ha et godt immunforsvar? Det der siste lurer jeg på siden jeg tolker deg slik at du mener at leger ikke er interessert i at pasientene spiser sunn mat og jeg finner ikke ett eneste sted verken innenfor forskning eller i ukebladene at legene mener det. En slik tendens til å ikke få med seg innholdet i det man leser kan i noen tilfeller skyldes en lese-vanske. Eller er det jeg som atter en gang misforstår? Ja, ja. Sånn er det å være tjukk i huet. Jeg er faktisk så tjukk i huet at jeg ikke trenger hjelm når jeg er ute og sykler. Bruker du hjelm når du er på tur eller lar du bare vinden suse mellom ørene? Jeg er ikke bare tjukk i huet men jeg er naiv i tillegg. Det gir seg utslag i ulike vrangforestillinger som f.eks det at jeg tror at leger _er_ interessert i å lete etter årsaken til at immunforsvaret reagerer. Sukk. Livet er hardt for en tosk som meg. Det er bra at jeg briljerer på ett område; jeg velger mine veiledere med omhu. Du er utvalgt, @roysen!

  Jeg går ut ifra at ditt immunforsvar er et av det sterkeste i NATO men er likevel forundret over at du ikke har hørt at cellegift kurerer kreft, selv om cellegifta slår ut immunforsvaret. Eller er jeg feilinnformert? Det skal ikke forundre meg. Så opplys meg, roysen. Ikke forsvinn slik roaldsen gjorde. Han etterlot meg i et emosjonelt og helsemessig dilemma som balanserer på en knivsegg mellom kaos og vakuum siden han ikke fulgte opp og svarte på spørsmål av viktig karakter! Men du kan sikkert hjelpe meg. På forhånd mange slags takk, altså.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: