Helsespalte om sykling

pernilleHelsespalta mi i Stavanger aftenblads helgemagasin Pluss den 2. august handlet om at det er deilig å sykle i Danmark, men ikke fullt så deilig i Norge.

3 kommentarer to “Helsespalte om sykling”

 1. Haugesund er ille ja, heldigvis er Stavanger rimelig bra, selv om de av og til begår bommerter. (det nye konserthuset som åpnet for ett års tid siden har ikke en eneste sykkelparkering, til tross for at kommunens egen arealplan tilsier at bygg av denne typen skal ha minst 3 sykkelplasser under tak for hver påbegynte 100m^2)

  Men jeg kan sykle fra Madla til sentrum, eller til Forus, eller rundt hele Hafrsfjorden, uten å måtte sykle en eneste meter i kjørebanen, og uten å måtte krysse bilvei en eneste gang (de krysningene som er har gang/sykkel-undergang)

  Parkeringshusene i sentrum har egne låste rom med adgangskort for trygg parkering av sykler, utenfor er det servicestasjoner med trykkluft for å slippe pumping. Jeg liker faktisk bedre å sykle her i Stavanger enn i for eksempel Århus i Danmark.

  Summa summarum er jeg helt enig med deg, men jeg tror det er store lokale variasjoner fra by til by både i Norge og i Danmark.

  Men politikerne *sier* de har ambisjoner om å tredoble jobbsyklingen innen 10 år, da bør de vel få ut fingeren og faktisk tilrettelegge også, i motsatt fall blir det ren ønsketenkning.

  • Hei,
   ja, det er bedre i Stavanger, dvs stavangerområdet. Selve bysentrum er ikke stort bedre enn Haugesund (hvis det ikke har skjedd veldig store endringer de siste åra), men man kan sykle langt i områdene rundt.

   Det er store forskjeller, ja, men normalen i Norge er nok nærmere Haugesund enn Danmark.

 2. Tenker ofte på det du skriver om. Her i Vestfold er det bra med sykkelstier, men inne i byene er det ikke slik. Var i København under jazzfestivalen nå i sommer. Hotellet hadde sykler til leie og da ble det fine turer rundt i byen på sykkel. I mai var jeg i Toulouse, fjerde største byen i Frankrike. Der var det lagt fint til rette for sykling. Skrev en blogg om sykling i det området: http://abelix.hive.no/wordpress/?p=2653

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: