Eldreomsorgen, bare elendighet, eller også noen solstråler?

NSFs hovedtillitsvalgt i Sandnes kommune, Silje A Østrem har i dag en kronikk i Sandnesposten der hun etterlyser en mer nyansert beskrivelse av forholdene i eldreomsorgen.  Hun kjenner seg ikke igjen i den elendighetsbeskrivelsen som media og valgkampen formidler, samtidig som hun er bekymret for hvordan dette påvirker både rekruttering og flotte kollegaers arbeidsglede.

Jeg er så enig, Jeg har vært tilsynslege på flere sykehjem og kjenner meg absolutt ikke igjen i det bildet mange maler av eldreomsorgen. Det er trist  at befolkningen får inntrykk av at å havne på sykehjem er en skjebne verre enn døden, og det er respektløst overfor de mange dyktige pleierne som gjør en flott jobb. Det er ikke hyggelig å få beskrevet arbeidsplassen sin som helvetes forgård. Selvfølgelig skal vi ta tak i det som ikke fungerer, men vi må ikke svartmale hele systemet.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: