Jurister om reservasjonsretten

To jurister har gått ut mot forslaget om «reservasjonsmulighet» for fastleger, og det er ingen hvemsomhelster. Den ene heter Curt A. Lier og er president i Juristforbundet. Han skriver på Juristforbundets blogg:  «Retten til abort må bevares – uten forbehold»

Den andre heter Geir Lippestad. Han burde være velkjent for de fleste, siden han tok på seg den skitneste jobben en jurist kunne hatt så langt i dette århundret, nemlig å forsvare en mann som myrdet 76 mennesker med kaldt blod. Altså noe som stred mot alt Lippestad sto for. Etisk vanskelig er bare forbokstaven. Han sier til VG: «- Som advokat eller fastlege, hvor du utfører en lovpålagt plikt, må du forholde deg til regelverket. Ellers må du finne deg en annen stilling». Han sier videre: «(…) gir det virkelig noen bedre samvittighet om man inngår en avtale med en annen lege som henviser? I strafferetten så er det vel ikke noe bedre om man avtaler med en annen at man skal slå ned noen?»

Som jeg skulle sagt det selv!

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: