Kronikk om vaksiner

I anledning Folkeopplysningens episode om vaksinemotstand i dag, har jeg skrevet en kronikk på NRK Ytring. Ingen revolusjonerende nye tanker, mer et forsøk på å forklare hva vaksiner egentlig er.

Folkeopplysningen sender kl 21:45 på NRK1. Ikke gå glipp av den!

3 kommentarer to “Kronikk om vaksiner”

 1. Isj, isj, folk som ikke vet forskjellen på taktikk og strategi … 😉

  I kronikken skriver Pernille om immunforsvaret at, sitat: «Vi har flere ulike systemer som inngår i et avansert samspill, omtrent som Forsvaret består av mange grener og disipliner, som igjen har ulike våpen og strategiske metoder.» sitat slutt. Men Forsvarets forskjellige grener, våpenarter og disipliner har ikke forskjellige strategiske metoder. Strategi kan beskrives som hvordan man disponere de forskjellige styrkene, med deres forskjellige TAKTIKSKE metoder.

  For immunforsvaret, så er det vel ofte slik at, siden det ikke er noen intelligent styring av kroppens egen sykdomsbekjempelse, så er det ikke noen overordnet strategi, men bare forskjellige taktikker. I kronikkens eksempel med urbefolkningen i Amerika, så hadde ikke deres kropper noen taktikk for enkle, i Europa helt vanlige, sykdommer. Så de daua som fluer. Slik ett er jo vaksine helt utmerket: Introduserer en spesialtaktikk, «utdanner spesialsoldater», skreddersydd for en bestemt «angrepsform», sykdom! For kroppen har ingen strategisk styring som kan finne og sette inn egnede taktiske enheter som finnes. Kroppen trenger en skreddersydd taktikk for hver enkelt angrepsform for å bekjempe den effektivt.

  Kjell Ingvaldsen

 2. Følger med i noen av disse gruppene som debatterer vaksiner og det er veldig interessant.
  En av disse gruppene på Linked in omtalte i dag influensavaksinene og at det var de som forårsaket flest skadelige bivirkninger og førte til kompensasjonsutbetaling.
  Dette tatt fra U.S. Department of Health and Human Services sin statistikk fra mars 2014 ( se linken under).
  Hva er det i vaksinene som påvirker immunapparatet til slike uønskede reaksjoner?

  http://healthimpactnews.com/2014/guillain-barre-syndrome-is-1-side-effect-of-vaccine-injury-compensations-due-to-flu-shots/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: