Per Sandbergs desinformasjon

Jeg stusset veldig da Per Sandberg fra Frp sa, under Debatten på NRK sist uke, at dommerne i den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg «stort sett er akademikere uten juridisk utdannelse … som dømmer overfor 800 millioner mennesker, og som fratar parlamentene muligheten til å ivareta sikkerheten til folk». Det hørtes veldig rart ut at en domstol nesten ikke har jurister. Det er da heller ikke sant. Det er faktisk blank løgn, fremsatt av en manns om verken eier skam eller relevant kunnskap om temaet han uttaler seg så bredbent om.

Her er fakta: Domstolen har 47 dommere. Én fra hver av de landene som har undertegnet menneskerettighetskonvensjonen. Alle dommerne har juridisk utdannelse.*

Man kan virkelig lure på hvor Sandberg henter påstandene sine fra. Man kan gjerne ikke forvente at en politiker skal vite alt, men foran en debatt som handler om menneskerettigheter, kunne han kanskje få en aldri så liten rådgiver til å sjekke noen fakta for ham? I stedet står han og juger for åpen mikrofon. Og vil sikkert bli trodd av svært mange, ikke minst sine meningsfeller, som får bekreftet forestillingen om at akademikere er livsfjerne tørrpinner som ikke har noe å bidra med id et virkelige liv.

*at jurister også er akademikere, er en detalj, men sier noe om presisjonsnivået – eller kunnskapsnivået? – hos en fremstående politiker.

 

6 kommentarer to “Per Sandbergs desinformasjon”

 1. Pernille, det er PER SANDBERG du snakker om. PER SANDBERG!!!!! Fyren som altså er 1. nestleder i FRP!!!!! Hva hadde du egentlig ventet?

  Kjell Ingvaldsen

 2. Veldig ufyselig, men så er han da også nestleder i ett politisk parti der lederen på direkte spørsmål, i beste sendetid på Dagsrevyen sa: «I aller ytterste konsekvens er jeg villig til å bryte menneskerettighetene for å få mulla Krekar ut av landet.» (Siv Jensen, i dagsrevyen 14 januar, og bekreftet i TV2-intervju 16 januar; tilgjengelig online her: http://www.tv2.no/a/6460849 )

  Ganske skremmende egentlig, dette er faktisk ledende folk i vår regjering, ikke noen brunskjorter fra ytterste høyre fløy.

  Heldigvis er det nok ingen andre partier som vil støtte dem i dette, men med mine øyne er det ganske sjokkerende at såpass mange er villige til å stemme på partier som altså mener at vi ikke skal ha en rettsstat, og/eller at vi ikke skal leve opp til grunnleggende internasjonale forpliktelser som til alt overmål er nedfellt i grunnloven.

  • Siv Jensen sier hun vil følge dem … bare hun får definere rammene selv. 😉

   • Jeg synes ikke hun gjør det. Hun legger seg akkurat såpass flat som hun må gjøre for ikke å få riksretten på nakken, men tvert imot å si at hun vil følge dem, sier hun at hun står ved tidligere uttalelser. Og når TV2 spurte om hun i ytterste konsekvens ville sette menneskerettighetene til side for å sende ut Krekar var svaret hennes rett og slett «Ja.» hverken mer eller mindre, ikke noe «men» eller «dersom», men enkelt og greit «ja».

 3. Mot dårene taler selv profetene forgjeves.

 4. Man kan ikke forvente at en rikspolitiker vet alt, men man kan kanskje forvente at en rikspolitiker vet NOE? Men, vi snakker om Per Sandberg her, og den mannen kommer det jo ikke mye klokt ut av nebbet på. Rart at han får raljere på, egentlig, men det viser jo bare hvor kleine FrP – ere er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: